Kannattaako hankkia mäyräkoira

Olen hankkimassa koiraa. Olen harkinnut että se olisi mopsi tai mäyräkoira.Asun omakotitalossa ja perheessäni on kolme lasta (nuorin kolme vuotta). Eli viihtyykö mäyräkoira lasten kanssa? Olen nyt lukenut paljon asiasta ja vaikuttaa että mäyräkoirat on vanhojen yksinäisten ihmisten koiria. Minulla ei ole aiemmin ollut koiraa. Muuten mikä luonne-ero on karkeakarvaisella ja sileä karvaisella mäyräkoiralla? Entä viihtyvyys kun joutuu olemaan yksin kotosalla päivällä?
Ilmoita


mistä tuo vaikutelma "mäyräkoirat on vanhojen yksinäisten ihmisten koiria"!

Yksi suosituimmista roduista Suomessa, todella monipuolinen metsästyskoira, ihana seurakoira, tai vaikka näyttelykoirakin. Pitkäikäinen keskimäärin, ja yleensä todella ystävällinen ja ulospäinsuuntautunut. Seurallinen ja melko vilkas rotu. Sinnikäs ja päättäväinen vähän jääräpää. Oppii kyllä tottelevaisuutta, joskin hieman työläämmin kuin moni muu rotu.

Mutta hyvin monilla mäyräkoirilla on riistaviettiä enemmän tai vähemmän. Lenkillä se saattaa singahtaa ykskaks jonkun oravan tai linnun perään.
Jänis tai jäniksen tuore jälki saa koiran pään yleensä sekaisin :o)
Mukava seura- ja sohvakoirakin se on, ehkä vähän haukkuherkkä.
Ihan kiva vaihtoehto se on lapsiperheeseenkin, useimmat mäykyt tykkää lapsista mutta voisi olla teille parempi vaihtoehto se mopsi kuitenkin.

Mutta kiva näin mäykkyihmisenä huomata että teillä on mäyris toisena vaihtoehtona.
5 VASTAUSTA:
lyhytkarvaisen ja karkeakarvaisen mäyräkoirien luonteessa, sanoisin että karkeakarvainen on yleensä rauhallisempi.
Mar-Len kirjoitti:
lyhytkarvaisen ja karkeakarvaisen mäyräkoirien luonteessa, sanoisin että karkeakarvainen on yleensä rauhallisempi.
Oon sitä mieltä että mitä pienempi mäyris sen leikkisämpi ja ketterämpi se on. Normaalikokoiset mäyrikset on tosi usein sellasia kunnon metsäkoiria: lihaksikkaita(syvä ja vahva rintakehä), itsepäisempiä, sisukkaampia ja kotona rauhallisempia. Pienemmät ei sovellu välttämättä niin hyvin metsästykseen, eikä vietti ole niin hallitseva, mutta tietysti niitäkin yksilöitä löytyy. Tämän saman olen monesti huomannut eri mäyräkoirien välisissä eroissa. Meillä on kaks pitkäkarvasta kääpiömäyristä ja ne on tosi leikkisiä, seurallisia, ystävällisiä, itsepäisiä, mutta ei koskaan äkäisiä ja sylikoiria myös. Ne jaksais juosta vapaana vaikka koko päivän keskenään, mutta tiellä kävely sateella ei ole todellakaan mieluisaa. Mäyris osaa myös rauhoittua kotioloissa, kun sitä ei jatkuvasti huomioi..

Suosittelen mäyristä, eniten ekaksi koiraksi kääpiö -tai kaniinimäyristä. Onnea koiran hankintaan valitsette sitten mäyriksen tai mopsin! Kumpikin on omalla tavallaan ihana rotu, mopseista minulla ei ole kokemusta..:)
Mar-Len kirjoitti:
lyhytkarvaisen ja karkeakarvaisen mäyräkoirien luonteessa, sanoisin että karkeakarvainen on yleensä rauhallisempi.
mulla on ollut karkeakarvainen mäyräkoira narttu joka oli hirmu rauhallinen ja kiltti ja tykkäs olla lasten kanssa.aina oli selällään kerjääs rapsutuksia.:) kun aika jätti tästä mäykystä niiin otin lyhytkarvaisen mäykky nartun. on nyt 10 kk ja tosi rauhallinen myös vaikka onkin vielä nuori. kaipa se riippuu ihan koirasta onko rauhallinen vai ei. ystävälläni on samasta pentueesta uros joka on hyvin ylivilkas koira.
Minä kyllä ehdotan, että et hankkisi minkään rotuista ennen kuin nuorimmaisesi on kouluiässä- Liian nuori ja vielä niin monta lasta perheessä, en ottaisi ainakaan mäyräkoiraa perheeseen. Se olisi kuin yksi lapsi perheeseen lisää.
minelan kirjoitti:
Minä kyllä ehdotan, että et hankkisi minkään rotuista ennen kuin nuorimmaisesi on kouluiässä- Liian nuori ja vielä niin monta lasta perheessä, en ottaisi ainakaan mäyräkoiraa perheeseen. Se olisi kuin yksi lapsi perheeseen lisää.
Sinä olet ihan kaheli, vastailet 10 vuotta vanhoihin kysymyksiin.
+Lisää kommentti
Karkeakarvainen mäyräkoira on Sinulle hyvä hankinta - pitää lapsista, on hyvä kotikoira ja uskollinen ystävä. Minulla on ollut useita eri koirarotuja mutta 1,3 vuoden ikäinen Nelli on ehdoton ykkönen mitä tulee luonteeseen, uskollisuuteen ja Nelli on myös näyttänyt kykynsä metsälläkin. Mäyräkoira on sopivan pienikokoinen, kulkee kivasti mukana autossa, moottoripyörän tankin päällä omassa laukussa, veneessä, polkupyörässä yms. Hanki vaan kotiisi mäyris - et kadu.
1 VASTAUS:
Olenpa toista mieltä - eli = noilla eväillä mitä ketjun aloittaja kertoo - minusta sinne ei sovi mikään koira.
Nuorin lapsi 3 vuotta - ei vielä tajua että koira on elävä olento eikä mikään retuutettava pieni leikkikalu.
Mäykky kyllä muuten sopii, mutta en tiedä / tuo yksinolokin päivisin - miten opetat pentua sisäsiistiksi ja hermostutko kun se tulee kestämään ja kestämään - mäykyt kun voiva olla varsin itsepäisiä - mutta ah niin ihania...
+Lisää kommentti
KK mäyräkoira (metsästyskoira)rakastaa perhettään kyllä ja jo kokonsa vuoksi kestää lasten retuutukset ja touhut kuin pienempi Mopsi.Käyttökoirana on myös sitkeää laatua. Piha on syytä aidata , jospa on hyvinkin riistaviettisestä suvusta oleva mäykky.
Mopsi ON paljon helpompi ,mutta miten Mopsi
kestää lasten touhuillun ? esim. Mopsin silmät
on herkät ja niitä pitää varoa .
Ilmoita
kunnes nuorimmainenkin on vähintään ekaluokkalainen. tietysti riippuu lapsesta, mutta valitettavasti kovin moni ennestään omassa perheessä koiriin tottumaton 3- vuotias käyttäytyy ja käsittelee koiraa sopimattomalla tavalla, kun aikuisen silmä välttää. se johtuu siitä yksinkertaisesta syystä, että noin nuoren lapsen empatiakyky on vasta kehittymässä, eikä lapsi yksinkertaisesti voi vielä asettua toisen elävän olennon "housuihin", ja tajuta, että jokin asia voi sattua, eikä tunnu mukavalle. pelkkä toistuva kieltäminen ei tuo lopullista tulosta, koska lapsi ei vielä muista ja ymmärrä tekojensa seurauksia. kunhan lapsenne ovat muutaman vuoden varttuneet, niin suosittelen lämpimästi mäyräkoiraa teille. jos koirakuume on juuri tällähetkellä lähtemätön, niin suosittelisin teille ennemmin jotain noutaja-rotuista koiraa. ne ovat isompia kooltaan, eivätkä hätkähdä lasten "käsittelyistä" niin herkästi kuin pienemmät koirat. muistathan, että myös pieni koira tarvitsee jämäkän koulutuksen, varsinkin tuo mopsi ja mäykky, niinkuin isompikin koira. eli, jos ajattelit siinä lasten paimentamisen hulinassa pääseväsi hiukan helpommalla, kun hankit pienen koiran, niin erehdyt. lisäksi pienikokoistakaan koiraa ei pidä antaa ulkoilutettavaksi alle 10-vuotiaille lapsille. koiran koulutus, kaikin puolin, myös kauniisti remmissä kulkemisen osalta kuuluu aikuisen tehtäviin. koiran kasvatus on kuin lasten kasvatus, vaatii pitkäjänteisyyttä ja selkeitä, pysyviä sääntöjä. jostain olen lukenut, että henkilöt, joilta onnistuu lasten kasvatus kunnialla, onnistuu myös koiran kasvatus... istukaa vielä hetkiseksi koko perheen voimin miettimään koira-asiaa.
Ilmoita
Jos hankit koiran nyt niin ole tarkkana. Meidän perhe hankki koiran ja se oli ensimmäinen koira ts meillä ei ollut kokemusta. ja niin siinä kävi että myyjä käyttu hyväkseen tietämättömyytämme ja myi meille heikon pennun. Koira oli erittäin sairas ja kuoli 1.6 vuotiaana sitä ennen oli hirveesti huolta ja huolta ja lääkärilaskuja. Emme hanki nyt uutta koiraa vaikka perheen lapset sitä haluaisivat. Ole siis tarkka äläkkä anna huiputtaa. Meidän koirakin oli mukamas lääkärin tarkastama mutta myöhemmin tajusimme että pentujen tarkastus on yhtä kuin leima paperiin sitä tehdään liukuhihnalla ja myyjä sitten vetoaa siihen.
15 VASTAUSTA:
On asioita terveyden suhteen joissa kukaan ei
pysty mitään etukäteen sanomaan ,EI KETÄÄN !!!
Pitä osata itsekkin asioita arvioida !??
Siksi pennun hankinnassa ON aina omat "riskinsä".
Suurin osa mäyräkoirista elää onneksi hyvän pitkän elämän hyvin hoidettuna.Kyllä sairaita,heikkoja pentuja varmasti syntyy ,ikävää että sellainen osui kohdallenne.
Netistä saa lukea miten paljon sairauksia on mäyräkoirissa.
Meidän nakit aikanaan oli tarkastanut tunnettu eläinlääkäri ja luotin kyllä hänen tarkastukseen.
9 -ja 7vuotta ollaan terveenä selvitty ja toivottavasti vuosia vielä eteenpäin .
Heikko pentu ?Miten heikkous ilmeni ? Mikä sairaus mäyräkoirallanne oli että piti lopettaa ? Eikö lääkärintodistus
ollutkaan pentukohtainen ?
pian toisenkin mäykyn ostavana, haluaisin tietää mikä koirallanne oli sairauksina ja heikkouden syynä. itsekkään en ole mikään kokenut konkari koiranosto asioissa, joten alkoi hieman pelottaa. voisitko kiltti vastata! onko koiranne kuolemasta kauan aikaa.
ja kenties kirjoitti:
pian toisenkin mäykyn ostavana, haluaisin tietää mikä koirallanne oli sairauksina ja heikkouden syynä. itsekkään en ole mikään kokenut konkari koiranosto asioissa, joten alkoi hieman pelottaa. voisitko kiltti vastata! onko koiranne kuolemasta kauan aikaa.
en tiedä onko asialla mitään merkitystä. mutta, mikä oli koiranne sukusiitosprosentti?
Eläinlääkärin pentuetarkastus EI OLE TERVEYSTODISTUS, eikä tae koiran terveestä elämästä.

Näin ei missään nimessä saa luulla, eikä kukaan kasvattaja saa antaa pennunostajan niin ymmärtää!

Pentuetarkastuksessa todetaan kunkin pennun sen hetkinen tilanne. Voidaan ainakin todeta pennun rakenne, luusto yms, häntämutka, onko kivekset laskeutuneet (tämäkin tarkastushetkellä!), pennun virkeys, silmien kirkkaus, pepun puhtaus suorat raajat...

Mutta terveystodistus se ei siis ole. Pennulla saattaa olla piilevä perinnöllinen sairaus, joka ilmenee vasta myöhemmällä iällä.
Selkeä pian luovutusiän jälkeen havaittu vika/sairaus pennussa on korvauksen aihe.
Tututukaa http://www.mayrakoiraliitto.fi/ sivuilla rotuun vähän kokonaisvaltaisemmin.

Keskimäärin mäyräkoira on pitkäikäinen terve rotu, moneen muuhun rotuun verraten.

Ja sitäpaitsi soveltuu kyllä ekaksikin koiraksi.
on hyvä asia kirjoitti:
On asioita terveyden suhteen joissa kukaan ei
pysty mitään etukäteen sanomaan ,EI KETÄÄN !!!
Pitä osata itsekkin asioita arvioida !??
Siksi pennun hankinnassa ON aina omat "riskinsä".
Suurin osa mäyräkoirista elää onneksi hyvän pitkän elämän hyvin hoidettuna.Kyllä sairaita,heikkoja pentuja varmasti syntyy ,ikävää että sellainen osui kohdallenne.
Netistä saa lukea miten paljon sairauksia on mäyräkoirissa.
Meidän nakit aikanaan oli tarkastanut tunnettu eläinlääkäri ja luotin kyllä hänen tarkastukseen.
9 -ja 7vuotta ollaan terveenä selvitty ja toivottavasti vuosia vielä eteenpäin .
mitä tarkoitat tuolla "netistä saa lukea miten paljon sairauksia on mäyräkoirissa".

Onhan noita sairauksia. Kaikilla. Mäyräkoirilla esiintyviä sairauksia on mm. silmäsairaudet ja epilepsia, sydänviat. Samoja sairauksia myös muissa roduissa. Selkävaivat on nimetty mäyräkoirahalvaukseksi. Kuitenkin monissa muissakin roduissa koirilla on selkäongelmia.
Mäyräkoiralla harvemmin sen sijaan on esim. lonkkavikoja.

Rotu on myös pevisan piiriin kuuluva jolloin pentueen vanhemmat ja mieluiten myös esivanhemmat on tarkastettu silmäsairauksien osalta. Kääpiökokoisilla lisäksi polvet.
osto aikeessa kirjoitti:
Heikko pentu ?Miten heikkous ilmeni ? Mikä sairaus mäyräkoirallanne oli että piti lopettaa ? Eikö lääkärintodistus
ollutkaan pentukohtainen ?
Ei koiraa lopetettu vaan se kuoli ihan itse. Syy oli sydän, mutta koiralla oli kaikenlaisia vaivoja eli allergia (tai ainakin niin sanottiin) ja infektioherkkyys (silläkin oli joku oma nimike jota en muista), munuaisongelmia. Jälkeenpäin pohdimme että se oli erilainen kun muut pentueen pennuista - miten sitä sanois reppana ja huonommin kehittynyt. En nyt kirjoita enempää kun tulee niin ikävä sitä.
kysymykseen kirjoitti:
Ei koiraa lopetettu vaan se kuoli ihan itse. Syy oli sydän, mutta koiralla oli kaikenlaisia vaivoja eli allergia (tai ainakin niin sanottiin) ja infektioherkkyys (silläkin oli joku oma nimike jota en muista), munuaisongelmia. Jälkeenpäin pohdimme että se oli erilainen kun muut pentueen pennuista - miten sitä sanois reppana ja huonommin kehittynyt. En nyt kirjoita enempää kun tulee niin ikävä sitä.
Vai jokin muu rotu?

Ajattelin vain, kun kerroit asiasta mäyräkoirapalstalla.
Jaksaisitko sen verran vielä kertoa?
Mar-Len kirjoitti:
Eläinlääkärin pentuetarkastus EI OLE TERVEYSTODISTUS, eikä tae koiran terveestä elämästä.

Näin ei missään nimessä saa luulla, eikä kukaan kasvattaja saa antaa pennunostajan niin ymmärtää!

Pentuetarkastuksessa todetaan kunkin pennun sen hetkinen tilanne. Voidaan ainakin todeta pennun rakenne, luusto yms, häntämutka, onko kivekset laskeutuneet (tämäkin tarkastushetkellä!), pennun virkeys, silmien kirkkaus, pepun puhtaus suorat raajat...

Mutta terveystodistus se ei siis ole. Pennulla saattaa olla piilevä perinnöllinen sairaus, joka ilmenee vasta myöhemmällä iällä.
Selkeä pian luovutusiän jälkeen havaittu vika/sairaus pennussa on korvauksen aihe.
Tututukaa http://www.mayrakoiraliitto.fi/ sivuilla rotuun vähän kokonaisvaltaisemmin.

Keskimäärin mäyräkoira on pitkäikäinen terve rotu, moneen muuhun rotuun verraten.

Ja sitäpaitsi soveltuu kyllä ekaksikin koiraksi.
Kovasti riistaviettinen , itseppäinen mäyräkoira
ei sovi monesti ekaksi koiraksi ...suurimmalle
osalle ihmisilli kyllä sopii.Ikävää luettavaa netistä kun omistajan hermot menee mäykkysen kanssa !?
Tällaiselle koiranomistajalle on ehkä sama mikä rotu olisi ? ....meistä kaikista kun ei ole koiran kasvattajaksi :(
Kyllähän niitä on mäyräkoiria joista on luovuttu
pitovaikeuksien vuoksi , jopa pelätty omaa mäykkyä !!
.............................. kirjoitti:
Kovasti riistaviettinen , itseppäinen mäyräkoira
ei sovi monesti ekaksi koiraksi ...suurimmalle
osalle ihmisilli kyllä sopii.Ikävää luettavaa netistä kun omistajan hermot menee mäykkysen kanssa !?
Tällaiselle koiranomistajalle on ehkä sama mikä rotu olisi ? ....meistä kaikista kun ei ole koiran kasvattajaksi :(
Kyllähän niitä on mäyräkoiria joista on luovuttu
pitovaikeuksien vuoksi , jopa pelätty omaa mäykkyä !!
Kaikki mäyräkoirat ei ole "kovasti riistaviettisiä".

Sekoitat tähän nyt tuon toisen, apuja pyytävän mäykynomistajan viestin.

Kaikissa roduissa on koiria, joista luovutaan pitovaikeuksien vuoksi. Vai voitko olla eri mieltä?

Mäyräkoiraa ei tarvitse pelätä. Sille asetetaan rajat ja sille osoitetaan paikka laumassa (=perheessä). Kun haluaa mukavaluonteisen mäyräkoiran kannattaa se hankkia suvusta, jossa koirat eivät ole metsästyslinjaisia. Kk.mäyräkoirat ovat luonteiltaan keskimäärin rauhallisempia ja ystävällisempiä kuin muut karvanlaadut. Itse esimerkiksi olen laittanut maailmalle melkoisen määrän kk.pentuja. Yhdestäkään ei ole tullut narinaa, ei luonteen sen paremmin kuin muidenkaan asioiden puolesta. Päinvastoin, luonteesta on tullut kiitosta kaikilta.
Tunnen rodun hyvin, ja tiedän mistä tässä kirjoitan.

Minusta voisit miettiä mitä olet tuohon yläpuolelle tullut kirjoittaneeksi. Millä ihmeen verukkeella ilmoitat jo tämän ketjun aloittajalle, että "meistä kaikista kun ei ole koiran kasvattajiksi".
Oletko sinä kasvattaja vai mäyräkoiran omistaja. Niillä asioilla voi olla vissi ero.
Jos olet hankkinut mäyräkoiran jostain kennelistä, eikä sinulla ole kenneltoimintaa, et ole kasvattaja.
Kasvattaja on henkilö, jolla on syntynyt pentue/pentueita ja mieluiten kennelnimen alle. Hän on käynyt kasvattajakurssin, perehtynyt rotuun, sen ominaisuuksiin, sairauksiin ja muuhun rotuun liittyvään. Ja yleensä koiriin. Kasvattaja on vastuunsa tunteva henkilö, joka on allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen, ja toimii sitoumuksen mukaisesti jne.

Parhaimmillaan mäyräkoira on ihana perhekoira. Luonteeltaan varmasti erilainen kuin mopsi kuitenkin.
Mar-Len kirjoitti:
Kaikki mäyräkoirat ei ole "kovasti riistaviettisiä".

Sekoitat tähän nyt tuon toisen, apuja pyytävän mäykynomistajan viestin.

Kaikissa roduissa on koiria, joista luovutaan pitovaikeuksien vuoksi. Vai voitko olla eri mieltä?

Mäyräkoiraa ei tarvitse pelätä. Sille asetetaan rajat ja sille osoitetaan paikka laumassa (=perheessä). Kun haluaa mukavaluonteisen mäyräkoiran kannattaa se hankkia suvusta, jossa koirat eivät ole metsästyslinjaisia. Kk.mäyräkoirat ovat luonteiltaan keskimäärin rauhallisempia ja ystävällisempiä kuin muut karvanlaadut. Itse esimerkiksi olen laittanut maailmalle melkoisen määrän kk.pentuja. Yhdestäkään ei ole tullut narinaa, ei luonteen sen paremmin kuin muidenkaan asioiden puolesta. Päinvastoin, luonteesta on tullut kiitosta kaikilta.
Tunnen rodun hyvin, ja tiedän mistä tässä kirjoitan.

Minusta voisit miettiä mitä olet tuohon yläpuolelle tullut kirjoittaneeksi. Millä ihmeen verukkeella ilmoitat jo tämän ketjun aloittajalle, että "meistä kaikista kun ei ole koiran kasvattajiksi".
Oletko sinä kasvattaja vai mäyräkoiran omistaja. Niillä asioilla voi olla vissi ero.
Jos olet hankkinut mäyräkoiran jostain kennelistä, eikä sinulla ole kenneltoimintaa, et ole kasvattaja.
Kasvattaja on henkilö, jolla on syntynyt pentue/pentueita ja mieluiten kennelnimen alle. Hän on käynyt kasvattajakurssin, perehtynyt rotuun, sen ominaisuuksiin, sairauksiin ja muuhun rotuun liittyvään. Ja yleensä koiriin. Kasvattaja on vastuunsa tunteva henkilö, joka on allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen, ja toimii sitoumuksen mukaisesti jne.

Parhaimmillaan mäyräkoira on ihana perhekoira. Luonteeltaan varmasti erilainen kuin mopsi kuitenkin.
En sekoita mitään =)Toki tiedän että joka rodussa
löytyy luovutuksia pitovaikeuksien vuoksi .
Pennun uusi omistaja KASVATTAA pennun aikuiseksi ,eikö vain ?
Valitettavasti tiedän tapauksia joissa on luovuttu kk uroksesta kovan luonteen vuoksi !!
Täällä ei voi mäykkyjen nimiä julkaista .
Ilmeisesti sinulla hyvä Mar-Len ei ole niin laajaa kokemusta käyttölinjaisesta mäyräkoirasta tai tuntemusta ? Siksi on hyvä jos hankkii mäyräkoiran ottaa myös huomion tuon "ikävämmänkin "puolen ennen kuin tekee päätöksen rodusta.Pitää tarkoin huomioida nuo
pennun vanhempien -käyttölinjat- .
Parhaimmillaan mäyräkoira on ihana perhekoira kuten meilläkin =)
kokemusta on kirjoitti:
En sekoita mitään =)Toki tiedän että joka rodussa
löytyy luovutuksia pitovaikeuksien vuoksi .
Pennun uusi omistaja KASVATTAA pennun aikuiseksi ,eikö vain ?
Valitettavasti tiedän tapauksia joissa on luovuttu kk uroksesta kovan luonteen vuoksi !!
Täällä ei voi mäykkyjen nimiä julkaista .
Ilmeisesti sinulla hyvä Mar-Len ei ole niin laajaa kokemusta käyttölinjaisesta mäyräkoirasta tai tuntemusta ? Siksi on hyvä jos hankkii mäyräkoiran ottaa myös huomion tuon "ikävämmänkin "puolen ennen kuin tekee päätöksen rodusta.Pitää tarkoin huomioida nuo
pennun vanhempien -käyttölinjat- .
Parhaimmillaan mäyräkoira on ihana perhekoira kuten meilläkin =)
Ei olekaan kovista käyttölinjaisista kokemusta. Mutta omat urokseni aikoinaan olivat varsin käyttökelpoisia metsästyskoirina. Kotioloissa kovuutta ei näkynyt.
Sen verran on kokemusta. Ja olen tietenkin tavannut livenä kovia käyttölinjaisia metsästysmäyriäisiä.

Siksipä neuvoinkin, että jos ottaa perhekoiran, ei kannattaa ottaa se suvusta, jossa ei käyttölinjaisia juuri ole. Nykyään mäyräkoiria on niin moneen lähtöön.
Laitoinkin tuolla jo aikaisemmin vinkin, että kannattaa ottaa huomioon tämä riistaviettisyys, kun pentua rupeaa ihan lemmikiksi hankkimaan.

Mutta mitäpä näistä kiistelemään, kumpainenkin on oikeassa omalla tavallaan.

Kasvattaja on kuitenkin se henkilö, joka kasvattaa koiria, ja koiranomistaja on henkilö, joka hankkii koiran kasvattajalta. Toki hän kasvattaa pennusta aikuisen mutta se ei tee hänestä kasvattajaa sanan
oikeassa merkityksessä.

En halua tosiaan kinata, mäyräkoira vain on niin mahtava rotu, että siitä löytyy ihan varmasti jokaiselle sopiva oma kompakti pakkaus, vai mitä.
Mar-Len kirjoitti:
Eläinlääkärin pentuetarkastus EI OLE TERVEYSTODISTUS, eikä tae koiran terveestä elämästä.

Näin ei missään nimessä saa luulla, eikä kukaan kasvattaja saa antaa pennunostajan niin ymmärtää!

Pentuetarkastuksessa todetaan kunkin pennun sen hetkinen tilanne. Voidaan ainakin todeta pennun rakenne, luusto yms, häntämutka, onko kivekset laskeutuneet (tämäkin tarkastushetkellä!), pennun virkeys, silmien kirkkaus, pepun puhtaus suorat raajat...

Mutta terveystodistus se ei siis ole. Pennulla saattaa olla piilevä perinnöllinen sairaus, joka ilmenee vasta myöhemmällä iällä.
Selkeä pian luovutusiän jälkeen havaittu vika/sairaus pennussa on korvauksen aihe.
Tututukaa http://www.mayrakoiraliitto.fi/ sivuilla rotuun vähän kokonaisvaltaisemmin.

Keskimäärin mäyräkoira on pitkäikäinen terve rotu, moneen muuhun rotuun verraten.

Ja sitäpaitsi soveltuu kyllä ekaksikin koiraksi.
Minun ensimmäinen mäyräkoirauros Razzia Gruff eli täysin terveenä18,4 vuotiaaksi. Kuoli vanhuuteen, mutta edellisenä iltana koirasta ei huomattu mitään eroa normaaliin elämänmenoon verrattuna
Mar-Len kirjoitti:
Kaikki mäyräkoirat ei ole "kovasti riistaviettisiä".

Sekoitat tähän nyt tuon toisen, apuja pyytävän mäykynomistajan viestin.

Kaikissa roduissa on koiria, joista luovutaan pitovaikeuksien vuoksi. Vai voitko olla eri mieltä?

Mäyräkoiraa ei tarvitse pelätä. Sille asetetaan rajat ja sille osoitetaan paikka laumassa (=perheessä). Kun haluaa mukavaluonteisen mäyräkoiran kannattaa se hankkia suvusta, jossa koirat eivät ole metsästyslinjaisia. Kk.mäyräkoirat ovat luonteiltaan keskimäärin rauhallisempia ja ystävällisempiä kuin muut karvanlaadut. Itse esimerkiksi olen laittanut maailmalle melkoisen määrän kk.pentuja. Yhdestäkään ei ole tullut narinaa, ei luonteen sen paremmin kuin muidenkaan asioiden puolesta. Päinvastoin, luonteesta on tullut kiitosta kaikilta.
Tunnen rodun hyvin, ja tiedän mistä tässä kirjoitan.

Minusta voisit miettiä mitä olet tuohon yläpuolelle tullut kirjoittaneeksi. Millä ihmeen verukkeella ilmoitat jo tämän ketjun aloittajalle, että "meistä kaikista kun ei ole koiran kasvattajiksi".
Oletko sinä kasvattaja vai mäyräkoiran omistaja. Niillä asioilla voi olla vissi ero.
Jos olet hankkinut mäyräkoiran jostain kennelistä, eikä sinulla ole kenneltoimintaa, et ole kasvattaja.
Kasvattaja on henkilö, jolla on syntynyt pentue/pentueita ja mieluiten kennelnimen alle. Hän on käynyt kasvattajakurssin, perehtynyt rotuun, sen ominaisuuksiin, sairauksiin ja muuhun rotuun liittyvään. Ja yleensä koiriin. Kasvattaja on vastuunsa tunteva henkilö, joka on allekirjoittanut kasvattajasitoumuksen, ja toimii sitoumuksen mukaisesti jne.

Parhaimmillaan mäyräkoira on ihana perhekoira. Luonteeltaan varmasti erilainen kuin mopsi kuitenkin.
Kiva lukea mielipiteitäsi mäyräkoirista. Kun erehdyin eräällä toisella palstalla kehumaan rotua, vaikka ei ollut tarkoitus kehua mäyräkoiria, sain hirveän valheita sisältävän ryöpyn niskaani,
on hyvä asia kirjoitti:
On asioita terveyden suhteen joissa kukaan ei
pysty mitään etukäteen sanomaan ,EI KETÄÄN !!!
Pitä osata itsekkin asioita arvioida !??
Siksi pennun hankinnassa ON aina omat "riskinsä".
Suurin osa mäyräkoirista elää onneksi hyvän pitkän elämän hyvin hoidettuna.Kyllä sairaita,heikkoja pentuja varmasti syntyy ,ikävää että sellainen osui kohdallenne.
Netistä saa lukea miten paljon sairauksia on mäyräkoirissa.
Meidän nakit aikanaan oli tarkastanut tunnettu eläinlääkäri ja luotin kyllä hänen tarkastukseen.
9 -ja 7vuotta ollaan terveenä selvitty ja toivottavasti vuosia vielä eteenpäin .
Minun ensimmäinen mäyräkoirauros eli 18,4 vuotiaaksi, loput 10 koiraa16-17 vuotiaiksi, olivat terveitä koko elämänsä koko poppoo
+Lisää kommentti
Kovasti erilaiset koirarodut on teillä mielessä ???Mopsi on seurakoira
ja mäyris on metsästyskoira monesti .Vanhojen
ihmisten rotu ??? mistä niin päättelet ?
Monen ikäistä löytyy ja ...junaan !
MUOTIROTU ei kyllä ole , onneksi ;)
Eka koirana Mopsi on kovasti helpompi ,mutta onko
sekään lapsiperheeseen sopiva koira?
Kotona yksin oloon on ihan sama rodulle kuin rodulle , kaikki kaipaa omaa ihmistä =)
7 VASTAUSTA:
Meille tuli kk mäykkytyttö kolmisen viikkoa sitten ja on ihka eka koira, jota ihan itse kasvatan (porukoilla bordercollie). Hyvin on asiat menny. Toki tuo mäyräkoiran luonne on kova ja kyllä täälläkin laitetaan kova kovaa vasten aina silloin tällöin. =) =) Ainahan se joku rotu on oltava eka rotu ja miksei mäyräkoira =)
Vilmastiina kirjoitti:
Meille tuli kk mäykkytyttö kolmisen viikkoa sitten ja on ihka eka koira, jota ihan itse kasvatan (porukoilla bordercollie). Hyvin on asiat menny. Toki tuo mäyräkoiran luonne on kova ja kyllä täälläkin laitetaan kova kovaa vasten aina silloin tällöin. =) =) Ainahan se joku rotu on oltava eka rotu ja miksei mäyräkoira =)
"Ainahan se joku rotu on oltava eka rotu ja miksei mäyräkoira =)"

En olisi asiaa tuon paremmin osannut sanoa!
Minullakin oli ihka eka koira kk.mäyris ja hyvin meni alusta saakka. Toi eka koirani on jo kuollut, mutta rotua en ole vaihtanut :o)

Olen luovuttanut pentuja koteihin, joissa mäyris on eka koira. Ihanampaa palautetta en voisi toivoa!
Hyvin kun opastaa tulevat pennunostajat asennoitumaan pikku koiran omapäiseen luonteeseen jne.
Ei se mäyräkoira niin vaikea rotu ole, on varmasti paljon vaikeampiampiakin, jotka kaiken lisäksi menee vääränlaisille ostajille, valitettavasti.
Mäyriksen kanssa tarvitaan lisäksi huumorintajua, kuten moni vannoutunut mäyräkoiraihminen on asian ilmaissut.

Mulla ainakin on tälläkin hetkellä kaksi maailman helpointa nakkia!

Niin, ja onnea uudesta pennustasi ja pitkää yhteistä elämää sinulle sen kanssa!
Mar-Len kirjoitti:
"Ainahan se joku rotu on oltava eka rotu ja miksei mäyräkoira =)"

En olisi asiaa tuon paremmin osannut sanoa!
Minullakin oli ihka eka koira kk.mäyris ja hyvin meni alusta saakka. Toi eka koirani on jo kuollut, mutta rotua en ole vaihtanut :o)

Olen luovuttanut pentuja koteihin, joissa mäyris on eka koira. Ihanampaa palautetta en voisi toivoa!
Hyvin kun opastaa tulevat pennunostajat asennoitumaan pikku koiran omapäiseen luonteeseen jne.
Ei se mäyräkoira niin vaikea rotu ole, on varmasti paljon vaikeampiampiakin, jotka kaiken lisäksi menee vääränlaisille ostajille, valitettavasti.
Mäyriksen kanssa tarvitaan lisäksi huumorintajua, kuten moni vannoutunut mäyräkoiraihminen on asian ilmaissut.

Mulla ainakin on tälläkin hetkellä kaksi maailman helpointa nakkia!

Niin, ja onnea uudesta pennustasi ja pitkää yhteistä elämää sinulle sen kanssa!
Kiitoksia onnitteluista. =) Joo, meitsi nauttii täysin rinnoin tästä 10 vuotta haaveillusta koirasta ja tosiaan toivon, että neiti elää pitkän ja ihanan elämän kanssani =)
Mar-Len kirjoitti:
"Ainahan se joku rotu on oltava eka rotu ja miksei mäyräkoira =)"

En olisi asiaa tuon paremmin osannut sanoa!
Minullakin oli ihka eka koira kk.mäyris ja hyvin meni alusta saakka. Toi eka koirani on jo kuollut, mutta rotua en ole vaihtanut :o)

Olen luovuttanut pentuja koteihin, joissa mäyris on eka koira. Ihanampaa palautetta en voisi toivoa!
Hyvin kun opastaa tulevat pennunostajat asennoitumaan pikku koiran omapäiseen luonteeseen jne.
Ei se mäyräkoira niin vaikea rotu ole, on varmasti paljon vaikeampiampiakin, jotka kaiken lisäksi menee vääränlaisille ostajille, valitettavasti.
Mäyriksen kanssa tarvitaan lisäksi huumorintajua, kuten moni vannoutunut mäyräkoiraihminen on asian ilmaissut.

Mulla ainakin on tälläkin hetkellä kaksi maailman helpointa nakkia!

Niin, ja onnea uudesta pennustasi ja pitkää yhteistä elämää sinulle sen kanssa!
Ei mäyräkoira ole mitenkään vaikea rotu :)
lähinnä koira kuin koira tarvitsee vain oikean
koiraihmisen :)!!
Meillä on tosi hyvät kokemukset kk mäyräkoirista
jo 20 vuoden ajalta ,todella kilttejä ja rakastaa omaa ihmistä yli kaiken .... ja muitakin , heh !
Riistaviettisiä ei onneksi ole , eikä mäyriksillämme myöskään metsästetä .Tiedän kyllä minäkin myös että mäyrikset ovat tapelleet niin että toinen kuolee vammoihinsa (tarhakoiria) .
Vilmastiina kirjoitti:
Meille tuli kk mäykkytyttö kolmisen viikkoa sitten ja on ihka eka koira, jota ihan itse kasvatan (porukoilla bordercollie). Hyvin on asiat menny. Toki tuo mäyräkoiran luonne on kova ja kyllä täälläkin laitetaan kova kovaa vasten aina silloin tällöin. =) =) Ainahan se joku rotu on oltava eka rotu ja miksei mäyräkoira =)
onneksi =)Ekakoiraksi voi ottaa minkä vain
mieleisensä rodun =) lähinnä se on täysin kiinni miten rodun tuntee ja tunteeko myös itsensä kyseisen koiran kasvattajana !?
Kaikkea hyvää mäykkytytölle ja sen omistajalle =)
Ystäväni joutui luopumaan ekasta koirastaan joka
oli karkeak.mäyräkoirauros. Ehkä väärä kasvatus tai mikä lienee syy kovaan luonteeseen ?
Koira kävi päälle ja sai täysin yliotteen.
Suvusta en osaa sanoa oliko käyttösukua ?Mutta huono kokemus tuo oli mäyräkoirasta.
Mar-Len kirjoitti:
"Ainahan se joku rotu on oltava eka rotu ja miksei mäyräkoira =)"

En olisi asiaa tuon paremmin osannut sanoa!
Minullakin oli ihka eka koira kk.mäyris ja hyvin meni alusta saakka. Toi eka koirani on jo kuollut, mutta rotua en ole vaihtanut :o)

Olen luovuttanut pentuja koteihin, joissa mäyris on eka koira. Ihanampaa palautetta en voisi toivoa!
Hyvin kun opastaa tulevat pennunostajat asennoitumaan pikku koiran omapäiseen luonteeseen jne.
Ei se mäyräkoira niin vaikea rotu ole, on varmasti paljon vaikeampiampiakin, jotka kaiken lisäksi menee vääränlaisille ostajille, valitettavasti.
Mäyriksen kanssa tarvitaan lisäksi huumorintajua, kuten moni vannoutunut mäyräkoiraihminen on asian ilmaissut.

Mulla ainakin on tälläkin hetkellä kaksi maailman helpointa nakkia!

Niin, ja onnea uudesta pennustasi ja pitkää yhteistä elämää sinulle sen kanssa!
Olen mimimerkki Mar-Lenin kanssa samaa mieltä. Mäyräkoira ei ole kyllä mikään palveluskoiraihmisen koira, koska sillä on kova tahto ja se pyrkii elämään omantahtonsa varassa. Mäyräkoiraa ei tule alistaa, tai sitten se ei olekaan enää mäyräkoira.Tavattoman älykäs se kyllä on, jos saa viettää mäyräkoiramaista elämää.
+Lisää kommentti
Meillä on kaksi pitkäk. kääpiöurosmäykkyä. Ensimmäseksi koiraksi otimme mäyräkoiran ja hyvin on pärjätty ja toinenkin uros uskallettu ottaa. Koiramme ovat aina tulleet hyvin toimeen lasten kanssa. Meillä ei ole lapsia, mutta hyvin monilla ystävillämme on ja koirat ovat alusta asti totutettu olemaan lasten kanssa. Mitään ongelmia ei lasten kanssa ole ollut, tarkkana on kuitenkin pitänyt olla lasten liikkumaan opetteluvaiheessa. (Mäykystä kun ei ole tukitelineeksi) Karkeakarvaisen ja lyhytkarvaisen luonne-eroista en kyllä osaa sanoa mitään kun ei ole ollenkaan kokemusta.
Ja kyllä mäyräkoiran voi todellakin ottaa ensimmäiseksi koiraksi. Koko perheen on kuitenkin hyvä toimia johdonmukaisesti ja samojen sääntöjen mukaan. Kerran luvattuja etuja on vaikea myöhemmin viedä. Meillä koirat pärjäävät hyvin työpäivien ajan keskenään. Vanhempi koira ei ole koskaan tehnyt mitään tuhoja yksinollessaan, nuorempi on hieman kalusteita maistellut,muttei mitään suurempaa. Onnea uuden perheenjäsenen suunnitteluun. :)
1 VASTAUS:
Meillekin aikoinaan tuli ekaksi koiraksi kk. mäyräkoirauros. Parin vuoden päästä toinen. No,siitä on aikaa jo ikuisuus. Lapsiperhe oltiin, nyt lapset on jo aikuisia ja omillaan. Mitään niin mukavaa koiraa en olisi voinut kuvitellakaan silloin, enkä vaihtaisi rotua nytkään. Tällä hetkellä on kaksi kk. tyttöä, omia kasvatteja.

Olet enemmän kuin oikeassa tuossakin, että koko perheen on oltava samoilla linjoilla koiralle asetettujen sääntöjen kanssa. Samahan se on muidenkin rotujen kohdalla. Ja myös lasten :o)
+Lisää kommentti
Lujin viestisi ``kannattaako hankkia mäyräkoira`` niin mäyräkoira on hyvin leikkisä kaveri, se pärjää kyllä yksin kotona. mutta olisi parempi jos se ei olisi kokopäivää sisällä. Mäyräkoiralla pitää olla tilaa haistella ja nuuskia muiden eläimien hajuja esim. jäniksen , mäyräkoira nimenomaan tykkää olla metsässä ja nuuskia jos käyttää lenkillä niin olisi hyvä jos käyttäisit metsässä. Mäyräkoira ei ole vanhojen ihmisten koira se viihtyy paljon nuorempienkin kanssa josta leikkivät hänen kanssa.
1 VASTAUS:
Myös minun ensimmäinen koirani, joka tuli minulle viime vuonna syyskuun lopussa ja täytti nyt heinäkuun lopulla 1v, on kk mäykky uros. Onhan meillä ollut yhteenottoja, mutta kun näyttää tälle jätkälle mikä on oikein ja mikä väärin, niin hyvin on pärjätty.
+Lisää kommentti
Koiraa ei mielestäni kannata hankkia, jos se kovin paljon joutuu yksin olemaan kotona.
Ilmoita
Kannattaa hankkia mieluummin mäyppi:) koska mopsit on äänekkäitä (esim.kun nukkuu= voi häiritä sinua ja perhettäsi) ja niiden kuonon alue pitää puhdistaa monesti:/ ja joo! Mäypit/kääpiömäyräkoira on tosi lapsirakkaita♥ kaverini lapsella on mäyräkoira ja hyvin viihtyy sen lapsen kanssa (perheessä 10 v tyttö ja 3v Poika vanhemmat) eli kannattaa hankkia mäyräkoira
1 VASTAUS:
Tää on niin vanha ketju että jos tuolloin ovat hankkinneet kumman vaan niin voi olla jo edesmennyt. Muy mäykky kyllä hyvä valinta.
+Lisää kommentti
mykkyä hankkimassa

SINULLA ON MIELESSASI MOPSI TAI MÄYKKY. EROVAT TOISISTAAN ku yö ja pävä. Mäkky on haastavanpi, mutta en ikinä vaihtaisi Mopsiin.
Ilmoita
0len kasvattanut ja omistanut mäyräkoiria yli 30 vuotta kennelnimellä Minelan.Pennut ovai olleet terveitä niin fyysisesti kuin päästäänkin. Alun kasvatukseen sain Dagny Virintieltä, Markku Lamperolta ja vimeeksi sain kannustusta Seppo Suomiselta ja Pirjo Lamperolta.
Muyya perheisiin, missä on pieniä lapsia, en ole myynyt penttujani. Juuri siksi, että pieni lapsi innostuessaan voi oll liian raju.
Ilmoita

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Kannattaako hankkia mäyräkoira

Olen hankkimassa koiraa. Olen harkinnut että se olisi mopsi tai mäyräkoira.Asun omakotitalossa ja perheessäni on kolme lasta (nuorin kolme vuotta). Eli viihtyykö mäyräkoira lasten kanssa? Olen nyt lukenut paljon asiasta ja vaikuttaa että mäyräkoirat on vanhojen yksinäisten ihmisten koiria. Minulla ei ole aiemmin ollut koiraa. Muuten mikä luonne-ero on karkeakarvaisella ja sileä karvaisella mäyräkoiralla? Entä viihtyvyys kun joutuu olemaan yksin kotosalla päivällä?

5000 merkkiä jäljellä

Rekisteröidy, jos haluat käyttää nimimerkkiä.

Peruuta