Eläimet asunnossa

salaa....

Meidän asunnossa ei saisi pitää eläimiä, mutta meillä on marsu ja kissa. Emme löytäneet sellaista asuntoa missä saisi pitää eläimiä ja koska muuton kanssa oli kiire, oli pakko ottaa sellainen asunto missä ei saa pitää eläimiä. No mitäs jos vuokranantaja (yksityinen) jotenkin saa tietää, että pidämme asunnossa eläimiä niin mitä sitten tapahtuu? Tuleeko siitä merkintä rikosrekisteriin? Ja kun hän sitten ennen kuin muutamme pois tulee tarkistamaan asunnon niin eläimet ovat poissa ja me ollaan siivottu, mutta onko sitten olemassa joku mittari, jolla mitataan eläinpöly? Vai voiko se jotenki muuten saada tietää, että asunnossa on ollut eläimiä? Asunnossamme ei haise eläimille.
Olen kuullut, että jotkut pitävät soluasunnoissakin eläimiä, vaikka ei saisi.

7

1000

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ajattelu etukäteen auttaa

      Varmuudella en tiedä, mutta veikkaisin, että jos vuokranantaja saa asian tietää, niin se voi olla peruste sopimuksen irtisanomiselle hänen puoleltaan. Yleensä eläinkielto liittyy enimmäkseen siihen, ettei eläimet tuhoaisi asuntoa. Mutta jos seuraava asukas, tai vaikka vuokranantaja itse, sattuu olemaankin hyvin allerginen, niin mikään siivoaminen ei heti poista eläinpölyä siten, etteikö se voisi aiheuttaa oireita. Se häviää vasta ajan kuluessa. Ja sillä perusteella luulen, että voi olla vuokranantajalle myös peruste vaatia teiltä korvauksia jälkikäteen esim. asunnon lisäsiivouksesta.

      Kissaahan pidetään erityisen voimakkaasti allergisoivana. Tiedän tapauksia, joissa ihminen on reagoinut kissan ihopölyyn välineellisesti jonkun esineen kautta. Eli katin ei tarvitse olla paikalla, "jälki" voi jäädä.

      Sitähän ei nyt mikään muuta, että olette tehneet sopimusrikkomuksen. Ei siitä rikosrekisteriä napsahda, mutta voi nuo siviilipuolen seuraamuksetkin olla ikäviä.

      • salaa....

        " ajattelu etukäteen auttaa " tiedän kyllä, mutta meillä ei oikeasti ollut muuta vaihtoehtoa... Vuokranantajallamme on kaksi koiraa joten luulisi että hänellä ei ole eläinallergiaa. Kiitos oikein paljon vastauksista :)


    • santtu

      maininta siitä, että asuntoon ei saa ottaa kotieläimiä, niin kyseessä on selvä sopimusrikkomus, kun olette asian tietäen kuitenkin kotieläimiä sinne ottaneet, eli vuokran-antajalla on kohtuulliset perusteet vaikkapa vuokrasopimuksen purkamiseen.
      Samoin vuokran-antajanne voi teidän kustannuksellanne tilata siivousliikkeen siivoamaan asuntonne.

      Se tietysti on toinen asia, että miten vuokran-antajanne sitten saisi tietää eläimistä. Hän varmaan käy normaalin vuokran-antajan tapaan tarkistamassa asunnon kunnon kerran-kaksi vuodessa, tällöin jos vuokran-antajasi on pahasti eläinallerginen ihminen (kuten minä esimerkiksi), niin saatte siivota useina edellisinä päivinä ennen käyntiä asunnon kunnolla, ja sittenkään ei ole varmaa ettei allerginen ihminen huomaisi että huoneistossa asustaa eläimiä (luonnollisesti olisitte eläimet vieneet muutamaksi päiväksi ennen käyntiä, muualle hoitoon).

      • Deebolz

        No ei kyllä käy vuokranantaja kämppiä katsomassa noin, usein, jos koskaan, ellei ole joku älytön kyylä. Ihan rauhassa saa olla eläinten kanssa, aina voi jonkun hätävalheen keksiä jos jää kiinni. :) "Sisko sairaalassa ja koira oli pakko ottaa hoitoon" tms.


    • lupasitte?

      Tuskin nyt sentään rikosrekisteriä. Meillä on kissa ja kun täytimme välittäjän lomakkeeseen tietojamme, ilmoitimme siinä ettei meillä ole lemmikkieläimiä. Itse en lähtisi allekirjoittamaan vuokrasopimusta jossa lukee ettei asunnossa saa vierailla lemmikkieläimiä tai lupaamaan etten vuokrasuhteen aikana tule hankkimaan lemmikkieläintä. Jos olette kertoneet ettei teillä vuokrasopimuksen kirjoittamisen aikaan ole ollut lemmikkieläimiä muttette luvanneet ettette niitä vuokrasuhteen aikana hanki tai ettette ota asuntoonne vierailulle/hoitoonkaan lemmikkiä niin ainahan voitte sanoa että lemmikit on hankittu vasta vuokrasopimuksen kirjoittamisen jlk/lemmikit ovat teillä kylässä.

      Jos asiaa miettii pidemmälle niin kyseessähän on oikeastaan syrjintä jos vuokranantaja lähtee kieltämään eläinten vierailun asunnossa. Yhtä lailla vuokranantaja ei ehkä vuokraisi asuntoa jollekin vähemmistöryhmän edustajalle kuten vaikka romanille mutten ole koskaan kuullut että vuokrasopimuksessa kiellettäisiin vähemmistöryhmien vierailu asunnossa. Se taitaisi olla jo syrjintää. En ole ottanut asiasta selvää mutta kannattaa tietysti ottaa jos tulee ongelmia.

      On tietysti ymmärrettävää että vuokranantaja haluaa minimoida asuntoaan kohtaavat riskit mutta ne riskit kuuluvat vuokraamiseen. Ei niistä koskaan kokonaan pääse eroon ja sen takia on vuokratakuu. Ja siitä riskistä johtuen myös vuokrat ovat korkealla.

      • ei_todellista_

        Törkeätä verrata eläimiä matuihin. Ilmoitan eläinsuojeluviranomaisille.


    • 1120

      Eläimet, jotka kokevat tulleensa syrjityksi, voivat toki halutessaan valittaa asiasta.
      Vai oliko kirjoituksesi pointti verrata romaneja eläimiin?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      151
      8821
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1443
    3. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      76
      1335
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      79
      1239
    5. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      143
      1112
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      91
      1094
    7. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      103
      847
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      818
    9. 46
      809
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      791
    Aihe