1kk ikäinen poika

Apua!!!

Hei kaikki!

Mulla on 1kk ikäinen poikavauva ja meillä on tullu ongelmaksi itkut. Siis poika itkee melkeenpä kokoajan paitsi vieraitten luona, no ei se nyt ihan itkutontakaan vieraitten luona oo mutta kotona se on aivan mahdotonta =( Ja sillon jos sen kanssa leikkii lentokonetta eli heiluttelee käsien varassa niin poika on hiljaa ja mielissään. Onko jollain samnlaisia kokemuksia...? Ajattelin vaan että koliikkia/mahavaivoja se ei varmastikkaan ole, koska silloin poika huutaisi/kipristelis ihan kokoajan tekisi vaikka mitä ja olisi vaikka missä...? vettä/maitoa ollaan yritetty antaa mutta ei se tunnu sitäkään haluavan. ja ilmakylpyjä ollaan annettu ja ne auttaa hetkeksi. Ollaan ajateltu mieheni kanssa että jos se olisi kuumuutta, koska meillä on tosi kuuma kun aurinko porottaa koko päivän kotiimme. Yöt menee tosi mainioisti poika nukkuu hyvin ja syö hyvin. On vaan niin kauheeta ajatella että sillä ihan varmasti on jokin pielessä mutta vaan ku tietäs vielä että mikä. Vuorotellaan vaan mieheni kanssa sylistä syliin että poika rauhoittuisi koska itku on hirveän hysteeristä välillä =( Ulkona ollaan yritetty olla ja nukuttaa poikaa vaunuissa, mutta ei tykkää olla yhtään sielä, kun vaan sylissä pitäs olla kokoajan. Poika nukkuu kokopäivän n. 10-15 min. torkkuja, joskus saattaa olla että menee vahingossa 1-2h. kiitos teille kaikille jo etukäteen... =)

7

2806

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mamma*

      Huomenta! sinuna veisin pojan lääkärille näytettäväksi varmuuden vuoksi. Meillä poika 2kk ja pari viikkoo sitten poika huusi useita päiviä ja yhtenä päivänä hän ei syönyt eikä nukkunu puoleen vuorokauteen. Vein lapsen sitten yöllä päivystykseen jossa tuumattiin vaan että sillä on nälkä ja vie se kotiin. Olin kuitenkin kovana ja sanoin että äidinvaistoni sanoo että sillä on jokin muukin hätä. No hoitajat ottivat meidät sitten nyrpeänä vastaan ja tekivät verikokeita yms. ja sitten selvisi että pojalla oli pissatulehdus ja tulehdusarvot olivat taivaissa. Viikko meni sairaalassa :( teidän tapauksenne tuntuu vähän samanlaiselta kun meillä oli. Ei se välttämättä sama vaiva ole kuin meillä mutta kaikesta päätellen pojalla ei ole ihan kaikki kunnossa ja johonkin sattuu. Vie ihan varmuuden vuoksi lapsi tarkistettavaksi. Parempi mennä turhaan kuin ei ollenkaan :)

    • itkua

      Hei.

      Meillä 5 vkoa vanha tyttö ja myös itkeskelee mutta ei noin paljon kuin teidän lapsukainen. Meille annettiin myös vinkki että haijataan sylissä mahaalaspäin ja se todella auttaa.. Eli se kielii vähän että olisi ilmavaivoja kuten meillä... Koliikki vauvathan itkevät myös hysteerisesti tietyn ajan päivästä.. Meillä tyttö itkee myös jos on liian väsyksissä.. Mutta toki kannatta käydä lääkärille näyttämässä jos tuntuu että kaikki ei ole kunnossa.. Toivottavasti vaiva selviää ja itkut vähenisivät. Mutta toiset vauvat ovat itkuisempia kuin toiset, sekin on yksilöllistä.. Jaksamisia sinne! :)

    • irkkulirkku

      hieroppa jalkapohjia ja jalkoteriä hellästi ja varovasti n.3-4
      kertaa päivassä muutama minutti,voi olla suuri ero
      auttaa oikeesti.

    • ikävystynyt!

      hän kaipaa vaan virikkeitä ja katseltavaa, juttuseuraa! yrittäkää olla aktiivisia ja käydä paikoissa ja jutella ihmisten kanssa, ainakin meillä on vilkas poika joka on myös aktiivinen ja olen yrittänyt pitää hänet pienessä puuhassa koko ajan, muuten pahanteko alkaa. Ilmeisesti lapsesi on älykäs! Älä makuuta vaunuissa vaan kanna mukana

    • kotiäityli

      Meillä nyt 7 kk poika itki ensimmäiset 4 kk eikä sitä syytä selville saatu. Ehkä ilmavaivaa, kun itku usein lakkasi tiikeri oksalla-asennossa. Lastenlääkäri sanoi, että lapsenne on sylivauvatyyppiä... Jospa teidänkin lapsenne on :-)

      Tarkoitukseni ei ollut masentaa vaan piristää: itku on mitä todennäköisimmin ihan normaalia ja se loppuu kyllä. Sitä odotellessa muistakaa kantaa vuorotellen ettette väsy ja molemmilla käsillä ettei lapsesta tule epäsymmetristä. Rela-tippoja ja disflatyliä voi kokeilla, vaikka eivät ne mielestäni paljon auttaneet. Hankkikaa heti rintareppu tai kantoliina kun lapsenne suostuu siellä olemaan. Tsemppiä!

    • minnamami

      Hei,
      meillä oli sama ongelma kun poika oli 1kk. Itkua oli tuntia putkeen eikä mikään auttanut, naapuritkin hakkasi jo öisin seiniä. Kävimme 3 kertaa vyöhyketerapiassa ja huuto loppui kuin seinään. Neuvolassa neuvottiin käyttämään relatippoja mutta ne ei auttanut mihinkään.
      Nyt poikaon 2kk ja nukkuu öisin 6-7h putkia...

      • samallaista

        Pian tyttö 3kk.ta ja n.2.kk.den korvilla se alkoi! Sylissä on hyvä, mutta yksistään ei mitenkään. Kamalasti en ole lasta huudattanut mutta syödä on joskus pakko! Olen ajatellut ostaa sen rintarepun tai kantoliinan..alkaa tämä kuukauden kanniskelu jo tuntua. Isäntä reissu hommis niin yksin tää on aika haasteellista. Olen tota maito allergiaa miettinyt mutta kun joskus on päivä kaks kuitenkin tyyttyväinen!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5604
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2486
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1977
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      57
      1718
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      10
      1281
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe