Asuntomessujen

yhteenveto

Näyttävyyttä varjosti viimeistelyn huolimattomuus. Märkätilojen laatoitus oli osassa lähes luokatonta. Erittäin suuria Lvis- tekniikan puutteita/virheitä. Puuttellisesti asennettuja valokatkasijoita. Eräässä kohteessa lavuaarin poistoputki viety seinän läpi pesuhuoneen puolelle!!! Tässä vaan muutama seikka jotka jäivät mieleen. Ei hyvä!

10

2633

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Asuntokriitikko

      - Ahdistavan tummaa harmaata tai jopa mustaa laattaa pesutiloissa
      - Kirjavaa ja levotonta kaakelointia pienissä vessoissa, tårta på tårta...
      - Värien sekamelskaa niin julkisivuissa kuin huonetiloissakin, esim. kolmenlaista harmaata, kolmenlaista ruskeaa ja valkoista samassa tilassa, huh.
      - Tylsiä 2-kerrostaloja, kuten yleensäkin. Samat ideaköyhät kapeikot ja hukkatilat yläkerrassa. Tolkuttomasti portaita ja ahtaat eteiset, jne.
      - Halogeeneja, halogeeneja ja halogeeneja aivan älyttömissä määrin ripoteltuna pitkin ja poikin. Vain yhdessä talossa tyylikäs epäsuora yleisvalaistus.
      - Rumia ikkunoita, kapeita, leveitä, korkeita pyöreitä roiskaistuna julkisivuihin satunnaisgeneraattorilla.
      - Kalseita ja laitosmaisia 70-luvun tyylisiä keittiöitä
      - Möhkälemäisiä takkoja ja sieluttomia rosteripiippuja
      - Yhdessä talossa vanhempien makuuhuoneessa lasiseinä, josta suora näkymä alakerran oleskelutilaan. Ilmeisesti tarkoitettu jälkikasvun havainto-opetukseen ?
      - Erikoisuuden tavoittelua kammottavilla sisustusväreillä asuinhuoneissa
      - Saunat toistensa kopioita, lasiseinät, kuituvalot ja muotolauteet. Ehdottoman out. Katajanapeilla päällystetty sauna virkistävä poikkeus, joskin mennyt vähän jo överiksi.
      - Pitkiä ja kapeita vessoja, mikä idea ?
      - Säälittäviä kotiteatterihuoneita, panostettu ehkä akustiikkaan, mutta esim. tehty videotykin alapuolelle iso ikkuna, josta päivänvalo lankeaa suoraan valkokankaalle.
      - Halvan ja mauttoman näköisiä "hopeisia" sähkökalusteita useammassakin talossa

      Kokonaisuutena kohde n:o 50 Tiilerinhovi oli tyylillisesti ehdotonta huippua ja omassa luokassaan.

      • ovat

        siinä mielessä paikallaan, että ihmiset pääsevät luvan kanssa päivittelemään toisten huonoa makua. Yks hailee. Kaks selassi.


      • väärässä

        ... onko kukaan lukenut mistään sisustusalan lehdestä yhtäkään kommenttia tai mainintaa missä mainitsemasi asiat olisivat huonoja asioita ... mitä olen lukenut niin mainitsemasi tiloista kirjoitetaan että ne ovat ihania, upeita, kauniita jne ...


      • Manitalks

        ...ei voi rahalla korvata. Tein melko pitkälti samat havainnot ja olen sitä mieltä, että turhan usein ihmiset sisustavat hetkellisten muotivirtausten mukaisesti. Ajaton on kaunista.


      • nousukkaat

        Kun hyvää ja halpaa ei tänäpäivänä ole saatavilla ollaan se puute korjattu kalliilla ja paskalla.

        Monet nousukkaat lähtevät rakennus rojekteihin paksulla lompakolla ja sisustuslehtien havainnoilla, täysin tietämättöminä. Monet rakentavat itselleen ylisuuria taloja koska eihän se velkamaasturi muualle sovi.

        Huonot suunnitelmat ja kiire jättää aina jälkensä.

        Olisi ihan mielenkiintoista tietää asuntomessuilla olevien muutamien kohteiden energian kulutus vuodessa.


      • Rak.ins
        väärässä kirjoitti:

        ... onko kukaan lukenut mistään sisustusalan lehdestä yhtäkään kommenttia tai mainintaa missä mainitsemasi asiat olisivat huonoja asioita ... mitä olen lukenut niin mainitsemasi tiloista kirjoitetaan että ne ovat ihania, upeita, kauniita jne ...

        täytyi olla sarkasmia, sillä ethän tosissasi voinut noin kirjoittaa.


      • Rak.ins

        Olihan tuo tiilitalo kiva poikkeus, mutta siinäkin asuja huomaa muutamanvuoden asuttuaan, että ne tiilen välistä pursunneet laastit täytyy poistaa sisätiloista. Niitä ei kai voi puhdistaa pölystä ja liasta millään konstilla.

        Keittiöt olivat karseita laitosmaisia. lähes kaikki kiiltävän valkoisia, Muuten sisustuksessa tuli mieleen mauttomuus suoraan 70-luvulta, vain muovipaneeli puuttui pesuhuoneesta.


      • olette!

        Olen käynyt melko laajalla otannalla suomi-koteja katsastelemassa.

        Samanlaisia, ei kovin laadukkaita (homeongelmat, epäkäytännöllisyys, pienuus, rumuus ;)ja tylsyys...) jää ensimmäisenä mieleen näistä peruskämpistä.

        Virkistäviä ja kauniitakin taloja löytyi messuilta. Sellaisessa varmasti monen kommentoijan elämän arki kohenisi. Eikä tarvitsisi täällä kommentoida sieltä super-hyper-ubeesta olkkaristanne (eikös se tietsikka siellä nurkassa kökötä vai onko saanut kunniapaikan makkarista).

        No, happamia sanoi...


      • tylsäätylsäätylsää

        Siis piippujen tulisi olla sielullisia (?), mutta seinien yksivärisiä (valkoisia?) ja ikkunoiden säännöllisen mallisia, säännöllisin välimatkoin ripoteltuina?

        Ei tullut mieleen, että ne värikkäät huoneet eivät ehkä olleetkaan "erikoisuuden tavoittelua" vaan perheen maun mukaisia. Itse en voi sietää suomalaisen sisustuksen värittömyyttä. Valkoista on tässä totuttu katselemaan jo kohta kolmekymmentä vuotta ja olen kurkkuani myöten täynnä sitä. Ehkä joku muukin on siihen kyllästynyt.

        Ikkunoihin saa verhot, jos et tullut sitä ajatelleeksi.


    • Näytteilleasettaja

      Useammat kohteet ovat kesken. Syitä on monia. Esim rakennuttaja, rakennuslupaviranomaiset, tavarantoimittajat ja urakoitsijat. Jos jokin näistä osa-alueista alkaa mättään niin ongelmia tulee. Mutta mielestäni nämä messut ovat paremmat kuin viimevuonna espoossa. Toisaalta on myös hyvä että kohteita on kesken. Näkee ettei rakentaminen ole aina kuten olettaisi olevan. Kuitenkaan kaikkia ei voi miellyttää mutta tällä kertaa näin. Ehkä ensikerralla hiukan paremmin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      129
      4880
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      3076
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1787
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1750
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1601
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1471
    7. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      18
      1228
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      10
      1213
    9. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1177
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1177
    Aihe