Motor Upia Bemarin laatikkoon

K100RS

Televisiossa on mainostettu Motor Up-nimistä ainetta, joka mainoksen mukaan tiivistää konetta niin, että vanhakin käy kuin uusi. No sen asian moottorilehdet lienevät testanneet olevan täyttä humpuukia.

Nyt kuitenkin kuulin todenperäisen väitteen ko. aineesta. Vaimoni veli, joka on viljelijä kertoi kuulleensa, että Motor Up vähentää tehokkaasti traktorin vaihdelaatikon ääniä, ja laittaneensa sitä oman Valmetinsa laatikkoon. Ja ihme ja kumma: Vaihdelaatikon ulinat olivat häipyneet lähes kokonaan! Traktorin vaihteistohan on suunniteltu kestämään, ja sen vuoksi se on usein synkronisoimaton ja sen rakenteissa käytetty suorahampaisia hammaspyöriä, ja siksi varsinkin kotimaisen Valmetin vaihteiston ulina on etenkin maantieajossa korviin ottavaa.

Kun katsoo vanhan BMW K100:n vaihteiston räjäytyskuvia, huomaa saman ominaisuuden. Siellä on käytetty runsaasti suorahampaisia pyöriä, ja Bemun vaihteistolle ominainen ulina ja kolina johtunee niistä.

Nyt herääkin kysymys, että olisiko kyseistä "ihmeainetta" mahdollista laittaa myös BMW moottoripyörän vaihteistoon ja saada sen ääniä vähäisemmiksi. Onko kukaan kokeillut?

10

3665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kyösti.36

      laittas,hyvät oljyt .ei oikein motor up vakuuta

    • luukuttaja

      Miksi et suosittele? Onkohan joku jo ehtinyt kokeilla, ja huonoin tuloksn?

      • kyösti.36

        tuli jo hyviä vastauksia.
        yhden tojotan koneen tiedän tuhotun motor upilla.


    • R1150GS

      Eikö tuo puimurin laatikon kolahtelu ole ominaisuus eikä vika, miksi sitä pitäisi yrittääkkään hävittää. Oikealla vaihtamistekniikalla se on lähes äänetön.

    • veljen

      valmetti on sitten ajalta "miekka & kilpi". Nyky traktoriin (edes valmettiin) en todellakaan tunkisi mitään motor uppia. Motor Uppi turmelee taatusti vaihteisto, neliveto ja jarru -pakkojen massalevyt. Siellä missä on liikettä on myös ääntä ;)

      • K100RS

        Se Valmet on itseasiassa Valtra, siis ei kovinkaan vanha, ehkä n. 5 vuotta. Eikä sinne laatikkoon pelkkää Motor Upia ole laitettu, vaan muutama prosentti öljyn sekaan. Siis tämä tarkennuksena. Bemarin laatikossa se tarkoittaisi ehkä puolta desilitraa. Onhan niitä toki muitakin konsteja Bemarin laatikon ulinan vaimennukseen käytetty, esim. öljyä 80W140. Tosin en usko pienestä määrästä Motor Upiakaan Bemun laatikon menevän pilalle, se kun on erillään moottorista, ja kytkin on kuiva kuten autossa (jos joku ei tiedä).


    • estee

      Laita sinne X-1R:ä! Katso www.x1r.fi!

    • r100gs

      Reilu 10 vuotta sitten laitoin BMW r100gs vaihdelaatikkoon motor uppia ajoin noin 700 km ja laatikko porsi mo i ranaan norjasa. K averi laittoi samaa ainetta automaatti range roverin laatikkon ja laatikko hajosi kahden viikon sisällä. Liekkö sattumaa motor uppia en ole tuon jälkeen kokeillut.

      • tyhmyydellä rajaa.

        Jos kerran uskoo joulupukkiin ja TV-shop tuotteisiin, kannattaisi ainakin sen verran ottaa selvää, että Motor Up on tarkoitettu moottoriin ja Gear Up vaihdelaatikkoon.

        Seuraavaksi voisit kokeilla Kesä-Lasolia moottoriöljyn tilalla.


      • SEL
        tyhmyydellä rajaa. kirjoitti:

        Jos kerran uskoo joulupukkiin ja TV-shop tuotteisiin, kannattaisi ainakin sen verran ottaa selvää, että Motor Up on tarkoitettu moottoriin ja Gear Up vaihdelaatikkoon.

        Seuraavaksi voisit kokeilla Kesä-Lasolia moottoriöljyn tilalla.

        Olen käyttänyt Motor Up:ia niin kauan kun sitä on saanut ja kilometrejä on kertynyt sinä aikana autoihini yli 450 tkm. Autoja on ollut Toyota bensa, Peugeot bensa ja Peugeot diesel. Olen uusinut käsittelyn noin 60-70 tkm:n välein eikä minkäänlaisia negatiivisia asioita ole ilmennyt. En osaa sanoa onko positiivisiakaan asioita ollut, mutta bensakoneen käynti tasaantui huomattavasti aineen lisäyksen myötä. Mikään kone ei ole syönyt öljyä, vaikka niillä on ollut ajettuna n.300 tkm kun ne on mennyt vaihtoon, nykyisellä dieselillä olen ajanut jo yli 160 tkm Motor Upin kanssa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      57
      5600
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3557
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1682
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      207
      1670
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      83
      1126
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      27
      1107
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      917
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      846
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      71
      829
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      818
    Aihe