ikäraja sovittelijoilla ?

mielipiteitä....

Mitä mieltä olette, pitäisikö sovittelijoina toimivilla olla jonkinlainen ikäraja? Sovitellaan esim. lähisuhdeväkivaltaan liittyviä asioita tms. Itse en haluaisi, että joku kaksikymppinen sovittelisi sellaisia. Ikärasismia puoleltani??? Tämä on vain oma mielipiteeni, mutta olisi kiva kuulla muidenkin kommentteja, kiitos..

4

840

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei tietoa,

      mutta kai noissa joku järki on. Kakskymppisellä ei ole sellaista elämänkokemusta, että vois noita hoitaa, vaikka olis kuinka kypsä ikäisekseen.

      • Tarina

        Ainakin Kanta-Hämeessä oikein toivottiin, että kurssille tulisi vähän "vanhempia" ihmisiä. Kyllä kai se antaa jo jonkilaisen turvallisuuden tunteenkin kun sovittelija on nähnyt elämää. Onneksi nuorillakin sovittelijoilla on kyllä aina sitten toimiston tuki ja apu lähellä jos tulee asioita joita ei kunnolla tiedä. Sitä paitsi käsittääkseni, sitä voi itse pyytää että saa vähän kokeneemmat sovittelijat.


    • Torkkuja

      jos todellakin saisi vähän iältään vanhempia sovittelijoita hoitamaan asioita. Minä olen myös sitä mieltä, että en haluaisi joidenkin parikymppisten hoitavan minun asioitani. Jotenkin tuntuisi luontevammalta jos he olisivat vanhempia.

    • novelle

      Hei!
      Ikärasismia, ei toki. Ihan asiallinen kommentti.
      18 vuottahan se virallisesti ikäraja on. Käytännössä ei alta 25 v kursseilla juurikaan näy, vertaissovittelua lukuun ottamatta.
      Vertaissovittelu on Opetusministeriön tukemaa ja Suomen Sovittelufoorumin [SSF] toteuttamaa toimintaa kouluille. Suomen sovittelufoorumin vertaissovittelun koulutusohjelma antaa kouluille valmiudet aloittaa vertaissovittelutoiminnan.

      Vertaissovittelu tarkoittaa sitä, että sovittelukoulutuksen saaneet oppilaat sovittelevat koulussa oppilaiden kesken syntyneitä ristiriitoja erikseen kehitetyn järjestelmän mukaisesti. Toiminnan tavoitteena on ehkäistä ennakolta toimintahäiriöitä kouluissa edistämällä oppilaiden vuorovaikutus- ja elämänhallintataitoja.

      Lähisuhdeväkivaltatapausten sovittelu vaatii jo muutakin kuin pelkkää ikää. Elämänkokemusta ja näkemystä asioista vähän laajemmalti. Lähdisuhdeväkivallan sovittelijoille on omat lisäkoulutukset, mikäli kyseisen henkilön oma ammatti ei satu olemaan sellainen ettei sitä katsota tarpeelliseksi. Pääsääntöisesti kokemukseni mukaan alta 30-vuotiaat eivät edes halua niitä sovitella, sillä tunnistavat toki itsekin ettei vielä ole oikea aika.

      Toivottavaa toki olisi, että nuoria aikuisia saataisiin lisää sovittelun piiriin. Nykyään tulee enenevissä määrin juttuja, jotka ovat saaneet alkunsa verkkokeskusteluista, irc-calleriasta tai chatista. Lähinnä peruskoulun yläasteelta ja lukiolaisten parista. Myös RuneScapessa huijattujen kamojen ja huutokaupassa myytyjen tavaroitten seurauksena on käynyt niin, et hahmot ovatkin lähteneet ulkomaailmaan rähisemään keskenään:=)Pieni määrähän se kokonaisuudesta on, mutta tuo taas yhden todellisuuden sovittelunkin maailmaan. Ja juuri tuota maailmaa nuoret itse tuntevat parhaiten. Jutut käsitellään muutenkin parityönä, joten ainahan voi valita parin juttuun sopivuuden mukaan. Jos on mistä valita.

      Nove

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      901
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe