Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Harry Potter and the Deathly Hallows

kirjan lukenut

Varoitus, sillä tämä spoilaa.

Ilmeisesti joko tosi harva on lukenut jo kirjan kannesta kanteen, tai sitten vakavasti otettavia kommentoijia ei täällä näy. Kuitenkin haluaisin vähän kuulla fiiliksiä ja mietteitä kirjan lukeneilta ja kertoa omista ajatuksista.

Kirja oli toden totta ehdottomasti synkin ja aikuisin koko sarjasta. Melko rankkojakin juttuja (en siis tarkoita mitään splatteria, vaan elämän vakavia peruskysymyksiä) kirjasta löytyy, joten en ehkä suosittelisi kirjaa ala-asteikäisille tai nuoremmille.

Vähän jäin kaipaamaan sitä Hogwartsin hauskaa ja lämmintä tunnelmaa sekä huumoria. Jälkimmäistä toki löytyy vielä, mutta en enää nauranut ääneen kuten edellisiä kirjoja lukiessa. Sen sijaan kyyneleet valuivat tasaisin väliajoin melkein kirjan alusta saakka (tiedän, olen tunteellinen).

Horcruxien etsintä oli mielenkiintoista seurattavaa ja erityisen kiinnostavaa oli hahmojen kehittyminen. Vanhoista tutuista henkilöistä paljastui todellakin uusia puolia. Tosin joissain kohdissa Harryn pohdinta ja vatvominen oli hieman puuduttavaa. Mieltäni kylmäsi, kun yhdessä vaiheessa Dumbledore kuvattiin niin jäätävän laskelmoivana tyyppinä, mutta onneksi lopussa kuva kuitenkin pehmeni. Sen olen aina tiennyt ja arvannut, että Dumbledore on yhtä virheellinen ja inhimillinen kuin kaikki muutkin.

Mitä hahmoihin, jotka kuolevat, eniten surin kuitenkin Dobbya. Vaikka kotitontun rooli ei ollut suuri, se oli kuitenkin erittäin merkittävä monessakin mielessä. Dobbyn hautajaiset olivat melkein sarjan liikkuttavin kohta.

Oli myös hyvä, että Snapen hyvyys paljastui Harrylle lopulta. Olin itse kyllä arvannut Dumbledoren ja Snapen sopimuksen jo edellisen osan lopussa, mutta en sitä, että Dumbledore oli kuolemansairas.

Mitä lopputaisteluun tulee, minun täytyy varmaan lukea se vielä uudelleen, sillä klo 3.30 aamuyöllä en ihan tajunnut sitä taikasauva-hommaa. En kyllä oikein tykännyt, että Voldemort kuoli omaan taikaansa, vaan olisin ehkä halunnut Harryn antavan lopullisen iskun. Mutta toki tällainen loppu sopii tarinan opetukseen kuin nyrkki silmään.

Epilogi oli ehdottomasti kirjan huonoin ja tylsin osuus. Miksi ihmeessä piti kuvata perheauvoa niin kliseisesti? Olisin ehkä halunnut kuvauksen vaikkapa perheen tavallisesta aamusta tai jostain muusta, kuin sentimentaalisen kohtauksen King's Crossin asemalta. Niin ja lasten nimet häiritsivät ehkä eniten. Luultavasti se johtuu siitä, että lukijalle ei ole kulunut 19 vuotta edellisen luvun tapahtumista, joissa kuitenkin seikkailivat niin Lily, James, kuin Albuskin. Sen tähden tuntui todella omituiselta kuvitella nämä nimet 12-9-vuotiaille lapsille.

Luulen vahvasti, että tämä on kirjasarjan viimeinen osa. Paha on voitettu lopullisesti ja kaikki elävät onnellisina. Eipä siinä enää mitään mielenkiintoista kirjoitettavaa ole.

16

7770

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • moo

      Elder Wand on yksi kolmesta kuoleman pyhäinjäännöksistä ( Dealthy Hallows). Kaksi muuta ovat Resurrection Stone ja näkymättömyys viitta (Harryn) Mutta keskittyäkseni sauvaan se on erittäin voimakas ja sen omistajaa ei voi lyödä kaksintaistelussa. Voldemort tappoi Kalkaroksen koska toivoi siten sauvan voiman siirtyvän hänelle. (Koska hän oli tappanut dumbledoren ja dumbledore oli sauvan viimeisin omistaja. Voima siirtyy vain jos sauvan omistaja riisutaan aseista tai tapetaan. Harry hoksaa että Kalkaros ei ollut sauvan oikea omistaja vaan Malfoy joka oli riisunut dumbledoren aseista. Muistaakseni harry onnistui tekemään saman Malfoylle ja sauvan voima siirtyi hänelle ja voldemort ei voinut tappaa harrya sauvalla vaan kirous iski takaisin. (virheitä saattoi tulla,mutta se johtuu siitä että kärsimätön pikkuveljeni hoputti minua koko ajan toisaalle.)

    • Elder

      Kyllä oli surullinen yö eilen. Se on sitten ohi nyt. Kaikkia yksityiskohtia en ihan tajunnut tai jaksanut jäädä vatvomaan, koska kiire oli kiva saada selville, miten itse kullekin käy.

      Kirjan perusjuoni oli kyllä melkoisen ennalta-arvattava. Horcruxien metsästys, pari onnellisempaa päivää Burrowssa, Snapen rakkaus Lilyyn ja Snapen hyvyys, Harry oli Horcrux, R.A.B.. Deathly Hallowsit oli tietenkin virkistävä poikkeus, mutta olikohan ne jo pikkasen liikaa..? Tietenkin Harry pelastui niiden avulla ja olihan ne mielenkiintoisia, mutta taasko jotain millä voitetaan kuolema. No eipä tuo nyt niin haittaa.

      Olen samaa mieltä siitä, että kirja oli todella synkkä. Itsekin ahdistuin välillä. Kaipasin kyllä huoletomia Tylypahkan päiviä ja oli surullista kuulla miten Tylypahkassa asiat olivat.. Jästien alistamista, pimeyden voimien opetusta ja kidutusrangaistuksia.

      Dumbledoren menneisyyden tutkiminen oli ihan mielenkiintoista ja varsinkin Grindewald oli kiinnostava lisäys.

      Kuolleitahan kirjassa oli paljon. Minulle ei tullut kamalan suurena yllätyksenä Kalkaroksen kuolema. Mutta olihan se aika traagista kun se niin mitättömästä syystä kuoli loppujen lopuksi. Sai se kuitenkin katsoa Harryn (=Lilyn) silmiin viimeisenä asianaan maan päällä. :'(

      Fredin kuolema kyllä tuntuu aika julmalta. Voi George parkaa, miten se muka tästä selviää? Lupin ja Tonks sentään kuolivat yhdessä, joten toinen ei jää suremaan..

      Harryn kuolemakin kävi melkoisen lähellä ja itkin kuin Niagaran putous luullessani sen olevan Harryn loppu. Pikku pettymys kun se ei sitten tietenkään ollutkaan..

      Ron ja Hermione on vihdoinkin totta.

      • pimaspkguui

        Niin mitä näistä kirjaimista selvisi uudessa kirjassa???


      • Doge
        pimaspkguui kirjoitti:

        Niin mitä näistä kirjaimista selvisi uudessa kirjassa???

        Regulus Arcturus Musta (engl. Regulus Arcturus Black) oli Sirius Mustan pikkuveli. Hän oli kuolonsyöjä, mutta kääntyi Voldemortia vastaan hänen kohdellessaan heidän kotitonttua Oljoa huonosti testatessaan hirnyrkin turvatoimia. Regulus kätkeytyy nimikirjainten R.A.M. (engl. R.A.B.) taakse. Regulus Musta menehtyi tuhotessaan hirnyrkkiä luodolla, kun manaliukset sieppasivat hänet. ks wikipedia.


    • HP rules

      Mielenkiintoinen ja hyvä lopetus sarjalle. Tyhjensi pankin aika hyvin, joten jatkoa ei todellakaan ole tulossa.

      Yksi mielenkiintoinen aspeksi oli Malfoyn perhe ja heidän osuutensa Harryn selviytymisessä. Draco ei suostunut tunnistamaan Harrya, Narcissa valehteli Harryn kuolleen... Samoin kuin Dudleyn jäähyväiset Harrylle ja muidenkin henkilöiden inhimillisyys (kukaan ei ole yksiselitteisen hyvä tai paha) tekee henkilöistä paljon aidompia.
      vika kappale oli vähän erilainen ja ehkä jopa tarpeeton... paitsi että se ehkä varmisti "onnellisena elämänsä loppuun" -loppua, kuten saduissa pitääkin. Pitää ottaa huomioon, että se on siis se jonka JK kirjoitti jo ilmeisesti aika alkuvaiheessa.

      Uskomattoman hyvin kaikki langat kuitenkin solmittiin yhteen, aineksia olisi tietty ollut vielä pidempäänkin kerrontaan, mutta se olisi ollut varmaan turhaa.

      Synkkyydestä huolimatta hyvin koskettava, elämänläheinen ja "uskottava" kirja; eli siis kuten me ihmiset, kaikki tekee virheitä ja yrittää parhaansa.

      • Jossua

        Hyvää ja pahaa ei ole olemassa on vain valtaa ja niitä jotka liian heikkoja tavoitellakseen sitä


    • Noup Noup

      Väitätkö että Harry Potter ei ole sopiva ala-aste ikäisille. Harva VIISAS aikuinen jaksaa lukea ns. taikasauvan heilutuksesta? Tietenkin siihen välillä jää noin 7 vuotta. mmm.

      • asdf

        Viisas vaiko ahdasmielinen? Mielestäni on todella hienoa, jos joku aikuisikään ehtinyt on niinkin avaramielinen, että voi lukea muutakin kuin huonoa ihmissuhdedraamaa ja Dan Brownia. Arvostan sitä aikuista, joka on päässyt ennakkoluuloista ja typerästä lokeroimisesta ja omasta kiinnostuksestaan lukenut esim. Potterit, tai muuta kaikenikäisten fantasiaa.

        Ala-asteikäiselle en menisi ainakaan paria-kolmea viimeistä potteria suosittelemaan, ne ovat vähän synkkiä.


      • kirjan lukenut

        Ilmeisesti et ole lukenut yhtään Harry Potteria? Mitä ihmettä sitten teet lukemassa tällaista keskustelupalstaa ja vielä kommentoimassa? Kukakohan tässä ei ole oikein viisas? ;)

        Kommentoin nyt kuitenkin. Tunnen monia VIISAITA aikuisia (mm. äitini), jotka lukevat Harry Pottereita. Mielestäni kirjojen lukeminen tai lukematta jättäminen ei tee ketään viisaaksi tai tyhmäksi. Luen itse myös Nobel-kirjailijoita, suomalaisia kirjailijoita, dekkareita, fantasiaa, sekä Aku Ankkaa! Yhden kirjan/kirjasarjan perusteella (pätee yleisesti mihin tahansa elämässä, myös mielipiteisiin), ei voi tuomita ketään viisaaksi tai tyhmäksi. (Ehkä Seiskan lukemista lukuunottamatta.) :)

        Väitän, että kaikki aikuiset harrastavat eskapismia (=todellisuuden pakoa) jossain muodossa. Toiset lukevat fantasiakirjoja, toiset katsovat Kauniita ja rohkeita, tai pelaavat tietokone/konsolipelejä, tai larppaavat tai rakentelevat pienoisrautateitä jne. :) Ei kukaan jaksa jatkuvasti ajatella vakavia/syvällisiä asioita, katsoa pelkkiä uutisia ja dokkareita tai lukea Suomen kuvalehteä!

        En ole sanonut, että Harry Potter olisi mikään maailman paras kirjasarja tai että Rowling ansaitsisi Nobelin kirjallisista ansioistaan. Kuitenkaan ei tule mieleen yhtä kirjaa tai -sarjaa (Raamattu ehkä poislukien), joka yhdistäisi eri ikäisiä, eri sukupuolta olevia, eri kulttuureista tulevia ihmisiä samalla tavalla. Jos kaikki aikuiset lukisivat Pottereita ja OTTAISIVAT OPPIA sen sanomasta: ihmisten (ja eläinten) tasa-arvosta, rakkaudesta, suvaitsevaisuudesta ja huumorista, maailma olisi paljon parempi paikka.

        Ja ei, en suosittele VIIMEISINTÄ kirjaa ala-asteikäisille, sillä siinä käsitellään sen verran vakavia asioita melko synkkään tapaan (esim. kuolemaa), että se olisi mielestäni liikaa lapsille.

        T: 24-vuotias KIRJALLISUUSfani


      • .....
        kirjan lukenut kirjoitti:

        Ilmeisesti et ole lukenut yhtään Harry Potteria? Mitä ihmettä sitten teet lukemassa tällaista keskustelupalstaa ja vielä kommentoimassa? Kukakohan tässä ei ole oikein viisas? ;)

        Kommentoin nyt kuitenkin. Tunnen monia VIISAITA aikuisia (mm. äitini), jotka lukevat Harry Pottereita. Mielestäni kirjojen lukeminen tai lukematta jättäminen ei tee ketään viisaaksi tai tyhmäksi. Luen itse myös Nobel-kirjailijoita, suomalaisia kirjailijoita, dekkareita, fantasiaa, sekä Aku Ankkaa! Yhden kirjan/kirjasarjan perusteella (pätee yleisesti mihin tahansa elämässä, myös mielipiteisiin), ei voi tuomita ketään viisaaksi tai tyhmäksi. (Ehkä Seiskan lukemista lukuunottamatta.) :)

        Väitän, että kaikki aikuiset harrastavat eskapismia (=todellisuuden pakoa) jossain muodossa. Toiset lukevat fantasiakirjoja, toiset katsovat Kauniita ja rohkeita, tai pelaavat tietokone/konsolipelejä, tai larppaavat tai rakentelevat pienoisrautateitä jne. :) Ei kukaan jaksa jatkuvasti ajatella vakavia/syvällisiä asioita, katsoa pelkkiä uutisia ja dokkareita tai lukea Suomen kuvalehteä!

        En ole sanonut, että Harry Potter olisi mikään maailman paras kirjasarja tai että Rowling ansaitsisi Nobelin kirjallisista ansioistaan. Kuitenkaan ei tule mieleen yhtä kirjaa tai -sarjaa (Raamattu ehkä poislukien), joka yhdistäisi eri ikäisiä, eri sukupuolta olevia, eri kulttuureista tulevia ihmisiä samalla tavalla. Jos kaikki aikuiset lukisivat Pottereita ja OTTAISIVAT OPPIA sen sanomasta: ihmisten (ja eläinten) tasa-arvosta, rakkaudesta, suvaitsevaisuudesta ja huumorista, maailma olisi paljon parempi paikka.

        Ja ei, en suosittele VIIMEISINTÄ kirjaa ala-asteikäisille, sillä siinä käsitellään sen verran vakavia asioita melko synkkään tapaan (esim. kuolemaa), että se olisi mielestäni liikaa lapsille.

        T: 24-vuotias KIRJALLISUUSfani

        Harvinaisen viisaasti sanottu!


      • tiina711
        kirjan lukenut kirjoitti:

        Ilmeisesti et ole lukenut yhtään Harry Potteria? Mitä ihmettä sitten teet lukemassa tällaista keskustelupalstaa ja vielä kommentoimassa? Kukakohan tässä ei ole oikein viisas? ;)

        Kommentoin nyt kuitenkin. Tunnen monia VIISAITA aikuisia (mm. äitini), jotka lukevat Harry Pottereita. Mielestäni kirjojen lukeminen tai lukematta jättäminen ei tee ketään viisaaksi tai tyhmäksi. Luen itse myös Nobel-kirjailijoita, suomalaisia kirjailijoita, dekkareita, fantasiaa, sekä Aku Ankkaa! Yhden kirjan/kirjasarjan perusteella (pätee yleisesti mihin tahansa elämässä, myös mielipiteisiin), ei voi tuomita ketään viisaaksi tai tyhmäksi. (Ehkä Seiskan lukemista lukuunottamatta.) :)

        Väitän, että kaikki aikuiset harrastavat eskapismia (=todellisuuden pakoa) jossain muodossa. Toiset lukevat fantasiakirjoja, toiset katsovat Kauniita ja rohkeita, tai pelaavat tietokone/konsolipelejä, tai larppaavat tai rakentelevat pienoisrautateitä jne. :) Ei kukaan jaksa jatkuvasti ajatella vakavia/syvällisiä asioita, katsoa pelkkiä uutisia ja dokkareita tai lukea Suomen kuvalehteä!

        En ole sanonut, että Harry Potter olisi mikään maailman paras kirjasarja tai että Rowling ansaitsisi Nobelin kirjallisista ansioistaan. Kuitenkaan ei tule mieleen yhtä kirjaa tai -sarjaa (Raamattu ehkä poislukien), joka yhdistäisi eri ikäisiä, eri sukupuolta olevia, eri kulttuureista tulevia ihmisiä samalla tavalla. Jos kaikki aikuiset lukisivat Pottereita ja OTTAISIVAT OPPIA sen sanomasta: ihmisten (ja eläinten) tasa-arvosta, rakkaudesta, suvaitsevaisuudesta ja huumorista, maailma olisi paljon parempi paikka.

        Ja ei, en suosittele VIIMEISINTÄ kirjaa ala-asteikäisille, sillä siinä käsitellään sen verran vakavia asioita melko synkkään tapaan (esim. kuolemaa), että se olisi mielestäni liikaa lapsille.

        T: 24-vuotias KIRJALLISUUSfani

        Olen 36-vuotias kolmen pojan äiti, ja olen lukenut kaikki Potter-kirjat Uusimman varasin etukäteen ja luin englanniksi heti kun se ilmestyi. Omistan kaikki elokuvat DVD:nä, ja aoin ostaa loputkin kolme kun ne ilmestyvät DVD:lle.
        Kaksi vanhinta poikaani on myös lukenut kirjat. En ymmärrä miksi aikuinen ei voisi uppoutua taikamaailmaan? Potter-kirjat on kirjoitettu niin hyvin, että ne vangitsevat minkä tahansa ikäisen lukijan. Kirjaa ei voi päästää käsistään ennekuin sen saa luettua läpi ;)


    • Whatnot

      No niin, kirja luettu. :) Tykkäsin kyllä kovasti, mutta vähän liikaa ehkä mun makuuni keskityttiin Harryyn. Killan toiminnasta olis saanut olla enemmän juttua, ja Kalkaroksesta. Kalkaroksen kuolema oli kova isku mulle. Olin kyllä arvellut, että se saattais kuolla, mutta jotenkin se tapa, sen kuolemahan oli lopulta ihan tarkotukseton. Ja olis tosiaan ollut kiva, jos oltais nähty se kunnolla taistelemassa! Mutta pääasia ettei se ollut pahis! Sit olisin toivonut Harryn osalta enemmän jonkinlaista tunteenilmasua sen asian suhteen ku se sai selville siitä Kalkaros-Lily -jutusta ja Dumbledoren kuolemasta. Siinä lopussa aloin kyllä itkeä kun Harry nimes poikansa Kalkaroksen mukaan ja sano, että se oli rohkein sen tuntema mies. (Kuten joku ehkä saattaa huomata, niin Kalkaros-faneja täällä ollaan! ;D)

      Fredin kuolema oli myös aika surullinen, vaikee kuvitella, miten George-raukka pärjää ilman sitä. :/

      Siihen olin tyytyväinen, ettei Ronin ja Hermionen suhdetta kuvailtu sen enempää, ku musta ne ei oikein sovi toisilleen romanttisessa mielessä. Ne kaks oli muutenkin tosi kivoja musta tässä kirjassa, tai siis onhan ne aikasemmissakin ollu, mut silti. :) Ja Neville oli loistava!

      Vähän mua jäi häiritsemään se, ettei siitä ollut mitään mainintaa epilogissa, kuka sen Lupinin ja Tonksin pojan kasvatti. Ja sit kaikkien ammatit olis ollut kiva tietää.

      Huumoriahan kirjassa ei pahemmin ollut aikasempiin verrattuna, mutta osashan sitä odottaa. Tällä kertaa se juttu, mille eniten nauroin, tuli Kalkaroksen suusta, kun Dumbledore sanoi että sen pitäis tappaa se:

      ""Would you like me to do it now?" asked Snape, his voice heavy with irony. "Or would you like a few moments to compose an epitaph?""

      Harmi, ettei Kalkaroksen taulu vielä ollut ilmestyny sinne rehtorin toimistoon, ku Harry, Ron ja Hermione meni sinne. Mutta taisi saada Phineas Nigellus haastajan ilkeydessä ja sarkasmissa! :D

      • Isola

        Tonkshan jätti lapsensa äidilleen hoitoon lähtiessään taisteluun, joten hän varmaan kasvatti Teddyn. Mielestäni aika vastuutonta käytöstä Lupinilta ja Tonksilta, jättää lapsi yksin, olisin odottanut Lupinilta enemmän :( Muutenkin tämä heidän suhteensa jäi kirjassa tapahtumien ulkopuolelle ja tuntui jotenkin väkinäiseltä, niin kuin se olisi ollut pakko saada kirjaan jotenkin mukaan, vaikken kyllä ymmärrä miksi. Ja sitten he kuolevatkin tapahtumien ulkopuolella, Harry näkee vain ruumiit. Lupin olisi mielestäni ansainnut kunnon kuolinkohtauksen.
        Epilogi oli kyllä todella surkea, kirja palasi siinä lastenkirjan tasolle.
        Kalkaros ehdottomasti sarjan paras hahmo, vaikka kaikki mitä hänestä uutta paljastui olinkin jo arvannut edellisten kirjojen pohjalta ja hänen kuolemansakin oli aikalailla ennalta-arvattava. Tässä kirjassa ei ollutkaan hirveästi mitään yllättävää kun senkin että Harry oli hirnyrkki olin arvannut ennalta. Dumbledoresta oli kyllä kiva saada tietää lisää. Dudley oli positiivinen yllätys :)
        Olisin toivonut että Harry edes kerran käyttäisi Avada Kedavraa, mutta expelliarmus toimii varmasti kirjasarjan opetuksen kannalta paremmin..


    • pittunen

      Sain luettua ihme kyllä tuon englanninkielisen painoksen, vaikka ensin ajattelinki et ootan maaliskuuhun...mut oli sitte pakko ostaa tuo ku luin just kaikki suomeks ilmestyneet ja jäi vaivaa mitä tapahtuu viimesessä...
      Kirjan alku ja loppu oli tosi hyvät, keskiväli paikoittain aika kuivaa lukemista..
      Itkin ku vesiputous ku Fred, Dobby, Tonks ja Lupin kuoli..enite ehkä Fredin takia ku tykkäsin siitä aina niin paljo...
      Kalkaroksen muistot oli yks kirjan parhaista jutuista..epäilin luettuani kaikki kuus kirjaa, ettei kalkaros oikeesti voi paha olla ja näinhän se sit lopulta oliki... =)
      Harryn ja Ginnyn nimi valinta lapselleen (Albus Severus) oli musta hyvä, vaikka aika moni sitä kritisoiki...tippa siinä tuli linssiin ku näki Albuksen koko nimen...kai siks ku Severus oli yks mun suosikeista...
      Kaiken kaikkiaan hel**tin hyvä kirja..en oo onneks vielä tajunnu et nyt se loppu..itku pääsee kuha hoksaan ettei oo enää muuta odotettavaa ku suomenkielinen painos ja sit ei enää mitn...
      No..kaikki hyvä loppuu aikanaan...

    • Death Eater

      Mä en oikein tajunnut sitä kohtaa että miten se dracon sauva olikin elder wand? voisko joku selventää.. =)

      Mun mielestä päähenkilöt eli "hyvikset" on aina jotenkin tylsempiä, ja enemmän mua onkin kiinnostanut just snapen ja dracon kohtalot, mitkä mun mielestä olikin hyvät tossa hallowsissa. Just se, ettei oo olemassa ns. absoluuttista pahaa, vaan ihmisillä on omat syynsä ja motiivinsa.
      Mun mielestä on esim. jotenkin muovista selittää että Voldemort on paha, se haluu valloittaa maailman jästeiltä koska öö, se on paha. Kuten aikaisemmissa osissa on ollut. Oon kuitenkin ilonen että Voldemortin hahmoakin rakennettiin vähän enemmän niin että selittyi edes vähän sen teot.

      Mut täs just huomaa kuin paljon oon kasvanut siitä kun luin vuosia sitten ekat osat, ei mua silloin askarruttanut tollaset syvällisemmät asiat.

      Snape rules!! =) aina ollut paras hahmo.. eniten mua itketti sen kohtalo (ja menneisyys) kuin harryn.. =)

    • Miks vitussa kirjotatte jotku nimet enkuks?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2172
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1886
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1558
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1550
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1462
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1291
    Aihe