Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Kirkossa vai missä...

hassu esine

Onko yleistä että ristiäiset järjestetään kirkossa? Ja kirkon jälkeen ruokailu ja kakkukahvit jossain juhlapaikalla? Mieheni on kastettu kirkossa, mutta minut kotona. Meidän koti on pieni ja aika hankala juhlien järjestämisen kannalta, joten se ei käy. Äitini ehdotti mun syntämäkotoa, mutta en haluaisi kasata sille siivous jne. paineita. Ruokaa haluaisin tarjota siksi että miehen sukulaiset tulee kaukaa. Aika vaikeeta tää miettiminen!

6

971

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • meillä tehtiin

      Esikoinen kastettiin kirkossa ja kaffetilaisuus siinä lähellä seurakunnan tiloissa. Toinen lapsemme kastettiin kirkossa ja kaffetilaisuus piti ola meillä kotona (omakotitalo), mutta meille tuli just edellisenä päivänä vesivahinko, joten äkkinäisesti vaihdettiin kaffetilaisuus mieheni äidin luokse (kerrostalokaksio).

      Ehkä teillekin olisi helpoin vaihtoehto tuo kirkko seurakunnan tilat ruokailuun ja kahvitteluun.

      Tietääkseni se on yhtä yleistä, että ristiäiset järjestetään joko kirkossa tai kotona (tai jonkun läheisenne kotona). Ja yleensä siihen liittyy jotain suolaista sekä kakkua, mutta kun teiltä tulee kaukaakin porukkaa, niin tuo ruoka on järkevä vaihtoehto. Kannattaa muuten kutsuessa jo mainita, että on ruokailu, sillä useimmiten ruokailua ei ole ristiäisissä tai ainakaan se ei ole oletuksena kenelläkään.

      • SariJohannaLiisa

        Niin maksaako tuo kirkon tilojen "lainaaminen" sille kahvittelulle?


    • molemmin päin

      Molemmat on ihan tavallisia tapoja. Kummityttö sai nimensä kirkolla tuossa toukokuussa juuri tilanpuutteen vuoksi. Tässä tapauksessa kirkolta löytyi tarkoitukseen erinomaiset seurakunnan tilat keittiöineen. Pappikin saatiin raahattua toiselta paikkakunnalta, kun se oli kastettavan äidille tärkeä henkilö synnyinseuduilta.

    • bvnbnv

      Me vuokrattiin kirkkosali 50e ja kahvit oli sen yhteydessä olevassa ruokailutilassa, ei tarvinnut kesken vaihtaa paikkaa. Helppoa, ssitiä, tilavaa ja juhlavaa. Voihan miettii pääkirkkoo, kappelii tai pienempää srk salia.

    • ;;;;;;;;;

      Heippa!

      Me järjestettiin omien vanhempieni luona kotikunnalla, koska niin monet asiat puolsivat sitä (kaikilla lyhyt matka, isot tilat ja riittävästi istumapaikkoja riittävästi astioita). Kirkko ei ollut missään vaiheessa vaihtoehtona, koska kotiristiäiset tuntuivat heti omimmalta. Ja niin ne olivatkin: hetki oli kaunis, tunnelmallinen ja herkkä.

      Itse olin äitiä auttelemassa muutamaa päivää ennen sen mitä vauvalta pystyin ja kaikki sujui hyvin. Ajattelin vain, että jos äitisi sitä itse ehdottaa, niin kyllä hän varmasti juhlaa mielellään valmisteleekin =)

    • puolensa

      Meillä kaste oli kirkossa ja kastekahvit seinän takana seurakuntasalissa. Erittäin kätevää ja seurakuntahan antaa tuon tilan ilmaiseksi. Tietenkään vanhoissa kirkoissa tällaista tilaa ei löydy heti seinän takaa. Mutta kirkossa on aina oma hieno tunnelmansa ja onhan kaste juuri seurakunnan jäsenyyteen liittymistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe