Kaikki cavaliereiden omistajat!

:))

Kertokaapa kaikki mahdollinen cavoistanne! Erityisesti haluaisin tietää ruokinnasta: kuinka usein syötätte ja mitä syötätte. Kuinka usein ulkoilutatte, mitä muuta teette yhdessä... Kertokaa ihan kaikki! :>

6

1071

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meillä

      toimitaan kahden Cavan kanssa.
      Ensinnäkin aivan ihania koiria luonteensa kuin muunki puolesta...omani ei ole koskaan edes tuhonneet mitään,joten minulla lienee ollut hyvää tuuria tässäkin suhteessa.
      Meillä syödään 1-2 kertaa päivässä,siis riippuu syökö koirat,aina niille tarjotaan ruoka aamulla ja alku illasta,mutta väkisin on vaikea syöttää ja koira kyllä syö kun nälkä tulee.
      Meillä syödään Purina Pro Plania ja on syöty aina pennusta saakka ja sen olemme havainneet hyväksi,joten en ole edes ajatellut merkkiä vaihtaa.
      Ulkona käymme vähintäänkij 4 x päivässä ja mikäli mahdollista niin koirat savat juosta mahdollisímman paljon vapaana,mutta hihna lenkkejäkin tehdään kyllä aina 5-10km,riippuen säästä ja fiiliksestä ja nämä lenkit sisältävät aina metsälenkki osuuden.
      Eli pari lyhyttä pissalenkkiä ja pari pidempää tai yksi todella pitkä hihnalenkki.

      Muuten en harrasta oirieni kanssa mitään sen kummempaa,sillä ihan nämä lenkitykset riittävät
      liikunnan puolesta ja sitten koirilla on paljon aktiviteettia aja aivotyötä vaativia leluja,joten siinäpä se ja meillä koirat ovat seurakoiria isolla S:llä ja niitä lellitään kuten lapsiakin...huvittaaavaa kyllä....mieskin on ihan hulluna noihin epeleihin,haluaisin vielä yhden lisää,mutta juuri tällähetkellä ei ole aikaa pennulle ja kolmannelle koiralle,mutta ehkä tulevaisuudessa sitten.
      Mutta olen aivan myyty rotuun ja olen ollut onnekas kun olen saanut kaksi kaunista Cavaneitiä iloksemme.

    • Toimintaa riittää

      Nuorempi cavoistamme (täytti juuri vuoden) syö "harkiten" ja on hoikka,ns.timmissä kunnossa. Vanhempi,4 vuotias,söisi jatkuvasti. Cavat saavat ruoan kaksi kertaa päivässä. Tämän vanhemman laitoimme eläinlääkärin kehoituksesta laihdutuskuurille (ylipaino on myös cavoille riskitekijä sairauksien suhteen). Vanhempaa cavaa ei tarvitse houkutella syömään. Nuorempi cavamme on eläinlääkärin sanoin "loistavakuntoinen,ihannepainoinen".

      Meillä on iso piha-alue,jolla cavat saavat kirmailla mielensä mukaan. Lenkilläkin cavojen kanssa käydään. Lenkillä vanhempi cava vetää (turhaa ollut koulutus vetämisen lopettamiseksi)ja on kiinnostunut kaikesta,mitä lenkillä näkee mm:tuulessa heiluvista heinistä/puiden lehdistä,linnuista ja ennenkaikkea kissoista ja vastaantulevista toisista koiranulkoiluttajista. Ollut tällainen pennusta asti.

      Nuorempi cava seuraa lenkillä ollessaan vieressä,katsoo pelokkaasti tuulessa huojuvia puita/pelokkaasti heiniä ja menee ulkoiluttajan jalkojen taakse piiloon,jos toinen koiranulkoiluttaja tulee vastaan. Nuorempi lenkillä kiinnostunut vain siitä,että ulkoiluttaja ei katoa mihinkään.
      Nuorempi cava ei anna vieraiden ihmisten koskea itseään,mutta vanhempi cava sitten tarjoutuu silitettäväksi senkin edestä.
      Nuorempi on kiinnostunut erilaisista leikeistä,vanhempaa ei ole koskaan mitkään leikit kiinnostaneet. Vanhempi cava oli pentuna kiinnostunut vain ihmisten puremisesta,kantapäät,varpaat ja kädet olivat puremisen kohteina.

      Vanhempi cava pitää siitä kun palvelu pelaa:turkki kammataan/harjataan,kynnet leikataan,silmät puhdistetaan ja hoitotoimien lopuksi pitää paijauksesta yli kaiken.
      Nuorempi on sitten päinvastainen tapaus. Jo pelkkä kynsien leikkuu on tuskien taival(kynsien leikkaajalle),sillä koira puree todella kipeästi,eläinlääkärissä(ko.kynsienleikkuuta) sama juttu,eli tämä nuorempi ei ole edes vieraskorea. Cavan pyöreään päähän ei edes kuonokoppa käy/sovi.
      Tässä sinulle hieman tietoa meidän cavaparistamme.

      • hoitaja

        itse´lläni on 2 cavaa kanssa toinen 5vuotta ja toinen 10kk..

        vanhempi koirani vatää kanssa todela paljon mutta kun hankimme kuonoremmin nii vetäminen loppui, kannatta kysyäeläinkaupasta lisää koira vetää kyllä vieläkin kun ei ole kuonoremmiä säännöllisesti käytetty mutta remminkanssa ei mitään ongelmia :)


    • 2cavatypyä

      Meillä on kaksi narttua, 3v ja 5v. Pennusta molemmat saaneet peruskoulutuksen, joten remmissä kulkeminen sujuu vetämättä ja muutenkin osaavat käyttäytyä hyvin kotona sekä kylässä. Eivät hauku eikä muutenkaan rähjää, mikä ei kylläkään ole ominaista cavalierille. Sosiaalistamisen aloitin myös pentuiässä, joten kaikki koirat ovat kavereita näiden mielestä, tokihan isommille pitää alistua. Ja ihmiset ovat ihania, varsinkin vanhat mummut =)
      Tytöt syö kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla samaan aikaan.
      Silloin tällöin käydään näyttelyissä, muttei mitään erikoista olla saatu aikaiseksi sillä saralla. Molemmilla on erit.saavutuksina.
      Päivittäin lenkkeillään, käydään koirapuistossa ja kesäisin uimassa. Mökillä saavat olla vapaana, kun nämä ei karkaa--oppivat reviirinsä nopeasti.
      Terveitä ovat kaikinpuolin, kerran vuodessa käydään virallisissa sydänkuunteluissa ja tehdään perusteellisempi terveystarkki. Yksi pissitulehdus ollut ja alkava silmätulehdus, siinä meidän koirien sairaudet.

    • lieri

      Cava kuuluu paremminkin seurakoiriin kuin spanieleihin.

    • Surullinen :'(

      Heippa!
      Meidän koiruus, joka cahtii syöntiämme nyt pilven päältä oli uskomattoman upea koira!
      Kupissa oli AINA ruokaa ja se oli 24/7 tarjolla.
      Koira osasi itse mennä syömään kun siltä tuntui. Yleensä se söi kerran tai kaksi päivässä; aamupäivällä ja sitten ilta lenkin jälkeen.
      Ja aamu- ja päivälenkin jälkeen hän sai makupalan ("kahvia"). Koira tiesi aina iloisesti juoksennella oikean kaapin luo odottamaan herkkua.
      Ja joka joulukuu hänellä oli oma koirien joulukalenteri! :)

      Rakas koiramme poistui keskuudestamme vapun aikaan, vuonna 2007, sydänvikaa sairastamana :(

      Lepää rauhassa rakas ystävämme Danny

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1867
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1563
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1266
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1214
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1212
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1176
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1140
    Aihe