Aihe

Piha-aidan korkeus?

Ei yli eikä ympäri

Muutamme jonkun ajan päästä "taajaman ulkopuolelle", ja tonttimme rajoittuu melko vilkkaasti liikennöityyn maantiehen, jolla kulkee myös paljon rekkoja. Piha pitäisi siis aidata niin hyvin, että koiramme ei pääse edes isolla yrityksellä aidasta yli, ympäri tai läpi. :D

Koira on rotikkauros, aika suurikokoinen sellainen (säkä 69cm), joten aidallakin saisi olla sen mukaan korkeutta ja kokoa. Aidan korkeuden lisäksi otan oikein mielelläni ja kiitollisena vastaan muitakin vinkkejä pihan aitaamiseen liittyen. Tällä hetkellä olen netistä oppineena tajunnut vain sen, että puinen aita tulee sikamaisen kalliiksi... Se vain olisi mielestäni kaikista kaunein vaihtoehto; jos teillä on muita ehdotuksia tai ideoita, niin kertokaa ihmeessä! Kiitos! :)

9

3155

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • elementeistä

   Elementtien hinta hirvittää, mutta ei tule yhtään sen kalliimmaksi kuin kauniin, korkean puisen aidan rakentaminen. Tsekkaa vaikkapa k-raudan sivuilta. On nopea pystyttää ja todella tukeva. Meillä aita on rakennettu tavanomaista korkeammaksi niin, että alareunasta on jätetty se 25-30 cm tyhjää tilaa. Koira ei tasan mahdu ali ja aita sai toiseen päähän lisää korkeutta. Sahareunaiesta aidasta ei mielellään hyppää yli, tasaisesta kylläkin (ts. menee yli siitä, missä on tasainen reuna...) Nopea pystytystapa on rautakaupassa myytävät piikkitolpat, joihin kannatintolpat tulee kiinni. Maksaa joitain euroja kappale ja on ainakin hiekkaiseen maahan helvetillisen työläs laittaa, mutta maksaa vaivan (on todella tukeva!). Rakennusiloa.

   • alkup.

    Nyt sitten rautakauppaan ja rakentamaan. Kiitoksia vinkeistä! :)


   • niinpä..

    " Meillä aita on rakennettu tavanomaista korkeammaksi niin, että alareunasta on jätetty se 25-30 cm tyhjää tilaa. Koira ei tasan mahdu ali"

    Kyllä tasan mahtuu :)
    Johon toi kaivautuu hetkessä tollasen raon alta. Verkko pitäisi upottaa n. 30 cm maan alle.


  • Kokemusta on

   180cm korkea aita ja aidan on kyllä parasta alkaa maantasalta tai maan alta jos koirasi on kova kaivelemaan monttuja.
   Tämmöisen verkkoaidan sisällä omat koirani ovat pysyneet. Muuhun en vahtimatta kyllä luottaisi.

  • korkeaa aitaa

   edes sanota "koira-aidaksi". No onhan muitakin aitoja tietenkin.
   Mene rautakauppaan ja pyydä "koira-aitaa"
   Meillä h=2m ja ne menee siitä yli hyppäämällä, jos haluaa. Tosin ei ole rotikoita, mutta koiria kuitenkin. Pysyy ne yleensä hyvin sisällä aitauksessa, muttei kiiman yllättäessä.
   Kyllä kai se rotikkakin hieman ponnistaa? Kannattaa tutkia asiaa ja mitä aidalta haluaa ja minkälainen koira sattuu olemaan.

  • ent. rottweiler omis

   rottweiler ystävänä totean että koirasi onkin tosi iso. mielestäni lankkuaidan pitää olla tosi tukeva ja korkea. skaboissa, tottelevaisuuskokeissa on palveluskoiran ylitettävä 180 sm lankkuaita. siis reippaasti yli 2 metrinen sen aidan tulisi olla.
   muovitettu panssariverkko, vihreä, voisi olla kohdallaan- lankkuaidan yli rottis, kuten muutkon kunnon koirat , menevät kuin kiipeämällä hyppyvauhdilla.
   panssariaitaa pitkin ei kiipeäminen onnistu. vahvat tukitolpat on myös oltava etteri
   hirmu kaada koko aitaa.

  • nyk.rw.omistja.

   Jos todella haluaa aidan joka pitää rottweilerin kaikissa tilanteissa sisällään, niin silloin kannattaa tutustua sähköpaimeniin...itselläni on kokemusta viidestä rw. uroksesta ja voin sanoa että, jos rotikka ei pääse ylitse tai alitse aidasta niin kyllä se löytää jonkin kohdan mistä pääsee karkaamaan.Tai sitten meidän koirat ovat olleet liian "fiksuja" ).
   Niin...muuten...olen tehnyt myös ystäville ja kylänmiehille koiratarhoja ja olen aina käyttänyt omia koiruja tarkastamassa onko ne oikein rakennettuja, eipä ole sakemannit tai belgit karanneet...
   Ja vielä; itse en jätä yhtäkään koiraa valvomatta tarhaan, koskaan ei tiedä mitä pöhköjä nurkissa liikkuu...on muutaman kerran naapurin juopot hiljennetty keittiön ikkunasta.

   • Ei karkaileva koira

    Onko rotikka todella tuollainen että on karkaamassa jos vain tilaisuus tulee. Mulla on erittäin vilkas sakemanni eikä sillä tule mieleenkään lähteä kotoa pois. pihaa kiertää joku 90cm aita, eikä edes kissan perään hyppää yli. Tosin en sitä kyllä jätä pihaan yksin jos jonnekin lähden. Erikseen on tarha, jossa n. 1,5 m aita. Monenlaista ohikulkijaa on nykyään, ettei paljon tee mieli jättää koiraansa
    ohikulkijoiden kiusattavaksi.


  • jopp...

   mieteinpä juuri samaa kuin edellinen.meillä n.1m aita,eikä rotikka kyllä hyppää yli.Ja kaiken lisäksi eikös yli 120cm aitaan tarvita jo lupa??Meillä koira ei koskaan ole yksin pihassa,vaikka aita onkin.niin ja vaikka ois matalampikin aita,niin pystyy vähän huijaamaan,esim narun kanssa,aidan yläpuolelle naru,niin koira ei välttämättä ymmässä että se nimenomainen aita loppuu ennen narua.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   220
   17080
  2. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   341
   6181
  3. Uusin Seiska herttainen Torppa

   Uskomatonta luettavaa herttaisesta Torpasta. Olisi nyt kiva saada valkopesuri-jankkaajan ja palstalaisia oikeusjutuilla uhkailleen ja uhonneen kir
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1564