ikäraja sovittelijoilla ?

mielipiteitä....

Mitä mieltä olette, pitäisikö sovittelijoina toimivilla olla jonkinlainen ikäraja? Sovitellaan esim. lähisuhdeväkivaltaan liittyviä asioita tms. Itse en haluaisi, että joku kaksikymppinen sovittelisi sellaisia. Ikärasismia puoleltani??? Tämä on vain oma mielipiteeni, mutta olisi kiva kuulla muidenkin kommentteja, kiitos..

4

810

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Ei tietoa,

   mutta kai noissa joku järki on. Kakskymppisellä ei ole sellaista elämänkokemusta, että vois noita hoitaa, vaikka olis kuinka kypsä ikäisekseen.

   • Tarina

    Ainakin Kanta-Hämeessä oikein toivottiin, että kurssille tulisi vähän "vanhempia" ihmisiä. Kyllä kai se antaa jo jonkilaisen turvallisuuden tunteenkin kun sovittelija on nähnyt elämää. Onneksi nuorillakin sovittelijoilla on kyllä aina sitten toimiston tuki ja apu lähellä jos tulee asioita joita ei kunnolla tiedä. Sitä paitsi käsittääkseni, sitä voi itse pyytää että saa vähän kokeneemmat sovittelijat.


  • Torkkuja

   jos todellakin saisi vähän iältään vanhempia sovittelijoita hoitamaan asioita. Minä olen myös sitä mieltä, että en haluaisi joidenkin parikymppisten hoitavan minun asioitani. Jotenkin tuntuisi luontevammalta jos he olisivat vanhempia.

  • novelle

   Hei!
   Ikärasismia, ei toki. Ihan asiallinen kommentti.
   18 vuottahan se virallisesti ikäraja on. Käytännössä ei alta 25 v kursseilla juurikaan näy, vertaissovittelua lukuun ottamatta.
   Vertaissovittelu on Opetusministeriön tukemaa ja Suomen Sovittelufoorumin [SSF] toteuttamaa toimintaa kouluille. Suomen sovittelufoorumin vertaissovittelun koulutusohjelma antaa kouluille valmiudet aloittaa vertaissovittelutoiminnan.

   Vertaissovittelu tarkoittaa sitä, että sovittelukoulutuksen saaneet oppilaat sovittelevat koulussa oppilaiden kesken syntyneitä ristiriitoja erikseen kehitetyn järjestelmän mukaisesti. Toiminnan tavoitteena on ehkäistä ennakolta toimintahäiriöitä kouluissa edistämällä oppilaiden vuorovaikutus- ja elämänhallintataitoja.

   Lähisuhdeväkivaltatapausten sovittelu vaatii jo muutakin kuin pelkkää ikää. Elämänkokemusta ja näkemystä asioista vähän laajemmalti. Lähdisuhdeväkivallan sovittelijoille on omat lisäkoulutukset, mikäli kyseisen henkilön oma ammatti ei satu olemaan sellainen ettei sitä katsota tarpeelliseksi. Pääsääntöisesti kokemukseni mukaan alta 30-vuotiaat eivät edes halua niitä sovitella, sillä tunnistavat toki itsekin ettei vielä ole oikea aika.

   Toivottavaa toki olisi, että nuoria aikuisia saataisiin lisää sovittelun piiriin. Nykyään tulee enenevissä määrin juttuja, jotka ovat saaneet alkunsa verkkokeskusteluista, irc-calleriasta tai chatista. Lähinnä peruskoulun yläasteelta ja lukiolaisten parista. Myös RuneScapessa huijattujen kamojen ja huutokaupassa myytyjen tavaroitten seurauksena on käynyt niin, et hahmot ovatkin lähteneet ulkomaailmaan rähisemään keskenään:=)Pieni määrähän se kokonaisuudesta on, mutta tuo taas yhden todellisuuden sovittelunkin maailmaan. Ja juuri tuota maailmaa nuoret itse tuntevat parhaiten. Jutut käsitellään muutenkin parityönä, joten ainahan voi valita parin juttuun sopivuuden mukaan. Jos on mistä valita.

   Nove

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tuksu pakenee poliisia!

   Tuksu on kaapannut lapsensa, jonka huoltajuuden hän menetti ja pakenee poliisia ilmeisesti Veijo Lallin kanssa. Lalli myi vastikään Loviisasta talonsa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   303
   8787
  2. Iik! Suosikkijuontaja Vappu Pimiä jakoi hyytävät kuvat lomareissulta: "Sydän meinas pysähtyä..."

   Yksi Suomen suosituimmista juontajista, Vappu Pimiä, on jakanut kuvia etelän lomaltaan. Pimiä on lähtenyt lomareissulle juuri ennen uuden Tanssii Täht
   Kotimaiset julkkisjuorut
   56
   4870
  3. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   194
   3839
  4. Miksi ihmiset katsovat Salkkareita?

   Miksi ihmiset katsovat Salkkareita? Onko syynä aina uudet julkkisnäyttelijät, kuten Esko Eerikäinen tai Konsta Hietanen vai dramaattiset juonenkuviot
   Julkkikset
   88
   1917
  5. Rakastan sut ja sua

   Oma turvallinen nallekarhuni. Kivaa alkavaa viikkoa parhaalle toivottaa se susta hehkuva..
   Ikävä
   226
   1788
  6. Miksi sinä tykkäät minusta

   Syitä tykkäämiseesi? Vastaa kuin omalle kaipauksen kohteellesi.
   Ikävä
   92
   1565
  7. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   103
   1290
  8. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   126
   1219
  9. Olit iso virhe J

   Joka olisi pitänyt vain ohittaa. Sinusta seurasi vain pelkkää surua ja harmia. Olisinpa ollut viisaampi. Onneksi se on nyt ohi.
   Ikävä
   53
   1162
  10. Sam Cannon

   Näytellyt emmerdalessa jotain Keviniä. En saa mieleen tätä hahmoa.
   Emmerdale
   8
   1110
  Aihe