Autolla Barcelonasta?

T&P

Olemme aikuinen pariskunta, meillä on elokuun puolen välin jälkeen lennot Barcelonaan auto viikoksi. Tarkoitus on olla Barcelonassa 1-2 (viimeistä) yötä. Joten minne suuntaisimme. Majoituksia ei vielä varattu.

Suunnittelimme käyvämme Andorrassa. Onko siinä ideaa?

Kannattako lähteä pohjoiseen ja sisämaahan vai etelään Valenciaan päin?

Ajomatkat max 300 - 350 km / päivä.

Emme hae turisti/ranta kohteita vaan aitoa espanjalaista elämänmenoa, maalaiskyliä, edullista mutta mukavaa majoitusta ja mahdollisuutta käyttää espanjankieltä.

Onko elokuussa majoitusta löydettävissä "noin vain" ja pärjääkö Kataloniassa espanjalla?

Kiitos jo etukäteen vastauksista!

4

2167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jaankotus

      Asuin puolitoista vuotta Barcelonassa ja ostin ja toin auton sieltä muuttotuontina. Autolla tuli kyllä kierrettyä moneen kertaan Katalonia lävitse, samoin Andorrassa käytiin muutamaan otteeseen. Mm talvirenkaissa ja tuliaisissa säästää pitkän pennin kun muistaa että Andorrasta saa viedä vain 500€ arvosta kerrallaan tavaraa ja alkoholissakin on jotkin rajat, joita en enää muista. Mutta autoiluun...

      Kataloniassa isoimmilla teillä on tietullit, joita voi vältellä jos on aikaa kierrellä ja ihmetellä maaseutua. Andorraan kannattaa mennä Manresa - La Seu d`Urgellin kautta koska sinne on tehty uusi ja nopeampi tie joka on myös näyttävä. Jos pitkä Cadin tunneli kiinnostaa, maksaa sen käyttö muistaakseni noin 8€. Andorrasta Ranskan suuntaan menevä tie kannattaa ajaa mutta on todella mutkainen ja hidas jos on paljon liikennettä. Tälle tielle kannattaa ottaa säävaraus: ajoin itse sen pilkkopimeässä ukkosmyrskyssä jatkuvaa autovirtaa vastaan. Ei ollut kovin rentouttavaa :)

      Muita mieleenpainuvia reittejä autoilla on 3-tien itäpuolella oleva Montsenyn kansallispuisto, jonka halkoo monia pikkuteitä. Samoin Manresan eteläpuolella oleva Montserratin kansallispuisto. Luostari on käymisen arvoinen jos tykkää luostareista. Katalonian itäisin niemennokka Cadaquès on myös hieno rantakaupunki jossa on kauniita sini-valkoisia taloja ja iso huvivenesatama.

      Valitettavasti en muusta kuin Kataloniasta osaa sanoa mitään. Varautukaa yllättäviin ruuhkiin. Tapana on jos moottoritiellä tai muualla näkyy jotain yllättävää, varoitetaan siitä heti muita hätävilkuilla, joiden näkemiseen kannattaa reagoida heti hidastamalla vaihtia. Nopeus saattaa pudota kilometrin matkalla 160km/h - 0km/h. Ajovaloja ei käytetä päivällä, jos niitä käyttää vilkuttelee vastaantulijat valoja, että piruako sulla on valot päällä. Itse ajelin parkeilla..

      Ja tietulleista vielä: isoimmat eli nopeimmat tiet ovat maksullisia. Barcelonasta pitää maksaa ensin itsensä ulos ja sitten moottoritien käytöstä erikseen. Barcan keskustasta etelään päin Gran Via on ilmainen koska on vanha ja moneen kertaan maksettu tie.

      Kataloniassa pärjää castellanolla eli espanjalla, mutta kataloniassa puhutaan yleisesti katalonian omaa kieltä joka on sekoitus ranskaa ja castellanoa ja sitä on ainakin heikolla castellanolla vaikea ymmärtää. Varautukaa myös että palvelu voi olla töykeää maalaispitäjissä castellanolla. Katalonialaiset ovat hyvin kansallismielisiä ja Kataloniahan haluaisi irti Espanjasta.

      Muuta ei nyt aamutuimaan tule mieleen. Kaikesta huolimatta Katalonia on hauska ja helppo autoilualue ja varmasti hyvä lomaidea. Hauskaa matkaa ja ottakaa ilmastoitu auto :)

    • Kristi

      Vinkkinä heitän www.toprural.com majoitusten etsimiseen. Sieltä löydät edullista majoitusta pienissä kylissä. Useilta löytyy omat kotisivut vielä lisäksi tai ainakin ilmoituksessa on kuvattu millainen kylä on. Itse pidän pienistä kylistä ja mahdollisuudesta tavata paikallisia ihmisiä.

      Omat kokemukseni heinäkuun alussa olivat aivan mahtavia. Talot, joissa yövyimme olivat pieteetillä restauroitu oikein kauniiksi ja palvelu oli erinomaista. Yövyimme kahdessa paikassa Barcelonasta etelään (Tarragona) ja sisämaahan (Teruel). Talojen omistajat olivat todella ystävällisiä ja innoissaan ulkomaalaisista vieraista. Mielellään kertoivat alueen historiasta ja tämän päivän elämästä sekä neuvoivat minne kannattaa mennä.

      Useita mukavia majoituksia löytyy varmasti matkalla Barcelonasta Andorraan. Tsekkasin niitä ennen matkaamme, mutta reittisuunnitelma muuttui ja toi mukanaan upeita kokemuksia "aidosta Espanjasta".

      Mukavaa matkaa.

      • Ellinna

        PAri kertaa olen käynyt Barcelonan pohjoispuolella (rannikolla), lähellä Ranskan rajaa olevassa Figueresissa. Sen tunnetuin nähtävyys on huikea Salvador Dali teatteri, joka siis on taiteilijan museona. Suosittelen!


    • Anonyymi

      Itsekkin just menossa Barcelonaan,voisi kyllä autoilua kokeilla ja tietenkin espanjalaisia kuumia naisia!! :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14881
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3066
    4. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3065
    5. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    6. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    8. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    9. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe