Paikallaan lentävä lintu

diuppadoo

Näin äsken pihalla linnun, joka lensi hetken paikallan kuin kolibri. En ole sellaiseen aiemmin Suomessa törmännyt. Mikähän se mahtoi olla?

14

3017

  Vastaukset

  • sudenkorento

  • Tuliskohan paremmin vastauksia tuolta luonnonelikkopuolelta, tämä on lemmikkilintuosio.

   Mutta onhan paikallaan lekuttavia lintuja kyllä Suomessakin, tuulihaukka ehkä tunnetuin mutta sitä tuskin tarkoitat. Pikkulinnuistakin varmasti moni voi pienen hetken pörrätä paikoillaan ruokaa haeskellessaan, vähän enemmän kaipaisi tuntomerkkejä kyllä että voisi mitään tarkempaa edes ehdottaa. Joku on kyllä kuulemma joskus isoa kiitäjäperhostakin erehtynyt kolibriksi luulemaan...

   • Ulkona oli sen verran hämärää, että en osaa tuntomerkkejä antaa, paitsi, että pikkuinen se oli ... ja ehkä näin harhoja, mutta aika pitkä nokka sillä tuntui olevan. Lintu liikkui sitä paitsi todella kovalla vauhdilla, ensin kohti aitaa, jossa se siis hetkeksi pysähtyi ilmaan noin kahden metrin päähän minusta. Sitten se salamanopeasti häippäsi.

    No, kiitos vain vastauksesta. Muistin juuri, että sukulaisiin kuuluu lintubongari.


   • dippadou kirjoitti:

    Ulkona oli sen verran hämärää, että en osaa tuntomerkkejä antaa, paitsi, että pikkuinen se oli ... ja ehkä näin harhoja, mutta aika pitkä nokka sillä tuntui olevan. Lintu liikkui sitä paitsi todella kovalla vauhdilla, ensin kohti aitaa, jossa se siis hetkeksi pysähtyi ilmaan noin kahden metrin päähän minusta. Sitten se salamanopeasti häippäsi.

    No, kiitos vain vastauksesta. Muistin juuri, että sukulaisiin kuuluu lintubongari.

    Itse olen nähnyt suomessa iltasella n. 5cm pitkän otuksen, joka lensi paikallaan kuin kolibri. Myös samanlainen pitkä nokka sillä oli. Se muistutti paljon lintua, mutta jonkun oppaan mukaan oli kuitenkin joku perhonen :o)


   • "kolibrin" kirjoitti:

    Itse olen nähnyt suomessa iltasella n. 5cm pitkän otuksen, joka lensi paikallaan kuin kolibri. Myös samanlainen pitkä nokka sillä oli. Se muistutti paljon lintua, mutta jonkun oppaan mukaan oli kuitenkin joku perhonen :o)

    Kyseessä joku kiitäjä. Esim. horsmakiitäjä siis perhonen.


  • Sama juttu. vaalean ruskea vatsa, ruskeat siivet ja ruskea terävä nokka. n. västäräkin kokoinen ja lensi 3...5 sek paikallaan kukan päällä josta nokki jotain. Pois lentäessä väisti taitavasti pääskystä.

   • Ei välttämättä mikään perhonen. Meillä pihalla omppupuussa mustavalkoinen, ehkä vähän hippiäistä kookkaampi lintu joka pörrää paikallaan kuin kolibri. Naaras on ruskea ja tämä uros siis musta ja osaksi valkoinen. Luultavasti pesineet omenapuun viereisessä pöntössä ja jääneet huudeille odottelemaan syksyä. Päästivät aivan viereen moikkaamaan ja erotan kyllä linnun perhosesta.


   • Jalmarssonni kirjoitti:

    Ei välttämättä mikään perhonen. Meillä pihalla omppupuussa mustavalkoinen, ehkä vähän hippiäistä kookkaampi lintu joka pörrää paikallaan kuin kolibri. Naaras on ruskea ja tämä uros siis musta ja osaksi valkoinen. Luultavasti pesineet omenapuun viereisessä pöntössä ja jääneet huudeille odottelemaan syksyä. Päästivät aivan viereen moikkaamaan ja erotan kyllä linnun perhosesta.

    Sama havainto ihan äsken ja mustaa ja valkoista oli väritys. Muistuttaa västäräkkiä ja tämäkin omppupuun vierestä bongattu 🙂 terkkuja Kontiolahdelta!


  • Etteköhän te perhosia ole nähneet... Kuulostaa jo niin kolibrifanaattiselta että huhhuh. Kolibri tai mikään vastaava lintu ei pysty missään olosuhteissa pärjäämään suomessa.

  • Lähes kaikki pikkulinnut pystyvät lentämään hetken tuohon tapaan.
   Harmaasieppo on varmaan normaalein minkä tuota näkee tekevän hyönteisiä metsästäessään.

  • Todennäkoisesti oli peukaloinen. Juuri näin saman itsekin ikkunan takana. Tosi paljon muistuttaa kolibria ja varmasti on lintu.

  • minua kosketti musta lintu aamulla autokatoksessa siipi kosketti kämmenselkää mitä se tarkoitttaa???

  • Olisko Kiuru

  • Kirjosieppokin lentää joskus paikoillaan vähän aikaa ottaessaan hyönteistä ilmasta, vieressä asuu pöntössä niitä poikasineen, poikasten pää kurkistaa välillä pöntön aukosta ja naaras kantaa jatkuvasti ötököitä ruoaksi.

   Koirasta ei ole näkynyt enää.

   Hauska seurata noita kun ovat muutaman metrin päässä pöntössä.

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia on 2 viikkoa Hangossa Stefun kanssa

   Kertoi ig. Mihis Isbe? Martina ei tytöstä huolehdi. Isbe ollut vain Hangossa Stefun suvulla. Vai hoitaako myös Sofia Isbeä Hangossa? Maralla ei ole
   Kotimaiset julkkisjuorut
   193
   1976