Mycofood käynnistyy jälleen

ollakko vai eikö olla

KS uutisoi, että Mycofood Oy pääsee aloittamaan kaupallisen sienituotannon. Tuotantoon päästään kuluvana syksynä ja prosessi kestää 3kk valmiiseen tuotteesen.

Tuotannon piti olla käynnissä jo kolme (3) vuotta sitten -2004. Tuolloinkin puhuttiin 3kk:n prosessi ajasta. Erityistä kiinnostusta herättää se, muuttuuko nyt kolme kuukautta jälleen kolmeksi vuodeksi.

Vuoden 2004 jälkeen sienituotanto laitos on muuttunut myös tutkimuslaitokseksi -pääjohtajan terminologiassa. Tutkimuksia on montaa lajia. Tutkimuskohteena voi olla mm. Puolangan kunnan kestokyky Mycofood Oy:n riskiluototuksen realisoituessa.

Syytä olisi sienituotannon pyöriäkin, onhan köyhällä Puolangan kunnalla takauksia ym. vastuita n. 1,3 milj euron verran tähän yksityiseen yritykseen.

31

3161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaarina*

      Hienoa, että tuotanto käynnistyy, koska siitake näyttää olevan varsinainen menestystuote, kuten allaoleva linkki osoittaa.

      Jos kaikki menee hyvin, Puolangalla on edessään valoisa tulevaisuus (mitä sieniin tulee).
      http://www.duuri.net/siitakekriikku/siitake.htm

    • excursiolle
    • kunnan piikkiin??

      "Hienoa, että tuotanto käynnistyy, koska siitake näyttää olevan varsinainen menestystuote, kuten allaoleva linkki osoittaa.

      Jos kaikki menee hyvin, Puolangalla on edessään valoisa tulevaisuus (mitä sieniin tulee)."


      - Niin JOS....
      Vastahan tätä menestystarinaa on 10 vuotta odoteltu.... Olisiko jo aika lopettaa odottelu ja minimoida tappiot? Päästäisiin kaatamaan kuntalaisten rahoja rauhassa terveyskeskukseen..
      Terveiset kunnan talousneroille! Ketä ne muuten ovat? :)

    • laskentelija
    • verokarhu1
      • ahonlaitaanko

        Yrityksen päätoimiala olevan:

        "Muu tekninen testaus ja analysointi"

        > ts. tarkoittaakohan tuo järjestelmällistä rahankuppausta?


      • verovirkailija1

        "Yleensä poisto tapahtuu verottajan toimesta."

        Höpö höpö. Onko näistä poiston määristä tilastollista faktaa, milloin se on tehty verottajan tai yrittäjän toimesta?

        Yritys voi poistoa myös itse hakea. Poisto tehdään myös silloin, kun yritys lopettaa toimintansa.

        Tosin, saattaa olla, että laiminlyöntejä on tapahtunut, jolloin verottajalla on ollut näppinsä pelissä:

        http://www.asiakastieto.fi/luottoriski/uutiskirje/2011/maaliskuu/ennakkoperinta.jsp


      • aika hyvin

        On kunnanvaltuusto muokannut tämän hallituksen esityksen vakuuksien ja kiinnitysten kohdalta hyväksyttävään muotoon...!


      • Näin

        Ei tapahdu verottajan toimesta mikään asia.


    • Nyt käynnistyy
      • malli puolanka

        taas heinijoki varressa vietetään unettomia öitä,mikäli mycowood tehdas alkaa toimimaan?minun mielestä paljon parempi,kuin vedellä ohennettu terva.lienee myös ahon suvulla vähemmän epä onnistuneita yrityksiä,kuin terva porvarilla?ahon suku on kuitenkin sijoittanut enemmän omaa rahaa,kuin mitä tervaporvari on ikinä nähnytkään tai tulee näkemmän?


    • protestifood

      http://yritys.taloussanomat.fi/y/mycofood-oy/puolanka/1791134-5/

      Leppävaaran laskenta Oy:n protesti (yli 11000) poistunut, mutta uttaa tullut Ylä-Kainuun Jätehuollosta.

      Mistä ne Puolangan päättäjät löytää näitä superyrityksiä kuntalaisten lompakoille?

      Mikä yritys toimii omillaan, jossa kunta häärinyt mukana?

      • rotestit

        "Leppävaaran laskenta Oy:n protesti (yli 11000) poistunut, mutta uttaa tullut Ylä-Kainuun Jätehuollosta."

        Onhan se ensimmäinen poistunut, koska "Protestitiedot näytetään kolmen kuukauden ajan siitä päivästä, jona ne ovat saatu Suomen Asiakastiedolta. Tänä aikana protestin tiedot eivät päivity esimerkiksi sen mukaan, onko protesti enää aiheellinen. "==>merkintä on tehty 14.12.2012. Sitä paitsi summa on 13 721 ekeä.

        Ja poistuminen ei tarkoita sitä, että velat olisi maksettu.


    • sienikunta
    • joko joko

      Jokkoon sitä soahaan kohta paekallista herkkusientä toas ostoa?

      Onko sienet laetettu kasvamaan vae vieläkö tehas nököttää lumen soartamana?

    • lehemäntatti

      saot ostoaa,

    • tatti korissa
    • karvalaukkunen

      Kuunkierron jälkeen korvasienet pilkistelevät,,

    • sienimuhennos

      Joko se Puolangan työttömyys lähestyy nollaa? Vai lähtikö tuotanto vielä käyntiin?

    • Tatti märkänä

      Ei ole näkynyt Puolanka -lehdessä avajaisilmoitusta, eikä haastattelua. Mikä lie tilanne, joko Mycofood Oy käynnistynyt? Viimeisten lehtijuttujen mukaan vain jokin pieni yksityiskohta puuttui 100-200.000 euroa rahoituspaketista. Vai oliko tämäkin lehtijuttu vain Aho juniorin pehmoisia puheita.

      • karvarousku ja

        herkkutatti, ko lehti tänään juhlat, konkka on ohi (pukes?) ja muutenki hyvä mieli...


    • Kunnan veturiyritys

      Mycofood Oy nappasi äsken kunnalta n. 100.000 euroa kevennyksen velkataakkaansa. Pääosa kunnan riskistä on nyt kumuloitunut veronmaksajien kontolle.

      Tuotanto ei ilmeisesti edelleenkään käynnissä? Missä Puolanka-lehti ja elinkeinoasiamies?

      • päätoiminen pää-

        toimittaja on nykysin vissiin kapiainen (pessimisti sellanen) , toimittajat otottavat sitte käskyn jakoa lutilta tai ylilutilta tms. (pessimisti?) lieneekö leijona paikanpäällä... ja ekasiamies (pessimisti) lieneekö lomilla, vai hyvejääkö se...?!


    • Per Saukinen

      http://yritys.taloussanomat.fi/y/mycofood-oy/puolanka/1791134-5/

      Leppävaaran laskenta Oy tehnyt taas kalkyylejä, jotta Puolangan kunnanpäättäjät voivat avustaa veturiyritystään. Lasku on jäänyt suorittamatta. Kyllä Aho junior on nauranut koko matkan kohti kunnantaloa, kun sai ilmaista rahaa.

      On teillä viisaat päättäjät Puolangalla.

      Nyt Puolangalle perustamaan soffatehdasta tai kiuasvalmistusta ja anomaan rahaa kunnantalolta.

    • ollako vai eikö olla

      http://www.kainuunsanomat.fi/Kainuu/1194824848405/artikkeli/mycofoodin konkurssi vireilla.html

      " Näin kuppaus tehtiin" -saaga on kirjoitusta vaille valmis. Kronologisesti saaga lähtee siitä, kun lennokkaiden lehtijuttujen saattelemana metsurit ryhtyy raivaamaan tulevan sienitehtaan tonttia. Saagan loppua ei ole vielä kirjoitettu valmiiksi, koska todennäköisesti valtion varoin, konkurssiasiamiehen toimesta tehdään tarkastus tähän malliyritykseen, mihin käytettiin julkisia varoja -miljoonia. Kuka jäi saamaan, kuka sai ja ennen kaikkea kuka oli maksumiehen roolissa.

      Selvitys toivottavasti paljastaa sen, miksi vuosia maksukyvyttömyystilassa ollut yhtiö sai verovaroja yhdeltä suomen köyhimmältä kunnalta.

      Edelleenkään pikkukuntien päättäjät eivät ymmärrä, kuinka avuttomia he ovat osaamattomuudessaan. Heitä voi edelleen viedä kuin tiskirättiä, kun vain hallitsee kupletin juonen.

      Aloitin tämän ketjun kahta viikkoa vajaat kuusi vuotta sitten. Kokeneen nenä ei ole vieläkään palanut loppuun.

    • Rekkarallia

      Selvitettävä, onko puolangan päättäjät mittavan talousrikoksen rahottajia kuntalaisten rahoilla?

      Kysyn, jotta viranomaiset ja kuntalaiset voivat selvittää asian, taikka siirtää asian esitutkintaan tai hakea muutosta viimeiseen kh:n päätökseen. Kuntalaiset ovat ollet tämän huijauksen maksajia. Verottaja ja työeläkevakuuttajat sekä valtion julkiset rahoittajat ovat jääneet nuolemaan näppejä. Samoin toteutumatta jääneet ne 20-25 työpaikkaa, joista kirjoitettiin v.2003-2008 mm. Kainuun Sanomissa.

      http://www.puolanka.fi/fi/poytakirjat/?kokous=2013744&ot=13

      Lehtitietojen mukaan entinen pääomistaja Aho olisi uudessa yhtiössä "työntekijänä" ja uusi hallituksen vastuujäsen entinen pienosakas Mycofood Oy:ä.

      Aho ei voisikaan toimia uudessa yhtiössä hallintoelimissä (tj, hall.jäsen), koska menettänyt uskottavuutensa konkursissa. Toisaalta uusi yhtiö menettäisi luottokelpoisuutensa Ahon siirtyessä hallitukseen tai toimitusjohtajaksi. Ahon tekeytyminen -työntekijäksi- haiskahtaa pelkäksi tekniseksi menettelyksi, jotta kunnan ja muiden tahojen miljoonahuijaaminen jatkuisi, kuten konkurssiin saakka Mycofood Oy:ä.

      Kunnanjohtaja Seppo Rajala perusteli aikoinaan kunnanhallitukselle Mycofood Oy:n akordia sillä, että velkakuorman laskiessa uusia sijoittajia olisi helpompi löytää!. Ei löytynyt, eikä kunnan perustehtäviin kuulu yhden Espoolaisyhtiön velkakuorman helpotus verovaroin. Tuolloin yhtiö oli käytännössä selvitystilassa, eikä kukaan järjissään oleva sijoittaja sijoita saatuaan yhtiön paperit käteen. Kunta armahti akordilla, jolla helpotettiin velkakuormaa vajaa miljoona euroa. Lisäksi ennen konkurssia kunta päätöksellään luopui vakuudestaan, joka sekin tehtiin verovelvollisten tappioksi.

      Konkursissa nollattiin satojentuhansien verovelat sekä maksamattomat työeläkemaksut ja muut sosiaalikulut. Lisäksi konkurssiyhtiö oli saanut yli 1.3 miljoonan tuet Puolangan kunnalta. Tämäkin on luettevissa lehtitietona.

      Lehtitietojen mukaan verottajan edustaja ilmoitti, ettei Mycofood Oy ollut edes tehnyt 2012 veroilmitusta heinä-elokuuhun 2013 mennessä. Tämäkään seikka ole ollut esteenä kunnanpäättäjille, kun tekivät päätöksiä kuntalaisten tappioksi.

      Nyt "uudet" yrittäjät ostavat kiinteistöt ja liittymät sekä muut oikeudet ilman kilpailutusta ehkä alempaan hintaan, kuin mitä olivat lämpö -ja vesivelat kunnalle aiemmassa konkurssiyhtiössä. Kaikki lämpö -ja vesivelat nollautuivat viimeistään konkursissa.

      Puolangan kunta ei ole kilpailuttanut myyntikohdetaan, eikä sen markkinahintaa ole edes luotettavasti selvitetty. Kauppaa voidaan hyvällä syyllä pitää kiellettynä yritystukena perustettavalle yhtiölle.

      Vastaava vehkeily meni kuluneella viikolla nurin Kuopion hallinto-oikeudessa, kyseessä hallikauppa Mäntyharjulla ja myyntihinta n. 400.000 euroa.

      Koska koko Mycofood Oy- Puolangan kunnan soppaa ole selvitetty jää järkevä epäily, että kunta olisi rahottamassa mittavaa mahdollista rikosvyyhtiä, missä yhteiskunnalliset velvoitteet jätetään maksamatta, mutta toimintaa aiotaan jatkaa samaan malliin. Tämänkin takia olisi tärkeää suorittaa perusteellinen ja ammattimainen tutkinta, liittyikö Mycofood Oy:n taikka Puolangan kunnan toimintaan rikosta tai moitittavaa menettelyä. Mikäli tätä ei tutkita, kaikkea on mahdollista rahottaa puolankalaisten verovaroilla.

      Kunnan päättäjillä on ilmeinen tarkoitus virhe-investoinnin paikkaaminen hinnalla millä hyvänsä ja kuntalaisten verorahoja hyödyntäen. Päättäjät ovat pääosin samoja, jotka tekivät miljoonatukipäätökset 2003. Muutama lopetti pelosta, eräs loikkasi valtapuolueeseen ja kannatti nyt hallituksessa hallinmyyntiä?

      Epäilemättä kunnan päättäjät ovat sotkeutuneet sellaiseen siitakkeeseen, josta on vaikea päästä irti. Kunhan päättäjät eivät joutuisi tuomioistuimeen, kuten Kaustisen vallankäyttäjät sotkuisessa kansanmusiikkirahoituksessa.

    • nikke nakkerton

      niin pitkään kun puolangalla on tämä järjestelmä. kaksi herraa on johdossa ja lampaat seuraa perässä tietämättä ja ymmärtämättä mitä he itse ovat päättäneen. heidät pitäisi vaan saada vastuuseen päätöksistään.

    • Maton alle...

      Kainuun keput huolehtivat siitä, ettei esitutkintaa aloiteta. Tutkittavaksi tulisi koko kepukopla.

    • junior aho

      Miksi uudesta Mycofoodista ole ollut tiedotettavaa?
      Onko perustettu? Onko rahoituspohja kunnossa? Onko kunta(laiset) mukana takaajana?

    • rallikuski
    • Ei opita

      Kohta on sieniä puolankalaisilla leivänkin päällä eikä pelkästään varpaissa...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      450
      4859
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1732
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      94
      1478
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      53
      1359
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      23
      1337
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      53
      1228
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1075
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      1010
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      57
      895
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      61
      879
    Aihe