ohjeita näyttelyasentoon

Aloittelija***

Kaipaisin ohjeita saksanpaimenkoiran asettamisesta näyttelyasentoon?

12

1329

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • m-li

      Koira seisoo. Itse nostan koiraa ottamalla etujalkojen etupuolelta reilusti kiinni, nostan etupään ilmaan ja samalla asetan etujalat suoraan rungon alle, jotta etukulmaukset tulevat hyvin esiin. Sen jälkeen asetan ei-tuomarin puoleisen takajalan koiran vatsan alle tukevasti, liu'utan kättä sitten toista takajalkaa pitkin, otan kintereen alapuolelta kiinni ja tukevasti vedän tämän toisen (tuomarin puoleisen, näyttelyssä) takajalan koiran tyyppi, pituus ja rakenne huomioiden riittävän kauas taakse. Jos jalan vie liian kauas, kulmaukset eivät näytä hyvältä, koira voi näyttää pitkänomaielta ja lisäksi koiralla on vaikeuksia pysyä tässä asennossa.

    • Nii alkuun ei asento oo tärkee vaan se et koira oppii siihen käsittelyyn. Osaa seisoo käskystä ja pysyy paikallaa. sit voi alkaa niitä asentoja väännellä.

      • no kyllä

        Kyllä meillä ainakin koirat seisoo käskystä näyttelyssä, vaikka sitä ei ole erikseen niille opetettu. Jos meinaavat alkaa puljaamaan, tiukempi käsky ja sillä siisti. Turha sitä rekkua on ihmisten ilmoille viedä, jos ei saa pysymään käskyllä aloillaan...


    • Ei näyttelyitä KIITOS

      NIIN olisit ostanut jonkun muun rodun. Oikee pistää vihaksi tuo näyttelytouhu sakemannin kohdalla. Koirat näyttävät niin sairailta ku perse maata laahaa, siinä polvet ja selkä on tosi kovilla. Hyvä jos kymmentä vuotta näkevät ilman kipuja. Mikä helvetti siinä on että teitä vaan riittää. Eiks näyttelyissä käytetä kissoja ja gerbiilejä??? Ja aina kun joku pöllö ostaa näyttelylinjaisen koiran niin tukee tätä toimintaa että pentuja tulee ja tulee... Tarjonta vastaa kysyntää, niin se vaan on.
      Kuulkaas rakkaat kanssaihmiset, sen koiran kanssa voi tehdä muutakin kun juosta vinkulelut kainaloissa kehän laidalla.
      Kouluttakaa, ottakaa tottista, esineruutua, jälkeä, viestiä, hakua, suojelua, jne..jne.
      Ja takaan että näistä lajeista saatte PALJON enemmän irti ja suhde koiraan lujittuu.
      Teistä tulee yhtä....
      Ja vielä sokerinapohjalla on että ei tarvita kulmauksia kunhan koiralla on paperit että se on sitä rotua mitä papereissa lukee ja et se täsmää tatuointiin tai siruun.
      Ja oma koira on aina kaunis, sanoi muut mitä hyvänsä.

      • VOI KIRJOITTAA

        ...ihminen joka ei mistään saksanpaimenkoirasta tiedä yhtään mitään.Onneksi kaltaisiasi ei ole todellisuudessa kuin muutama.


      • Samaa mieltä

        Tyhmä kirjoitus todellakin niistä jotka ei ymmärrä sakemannista mitään. Näyttelytouhu on pilannut rodun lähes pysyvästi. Onneksi on vielä niitä kasvattajia jotka pitävät koiran käyttöominaisuuksia ja terveyttä ykkösenä ja se ulkomuoto tulee vasta viimeisenä.
        Sinähän voit sitten kertoa mitä kaikenkattavaa rodusta ymmärrät. Ole hyvä.


      • Samaa mieltä
        VOI KIRJOITTAA kirjoitti:

        ...ihminen joka ei mistään saksanpaimenkoirasta tiedä yhtään mitään.Onneksi kaltaisiasi ei ole todellisuudessa kuin muutama.

        Vielä sen verran haluan lisätä että anna yksikin hyvä peruste esim näyttelylinjaisen saksanpaimenkoiran luisusta lantiosta, kun kerran koirista tiedät. syy moiseen että miksi sen pitää olla sellainen. Sehän on todella luonnottoman näköinen ja ei ainoastaan näköinen. Jos kukaan sattui keväällä katsomaan televisiosta koirien jalostuksesta kun se on viety äärimmilleen ja ylilyöntejä on tullut. Siellä mm oli keskustelua tästä spk:n luisusta lantiosta.


      • m-li

        Näyttelyt on mukava harrastus muun ohella. Kolmesta koirastani yksi on pärjännytkin aivan kivasti ja mukavahan sellaista on kennelliitonkin näyttelyissä käyttää. Mikään älytön luiskaperse se ei kylläkään ole ja monen tuomarin mielestä vieläpä liian pienikin (62,8 cm). Yksi kolmesta meillä on ns. käyttölinjainen ja kaksi muuta sekalinjaisia. Näyttelyharrastus ei ainakaan minun kohdallani sulje todellakaan pois muita harrastuksia, kansallisiin ollaan kyllä tahkottu maastoja koko kesä liki kyllästymiseen asti. Tokikaan ulkonäkö ei pitäisi työkoirarodussa olla jalostusarvon mittari, mutta hyvä ulkonäkö ja vietikkyys eivät sulje toisiaan pois. Huonoja löytyy kaikista linjoista, samoin niitä ylilyöntejä johonkin suuntaan.

        Tarkoituksena sanoa, että kyllä niitä näyttelyitä voi harrastaa unohtamatta muita harrastuksia koiran kanssa.


      • kannattaa.

        Näyttelyssä kannattaa käyttää käyttölinjaisempikin, jos meinaa käyttää jalostukseen. Rekisteröintimaksut on halvempia, jos koiralla on I-tulos näyttelystä.


      • Aloittaja***

        PRKL ETTÄ PISTÄÄ VIHAKSI MYÖS TOLLASET KIIHKOILIJAT.

        "Kuulkaas rakkaat kanssaihmiset, sen koiran kanssa voi tehdä muutakin kun juosta vinkulelut kainaloissa kehän laidalla."

        En ole yhdessäkään näyttelyssä vielä koiraani käyttänyt, mutta aion käyttää parissa, koska haluan kuulla virallisen mielipiteen koirastani. Mitä väärää siinä on? Oikeasti on naurettavaa alkaa haukkua ihmistä tietämättä TIPAN TIPPAA mistään.

        Missä lukee, että näyttelyt olisi ainoa harrastukseni? Vituttaa, tollaset kiihkoilijat jotka ovat aina valmiin arvostelemaan muiden toimintaa - niiden muiden, joista ei MITÄÄN tiedä. Säälittävää miten aina joku luulee olevansa niin kovin muiden yläpuolella. Se on uskomatonta miten koirapiiressä löytyy tota ylitsepääsemätöntä kusipäisyyttä. Aina arvostellaan ja mollataan muita, kun on itse niin kamalan hyvä ja kaikkitietävä.

        Olen samaa mieltä, että spk jalostus on mennyt liian pitkälle, mutta sinun kommenttisi oli täysin asiaton.

        Mitä sinä tiedät minun koirastani, tai millaiset taustat sillä on? Mitä tiedät harrastuksistani? Paljon tunnut tietävän noinkin pienestä kysymyksestä millä keskustelun aloitin. Voit arvostella minut ja koiraharrastukseni täysin.

        Kerro lisää, tiedät varmaan musta paljon... kerro kerro.

        Haista kukkanen ja mene ittees. Pistää vihaksi joo, et oo ainut!


    • noi viimeset viestit liittyy näyttelyasentoon?

    • E.A

      M-Iiltä tulikin jo aika valaisevaa vastausta jälleen.


      Itse koiran etukäteen valmentaminen on ehkäpä vielä tärkeämpää kuin se asettelu siellä näyttelyssä, kyllä se erikoisnäyttelytuomarin harjaantunut silmä huomaa ne koiran puutteet viimeistään silloin, kun koira on liikkeessä.

      Olenkin antanut itselleni kertoa seuraavaa:

      Valmentaminen

      Kun koiraharrastuksessa kaikki yritetään tehdä niin hyvin kuin mahdollista, myös koiranäyttelyitä varten valmistaudutaan.
      On koira sitten otettu näyttelyharrastusta (joka sekään ei ole pitkäaikainen harrastus, jos koiraa ei kouluteta ja sen kanssa kilpailla edes niitä alimpia tuloksiakaan) tai aivan harrastamista ja kilpailemista varten, jalostukseen käytettävät saksanpaimenkoirat tulisi jalostustarkastaa.
      Jalostustarkastuksessa mitataan koiran henkisen kantin lisäksi myös sen rakenneominaisuudet.
      Mikäli jompikumpi osa koiraa ei täytä rotumääritelmää, koiraa ei voida tarkastaa.
      Useat hyvät koirat joutuvat tarkastuksessa kakkosluokkaan, vain koska omistaja on osannut kyllä huolehtia koiran suojeluosuuden kuntoon, mutta näyttelypuoli on jäänyt vähemmälle harjottamiselle.

      Tämä on väärin rotua kohtaan, kun kuitenkin jokaisen saksanpaimenkoiran elämään kuuluu edes ne välttämättömimmät katselmuskäynnit.
      Nämä käynnit kirjautuvat tietokantoihin ja kertovat koirasta (sen suvuista) jälleen "omaa kieltään" k.o. koirasta kiinnostuneille.

      Moni koira tarkastettaisiin ykkösluokkaan, jos edes vähän panostettaisiin koiran fyysiseen harjoitteluun ja esittämiseen.

      Kaikille on selvää, että saksanpaimenkoira täytyy pitää aina hyvässä peruskunnossa.

      Sen pitää jaksaa tehdä työtä väsymättä pitkiäkin rupeamia.

      Näyttelyissä näkee usein koiria, joiden lihakset ovat kyllä hienossa kunnossa ja ne jaksavat hyvin, mutta niitä ei saada ravaamaan.

      Niiden liike on raskasta ja vaivalloista.
      Käytännössä niitä on treenattu väärin.

      Koira, jota juoksutetaan laukalla ja lihakset kasvatetaan lyhytaikaisilla voimatreeneillä, on rakentunut pyöreistä lihaksista.

      Siltä puuttuu kestävät pitkät lihakset.
      Saksanpaimenkoira on ravaaja ja sitä kuuluu harjoittaa ravaamalla.

      Ravi voimistaa selkälihaksia ja raajojen pitkiä lihaksia.

      Uiminen on tehokas liikuntamuoto koiralle, sillä se voimistaa selkälihaksia ja koira joutuu kannattelemaan päätään ylhäällä uidessaan, joten sen niskalihaksetkin voimistuvat.

      Pitkät kevyehköt ravilenkit pidentävät tehokkaasti askelpituutta ja koiran takatyöntö paranee.
      Koiran etuaskel ulottuu mahdollisimman pitkälle eteen ja takatyöntö mahdollisimman pitkälle taakse.

      Ravissa tulevat koiran rakenteelliset ominaisuudet hyvin esille.

      Pitkäluiset hyvin kulmautuneet koirat, ravaavat pitkin askelin ja ravi on kestävää.

      Liikunta on vaivattoman oloista ja vähän energiaa kuluttavaa.

      Kun koiralla on suorat raajat edessä ja takana eivät sen nivelet eivätkä päkiätkään rasitu.

      AD-kokeessa mitataan m.m. tätä ominaisuutta.

      Mikäli päkiät kuluvat rikki, koiran tassut tekevät silloin pyörivää maata hankaavaa liikettä.
      Tällainen koira ei voi toimia erinomaisesti työssään.
      Sen tassut eivät kestä.
      Koira pärjää kyllä vaatimattomammillakin kulmauksilla, mutta kierteiset raajat ovat suuri virhe koiran rakenteessa.
      Tuossa esimerkki, miten koiran luiden pituudet vaikuttavat etu- ja takaliikkeiden ulottuvuuteen.

      Olkavarren ja lavan ollessa 90- 110 asteen kulmassa toisiinsa nähden, mitä lyhyemmät luut ja huonommat kulmaukset koiralla on sitä enemmän se joutuu ottamaan askeleita.

      Mitä taasen tulee siihen, että saako, voiko onko oikein käyttää saksanpaimenkoiraa näyttelyissä/katselmuksissa, ottakaas nuoret innokkaat harrastajanalut huomioon myös se, että ei se pitkälle pötki näyttelyharrastajakaan mikäli ei sitä koiraansa kouluta, kuvauta sekä kouluta itseään koiraa kouluttamaan, treenaa rodunomaista lajia varten ja kisaa mieluiten juuri siinä, mutta edes n.k. kansallisella puolella.
      Ihan siinä on kovaa työtä (sitä parasta) tiedossa vuosiksi eteenpäin.
      Siinähän sen itse kouluttaessa oman koiransa vasta oppii tuntemaan, sen puutteet ja hyvät puolet.

      Henkilökohtaisesti koiran kanssa harrastaminen on juuri se suola ja jos olisin aivan pelkästään nly-käyntien varassa tässä harrastuksessa en todellakaan viitsisi näinkään vaativan rodun kanssa puuhastella.
      Pläkkipeltiä saisi varmasti helpommin ja halvemmalla (ottaen huomioon vähäisemmät nlymaksut, matkat, hotellit yms.), vaikkapa jonkun harvinaisen pienen turkkirodun kanssa.

      Sitten vielä yksi seikka, kukaan ei koskaan tunnusta arvostavansa sp-harrastajaa, joka näyttelyttää koiraansa ja kuitenkin ne hänen rahansa kelpaavat seuran kuin seuran kassaan oikein mukavasti silloin, kun alkaa kassan pohja häämöttää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      155
      3482
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      98
      2333
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2164
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      127
      2075
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      46
      1829
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1475
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      102
      1294
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      29
      1275
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1140
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      103
      1029
    Aihe