tassun nuoleminen

ei näy vikaa...

Koira aloitti nuolemaan tassuaan pari päivää sitten satunnaisesti, nyt pyrkii nuolemaan jatkuvasti. Tassua on tutkittu monet kerrat ja varpaita levitelty, mitään ulkoista vikaa ei näy. Tassu ehkä haiskahtaa hieman enemmän kuin muut, mutta ollaan tosiaan katsottu anturan kolot yms. ja mitään ei huomata.

Mikä voisi olla syynä? Ruokaa ollaan äskettäin vaihdettu, mutta ruuan pitäisi olla juuri allergisille yms. herkille sopivaa.

Millä tassun nuolemisen saisi kuriin? Mitä kannattaisi apteekista ostaa? Muistelen että joskus ostimme suihketta joka desinfioi ja maistui niin pahalle että vähensi nuolemista (tämä siis ed. koiran kohdalla, joka kärsi hot spoteista). Koiran kaulurikin on hukassa, jotta saisi tähän hätään sen laitettua...

6

3758

Vastaukset

 • varovainen niitten karvas-aineitten kanssa.
  Meidän koiralla tulehtui kieli, erästä ainetta käytettäessä.

 • Koiran tassujen nuolemiseen on useita syitä. Se voi olla stereotyyppistä käyttäytymistä (yleensä koira ei tällöin helposti keskeytä toimintaa eikä sitä saisi mennä kyllä keskeyttämäänkään), jolloin on monesti vaikeaa hakea syy-yhteyttä. Yksi kuitenkin lienee se, että koira on vieroitettu emostaan liian aikaisin mutta tällöin tassujen nuoleminen olisi varmaan alkanut jo aikaisemmin. Hormonaalinen toiminta (varsinkin nartuilla) voi olla laukaiseva tekijä esim. ennen tai jälkeen juoksujen. Koira voi myös yksinkertaisesti hoitaa itseään nuolemalla tassujaan. Luonnollisesti alkava allergia voi olla myös yksi syy, jolloin kutina aiheuttaa nuolemisen.

  Niin tai näin. Kannattaa seurailla tilannetta ja miettiä onko koiran elämä laadukasta/onnellista. Jos se on saanut esim. vähemmän huomiota viime aikoina tai muu tilanne perheessä muuttunut, voi se jo pelkästään olla syy. Ei kannata alkaa hoitamaan vain oireita, sillä itse syy ei katoa silloin minnekään ja koiran paha olo vain kasvaa. Lääkkeillä tai kaulurilla ongelma vain siirtyy ja mahdollisesti pahenee.

  Meillä toinen koira nuolee tassujaan joskus oikein antaumuksella mutta sitten saattaa mennä pitkiäkin aikoja että ei mitään. Meillä se liittyy selkeästi turhautumiseen (kun emäntä on kiireinen ja koirille annettu huomio on liian vähäistä) ja sitä kautta itsensä hoivaamiseen mutta myös koirani pehmeällä ja aralla luonteella saattaa olla jotain tekemistä (toinen koirani kun on erittäin itsenäinen ja rohkea, eikä tällä ole koskaan ilmennyt tassujen nuolemista). En ole estänyt tassujen nuolemista vaan kiinnittänyt aina tällöin huomiota koiran kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Koirani on 5,5 vuotta, eikä nuoleminen ole (vielä ainakaan) vahingoittanut tassuja.

 • Meille antoi eläinlääkäri hyvän konstin, eli kylvetä tassuja mäntysuopa-vesi astiassa.On ainakin meillä auttanut, eikä ole myrkyllistäkään eikä muutenkaan vaarallista jos koira vähän sitä nuolaiseekin.Meillä ainakin olen huomannut stressin lisäävän kyseistä nuolemista, jyrskyttää tassuja niin että ovat aivan punaiset ja karvat lähtee.Joskus esim. kun meillä vieraita koira tekee sitä koko ajan, mutta lopettaa heti kun nämä lähtevät.En muuten ole onnistunut seisottamaan koiraani vesiastiassa, joten minulla on suihkepullossa tuota ainetta valmiiksi laimennettuna jota siten suihkautan ja hieron kädellä tassujen pohjiinkin.Ja päälle hyvä kuivaus!

 • Vaihdapa kokeeksi ruoka takaisin entiseksi.Huuhtele tassua hyvin pari kertaa päivässä ja kuivaa kunnolla.Se apteekista saatava aine ei toimi kaikilla koirilla.Oma urokseni päinvastoin innostui entistä kovemmin lussuttamaan tassuaan.Meillä kokeiltiin kerran erityisesti allergisille koirille tarkoitettua ruokaa.Parin ruokintakerran jälkeen koiran kyljessä oli kämmenen kokoinen,hilseilevä ja kutiseva kalju läimiskä.Entinen ruoka otettiin takaisin ja turkki palautui entiselleen.

 • Kiitokset vastanneille. Kauluria eikä eläinlääkäriä ei tarvittu. Luulen, että tassussa oli joku pikkuriikkinen piikki tms. joka lähti kun pieni kohta anturasta märki. Sen jälkeen koira lopetti nuolemisen ja antura parani parissa päivässä.

  Nyt tarkkailemme, mikäli nuoleminen johtui jostakin muusta syystä. Olemme kyllä muuttaneet vähän aikaa sitten eli koiralla voi stressiäkin olla. Koiran kanssa kyllä harrastetaan, leikitään yms. joten aika "koiran päiviä" koiruus viettää =D Turhautumisesta en siis luule kyseen olevan, vaikka aktiivinen rotu onkin.

  Ruokaa vaihdoimme siitä syystä, että entisen ruuan saatavuus huononi kun eräs iso ketju luopuu sen myynnistä kokonaan.

 • On kyl kiva ku herää yöllä ja alkaa se nuoleminen ni ei saa enää unenpäästä kiinni sen jälkeen. :)

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.