marsukohtaus

marssiparssi

marsuni sai kohtauksen, joka kesti n. 10 minuuttia. se tuli yhtäkkiä, varoittamatta. aluksi ihmettelin että onko marsuni nyt ihan pöljä kun se jahtaa häntäänsä, jota sillä ei edes ole. se kieri täysiä, kuten koirat tekevät jahdatessaan häntäänsä, ja muka yritti jotain. kattelin hetken ja olin että voivoi, kylläpäs on idiootti marsu. sitten ihmettelin, miksei se jo lopeta, ja menin lähemmäksi, kiinnostuin asiasta, kun se ei ennen mitään tuollaista oo tehny.
se vain pyöri. pysäytin liikkeen koska hätäännyin, mitäs nyt. se halusi jatkaa liikettä. nostin marsuni syliini, enkä ymmärtäny mikä on. marsuni silmät vilikkuivat ihan hämysti, ja sen pää heilu vaakasuunnassa kokoajan. ja kun päästin sen lattialle vapaaksi, se ramppasi ja alkoi pyörimään. toinen jalka laahasi maata. tarkastelin jalkaa, enkä nähnyt siinä mitään kummaa, että olisi kipeä tms. tässä vaiheessa jo pelkäsin marsuni puolesta. aattelin, että nyt se kuolee, siis ihan oikeasti. sen liikkeet olivat pakonomaisia. se oikealle päin halusi pyöriä, tai jos liikkeen pysäytti se heilutti päätään kovasti oikealle ja pyrki pyörimään sinne. jos pysäytti päänkin, sen silmät heilu minne sattuu. tässä vaiheessa näin parhaaksi viedä marsuni häkkiin pyörimään, ja kävin pesemässä hampaani ym. rauhoittumassa, jonka jälkeen kävin katsomassa marsuani uudestaan. se oli lopettanut pyörimisen, ja söi parhaillaan heinää. ihan ihme.

mulla ittelläni on kaks vaihtoehtoa tapahtuneelle. joka marsulla on epilepsia, ja se sai epileptisen kohtauksen, tai sitten olen mennyt vahingossa syöttämään sille huumetta. siis vastapäätä taloa viljellään huumetta (jota käyttävät siis polttoaineena johonkin voimalaan) ja kylväessään siemeniä sitä on voinut lentää meiänki pihaan, ja muistan nyppineeni ehkä tuntia ennen kohtausta samanlaisia heiniä, kuten viljeltävät on. eli toinen mahollisuus on, että marsuni oli pilvessä :D ihmiselle tämä huume ainakin aiheuttaa pakkoliikkeitä jne. erittäin lyhyen aikaa.

esiintyykö marsuilla paljon epilepsiaa? miten kannattaa menetellä kohtauksen sattuessa? antaa vain pyöriä? millainen on marsun epileptinen kohtaus?

9

2646

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • avonia

      Mitäköhän ajattelet jos annat marsullesi heinää, joka ei ole turvallisesta ympäristöstä???
      Tarkoitan, että tiesit "naapurissasi" viljeltävistä voimaloiden käyttöön tarkoitetuista asioista ja silti syötät marsullesi vieressä olevaa heinää.. sanoisinko että on taas fiksuus huipussaan..
      Toivottavasti olet kuullut maalaisjärjestä. Ei tien laidasta haettua heinää, joka tarkoittaa toisin sanoen saastunutta heinää. Eli näin. Toivottavasti tajuat edes soittaa eläinlääkärille. Eikä viestini ole tarkoitettu pahalla, vaan päinvastoin hyvällä marsullesi.

    • mmoooiiiuu

      tuli ekana mieleen että, entä jos sen takapuoleen oli jäänyt jotakin kiinni ? kuten papana perä-aukkoon, ja se yritti ottaa sitä pois?

    • Merryweather

      Kyllä itsekin vähän ihmettelen, että jos tiedät, että pihalla on vaarallisia kasveja, niin miksi syötät marsulle ollenkaan tuoretta. Osta vaikka kaupasta salaattia, ja ilmankin marsu pärjää ihan hyvin, varsinkin, jos vaihtoehto on tuo.

      Epilepsiaa on eläimilläkin, esimerkiksi koirilla, ja siis varmasti marsuillakin, vaikken ole yhdestäkään (vielä) kuullut. Kohtausvaiheessa (jos kyseessä on siis epilepsia, eli aivojen sähkötoiminnan tilapäinen häiriö) koita pitää marsu sellaisessa paikassa, että se ei pääse satuttamaan itseään. Liikkeitä ei tarvitse estää, mutta ota esim. häkistä kaikki kulmikkaat esineet pois. Kohtauksen jälkeen ihmisiä ja eläimiä yleensä väsyttää, joten anna pienen olla rauhassa, ja mennä halutessaan nukkumaan. Kohtaus ei kyllä siltikään muistuta täysin epilepsiakohtausta (saa toki kysyä lisää, jos kiinnostaa, niin kerron), joten tarkistapa ne tuoreet todella tarkkaan ja suosittelisin mieluiten niiden syöttämisen lopettamista heti.

      -M.

      • Marsujen omistaja

        Itselläkin oli tuollainen juoksukohtaus joskus marsulla. Siis ikään kuin "jahtaisi häntäänsä" Jos marsusi puree itseään tai rapsuttelee normaalia enemmän. Karvatkin lähtevät pahemmassa tapauksessa.. Marsullasi on loisia. Vähän niin kuin kissalla on kirppuja. Soita vain eläinlääkärille. Marsullesi annetaan siellä piikki. Ja viikon kuluttua toinen piikki. Niin loiset lähtevät.

        Muistathan että heiniä ei saa ottaa mistä tahansa paikasta. Ne on ostettava turvallisesta paikasta. Ja muista tarkistaa laatu..


    • Tärisevä Marsu

      Juu tossa mun marsu nimeltään Poju alko täristä ku mikäkin vanha auto joka ei hyrrää kunnolla. Mikäköhän on? Se muutenki on vähän niin ja näin ku se ei suostu syömään ja kaatuilee... Onkohan huumeheiniä tullu tännekki...

    • MARSU!!

      munkin marsu välillä tärisee mut ei se kaatuile tai tollee et mä luulen et se ei oo tavallista,tai ei kai se voi johtua väsymyksestä??

    • Juulia12

      Luulen, että marsusi kohtaus johtui huumeista. Kehotan, että tästedes ostat heinän turvallisesta paikasta, ja tarkistat laadun. Jos kohtaukset jatkuvat, kyseessä voi hyvinkin olla epilepsia.

      • moi2323232

        mun marsulle kävi sama se alko pyörii mut vaa hetken ennenku paniikissa nostin sen ylös ja se saa heinää eläinkaupasta..


    • Marsumarsu

      Heräsi yöllä siihen kun marsut vinkuivat kilpaa...ajattelin että se on ihan normaalia ja yritin jatkaa unia, mutta vinkuminen ei loppunut niin ajattelin käydä tarkistamassa mikä on hätänä. :P Toinen marsuni Pasi, juoksi ympäri häkkiä heiluttaen päätän ja vinkuen samalla. Nostin Pasin syliini ja se lopetti vinkumisen ja pään heiluttamisen. 😰 Toivottavasti sitä heinää ei ole jostain tänne päätynyt.😲

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2710
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      94
      2001
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      40
      1518
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      274
      1059
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      69
      969
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      891
    8. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      874
    9. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      870
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    Aihe