Kiljun teko-ohjeita??

Gwen_S

Niinnn, haluisiko joku ystävällisesti niitä
tänne laittaa, niin vois tulostaa myöhempää käyttöö varten...? Thanx!!! =)

25

3288

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sssss

      hiivaa, sokeria, vettä ja jos haluaa maustaa niin esim. salmiakkijauhoa yms... Laita ne lämpimään käymään, valmista n. viikon päästä

    • 69racing

      kannattaa käyttää turbohiivaa jolloin kilju on valmista n.viikossa. kilju on silloin valmista kun se ei enää käy. jos teet tavallisella hiivalla saattaa mennä jopa kuukausi. kaktusteestä saa hyvää kiljua

      • onley me

        mistä tota kaktusteetä saa?tai salmiakki jauhoo?..kaupoista vai..mistä?


      • ???
        onley me kirjoitti:

        mistä tota kaktusteetä saa?tai salmiakki jauhoo?..kaupoista vai..mistä?

        Ei kannata käyttää salmiakkijauhoa. Maistuu kamalalle ja maksaa paljon.


    • ???

      Perinteiseen kiljuun tulee vettä, sokeria ja hiivaa, mutta nykyään on liikkeellä myös huonoja kopioita joihin on lisätty mehua tai jotain muuta paskaa.

      • ???

        -hiivaa. mieluusti super-hiivaa (haettavissa esim.viini liikkeestä)
        -20 litraa vettä
        -reilusti sokeria n.5 kiloa


        1.kaada sokerit pöntön pohjalle.
        2.kaada n.30 C° asteinen vesi hiljalleen ämpäriin samalla sekoittaen että sokeri liukenee veteen.
        3.lisää super-hiiva
        4.odottele muutama päivä

        P.S. Muista pönttöön vesilukko jos et halua kiljupönttösi räjähtävän. Muista myös oikea käymis lämpötila. Huoneenlämpö on sopiva. Ei kylmään.


      • ???
        ??? kirjoitti:

        -hiivaa. mieluusti super-hiivaa (haettavissa esim.viini liikkeestä)
        -20 litraa vettä
        -reilusti sokeria n.5 kiloa


        1.kaada sokerit pöntön pohjalle.
        2.kaada n.30 C° asteinen vesi hiljalleen ämpäriin samalla sekoittaen että sokeri liukenee veteen.
        3.lisää super-hiiva
        4.odottele muutama päivä

        P.S. Muista pönttöön vesilukko jos et halua kiljupönttösi räjähtävän. Muista myös oikea käymis lämpötila. Huoneenlämpö on sopiva. Ei kylmään.

        Monenlaisia huhuja liikkuu 16-18 prosenttisista kiljuista, mutta se on tieteellisesti täysin mahdotonta, koska käymisreaktiolla voi saada maksimissaa n. 14 prosenttista alkoholia. Nämä henkilöt jotka väittävät tehneensä vahvempaa kiljua kusettavat tai heidän mittarinsa näyttää väärää. Kysykää, vaikka kemianopettajaltanne.


      • ...
        ??? kirjoitti:

        Monenlaisia huhuja liikkuu 16-18 prosenttisista kiljuista, mutta se on tieteellisesti täysin mahdotonta, koska käymisreaktiolla voi saada maksimissaa n. 14 prosenttista alkoholia. Nämä henkilöt jotka väittävät tehneensä vahvempaa kiljua kusettavat tai heidän mittarinsa näyttää väärää. Kysykää, vaikka kemianopettajaltanne.

        Mistä saa super-hiivaa? Mikä on vesilukko?


      • ???
        ... kirjoitti:

        Mistä saa super-hiivaa? Mikä on vesilukko?

        superhiivaa saa useista ruokakaupoista. Vesilukko on lukko joka kiinnitetään pöntössä olevaan reikään ja se päästää liiat paineet ulos. Niitäkin saa ostettua monista ihan tavallisista ruokakaupoista. Vesilukko ei ole aivan välttämätön, mutta se on hyödyllinen. voit esimerkiksi päästää aina välillä liiat paineet pöntöstä ulos raottamalla kantta tai erilaisilla patenteilla, mutta käydessään pöntössä paine kasvaa ja jos sitä ei päästetä pois kansi saattaa lentää pois tai esimerkiksi kierrekorkillinen kanisteri saattaa räjähtää, koska kierrekorkki ei lennä pois. Yksi hyvä ratkaisi on kumikorkki johon on tehty pieni lovi korkin päähän. Superhiivaa ei välttämättä myydä alle 18 vuotiaille, vaikka laissa ei superhiivan myymistä kielletäkään. Myös vesilukon ostaminen voi olla vähän niin ja näin.


      • kilju4ever
        ??? kirjoitti:

        Monenlaisia huhuja liikkuu 16-18 prosenttisista kiljuista, mutta se on tieteellisesti täysin mahdotonta, koska käymisreaktiolla voi saada maksimissaa n. 14 prosenttista alkoholia. Nämä henkilöt jotka väittävät tehneensä vahvempaa kiljua kusettavat tai heidän mittarinsa näyttää väärää. Kysykää, vaikka kemianopettajaltanne.

        Kemianopettajasi ei ole kiljusanteri ja siksi syöttää sinulle tuollaista puppua! tavallinen hiiva kuolee n.12% ja sillä on erittäin vaikea päästä siitä ylemmäs! Mutta sitten otetaankin käyttöön turbohiivaa joka on käsitelty silleen jotta se kestää suurempia alkoholi pitoisuuksia ja käyttää kiljusi aina 17% asti ja siitä ylikin!On olemassa hiivoja jotka käyttävät jopa yli 20% alkoholia..mutta tosin tuollaista herkkua ei vielä koskaan ole tullut kaupassa vastaan.
        Mutta tästä opimme että vain kemianopettajasi valehtelee!!..ei kukaan muu! Älä usko kaikkea mitä opettajasi sanoo.


      • dub
        ??? kirjoitti:

        superhiivaa saa useista ruokakaupoista. Vesilukko on lukko joka kiinnitetään pöntössä olevaan reikään ja se päästää liiat paineet ulos. Niitäkin saa ostettua monista ihan tavallisista ruokakaupoista. Vesilukko ei ole aivan välttämätön, mutta se on hyödyllinen. voit esimerkiksi päästää aina välillä liiat paineet pöntöstä ulos raottamalla kantta tai erilaisilla patenteilla, mutta käydessään pöntössä paine kasvaa ja jos sitä ei päästetä pois kansi saattaa lentää pois tai esimerkiksi kierrekorkillinen kanisteri saattaa räjähtää, koska kierrekorkki ei lennä pois. Yksi hyvä ratkaisi on kumikorkki johon on tehty pieni lovi korkin päähän. Superhiivaa ei välttämättä myydä alle 18 vuotiaille, vaikka laissa ei superhiivan myymistä kielletäkään. Myös vesilukon ostaminen voi olla vähän niin ja näin.

        Ei kannata yksinkertaista asiaa ruveta kovin monimutkaiseksi muuttamaan.

        Vesilukko on hyvä juu, muttei todellakaan pakollinen. Pitää vain muistaa että kun kilju on käymässä niin korkkia ei saa laittaa kiinni asti. (muttei tietysti ilmankaan niin ei hygienia kärsi)

        Superhiivaa saa tosiaan ihan normaalista kaupastakin. Lähellekään kaikki myyjät eivät ole sen suhteen kovin tarkkoja, että vaikkei ensimmäinen suostukaan myymään niin toisella kerralla voi jo onnistua.

        Sitten ohjeet pienemmälle määrälle (5,5 l): (20 litraa on hiton vaikea piilottaa!)

        Ainesosat:
        1. 5,5 litraa vettä
        2. 1,5 kg sokeria
        3. 1/4 superhiivaa

        Prosessi:
        1. Otat tyhjän ämpärin ja peset sen
        2. Laitat vettä kiehumaan (hygienia)
        3. Kaadat ämpäriin desimitalla hieman kuumaa vettä (esim. puoli litraa), sitten kaadat sinne sokeria ja sekoitat samallla.
        4. Tämän jälkeen jatkat samalla tavalla mutta kaadat kädenlämpöistä/viileää vettä hanasta, koska kiljun pitää lopuksi olla kädenlämpöistä.
        5. Viimeisenä (kun sokerit ja vesi on sekoitettu) kaadat hiljalleen sen 1/4 osaa superhiivaa samalla sekoittaen. (hiivan liukenemisessa sitten kestää aika kauan, joten saat kyllä sekoittaa melkolailla.)

        6. Tämän jälkeen voit pullottaa kiljun 1,5 litran tyhjiin limsapulloihin. Ja muistat, että kun jätät ne käymään niin korkki päälle mutta EI kiinni! Käymisessä kestää noin viikko.


      • Kiljutin
        dub kirjoitti:

        Ei kannata yksinkertaista asiaa ruveta kovin monimutkaiseksi muuttamaan.

        Vesilukko on hyvä juu, muttei todellakaan pakollinen. Pitää vain muistaa että kun kilju on käymässä niin korkkia ei saa laittaa kiinni asti. (muttei tietysti ilmankaan niin ei hygienia kärsi)

        Superhiivaa saa tosiaan ihan normaalista kaupastakin. Lähellekään kaikki myyjät eivät ole sen suhteen kovin tarkkoja, että vaikkei ensimmäinen suostukaan myymään niin toisella kerralla voi jo onnistua.

        Sitten ohjeet pienemmälle määrälle (5,5 l): (20 litraa on hiton vaikea piilottaa!)

        Ainesosat:
        1. 5,5 litraa vettä
        2. 1,5 kg sokeria
        3. 1/4 superhiivaa

        Prosessi:
        1. Otat tyhjän ämpärin ja peset sen
        2. Laitat vettä kiehumaan (hygienia)
        3. Kaadat ämpäriin desimitalla hieman kuumaa vettä (esim. puoli litraa), sitten kaadat sinne sokeria ja sekoitat samallla.
        4. Tämän jälkeen jatkat samalla tavalla mutta kaadat kädenlämpöistä/viileää vettä hanasta, koska kiljun pitää lopuksi olla kädenlämpöistä.
        5. Viimeisenä (kun sokerit ja vesi on sekoitettu) kaadat hiljalleen sen 1/4 osaa superhiivaa samalla sekoittaen. (hiivan liukenemisessa sitten kestää aika kauan, joten saat kyllä sekoittaa melkolailla.)

        6. Tämän jälkeen voit pullottaa kiljun 1,5 litran tyhjiin limsapulloihin. Ja muistat, että kun jätät ne käymään niin korkki päälle mutta EI kiinni! Käymisessä kestää noin viikko.

        Semmosta että onko sitä kiljua mahdollisuus maustaa millään? ja jos on niin millä tulee parhaimman makusta??

        kovin alkoi kiljun tekeminen himottaan... oon kuullu urbaanin legendan että se alkaa paskattaan tai siis varmaan siinä tapauksessa että sattuu juomaan niitä pohjasakkoja missä on hiivaa?? miten on asian laita???


      • Tanetus
        Kiljutin kirjoitti:

        Semmosta että onko sitä kiljua mahdollisuus maustaa millään? ja jos on niin millä tulee parhaimman makusta??

        kovin alkoi kiljun tekeminen himottaan... oon kuullu urbaanin legendan että se alkaa paskattaan tai siis varmaan siinä tapauksessa että sattuu juomaan niitä pohjasakkoja missä on hiivaa?? miten on asian laita???

        Tosta paskattamisesta mulla ei oo tietookaan (kaasua kyllä sun suolesta aika paljo tulee, se nyt on ihan varma :D) mutta maustamisesta sen verran ,että kun tunget hedelmiä sinne joukkoon lillumaan, niin sitte. Esim. luumu on sellanen hetelmä taikka omppu. Kertokaahan mullekkin, ku aion tehä kiljua, että tuleeko siitä sitten mitään, jos laittaa vaikka naulalla reijän pullon korkkiin ja sitte laittaa käymään. Lemppaako se paljo, että voikohan sitä laittaa omaan huoneeseen käymään? Kuinka kauan se litku oikeen käy? Että millon sen voi pullottaa?


      • Tanetus
        Tanetus kirjoitti:

        Tosta paskattamisesta mulla ei oo tietookaan (kaasua kyllä sun suolesta aika paljo tulee, se nyt on ihan varma :D) mutta maustamisesta sen verran ,että kun tunget hedelmiä sinne joukkoon lillumaan, niin sitte. Esim. luumu on sellanen hetelmä taikka omppu. Kertokaahan mullekkin, ku aion tehä kiljua, että tuleeko siitä sitten mitään, jos laittaa vaikka naulalla reijän pullon korkkiin ja sitte laittaa käymään. Lemppaako se paljo, että voikohan sitä laittaa omaan huoneeseen käymään? Kuinka kauan se litku oikeen käy? Että millon sen voi pullottaa?

        Onko totta, että kiljusta tulee helvetinmoinen krapula? Pahempi ku "normaalista" viinasta? Riippuen tietenki että kuin paljo kittaa, mutta suhteessa...?


      • ???
        kilju4ever kirjoitti:

        Kemianopettajasi ei ole kiljusanteri ja siksi syöttää sinulle tuollaista puppua! tavallinen hiiva kuolee n.12% ja sillä on erittäin vaikea päästä siitä ylemmäs! Mutta sitten otetaankin käyttöön turbohiivaa joka on käsitelty silleen jotta se kestää suurempia alkoholi pitoisuuksia ja käyttää kiljusi aina 17% asti ja siitä ylikin!On olemassa hiivoja jotka käyttävät jopa yli 20% alkoholia..mutta tosin tuollaista herkkua ei vielä koskaan ole tullut kaupassa vastaan.
        Mutta tästä opimme että vain kemianopettajasi valehtelee!!..ei kukaan muu! Älä usko kaikkea mitä opettajasi sanoo.

        Valehteleeko myös lukion kemiankirja? Siinä sanotaan sama asia.


      • kiljujuu
        ??? kirjoitti:

        Valehteleeko myös lukion kemiankirja? Siinä sanotaan sama asia.

        lukutaidossasi vikaa? Sillä kuten sanoin tavallinen pullahiiva kuolee jo n.12% ja muunkin käyminen pitäisi loppua viimeistään n.15% ..mutta tuskin kemiankirjastasikaan löytyy kappaletta joka käsittelee turbohiivan koostumusta sekä sen kykyä käyttää kiljusta oikeeta humppajuomaa?..epäilen, koska olen kannesta kanteen itsekkin tuon teoksen joutunut kahlaamaan läpi! Herää kysymys oletko itse koskaan valmistanut kyseistä juomaa kun tietosi tuntuu olevan niin kovasti tuota teoriaa!


      • Kiljutin kirjoitti:

        Semmosta että onko sitä kiljua mahdollisuus maustaa millään? ja jos on niin millä tulee parhaimman makusta??

        kovin alkoi kiljun tekeminen himottaan... oon kuullu urbaanin legendan että se alkaa paskattaan tai siis varmaan siinä tapauksessa että sattuu juomaan niitä pohjasakkoja missä on hiivaa?? miten on asian laita???

        Juu varmasti lentää paska jos sitä raakana juo(kokemusta on ;D) mutta valmiina se paska enää mihkää lennä.


    • osta elama

      ei vittu et porukka on sit epatoivosta ku jotain kiljua kaataa... onhan se tietty halpaa mut jooh, mitaan muut siit ei sit voikkaa sanoo...
      kayppa ostamassa itelles elama kiljutynnyrin ulkopuolelta .... niinno, tuskimpa sul on varaa kuitenkaa...

      • Antiloop

        Sen takia sitä tehdään ku se on halpaa, Ja siitä pystyy tekeen juotavan makusta kun osaa. Heti tietenki vaihtaisin kaljaan/viinaan jos ne vois tiputtaa niitä hintoja, mutta kun se tuntuu olevan niin vaikeeta. Ja kilju on hyvä seurajuoma


    • kilju
    • kilju pertti

      parasta kilju on kun antaa sen laskeutua noin kaksi viikkoa käymisen loputtua ja lappoaa sen toiseen astiaan ja huom sen jälkeen laskeen sen aktiivi hiilen läpi kaksi kertaa ja maustaa haluamallaan maulla ah että on hyvää

    • 9+5

      Tässä ois vähän nopeempi resepti, jos et ehdi/jaksa alkaa perinteistä kiljua tekemään.

      1 litraan juomaa tarvitset...

      1dl vaniljajäätelöä (kyllä, aivan oikein luettu)
      (reilut)4dl vettä
      3dl lasinpesunestettä (saa mm. huoltoasemilta)
      2dl sokeria

      Ohjeet:
      1. Laita jäätelö sulamaan isoon kulhoon tms. (juoma tehdään siis kys. kulhoon ja sen voi sitten halutessaan kaataa pulloon)

      2. Kiehauta vesi

      3. Liuota sokeri veden joukkoon (sokerin pitää siis SULAA)

      4. Kaada sokerivesi kulhoon sulaneen jäätelön joukkoon ja sekoita

      5. Lisää lasinpesuneste. Sekoita

      6. Anna juoman viilentyä, kaada pulloon ja nauti!

      Prosenteista en tiedä, mutta nousee kyllä päähän niin että humisee! Tulee tätä välillä tehtyä kun en vielä itse voi alkoholia kaupasta ostaa.

    • Kiljumies83
    • assburger

      Pyydä että kaveri potkaisee palleille, niin kyllä varmaa kiljut.

    • uiop31

      Myytävistä olutuutteista saa kiljua kun laittaa 5 kg sokeria siihen 20 litr.Käydä se voi oluthiivalla neljäkin viikkoa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      107
      2785
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2385
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      21
      2310
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      102
      1906
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1620
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      168
      1335
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      282
      1167
    8. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1024
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      80
      1024
    10. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      238
      961
    Aihe