Nissan Almera tai Opel Astra

Peepe

Pitäisi tehdä valinta Astran (1.6 vm. 2003) ja Almeran välillä.

Millaisia kokemuksia teillä on NISSAN Almera 1.5 Visia 4-ov. malleista?

8

7623

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kal009

      Minä omistan Almera 1,5 sedanin, ollut 3 vuotta ajossa.Olen aloittanut autoilun vuonna 1967, ja omistanut n.50 erilaista autoa.Ensimmäisen kerran elämässäni auto jätti minut tielle, ja se jouduttiin hinaamaan korjaamolle, ja tämän teki otsikossa mainittu Nissan Almera.Syy:Nokkaakselin asennontunnistimen hajoaminen.No, kait se piti tämäkin kokea, vitutti vain kävellä tienlaitaa ja yrittää hinausautoa saada jostakin kiinni.

    • N16

      Ei huono auto, takuut on valojen osalta hoitunut vaikka kesti peräti 2vuotta. Ei ole ollut muita vikoja, ajettu 55000km. Olis hyvä jos ainakin alustan takaosa olisi ruostesuojattu. Kulutus 6-7,2 litraa ajosta ja vuodenajasta riippuen, matkaajossa alle 6,5 litraa.

    • Automestari

      Sattumoisin kokemusta molemmista.

      Opel Astra nykyään mainettaan parempi, joskin edelleen hieman muovinen ja rämisevä. Kuitenkin ajolleen varsin hyvä ja vakaa. Myös kulutus kohtuullinen. Pahin akilleen kantapää lienee arvonsäilyminen. Mutta jos halvalla pääset ostamaan hyväkuntoisen käytetyn, niin hyvä auto pitkäksi aikaa, kun vaan malttaa huoltaa ajoissa.

      Nissan Almera taas edustaa kokoluokkansa parhaimmistoa mitä tulee käyttövarmuuteen ja kokonaistaloudellisuuteen, sekä arvon säilymiseen.
      Huolto ja korjauskulut ovat erittäin pienet vähintäänkin 160 000 kilometriin asti. Vasta tämän jälkeen autoon alkaa joutua tekemään muutakin kuin perushuoltoja. Almeran huonoin puoli lienee se, että niitä on vaikea löytää käytettynä edullisesti. Kaiken lisäksi juuri markkinoille tullut hieman ylihinnoiteltu Tiida on nostanut käytetyn Almeran ennestäänkin hyvää markkina-arvoa vielä lisää. Esim. jos vuosi sitten ostit tarjous Almeran kaikilla varusteilla nettona n. 18000 euroon, niin tänä päivänä myydessä saat autosta vähintään 17000 euroa. Ei tule yhtäkkiä toista autoa mieleen, jossa olisi arvo säilynyt yhtä hyvin viimesen vuoden sisään.

      • Tida

        "...Esim. jos vuosi sitten ostit tarjous Almeran kaikilla varusteilla nettona n. 18000 euroon, niin tänä päivänä myydessä saat autosta vähintään 17000 euroa..."

        Olipa kova väite. Katsotaanpa mitä autotallista löytyy

        http://www.autotalli.com/crometapp/product/cars2/used_search/public/item.jsp?carId=31.1853679&list=11865025472790&cmd=move1&order=34.7&count=20&portal=auto&.pkg=11865025471950

        http://www.autotalli.com/crometapp/product/cars2/used_search/public/item.jsp?carId=31.1681755&list=11865025472790&cmd=move5&order=34.7&count=20&portal=auto&.pkg=11865025471950

        Nuokin ovat vaan autoliikkeen pyyntihintoja. Nettohinta lienee noista tonnin - puolitoista alaspäin. Itse jos tuollaista lähdet myymään niin ehkä voit 15000 saada.


      • kyllä arvo häipyy

        Almera on ihan hyvä auto, mitä nyt ohjaus on pikkunopeuksilla täysin tunnoton ja ruoste saattaa iskeä. Tuo arvon säilyminen on kyllä ihan puppupuhetta, siinä se laskee kuin muillakin, eli ihan tolkuttomasti tällä hetkellä. Säilyy toki paremmin kuin Astmassa joka ei kelpaa kenellekään käytettynä.

        Nuo Almeran "nettomyynnit" tarkoittavat sitä, että ennen "nettomyyntejä" autonsa ostaneet ovat saaneet oikein kunnon rökityksen hinnoissa ja "nettoon" vaihtaneet ovat saaneet vaihdokistaan vain näennäisen korvauksen.


    • Joopa joo...

      Almera ilman muuta. Luotettava peruskäyttöauto. Ruostesuojauksesta kun huolehtii, niin ei tarvitse aloittaa alustan paikkailuakaan vielä 8-10 vuoden iässä.

      Nissanin tohtii ostaa käytettynäkin vielä, vaan itse en tiedä tuttavapiiristäni ketään joka ostaisi käytetyn astran. Miksei Astarakin kaupaksi mene, kun hinnala kilpailee...

      • metsäneiti

        Ikää minulle ei ole ehtinyt paljon kerttymään, eikä noita autoilu vuosiakaan, mutta sen sanon että almeeraa en itselleni ihan vähällä osta. Kokemuksia on vm. -99 astrasta, vm. -04 pököstä ja vm. -05 almeerasta. Kokemukset almeerasta suomalaisilla pikkuteillä ovat järkyttävät. Jos talvella on yhtään huonompi keli, niin kaasua tai jarrua ei uskalla painaa, kun tuntuu että penkka kutsuu samalla hetkellä. Ohjaus on almeerassa 'väpelö'. Astralla saat painella kaasua ja jarrua huoletta samalla tiellä ilman pelkoa perän karkaamisesta. Lisäksi 30 tkm ajetussa almeerassa meni jumiin etu jarru, raitisilmasuodatin haisi, sateella tulee vettä sisälle ja talvella saa vasaralla irroittaa jarrut, ennen kuin pääsee edes liikkeelle.

        Jos huollatat astran säännöllisesti, niin ei pitäisi olla suurempia ongelmia ja ajo- ominaisuuksien pitäisi äkkiseltään riittää. Tällä astralla ajettu 180 tkm, eikä olla kertaakaan tielle jääty saatikka pakkaseen. Pökö on ollut mulla vasta 10 tkm, saas nähdä mitä siihen tulee, mutta niin niihin muihinkin autoihin tulee vikoja samasta tehtaaasta ne osat kaikkiin autoihin tulee.

        Älä sorru riisikuppiin, osta saksalainen lada!


    • Samara-mies

      5-ovinen Almera on ihan ok peli. Sedan on aikas mitätön. Kaikkee pikkuvikaa. Osta uudempi malli.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4623
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1784
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe