Naisten

asema

Minusta hindulaisuus on hyvin mielenkiintoinen uskonto, mitä nyt hindu ystävieni kauttaan olen siihen tutustunut. Uskon yleisesti jumaluuteen, kuuluun kristittyyn kirkkoon, mutta en koe kristinusko omakseni. Minua on kovin mietityttänyt hindulaisuudessa naisen asema. Luin, että naisen tulee olla ennen kaikkea kuuliainen, uskollinen, kärsivällinen ja palvelualtis isäänsä, aviomiestään ja poikiaan kohtaan. Hindilaisuus on kyllä hyvin monimuotoinen uskonto ja varmaan jokainen voi poimia siitä itselleen hyviä asioita. Miten muut koette naisen aseman tässä uskonnossa??

4

1839

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Madhava

   Tästä on peistä väännetty kerran jos toisenkin, kokolailla hajantaa asian suhteen.

   Jos minulta kysyt, niin ota hindulaisuudesta se, jonka tunnet henkistä etsintääsi ravitsevan. On asioita jotka ovat enemmän tärkeitä, ja on asioita jotka ovat vähemmän tärkeitä. Keskity niihin ensimmäisiin.

   Naisen asemia lienee yhtä paljon kuin traditioitakin, ja usein enemmän kulttuurisidonnaista kun tarkkaan ottaen uskontosidonnaista.

   Tästä linkistä kenties jotain saat irti omista näkemyksistäni.
   http://www.krishnanmaailma.com/kysymys/all/28#28

   --

   Hienoa, IP-osoitteeni on ilmeisesti siirtynyt alueelle, jossa pääsen taas Suomi24:n filttereiden läpi.

  • (BQ)

   Haribol.. okei naisen pitää olla siveä miestään kohtaan ja kunnioittaa häntä ja samanlailla miehen tulee olla nöyrä naiselle ja kunnioittaa häntä kaikilla tavoin.. eli yleensä saadaan helposti väärä kuva naisten asemasta, mutta kun perehtyy asiaan syvemmin tulee helposti ymmärretyksi että nainen ja mies ovat molemmat aineellisia kehoja, kun taas jokaisessa kehossa "asuvat" persoonat eli henkiset sielut ovat laadultaan samanlaisia. Mutta koska olemme syystä tai toisesta saanet ne kehot jotka meillä tällä hetkellä ovat niin meidän tulee myös elää niiden kehojen mukaisesti.. aivan kuten koiran tulee käyttäytyä kuten koira eikä esimerkiksi aasi tai vaikkapa lammas.. Oli sitten nainen tai mies niin voi aivan yhtä hyvin harjoittaa Krishna tietoista elämää ja lopettaa näin ollen elämänkiertokulun täällä aineellisessa maailmassa. Hare Krishna!

  • oppia..

   Älä missään nimessä aloita hindulaisuuteen tutustumistasi harekrishnalaisuudesta. Se on todella kaukana oikeasta hindulaisuudesta. Se on vain länsimaalaistunut lahko. Mm. käsitys miesten ja naisten suhteista ja sukupuolielämästä ei ole krisnalaisuudessa sitä, mitä se on hindulaisuudessa.

   Naisten asemasta kannattaa huomioida ensimmäkin se, että hindulaisuudessa on hyvin merkittäviä naisjulmalia. Monet niistä jopa enemmän palvottuja kuin miespuoliset jumalat; esim. Lakshmi, Kali ja Durga. Nainen ei siis ole mikään alistettu olio.

   Johtuen kuitenkin avioliiton solmimistraditiosta, jossa vanhemmat sopivat avioliitosta ja nainen siirtyy avioitumisen myötä miehen sukuun, naisen asema voi käytännössä olla joskus hyvin heikko. Hän on usein pelkän palvelijan asemassa perheessä - ainakin siihen asti, kun hän saa miespuolisen perillisen. Kuitenkin yleisesti miehen tehtävä on huolehtia kaikin tavoin hyvin puolisostaan. Eikä ne naiset useinkaan ole vain jotain pikku nöyristelijöitä. Intialainen nainen voi olla hyvinkin itsetietoinen. Ja mitä suhteissa äiteihin tulee, niin kyllä useimmiten pojat tottelevat kiltisti jokaista äitinsä pyyntöä, mutisematta, äidin sana on "laki" - usein.

   Mitä sukupuolisuuteen tulee, niin avioliitossa miehen ja naisen välinen sukupuolisuus on hyvin sallittua. Hindu-uskonto pitää nautintoja, myös seksuaalisuutta, hyväksyttäväna, jopa toivottuna, kunhan tuo nautinto ei pääse hallitsemaan elämää.

   Hindulaisuus on hyvin monimuotoinen ja monitahoinen uskonta. Siitä ei ole mitään yhtä ja ainoaa oikeaoppista muotoa. Yleisesti hindulaiset ovat myös hyvin suvaitsevaisia toisin uskovia kohtaan. Voit ihan hyvin myös edelleen kuulua kirkkoon ja tutustua lisää hindulaisuuteen ja ottaa sieltä itsellesi sopivia osia. Hindulaisuudessa on paljon hienoja asioita.

   Hindulaisuus ei myöskään sulje pois toisia uskontoja. Eivät ne ole vääräuskoisuutta, vaan vain toisenlainen olomuoto. Ei se ole ongelma. Ja hinduille on olemassa vain yksi ja ainut jumala - kaikille yhteinen. Vain tapa palvoa vaihtelee.

  • asiallisista

   vastauksista, sainkin hyvää tietoa. Hindulaisuudessa on paljon hyvää ja suvaitsevaisuutta myös muita uskontoja kohtaan. Naisten asemaa pohdin intia matkojen kautta, jossa huomasin naisten aseman olevan suurimmalta osalta huono. Mutta se liittyy varmasti syvästi kulttuuriin, perinteisiin ja myös köyhyyteen, koska uskonnosta riippumatta on naisten asemassa on intiassa paljon parantamisen varaa. Toisaalta taas naisten valta perheessä äitinä oli
   yllättävän vahva.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maailman suurin sanomalehti: Sanna Marin on coolein poliitikko

   Sanna saa taas ylistystä maailmalla. Ja mikäs siinä, onhan hän ylivoimaisesti paras pääministeri Suomen historiassa. https://www.iltalehti.fi/ulkomaa
   Maailman menoa
   458
   2411
  2. Petteri Orpo väläyttää leikkauksia: 'Me joudumme säästöihin ja sopeutukseen'

   Jätti-inflaatio sähkö, polttoaineet, ruoka ym. kallistuu hurjasti ja Petterin kokoomus haluaa leikata, ja kokoomuksen tuntien leikkauksien painotus ni
   Maailman menoa
   135
   1324
  3. Sanna Marinin UUSI sähellysvideo julki. Iljettävää ja kuvottavaa katseltavaa

   En olisi uskonut että näen maamme pääministeristä näin puistattavan videon. Jos jäljellä oli vielä ripaus arvovaltaa ja kunnioitusta pääministeriä koh
   Maailman menoa
   285
   1189
  4. Kerrotko mies mikä minussa on vikana?

   Kun, et kerran lähesty?
   Ikävä
   182
   1106
  5. Parveketupakointi

   Tupakoija on itsekäs ja piittaamaton muista asukkaista, parvekkeella tupakoijan savu kulkeutuu useisiin lähistöllä oleviin asuntoihin. Ei ole mukavaa
   Maailman menoa
   137
   1046
  6. Mulla on ikävä sua

   Se on paisunut ihan valtavaksi ja täyttää mun koko pään. Naiselle
   Ikävä
   45
   966
  7. Olen pahoillani

   Ei ollut muuta vaihtoehtoa
   Ikävä
   46
   863
  8. Kellyn velat on jo 34000 ja on kelan asiakas.

   Tälläistä nää naiset on kaikki samanlaisia, kun mies ei maksa niiden velkoja ja elämää niin kaikki menee vaan ulosottoon.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   46
   847
  Aihe