Kovia huijaamaan

susa

Olimme Prahassa kesäkuun alussa 2007. Valitettavasti matkasta jäi huono maku, asiakaspalvelussa henkilöt ovat epäkohteliaita ja töykeitä. Koko ajan pitää olla tarkkana saako rahasta oikein takaisin, ja hinnat kannattaa aina varmistaa etukäteen. Esim. olimme keskustassa hotellin ravintolassa syömässä, tilasimme listalta annoksen, tarjoilija kysyi "millä perunoilla". Tottakai ymmärsimme niiden kuuluvan hintaan. Laskun saatuamme yllätys oli melkoinenm, kun hintaan oli lisätty sämpylät ja perunat. Valitimme, ja tarjoilija näytti luettelon sivua 3 alalaitaa, jossa pienellä präntillä luki että näistä veloitetaan erikseen, ja että sämpylät kuuluvat annokseen.
Toisessa paikassa oli iso kyltti juomista hintoineen terassin edessä. Tilasimme ja taas oli hinta toinen, kun olisi pitänyt huomata kyltin alalaidassa pienellä präntillä teksti, jossa kerrotaan kelloaika tarjouksen voimmassaolosta...

Vaateliikkeessä oli rekissä housuja, yläpuolella kyltti SALE, joku sana Tsekiksi, edellinen hinta ja uusi hinta. Päätin ostaa housut ja menin kassalle, mutta sielläpä hinta olikin se alkuperäinen. Minunn olisi pitänyt ymmärtää, että tsekin sana tarkoitti "jackets", joita tosin rekissä ei ollut, vaan pelkästään housuja.

Muutamassa paikassa saimme vaihtorahaa liian vähän takaisin, ostaessamme jotain ostoksia.

Venettä vuokratessamme nainen alkoi rähjäämään meille, kun kysyimme onko muovipussia, ettei kännykkä vaan kastu. Muovipussia ei ole, ja emme kait ole uimaan menossa....

Hotellissamme, Jalta 4 tähteä, toivat vesipullon päivittäin yöpöydälle. Tietty joimme sen joka päivä, ja loppulaskussa oli lisätty hintaan 2 vesipulloa noin 8 euron hintaan. Valitimme, luulimme sen kuuluvan hintaan, koska niinhän pöydällä olevat suklaat, saippuat ja käytävällä olleet omenatkin kuuluivat. Pitkän väännön jälkeen vähensivät sen hinnasta murhaavin katsein. Mutta kotona huomasimme heidän veloittaneen silti Visalta sen korkeamman hinnan. Kuitti meillä on alemmasta hinnasta...

Ainut hyvän palvelun paikka oli Thai-ravintola hieman sivummalla keskustasta, ruoka oli hyvää, kohtuuhintaista ja henkilökunta jopa hymyili.
Joten ei kiitos enää Prahaan matkalle...!

8

1681

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tiina-64

      Harmi, että teille sattui noin monta huonoa kokemusta ja sen myötä kielteinen kuva Prahasta. Me palasimme juuri Prahasta ja ihastuimme kovasti kaupunkiin. Kaunis kaupunki, paljon nähtävää, helppo kulkea metrolla ja ratikalla ja hintataso hyvin edullinen, tosin se vaati melkoista tarkkuutta, että löysi aina ne edulliset paikat. Siinä olemme samaa mieltä, että palvelun taso esim lentokentän kahdessa kaupassa oli kyllä ala-arvoista, mutta ei saa silti yleistää, valtaosa oli asiallista ja ystävällistä.

      • kirjoittelet

        Kannattaa varautua siihen, että vastaanotto on laadultaan aika paljon vaihtelevampaa kuin suomessa... on hyvin mahdollista kohdata kaduilla ja liikkeissä sekä oikein mukavia että lähes masentavan tylyjä ihmisiä. Enpä kyllä tiedä miten hyvin omakaan pinna kestäisi jos kotikulmilla pyörisi yhtä paljon turisteja kuin mitä Prahassa näkee. Tuntuu että keskimäärin tsekit eivät ole ainakaan avoimempia kuin suomalaiset, eli kovin helpolla ei pääse lähemmin tekemisiin paikallisten kanssa.


    • minnääää

      Ainoa valittamisen arvoinen asia viestissäsi on tuo hotellin vesipulloista velottaminen.
      Muut johtui vaan omasta huolimattomuudesta ja kun ei osaa tsekin kieltä.

      Itsellä on vain hyvää sanottavaa prahasta,aivan upea paikka.Elokuussa mennään taas.
      Ihmiset on outoja mutta niinhän joka maassa ollaan erilaisia.

    • ko???

      Et siis ole ennen matkustanut ulkomailla? Maassa maan tavalla, ja sillä siisti. Jos et osaa kieltä, niin pitää varmistaa, mitä joku teksti tarkoittaa. Silloin vältyt yllätyksiltä. Ei ne Suomessakaan kaupoissa lappusia hyllyihin laita englanniksi.
      Lisukkeet monesti valitaan lisukelistalta, ja niissä on oma hinta. Riittää kun lukee ruokalistan, ja siellä se sanotaan (lista oli varmaankin myös englanninkielinen?). Happy hour jos oli jo mennyt, niin turha itkeä, että hinnat olivat erit...
      Vesipullosta mennee veloitus samalla tavalla kuin minibaarin juomista. Ehkäpä se vesipullo ei siihen minibaariin mahtunut? Ja juomahinnastossa vedelle oli kerrottu hinta?
      Aikamoinen valittaja taidat olla. Huokaus.

    • pasaati1

      Osunut meidän kohdalle huijausta,viikko oltiin ja kertaakaan ei yritetty kusettaa meitä.

      Ruokalistoilla luki selvällä englannin ja jopa suomen kielellä,että lisäkkeet maksavat erikseen.

      Itsekkin voi ennen matkaa ja matkan aikana ottaa asioista selvää,hiukan turhaa valitusta aloittajalta.

      Ainoa miinus asia oli jos sattui pyörimään turistirysissä(mitä koitimme välttää) oli se,että henkilökunta oli aika nuivaa.

      Suurimmaksi osaksi henkilökunta/asiakaspalvelijat ja prahalaiset olivat mukavia ja avuliata.

      Olemme käyneet kaksi kertaa ja menemme vielä joskus uudestaan.

      Vanha viisaus on,tyhmää kusetetaan.

      Maalaisjärkeä kun käyttää ja käyttäytyy itsekkin asiallisesti ja ystävällisesti,niin metsä vastaa niinkuin sinne huudetaan.

      Täytyy kyllä ikäväkseni todeta,että muutamiin suomalaisiin matkan aikana törmättyämme,niin ei tehnyt mieli sanoa,olevansa suomesta,osa porukasta oli sen verran asiatonta käytöstä.

      • huh huh

        Varmaan parempi ensi kerralla jättää ulkomaan matka väliin jä lomailla ihan täällä koti-Suomessa niin on ainakin kieli hallussa eikä sitten tule huijatuksi.

        Viime kesänä oltiin Prahassa reilu viikko eikä mitään ongelmia ollut ja muistaakseni ruokalistat tosiaan oli usemmallakin kielellä, jopa ydinkeskustan ulkopuolella. Baarikaapin sisältö on aina maksullinen, siis juomat ja snacksit lukuunottamatta tervetuliaissuklaita jos sellaisia pöydälle on laitettu. Kannattaa aina katsoa minibaarin hinnasto. Eipä saippuoista ennenkään ole hotelleissa mitään otettu niin turha veden maksua siihen verrata..

        Tyhmiä kysymyksiä ei olekaan ja kielitaito Prahalaisilla hyvä, joten ennemmin kannattaa kysyä ja jälkeenpäin ei tarvitse joka asiasta valittaa..

        Unkaria en suosittele teille ollenkaan kohteeksi, siellä ei kaikkialla kielitaito niin kovin hyvä..


    • Ma-Ze

      Väänsitte joka asiasta...? Ei ole tainnut matkailu avartaa teitä? Taitaa olla niin, että metsä vastaa niinkuin huudetaan. Mielestäni tsekit olivat terveellä itsetunnolla varustettuja, oikeanlaisia ylpeitä-maastaan-ihmisiä. Sain joka paikassa oikein takaisin, tai empä viitsinyt joka paikassa edes katsoa.
      Olisiko kannattanut ottaa Suomesta eväät mukaan? Olisitte ostaneet marketista veden!
      Huomasitteko hintakylttien takana, ei sitä pienellä printattua, KAUNISTA KAUPUNKIA?!?!


      AIVAN IHANA KAUPUNKI! Suosittelen!

      Eikä meidän itänaapurin kädenjälki näy siellä enää kovinkaan paljoa... Onneksi!

    • tämä on vanha tapa

      turistihan se on joka leivän tuo, hyväuskoinen turisti etenkin.
      eli ei ole uutta tuo kertomanne, ette kai kuvitelleet menevänne jonnekin satukirjaan? varsinkin eteläisissä keskieurooppalaisissa matkakohteissa on ihan yleistä, että turistilta nykäistään ekstraa niin kauan, kuin hän ei opi laittamaan ylös tilaamiensa ruokalajien ja juomien nimiä ja hintoja - vaikka sitten pöytäliinaan.
      espanjassakin suomalaiset hurmaavan palvelukulttuurin edustaja ystävällisesti "tarjoaa" illalisastioita kerätessään loppudrinkkiä ja jos tarjouksen ottaa vastaan, siitä myös aikanaan maksaa, oli sitä pienellä präntillä tai ei. se on käytäntö. kokemuksesta vinkkaan, että kannattaa kokeilla miten pöytäliinakirjanpito tehoaa... paras kokemani teho oli 10 vuotta sitten unkarissa. tarjoilija luurasi keittiön oven raosta ja jo tulovaiheessa ontunut palvelu parani heti, kun hän näki, että tehtiin muistiinpanoja.
      en takuulla puolusta tällaista kieroilua, mutta ei rehellisyyskäsite etelämmässä ole kuin on suomessa - ja mitä se nykyisin on täälläkään?
      mitä tulee töykeyteen, sitä ei tarvitse mennä rajojemme ulkopuolelta etsimään, kotoakin löytyy ja viimeistään finnairin lennoilta. taitaa jo kuulua kotimaiseen lentoemäntäkoulutukseen. ulkomaalaiselle lirkutusta, suomalaisen näköiselle töks töks.
      ei aina, mutta tässäkin usein pätee vanha sanonta että kettujen viekkaus perustuu kanojen tyhmyyteen. kotimaassakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 169
      4849
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      124
      4413
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      26
      2871
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      29
      1928
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1784
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1699
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1690
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      104
      1675
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1603
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1541
    Aihe