Nettilukio

kiinnostunut...

Onko kenelläkään kokemusta nettilukiosta? Millaista on? Voiko jatkaa äitiysloman aikana opiskelua?

23

8665

  Vastaukset

  • Olen nyt reilun kuukauden verran ollut nettilukiossa. Itse kyllä pidän siitä ja se on mielestäni ihan hyvä opiskelutapa, mutta kyllä se tosi paljon itsekuria vaatii. Aiemmin on opiskelutaidot olleet aika pahasti hukassa, mutta nettilukiossa niitä joutuu ihan väkisinkin kehittämään. Oma mielipiteeni ainakin tähän mennessä on ollut, että nettilukio on hyvä juttu ja kiva opiskelu"paikka", mutta vaativaa se todellakin on.
   Opiskeluthan siis suoritetaan ihan omaan tahtiin, eli varmaan äitiyslomalaiselle on juuri hyvä tapa opiskella tuo nettilukio.

   • jos yläasteelta ei ole kovin hyvä todistus? Kielet 6, samon äidinkieli. Mitä muuten kustantaa?


   • nettilukio kirjoitti:

    jos yläasteelta ei ole kovin hyvä todistus? Kielet 6, samon äidinkieli. Mitä muuten kustantaa?

    että kun preuskoulun päästötodistus oli tosi huono ja ehdot yhdestä, että tulisiko onnistumaan????


   • huono päästötodistus kirjoitti:

    että kun preuskoulun päästötodistus oli tosi huono ja ehdot yhdestä, että tulisiko onnistumaan????

    Vaikka mullakaan ei peruskoulun päättötodistus kauhean hyvä ollut, aion alkaa opiskelemaan nettilukiossa. Ja mä olen kotona 2 pienen lapsen kanssa, 3v. ja 3 kk.
    Mitään tukiahan tuohon ei saa, eli se äitiysloma ei merkkaa mitään.
    Kustannuksia ei ole muita kuin netin kk maksu ja joitain kirjoja joutuu hankkimaan. Käy katsomassa nettilukio.fi siellä kerrotaan hyvin asioista.


   • Aion minäkin kirjoitti:

    Vaikka mullakaan ei peruskoulun päättötodistus kauhean hyvä ollut, aion alkaa opiskelemaan nettilukiossa. Ja mä olen kotona 2 pienen lapsen kanssa, 3v. ja 3 kk.
    Mitään tukiahan tuohon ei saa, eli se äitiysloma ei merkkaa mitään.
    Kustannuksia ei ole muita kuin netin kk maksu ja joitain kirjoja joutuu hankkimaan. Käy katsomassa nettilukio.fi siellä kerrotaan hyvin asioista.

    kun jus ttentittävät aineet on matikak, kemia ja fyssa ja ne oli mulla huonoimmatkoulussa :(


  • Olen toisen vuoden nettilukio-opiskelija. Meillä tentit käydään tekemässä koululla. Olette (uskoisin niin) kaikki aikuisia, eli siis oppivelvollisuusikä takana. Tämä tarkoittaa sitä, ettei tarvitse välttämättä opiskella kuin aineet, jotka aikoo kirjoittaa, esim. äidinkieli, englanti, biologia, historia. ...Tai mikä nyt sitten ketäkin kiinnostaa, mutta mikään pakko ei ole koskea fysiikkaan, matematiikkaan, kemiaan tai ruotsiin, mikäli ne tuntuvat vaikeilta. Tosin kannattaa vilkaista kuitenkin ja keskustella omalla koululla oppilaanohjaajan kanssa.

   Opiskeluintoa toivottaa etäopiskelija Savosta

   • Nettilukiossa joutuu suorittamaan kaikkien oppiaineiden kurssit (44 kurssia), kuten iltalukiossa eli aikuislukioissa ja sitten yo-kirjoitettavat aineet tietysti ennen yo-kirjoituksia oltava jo valmiina.


   • Voiko aikuslukiolainen eli yli 18-vuotias lukea terveystietoa? Siitähän on muuten yli 18-vuotiaalla vapautus.


  • Keskeytin lukion nuorten puolella englannin ja ruotsin takia. En päässyt niistä läpi millään, muuten meni ihan hyvin. Kävin 2 vuotta nuorten puolella ja sitten loppuun netissä. Siinä välissä kävin ammattikoulussa kääntymässä, ei ollut minun paikka ja olisi kestäny sen 3 vuotta, eli kaikki alusta asti... Nettilukio oli erittäin hyvä vaihtoehto, koska siten valmistumiseni ei alunperäisestä lykkääntynyt juuri mitään. Mutta itsekuria se vaatii. Nyt opiskelen amk:ssa.

  • itsekin haaveilen lukion käymisestä, etänä se onnistuisi. Tosin enemmän se harrastus ja itsensä "sivistämistä" olisi, koska työelämässä olen. Mutta mietin vain noita koepäiviä, teen 3-vuorotyötä, niin onko ne kaikki kokeet sitten samalla viikolla, koeviikko siis, vai hajautettu? Ja voiko normaalisti uusintatentti päivänä uusia? vai mikä systeemi näissä etälukion kokeissa on? Ei millään pysty varmasti kaikille koepäiville saamaan sopivaa vuoroa... onko teillä siis kokemusta vuorotyöstä ja etälukiosta?

   • Ei ole kokemusta 3-vuorotyöstä, mutta lukiosta työn tai muun opiskelun yhdistämisestä on muutaman vuoden takaa. Koejutuissa tuntuu olevan eroavaisuuksia eri lukioiden / paikkakuntien välillä - itse olen käynyt lukiota 2 eri paikkakunnalla (olen vaihtanut asuinkuntaa esim. töiden takia). Toisessa koulussa oli sellainen käytöntö, että syksyllä / keväällä koulun alkaessa tiesi kaikki koepäivät, toisessa taasen oli sellainen käytäntö että koepäivät sovittiin erikseen tietylle aikavälille (esim. tietylle viikolle). En ole käynyt koskaan päivälukiota, mutta sieltäkin voisi varmaan kysellä kursseja halutessaan - jotkut päivälukiolaiset kävi illalla jotain kursseja ;)
    Sanoisin että kannattaa kysyä omasta koulusta sen käytäntöjä kokeiden ja muiden opiskelusysteemien suhteen. Myös etäkursseihin kuuluu muutama pakollinen läsnäolotunti (iltaisin), mutta niitä on about pari kertaa koko sen kyseisen kurssin aikana...


  • Itse olen Nettilukiossa, sillä olen työssä samaan aikaan ja opiskelua menee siihen illalla sitten mukavasti ja raittoisasti. Nettilukiosta tiedän, että saa tehdä koska vaan ja nii paljon opiskelua kuin haluat. Jos haluaa kirjoittaa ylioppilaaksi niin sitten joko menee siihen kouluun tekemään sen tai sitten omaa lähempään lukioon tekemään.

   Olen tälläisessä paikassa opiskelemassa kuin:
   http://www.otavanopisto.fi/

   Kannattaa käydä kurkkasemassa koko paikka ja miettiä.. :)

   • En yhtään ymmärrä missä tuolla sivulla on mitä lukio-kursseja tuolla voi käydä :sss


   • Maksaako tuo nettilukio? Sivuilla ei siitä ole mainintaa, tai en ainakaan löytänyt?


  • Hei te jotka olette Otavalla nettilukiossa!

   Miten tuon lyhyen matikan fysiikan/kemian kurssit suoritetaan? Siis tietty tehdään tehtävät, mutta MITÄ tarkottaa se, kun tentin sijasta voi tehdä referaatin? Mikä on referaatti edes? Miten sen voi matikasta tehdä? Missä se tehdään?

   • Millasella todistuksella pääsitte? Tarvitaanko oikeesti hyvä kekiarvo vai kelpaako vähän huonompikin? siis. alle 8?


  • Mä kävin nettilukion alle 8 arvosanalla ja on kuulemma alemmallakin päässyt ilmeisesti. Ole rohkeasti yhteydessä ja kysy, mielestäni opintoon vaikuttaa oma motivaatio enemmän kuin numerot :)

  • Mä oon käynyt ilatakoulun lukion kurssit kaikki, paitsi matikka, englanti ja ruotsi. tekee yhteensä 15 kurssia. Näistä en päässyt läpi aikuispuolella. Nyt olen eläkkeellä ja olen jo vanha. Haluaisin nuo ko. aineet suorittaa nettilukiossa, mutta miten. Oisko kouluun otavaan tultava kokeisiin jn e.....

   • Voiko käydä yksittäisiä kursseja kuten psykologia ja terveystieto? Ja voiko käydä vaikka ei kirjottaisikaan?


   • psykologia kiinnostaisi kirjoitti:

    Voiko käydä yksittäisiä kursseja kuten psykologia ja terveystieto? Ja voiko käydä vaikka ei kirjottaisikaan?

    Voi voi :)


  • Vanha ketju, mutta mitäpä turhia uutta aloittamaan.

   Eli nettilukio.fi sivustolla lukee, että "lukiota voi käydä 2-4 vuotta", mutta siellä myös sanotaan, että opiskelija voi käydä aineita omaan tahtiin. Lisäksi olen lukenut, että nettilukion voi käydä vaikka kuukauteen jos vaan kykenee, mutta voi opiskella vaikka kymmenenkin vuotta.

   Eli siis miten on? Voinko käydä nettilukion vaikka vuoteen, vai onko siellä roikuttava se kaksi vuotta?

  • Koska ne laittaa aineopiskelijoille laskuja? Opiskelin pari kurssia tuolla (olen siis myös oikeasti opiskelemassa toisessa lukiossa) kesällä ja laskua ei oo kuulunut.... Todistus kylläkin.

  • Onko kellään tällä hetkellä enkku 4 nettilukiossa?

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   246
   5455
  2. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   73
   3450
  3. Kokoomuspoliitikko Pauliina Valkovirta nolasi

   itsensä pahanpäiväisesti eilisessä valtuustokokouksessa vaatiessaan sivukylien koulujen lakkauttamista. Tuntui ,että hän ei tajua ollenkaan kyläkouluj
   Haapavesi
   39
   597
  4. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   56
   562
  5. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   54
   546