Sulhasen sormus?

tietämätön morsian

Heippa!
Mitenkäs tämä sulhasen sormusasia ihan oikeasti menee? Itse olen ollut siinä käsityksessä, että molemmille, sekä miehelle että naiselle, tulisi kihlasormus, mutta että vain morsiamen sormeen pujotettaisiin se vihkisormus. Nyt olen kumminkin kuullut monelta eri taholta sellaisistakin tapauksista, että miehellekin on ostettu uusi sormus. Heitetäänkö kihlasormus sitten pois? Ja jos vanha sormus pidetään, niin tuleeko sinne uusi kaiverrus josta käy ilmi hääpäivä? Auttakaa tietämätöntä ja valaiskaa minua tässä asiassa :)

12

4079

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei kumminkaiman

      Sulhasen sormusasia menee samalla tavalla kuin morsiamenkin: oman maun mukaan. Perinteisesti kai vain morsmaikku on vihittäessä saanut uuden rinkulan, mutta kahden sormuksen käytäntö myös sulhoilla on yleistynyt. Tiedän tosin myös, kun kuuntelin kerran semmoista keskustelua, että vanhemman polven ihmisten mielestä kaksi sormusta miehellä on vähintäänkin kummallista...

      Ja mitä sulho tekee kihlalleen, jos ostaa vihkisormuksen itselleen, on tietenkin sulhosta kiinni. (Paitsi, että kai siinä morsian yleensä sanoo myös painavan sanansa...) Ja edelleen, kaiverruksetkin ovat ihan morsiusparin oma asia. Eihän kaikki hanki sormuksia ollenkaan.

      Itsestäni tuntuisi hullulta, että joku tekisi nämä asiat omalla kohdallaan "niin kuin kuuluu", jos oma ajatus on erilailla. Kannattaa pohtia, mikä sopii itselle ja tehdä sitten myös niin. Siitä voi nimittäin olla varma, että aina löytyy joku, jonka mielestä teitte väärin! Onnea matkaan ja oma tahto mukaan kultasepänliikkeeseen!

      • vatuska

        Kiitos vastauksesta! Näinhän se taitaa olla että nykyään tehdään vähän niin kuin itse tykkää. Meillä siis on sellainen tilanne, että mies on kovin kiintynyt kihlasormukseensa eikä haluaisi sitä vaihtaa pois, mutta kun tosiaan niin moni mies tuntuu ostavan vihkisormuksenkin niin ajattelimme että olemme ihan outoja jos ei uutta sormusta ole mihelle tulossa. Mutta vanhalla taidetaan mennä! :) Senkin takia tuntuisi hölmöltä ostaa miehelle sormus, kun itselleni tulee perintösormus vihkisormukseksi. Jep jep, eipä tästä kannata varmaan tämän enempää stressiä ottaa! Mietiskelin vain että mikä se ns. oikea tapa on. :)


    • Mikko4

      Kaikkea ne kauppiaat keksii. Menin naimisiin -81 ja kyllä silloin mentiin kihlat sormissa alttarilla ja morsian sitten sai vihkisormuksen. Vihkisormuksia ostettiin sitten monesti kaksi. Toinen samanlainen kuin kihla arkeen ja toinen timanteilla varustettu juhliin. Miehen vihkisormuksesta kuulen nyt ensimmäistä kertaa.
      T:Mikko 51v.

    • ...

      Me hommattiin vihkisormus miehelleki. Ensin se oli vaan ajatus mutta sattu sitte löytymää sopiva ja ostettiin se. Missään vaiheessa ei ollu tarkotus että kihlasormus "heitetään pois" vaan niitä on nyt sitte kaks samanlailla kun mullakin.

      Must on kiva et sitte miehelläki on sellanen sormus jossa on hääpäivä eikä vaan kihlajaispäivää. Ja tietää ainaki sitte naishenkilöt että on naimisissa :).

    • sormuksista

      Meillä näin: Minulle ainoastaan tulee vihkisormus kihlasormuksen lisäksi. Miehelle kihlasormukseen kaiverretaan myös hääpäivä. Sormukset ostettu samasta liikkeestä, tosin aikaa välillä 7 vuotta ja silti saa tuon toisen kaiverruksen ilmaiseksi, sekä kihlojen kiillottamisen hääpäivää varten.

    • Morsian -07

      Me päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että liitettiin kummankin kihlasormukset yhteen kultasepällä ja kaiverrukseksi sinne tuli niin kihla kuin vihkipäiväkin. Sen tulee siis miehen käyttöön. Minulle tulee yksi sormus, joka on näyttävä kahden sormuksen edestä.:)

    • Rouva O

      Meillä ei ostettu kihloja ollenkaan. Kummallakin on nyt yksi (vihki)sormus.

      Mahdollisuus miehen vihkisormukseen on tullut Suomessa vihkikaavoihin vasta muutama vuosi sitten. Ennen (jostain syystä) tosiaan vain morsiamelle annettiin vihkisormus.

    • ap.

      Kiitos kaikille vastanneille! Eiköhän meillä mene nyt ihan vanhanaikaisesti niin, että minulle tulee vihkisormus ja mies pitää kihlasormuksen. kaiverruksenhan sinne kihlasormukseen voi tehdä, ehkä häiden päivämäärä pysyy siten paremmin mielessä ;)

    • sulho31v

      itse valitsin uuden sormukse ja annoin kultasepän juottaa sen kiinne kihla sormukseen...
      Miehelle tosi toimiva juttu..
      kaks sormusta mutta yhtenä kappaleena..
      omasta mielestäni ihan hyvä ratkaisu!

    • tuleva vaimo

      Meillä tulee vain minulle (morsian) kihlasormus ja molemmille sitten vihkisormukset. Päädyimme tähän koska kihlauksen ja häiden välissä on 2kk ja mies tekee tällähetkellä remonttia jolloin sormuksen käyttäminen hankalaa. Myös se että on hieman enemmän aikaa katsoa sitten sopivat vihkisormukset, eikä tarvitse nyt remontin keskellä lähteä metsästämään. Mies kävi itse ostamassa minulle kihlasormuksen kun oli kosinut.

      Eli meillä tulee jenkki-tyylisesti. Siellähän annetaan naiselle kihla ja molemmille vihkisormus sitten vihkiessä. Jos kihla-aika olisi ollut pidempi uskoisin että olisimme hankkineet miehelle myös kihlan.

    • Uskissa

      Me päädyimme sellaiseen vaihtoehtoon, että vain minulla ylipäätään on sormus, koska raamatussa puhutaan vain, että mies ostaa vaimolle sormuksen. Joten miehelläni ei ole ensimmäistäkääön sormusta. Jostain olen kuullut että kaksi sormusta on pakanallinen tapa...

      • kummallakin

        Meillä kummallakin on sekä kihla että vihkisormukset. Minulla timantteja vielä lisäksi. Meidät vihkineellä papillakin (kirkkoherra) oli kaksi sormusta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3115
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2341
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      125
      1710
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1563
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1077
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      954
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      921
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      856
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      801
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      764
    Aihe