Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Aberdeen, Skotlanti

netta

Onko kellään kokemuksia Skotlanin Aberdeenistä? Olen lähdössä sinne viikon päästä ja olisi mielenkiintoista kuulla kommentteja!

6

1425

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kiltti Mies

      Muutama vuosi sitten olin viikon Aberdeenissa juhannuksen aikaan. Paikka ei ole mikään turistirysä. Satama- ja teollisuuskaupunki enemmänkin. Kaupungin keskusta edustaa aika synkkää graniitti-gotiikkaa. Sää jopa viileämpi kuin samaan aikaan kotimaassa.

      Jonkin verran kaupungista pohjoiseen mielenkiintoisia hiekkadyynirantoja. Kauniilla ilmalla, jos ei tuule kovasti Pohjanmereltä sopivat picnikille.

      Vuokrasin auton (edullinen Nissan Micra) ja ajelin pohjoista rannikkotietä Invernessiin ja sieltä juhannusaatoksi Loch Ness-järvelle. Toisena juhannuspäivänä takaisin nummien yli Aberdeeniin. Mukavat maisemat.

      Pubit mukavia ja ihmiset ystävällisiä, kunhan muistaa kehua skotteja ja haukkua engelsmanneja. Guinnes ja viskit ensiluokkaisia.

      Golfkenttiä vaikka millä mitalla ja golf-tarvikkeet edullisia.

      • netta

        Siis joku joka on käynyt siellä! Golfata en osaa mutta Loch Ness olis tarkoitus nähdä. Oikealta ohjattava auto on tuttu mutta pikkasen toi vasemmanpuoleinen liikenne hermostuttaa!! Eli onko se ensikertalaiselle liian rankka kokemus?


      • Kiltti Mies
        netta kirjoitti:

        Siis joku joka on käynyt siellä! Golfata en osaa mutta Loch Ness olis tarkoitus nähdä. Oikealta ohjattava auto on tuttu mutta pikkasen toi vasemmanpuoleinen liikenne hermostuttaa!! Eli onko se ensikertalaiselle liian rankka kokemus?

        Vasemmanpuoliseen liikenteeseen tottuu puolessa päivässä ja oikeanpuoleiseen rattiin. Vilkut ja lasinpyyhkijät menevät pitkään sekaisin.

        Hauskannäköistä kun manner-eurooppalainen tulee risteykseen ja pistää pyyhkijät päälle kääntyessään ja kun alkaa sataa, niin vilkku päälle.

        Kaikki ei kuitenkaan ole brittiläisessä liikenteessä peilikuvaa eurooppalaisesta: Vasemmalta tuleva on väistämisvelvollinen tasa-arvoisessa risteyksessä, kuten meilläkin.

        Onneksi suurin osa risteyksistä on kiertoliittymiä, joissa risteykseen tuleva väistää liittymässä ajavia.

        Skotlantilaiset maaseututiet voivat olla tosi kapeita, joten kannattaa pysyä tiukasti vasemmalla kaistalla ennen mutkia ja nyppylöitä. Vastaantulija voi tulla kovaakin vauhtia.

        Nummilla voi törmätä lammaslaumaan keskellä tietä. Tyhmiä elukoita!


      • Kissus
        netta kirjoitti:

        Siis joku joka on käynyt siellä! Golfata en osaa mutta Loch Ness olis tarkoitus nähdä. Oikealta ohjattava auto on tuttu mutta pikkasen toi vasemmanpuoleinen liikenne hermostuttaa!! Eli onko se ensikertalaiselle liian rankka kokemus?

        Abergeen on lähtöpaikkana hyvä...paitsi kertaa kuitenkin se, miten liikenneympyrässä ajetaan. Ennen kuin pääset ulos kaupungista joudut ajamaan varmaan äkkiseltään kahdenkymmenen liikenneympyrän kautta = skotlanti on kuorrutettu niillä ja Abergeen lienee niiden syntysija lukumääristä päätellen :). Liikenneympyrissä on sitten ainakin kaksi kaistaa. Ole tarkkana kumman valitset sillä kaistan vaihto ympyrässä ei onnistu. Oikean kaistan löydät kun tarkkailet juuri ennen ympyrään tuloasi kaistaan maalattuja tien numeroita. Valitset tietenkin sen joka vastaa sitä tien numeroa jonne haluat päästä.
        "Vääränpuoleiseen" liikenteeseen tottuu kohtuu pian. Ensin se saattaa hieman pelottaa mutta kun katsoo lähtöajan niin ettei puske keskelle pahinta ruuhka-aikaa, siitä selviää kyllä.
        Englantilaiset...sikä skotit... käytä ajaessaan valoja. Vain pimeään aikaan niitä joku saattaa käyttää. Turvallisuusvälit ovat siellä täysin mysteeri ja nopeusrajoitukset tulkitaan mieluiten alimmaksi mahdolliseksi ajonopeudeksi. Älä kuitenkaan itse lähde siihen leikkiin sillä sakot ovat valtaisia. Poliiseja näet näkyy tuon tuostakin passissa tien pientareilla/puskissa eli liikennettä kyllä valvotaan (toisin kuin meillä).
        Aiotko ajaa rannikkoa myötäillen Invernessiin vai menetkö ylämaan vuorte halki? Itse suosittelen vuorten yli ajamista = komeita maisemia. Ei ne maisemat siellä rannikollakaan hassummat ole mutta itse pidin enempi vuoristomaisemista.

        Hyvää matkaa!!


    • leda

      Valitettavasti en ole päässyt sinne muutamaan vuoteen. Sää ei ehkä ole lämmin ja voi sataakin koko ajan, mutta maisemat ovat upeita, ihmiset ystävällisiä, ruoka hyvää, katsottavaa riittää. Jos sinulla on mahdollisuus kiertele ylämailla esim Inverness, Glengoe, Skye of Lochals ja vaikka Orkneyn saaret, kun sinne saavut et usko silmiäsi Skotlannin jylhyyden jälkeen edessäsi aukenee syvän vihreä saaristo. Voi, että mä olen kade...mutta hyvää matkaa kaikesta huolimatta :)

      • netta

        Maanantaiaamuna pitäisi lähteä matkaan ja viikko on aikaa kierrellä. Loch Ness, Highland Games ja enemmän kuin muutama pubi on toiveissa nähdä. Katsotaan riittääkö rohkeus auton vuokraamiseen eli pitääkö tyytyä vain viimeksi mainittuihin :)
        Google Earthista kävin kurkkaamassa miltä paikka ilmasta käsin näyttää ja hotelli näkyi olevan lähellä keskustaa ja meren rantaa...
        Ja tietysti täytyy nähdä edes yksi kivikehä, olenhan lukenut Diana Gabaldonin kirjoja!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2174
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2003
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1622
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1450
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      75
      1420
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1337
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1314
    8. 50
      1205
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe