kaskinen

valve

kukaan käynyt täälä? =)

15

706

Vastaukset

 • Miten Kaskinen on kaupunki?? vaikka se on vain 1500 asukkaan kaupunki luin se jostain lehdestä. En ole edes itse käynnytkään siellä, mutta saman kokoisissa kunnissa olen käynyt ja niitä ei voi edes miksikään kunnaksi sanoa sillä sen kaskisen kokoinen paikka on niin pieni ku muutama talo vaan kylänraitilla. Kerropa siitä kaskisesta lisää?? Pitäis varmaan itsekin käydä siellä lomamatkalla joskus ihmettelemässä asukasluvultaan suomen pienintä kaupunkia. On se varmaan katsomisen arvoinen paikka.

  • Kaskisissa on yli 1500 asukasta ja Kaskinen ON kaupunki. Erittäin kaunis sellainen. Varsinkin kesällä. Että menkää vain katsomaan lisää infoa tuolta Kaskisten omilta sivuilta... :)


  • valve kirjoitti:

   Kaskisissa on yli 1500 asukasta ja Kaskinen ON kaupunki. Erittäin kaunis sellainen. Varsinkin kesällä. Että menkää vain katsomaan lisää infoa tuolta Kaskisten omilta sivuilta... :)

   Onko kaskisissa liikennevaloja?? Nehän kuuluu aina kaupunkikuvaan.


  • valve kirjoitti:

   Kaskisissa on yli 1500 asukasta ja Kaskinen ON kaupunki. Erittäin kaunis sellainen. Varsinkin kesällä. Että menkää vain katsomaan lisää infoa tuolta Kaskisten omilta sivuilta... :)

   Ajattelin käydä katsomassa vaimoni kanssa kesällä katsomassa tuota suomen pikkuihmettä ja olla yksi yö siellä. Varmaan tulee olemaan mielenkiintoinen reissu. Saa ihmetellä miltä tuo 1500 asukkaan city oikeen näyttää.


  • Policeman kirjoitti:

   Onko kaskisissa liikennevaloja?? Nehän kuuluu aina kaupunkikuvaan.

   Ei ole liikennevaloja, eikä hissejä, muutama suojatienmerkki löytyy.
   Puutaloja ja merta sitäkin enemmän!
   katsoppas: www.visitkaskinen.fi


  • Kaskisten matkailusivut löytyy osoitteesta: www.visitkaskinen.fi • Kaskinen, ruots. Kaskö, kaup. Pohjanmaalla Länsi-Suomen läänissä Mustasaaren käräjäoikeuden tuomiopiirissä; maa-ala 10 km2, 1 536 as. (1998), ruotsinkielisiä 28,0 %. Kustaa III:n 1785 Kaskisten saarelle perustama Kaskinen on asukasluvultaan Suomen pienin ja alueeltaan toiseksi pienin kaupunki. Ruutukaavaan rakennetun, puutaloistaan tunnetun keskustan huomattavia rakennuksia ovat Bladhin talo (n. 1785), vanha virastotalo (1913), tiilikirkko (E. Kråkström, 1965) ja kaupunginkirjasto (J. Kokko, 1982). Suurimmat työnantajat ovat Oy Metsä-Botnia Ab:n sulfaattiselluloosatehdas, Tähkä Oy:n konepaja ja Oy Botnia Wood Ab:n saha ja lautatarhat. Kaskisten sataman tärkeimmät vientitavarat ovat sahattu puutavara, selluloosa ja kartonki. Sillat Benvikinsalmen yli yhdistävät kaupungin mantereeseen. Seinäjoen-Kaskisten radan pääteasema.
  Nähtävyyksiä: lääninlampuri Johan Cneiffin kivi (1785), Benvikin kartano, myrskyssä 1854 hukkuneiden kalastajien muistomerkki (1961) Myllyniemessä, Myllypuisto, kala-aitat ja kalastusmuseo, Sälgrundin majakkasaari.
  Pohjanlahden kauppapakon murtuminen 1765 voimisti kaskislaisten itsenäistymispyrkimyksiä ja alueen halukkuutta tapulikaupungiksi. Vuonna 1792 saatujen tapulikaupunkioikeuksien ansiosta merenkulku vilkastui. Kehitystä haittasi kuitenkin hyvien liikenneyhteyksien puuttuminen mantereelle päin. 1800-luvulla Kaskisten satama palveli terva- ja puutavarasatamana sekä henkilöliikennesatamana Ruotsiin. Uusi kehityksen aikakausi alkoi 1980-luvulla Metsä-Botnian sellutehtaan rakentamisen myötä. - Oma srk. vuodesta 1926.
  Tapahtumia: Kaskisten viikko, Kaskisten markkinat, Kalarantapäivät.
  Urheiluseuroja: Kaskisten Veto (KasV).

  Ja tääsä vielä faktaruutu siitä.

  taajamaväestö (1993): 98 %
  asuntojen keskikoko: 83 m2
  kesämökkejä: 175
  yritystoimipaikkoja: 70
  työpaikkaomavaraisuus: 130 %
  maatiloja: 0
  elinkeinorakenne
  alkutuotanto: 3 %
  jalostus: 60 %
  palvelut: 35 %
  veroäyrin hinta (1998): 18,50 p
  suurin valtuustopuolue (1996): SDP

 • Mitä kuuluu nykyään tälle kaupungille? Onko miten elinvoimainen?

 • Eipä tääl mittää..Hyvin on hiljainen, ja rauhallinen..Kesällä on vähän enempi vilskettä

 • Ei oo ÄRRÄÄ.

 • Kaskisten asukasluku kehittyy vauhdilla, mutta valitettavasti väärään suuntaan. Nykyisin on enää alle 1300 asukasta.
  Ympäristö on hieno, Kaskinenhan sijaitsee itse asiassa meren saaressa.
  Mutta kohta taitaa Kaskinen olla vain yksi Närpiön sivukylistä. Kylä, jossa on erikoisuutena mm. elinkelpoinen satama.

 • 14.11.2019 kannattaa vierailla. Silloin Kaskisissa tehdään ehkä historiaa, eli kaupungin historiaan kirjoitetaan kenties se viimeinen piste.

  • Se on kotikunta kenttään sitten jatkossa muistettava kirjoittaa Närpes...


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  119
  1648
 2. Aamun kolari ja tienhoito

  Aamulla tapahtui kuolonkolari hiljaisten risteyksen kohdalla. Ajettiin juuri ennen kolaria Kuusamo-Suomusalmi väliä. Ehdittiin Suomussalmelle kun alk
  Suomussalmi
  55
  1431
 3. Oliko autokolarissa ollut...

  ... lapsia? Tämän aamusessa.
  Suomussalmi
  1
  704
 4. Sun katseessa on jotain mikä ei sovi sinne

  Sellaista surumielisyyttä. Vaikka muuten vaikutat olevan iloinen ja puhelias. Kerran aiemmin ajattelin, että se on voisi olla halveksuntaa mua kohtaan
  Ikävä
  38
  627