Naisten piereskely

Oikeutta kaikille

Onko naisilla oikeus piereskellä muiden läsnäollessa? Olen mies, mutta tiedän, että naiset esimerkiksi piereskelevät keskenään saunassa.

Tähän kysymykseen tulee taas entiseen mallin paheksuvia kommentteja ja väitteitä, etteivät naiset piereskele. Jos nyt tällä kertaa pysyttäisiin totuudessa ja kerrottaisiin niinkuin se asia todella on.

30

7373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinä äärimmäisen

      sivistymätön.

    • ::::::::

      Ei naiset piereskele, saati käy paskalla tai varsinkaan runkkaa. Nämä toiminnot on miehille. Naisilla on sitten menkat ja lasten teko. Siinä on jo niin kylliksi, ettei siinä kertakaikkiaan riitä aikaa kaikenmaailman suolistokaasuille.

      • ­Proffa

        Faktaa pieruista:

        Koostumus ja aiheuttajat
        Tutkimusten mukaan ihminen vapauttaa keskimäärin 500 – 2000 millilitraa kaasua vuorokaudessa peräsuolensa välityksellä. Keskimääräinen kertapäästö vaihtelee 35 – 90 millilitran välillä. Koostumus vaihtelee suuresti, mutta 99 % kaasusta koostuu hiilidioksidista (5,1-29%), vedystä (0,06-47%), typestä (23-80%), hapesta (0,1-2,3%) ja metaanista (0-26%)[2]. Nämä yleiset kaasut ovat myös suhteellisen hajuttomia. Kaasua niellään syödessä tai juodessa, minkä lisäksi niitä vapautuu ruuansulatusprosessissa.

        Suolikaasuun hajun tuova aines muodostaa noin prosentin pierun yhteydessä vapautuvan kaasun kokonaistilavuudesta. Haju muodostuu ihmisen sisällä olevan bakteeritoiminnan tuloksena. Kyseisia bakteereja ovat muun muassa E. coli, Klebsiella sekä Clostridium -sukuiset bakteerit. Bakteerit majailevat enimmäkseen varsinaisessa paksusuolessa, jossa ne alkavat kuluttaa sulamatonta ruokaa ja tuottavat siten omia päästöaineitaan, eli kaasua. Nämä kaasut koostuvat tyypillisesti rikkiä sisältävistä molekyyleistä, kuten dimetyylisulfidista ja metyylimerkaptaanista.

        Vetykaasu, metaani ja hiilidioksidi syntyvät pieruihin pääasiassa myös paksusuolen bakteeritoiminan tuloksena. Noin kolmanneksella aikuisväestöstä bakteerikanta tuottaa metaania, kahdella kolmanneksella ei. Syytä ilmiöön ei tiedetä. Hiilidioksidia syntyy kahdella tavalla: suurin osa syntyy, kun vetykarbonaatti neutralisoi ruuansulatuskaasuja, mutta pieniä määriä syntyy myös anaerobisessa käymisprosessissa suolistossa. Typpi joutuu suolikaasuihin luultavimmin sekä niellyn ilman välityksellä että verenkierrosta. Hapen määrä peräsuoleen ehtivässä kaasussa jää pieneksi, koska paksusuolen bakteeritoiminta kuluttaa siitä valtaosan.

        Suolikaasun koostumuksen suuret vaihtelut johtuvat enimmäkseen ihmisen syömistä ainesosista. Erityisesti monimutkaiset, kolmesta tai neljästä sokerista koostuvat hiilihydraattimolekyylit ovat useimmin ruuansulatuksessa sulamatta jääviä ainesosia, jotka jäävät paksusuolen bakteerien ravinnoksi ja joista siten muodostuu eniten pahanhajuisia kaasuainesosia. Ihmisen ruuansulatus pystyy hyödyntämään parhaiten yksinkertaisia hiilihydraatteja ja sokereita. Vähiten monimutkaisia hiilihydraatteja on lihassa, kalassa, viinirypäleissä, marjoissa, perunalastuissa, pähkinässä ja kananmunassa. Niitä löytyy enemmän pasteijoista, perunasta, sitrushedelmistä, omenoista ja leivästä. Eniten pahanhajuista kaasua tuottavia ainesosia on pavuissa, porkkanoissa, rusinoissa, banaanissa, sipulissa, ja maitotuotteissa.

        Laktoosi-intoleranssista kärsivillä ihmisillä paksusuolen bakteerit tuottavat normaalia enemmän kaasua laktoosia sisältävien ruokien tai juomien nauttimisen jälkeen, koska intolerantikkojen ruuansulatuselimistöstä puuttuu laktoosia hajottava laktaasi-entsyymi, eikä laktoosi siten hajoa aikaisemmin.

        Toisaalta naisten pierut ovat kuin ovatkin erilaisia kuin miesten. Ne ovat "pienempiä", mutta samalla pahemman hajuisia:

        Pierun äänenvoimakkuudella ei ole perimätiedosta huolimatta vaikutusta pierun hajuefektiin, joka on tutkimusten mukaan täysin riippuvainen siinä olevien hajuainesosien konsentraatiosta. Tulitikun sytyttäminen ei myöskään yleensä poista hajua, joskin se voi hieman peittää sitä.

        Michael D. Levittin tutkimusryhmä on testannut hajuhaittojen poistamiseksi tarkoitettua tuotetta, istumatyynyä nimeltä Toot trapper, jonka on todettu poistavan 90% hajuhaitasta. Pierujen tutkimukseen on myös kehitetty laite, letku ja ilmatiivis pussi, jolla suolikaasuja saadaan talteen. Laitteen avulla tehdyissä sokkotutkimuksissa Levittin tutkimusryhmä totesi, että miehet tuottavat enemmän kaasua keskimäärin per päästö (110 ml) kuin naiset (80 ml). Naisten päästöissä oli puolestaan tilastollisesti merkittävästi (p < 0,01) enemmän rikkivetyä kuin miehillä. Edelleen Levittin ryhmän aistinvaraiset laboratoriokokeet totesivat naisten päästöissä olevan tilastollisesti merkittävästi (p < 0,02) enemmän keskimääräistä hajuintensiteettiä, minkä johdosta voitiin todeta hajun johtuvan suurelta osin rikkivedyistä.

        Pierun pidättäminen voi puolestaan olla aidosti epäterveellistä, koska muutoin suolistossa olevat myrkylliset kaasuainesosat imeytyvät takaisin kehoon ja rasittavat elimistöä.


    • Ruoka-arvostelija

      "Ken vaivojansa vaikertaa/On vaivojensa vanki.
      Ei oikeutta maassa saa/Ken itse sit' ei hanki."

      Ruoka-arvostelija ei toki itse kärsi ilmavaivoista koskaan koska pureskelee ruokansa hyvin, ei käytä e-pillereitä eikä harrasta hiivatulehduksia. Useimmat naiset kärsivät, ottakoot siis oikeuden omiin käsiinsä, tai paremminkin ...nsa.

    • miehen kanssa

      pidetään jos esim herkulliset hernekeitot on tehty. Kyllä maar naiset piereskelee ja sanonpa että olen aika lahjakas siinä. Osaan valita tietyt lisäaineet varsinaisen ruuan kanssa (etikkasäilykkeet ja/tai ruisleipä. Midän pierukilpailun voittaja on se joka hajulla saa toisen pakenemaan. Voi sanoa että aina olen voittanut. Jouluruuat on asia erikseen, lanttulooran, kinkun, joulusillin ynnä muiden ainesten liitto on suolistossa sellainen että kyllä lähtee!

      • sinä totisesti

        rahvaanomainen ja sivistymätön!
        Mistä teitä oikein sikiää?
        Todellista roskaväkeä! Varmaan olette jotakin vankilaporukkaa.


      • itseään...
        sinä totisesti kirjoitti:

        rahvaanomainen ja sivistymätön!
        Mistä teitä oikein sikiää?
        Todellista roskaväkeä! Varmaan olette jotakin vankilaporukkaa.

        ..ja läheisiään. Vittuun siwistys!


      • ilmoittautui
        itseään... kirjoitti:

        ..ja läheisiään. Vittuun siwistys!

        yksi roskaväkeen kuuluva...


      • Ylpeiden vihaaja
        ilmoittautui kirjoitti:

        yksi roskaväkeen kuuluva...

        ...jos olisit syntynyt esim. Afrikkaan! Tasan ei
        käy onnen lahjat! Älä viitsi olla ylpeä. samanlainen
        kuolevainen ihminen sinäkin olet.
        Äläkä viitsi haukkua niitä jotka eivät halua
        stressata itseään elämällä jonkun helvetin muoti-/trendi-/etikettihömpötysten mukaan niinkuin sätkynukke. Ajattelemme omilla, emme toisten aivoilla. Emme me ole roskaväkeä emmekä tyhmiä. Meillä vaan on rennompi ja iloisempi elämänasenne kuin sinulla.


    • Mari vaan

      ja täytyy sanoa, että tiedän tuttavapiiristäni vain yhden naisen joka piereskelee julkisesti. Ja hänen kansaan en lähde kovin moneen paikkaan, tavat ovat sen verran ala-arvoiset. Jos on pakko paukku päästää, niin sitä varten on WC.

    • tiedät...

      ...piereskelevätkö naiset keskenään esimerkiksi saunassa? Minä olen nainen, enkä ole ikinä kuullut moista.

      Miksi pitäisi piereskellä julkisesti? Minusta se osoittaa vain välinpitämättömyyttä kanssaihmisiä kohtaan.

      • thtrs

        Onko naisillakin peräaukko,uskomatonta.Nehän on hienompia kuin me pieriskelevät miehet.Eihän ne kuse,eivätkä paskanna,on ne niin hienoja.


    • on tälläistä

      väittänyt etteivät naiset piereskele? Ehkä naiset vain miettivät vähän sitä paikkaa missä kehtaa piereskellä..

      Taitaa tämä asia sinua suuresti haitata kun olet sitä oikein miettinyt..

      "Jos nyt tällä kertaa pysyttäisiin totuudessa ja kerrottaisiin niinkuin se asia todella on."

      Voi apua..:)

      • Anonyymi

        Pierasin viimeks v 2024. Pieru oli haiseva ja runsas. Korostan, ettei ollut satiaisia eikä muitakaan hyväkkäitä. Pierun kellottamaton aktio kesti 5 s. Ja nytPPPPRRRRRRÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖTTTTTTHHHHHHHHTTTTTTTTY!


    • Sivistynyt piereskelijä

      En todellakaan ole sivistymätön. Hyvin olen kouluni käynyt ja käytösetiken hallitsen. Mutta silti...joskus...tekee mieli...lopettaa ainainen teeskentely ja hienostelu.

      Ja silloin pieren vaikka täyteen ahdetussa hississä. Tiukkapipoille tietenkin tällainen on vulgaaria ja sivistymätöntä. Mutta tuollaiset puheet nyt on vaan turhaa kiukkuilua.

      Pierkää hyvät ihmiset, jos pierettää. Älkää nyt kuitenkaan ihan tavaksi ottako. Pieni kevennys on kuitenkin tässä tosikkojen luterilaisessa työhullujen maassa ihan paikallaan.

      • tasa-arvo

        kyllä se naisen perse on samanlainen kuin miehenkin pieru-tuottosten suhteen.


    • oikos

      nainenhan luotiin miehen kylkiluusta, niin eiköhän heillä luulisi sama oikeus kaasujen päästöön olevan kuin miehillä, vai luotiinko heille erilainen suoliston toiminta, kuin miehille??!!??
      Ja mikä on paha tapa tai tässä tapauksessa haju?
      Halpa parfyymi, vanha viinan haju, hien haju... Onko vanhuksilla oikeutta haista vanhalle? tai vauvojen kuolalle? Eiköhän anneta meidän ihmisten olla ihmisiä, sellaisina kuin luontoäiti meidät loi! Jos kaipaat ilmavaivatonta naista, suosittelen puhallettavaa Barbaraa... Mutta varo teräviä esineitä, siltäkin voi päästä ilmat pihalle!

      • tätä teitä

        roskaväkeä sikiääkin näille palstoille?
        Minkä kiven alta te madot olette esille kömpineet?
        Siinä taitaa olla murhasta tuomitun vankilakundin ja sekakäyttäjälutkan lapsensa kunnan huostaanottoon menettäneen finninaamaämmän hengentuotoksista kyse.
        Alinta pohjasakkaa!


      • olet itse
        tätä teitä kirjoitti:

        roskaväkeä sikiääkin näille palstoille?
        Minkä kiven alta te madot olette esille kömpineet?
        Siinä taitaa olla murhasta tuomitun vankilakundin ja sekakäyttäjälutkan lapsensa kunnan huostaanottoon menettäneen finninaamaämmän hengentuotoksista kyse.
        Alinta pohjasakkaa!

        esiin kömpinyt, kun tuolla tavalla olet muita henkilökohtaisesti valmis täällä arvostelemaan. Huonommat tavat sinulla on kuin heillä, jotka tähän keskusteluun ovat osaa ottaneet. Tämä on keskustelu palsta, ei toisten arvostelu palsta.


      • Sivistynyt........

        Oma naiseni ei kyllä piereskele läsnäollessani, enkä minä hänen. En myöskään piereskele miesten keskuudessa, vaan menen vaikka sopivasti parvekkeelle "tupakalle". Piereskely on moukkamaista, idioottimaista ja proletaaria. Jos on vähänkään - siis edes vähänkään - käytöstapoja, niin pirut jäävät pois yhteistilaisuuksista.

        Olemme olleet vaimoni kanssa yhdessä jo 7 vuotta, eikä kumpikaan piereskele julkisesti. Eikä siinä ole kyse mistään "vapautumisesta" vaan ainoastaan toisen kunnioittamisesta. Molemmat jättäkööt pierut vessaan, niin minä kuin hänkin.

        Mutta juntit tehkööt miten tykkäävät. Laittakaa postimyyntikuvaston tanssiva joulupukki taustalle, piereskelkää, röhkikää ja sanokaa lapsillenne ettei koulusta kannata niin välittää... ettehän tekään välittäneet ja pääsitte "noin pitkälle". :D


      • tiukkisliini
        tätä teitä kirjoitti:

        roskaväkeä sikiääkin näille palstoille?
        Minkä kiven alta te madot olette esille kömpineet?
        Siinä taitaa olla murhasta tuomitun vankilakundin ja sekakäyttäjälutkan lapsensa kunnan huostaanottoon menettäneen finninaamaämmän hengentuotoksista kyse.
        Alinta pohjasakkaa!

        oikeesti viestistä, nauroin vedet silmis tolle ja muillekki kunnon tiukkapipoille. siis miks ketään pieruakaan kiinnostaa et piereeks muut, sama kai se on...... varmaa joku jaksaa oikee hermostuu jossai pierukeskustelussa, YOU REALLY MADE MY DAY

        ps. " tätä teitä "


      • Prinsessa Viktooria
        Sivistynyt........ kirjoitti:

        Oma naiseni ei kyllä piereskele läsnäollessani, enkä minä hänen. En myöskään piereskele miesten keskuudessa, vaan menen vaikka sopivasti parvekkeelle "tupakalle". Piereskely on moukkamaista, idioottimaista ja proletaaria. Jos on vähänkään - siis edes vähänkään - käytöstapoja, niin pirut jäävät pois yhteistilaisuuksista.

        Olemme olleet vaimoni kanssa yhdessä jo 7 vuotta, eikä kumpikaan piereskele julkisesti. Eikä siinä ole kyse mistään "vapautumisesta" vaan ainoastaan toisen kunnioittamisesta. Molemmat jättäkööt pierut vessaan, niin minä kuin hänkin.

        Mutta juntit tehkööt miten tykkäävät. Laittakaa postimyyntikuvaston tanssiva joulupukki taustalle, piereskelkää, röhkikää ja sanokaa lapsillenne ettei koulusta kannata niin välittää... ettehän tekään välittäneet ja pääsitte "noin pitkälle". :D

        Tupakointi se vasta moukkamaista on.


      • Normaali ihminen
        Sivistynyt........ kirjoitti:

        Oma naiseni ei kyllä piereskele läsnäollessani, enkä minä hänen. En myöskään piereskele miesten keskuudessa, vaan menen vaikka sopivasti parvekkeelle "tupakalle". Piereskely on moukkamaista, idioottimaista ja proletaaria. Jos on vähänkään - siis edes vähänkään - käytöstapoja, niin pirut jäävät pois yhteistilaisuuksista.

        Olemme olleet vaimoni kanssa yhdessä jo 7 vuotta, eikä kumpikaan piereskele julkisesti. Eikä siinä ole kyse mistään "vapautumisesta" vaan ainoastaan toisen kunnioittamisesta. Molemmat jättäkööt pierut vessaan, niin minä kuin hänkin.

        Mutta juntit tehkööt miten tykkäävät. Laittakaa postimyyntikuvaston tanssiva joulupukki taustalle, piereskelkää, röhkikää ja sanokaa lapsillenne ettei koulusta kannata niin välittää... ettehän tekään välittäneet ja pääsitte "noin pitkälle". :D

        Rakkaussuhde ei kuulemma ole tehty kestämään, jos ei toisen aikana voi edes pieraista! :)


    • nimimerkki2

      Se on synti kun saunassa pieree! Näin on kotona opetettu.

      Luulisi naistenkin ymmärtävän ja eihän miehetkään saunassa pieri. Mökkisaunassa vilvoittelutauoilla sitten sitäkin enemmän ja siellä ne parhaat pierukilpailut yleensä on :DD

      • parempi ulkona kuin

        Piereskelen enemmän kuin mieheni!!! Tämä tapahtuu yksin, läheisen tai mieheni läsnäollessa.


    • kyllä mää ainaki

      edestä että takaata, joskus ihan yhtäaikaakin päästelen sekä tavallisia pieruja että pimppipieruja. Repikääs siittä, ukot!

      • häÄÄH

        ÖÖÖ MITÄ VITUN PIMPPIPIERUJA .


    • NtiPieru

      Kaikilla on oikeus piereskellä kun pierettää. Eri asia kehtaako kaikki pierrä ihan missä vaan. :)

      Itellä on yks naispuolinen kaveri, jonka kanssa surutta piereskellään ja analysoidaan pieruja. Muiden kavereiden kans ei tulis mieleenkään pierasta kun ovat vähän eri kaliiperia kuin tää rempseempi kaveri. Kotona perheen seurassa piereskelen aina kun pierettää, mutta en veljen tyttöystävän läsnäollessa kun on vieraampi tapaus.

    • Sivistymätöntä

      Piereskely on sivistymätöntä ja rahvaanomaista.

      • asdfaeaseffa

        Eikä ole. Toki sivistyneistö näin kertoo rahvaalle, mutta eivät toki itse noudata. Tietäisitpä vain mitä tapahtuu esim. linnan juhlissa kun TV kamerat laitetaan pois päältä, vapaata piereskelyä! Kerran olin itse siellä ja harmitti kun en tiennyt ohjelmanumerosta etukäteen, olisin kotona valmistautunut hernerokalla ja ruisleivällä. Nyt linnan konkarit saivat koko huomion kun töristelivät menemään, MYÖS naiset.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1418
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      952
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    5. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      32
      665
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      614
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe