Kissa peittää ruoan

Pete

Moi

onko yleistä kissoilla samanlainen taipumus kuin meidän katilla, eli se "peittää" ruokakuppia silloin tällöin (eli sutii parketilla kuppia päin). Tietääkö joku, mistä tämä johtuu ?

23

13276

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kissa

      Tietääkseni kissat yrittää peittää ruokaansa, jos ne ei tykkää kyseisestä ruoasta tai se on pilaantunut yms. Meidänkin kissat tekee joskus niin ja silloin oon yleensä vaihtanu ruuat.

    • mirri

      Syynä voi oola myös että kissa nirsoilee..Yrittää viestittää omistajalle että kyseinen safka ei ole mieleistä.
      Ei kannata antaa periksi, tarkista vain että ruoka ei ole pilaantunut.Kyllä se ruoka rupeaa kelpaamaan kun on kova nälkä!!

    • mirri

      ..yleensä nirsoilee.Kissa yrittää viestittää että kyseinen ruoka ei ole mieleistä.
      Älä anna periksi,pitää vaan muistaa katsoa että ruoka ei ole pilaantunutta!!
      Kyllä se ruoka rupeaa maistumaan kun nälkä vaivaa!! :)

      • Pete

        Kyse ei ole ainakaan pilaantuneesta ruuasta, koska tätä tapahtuu heti, kun lisää uutta ruokaa, ja kissa käy samantien syömään. Syömisen jälkeen suditaan, ja sitten voidaan mennä syömään loput parin minuutin tauon jälkeen.


      • 2kissaa
        Pete kirjoitti:

        Kyse ei ole ainakaan pilaantuneesta ruuasta, koska tätä tapahtuu heti, kun lisää uutta ruokaa, ja kissa käy samantien syömään. Syömisen jälkeen suditaan, ja sitten voidaan mennä syömään loput parin minuutin tauon jälkeen.

        ...noita aikasempia viestei, siel kerrotaa tarkemmi. Mut lyhyesti, se koittaa peittää ruokansa, ettei kukaa löytäs sitä. Saa sitte ite myöhemmi herkutella:) Meillä tekee kolli tota iha jatkuvasti, jopa vesikupille.


      • Speedy
        Pete kirjoitti:

        Kyse ei ole ainakaan pilaantuneesta ruuasta, koska tätä tapahtuu heti, kun lisää uutta ruokaa, ja kissa käy samantien syömään. Syömisen jälkeen suditaan, ja sitten voidaan mennä syömään loput parin minuutin tauon jälkeen.

        Kissaeläimet peittävät saaliinsa, jos eivät jaksa syödä sitä kokonaan. Näin se pysyy piilossa muilta saalistajilta, ja sen voi syödä myöhemmin uudestaan. Kissa myös peittää näin "todisteet" omasta läsnäolostaan.


      • Ihmeissään

        Meillä uusi kissa ja tekee justiinsa tuota, ja perheessä kaksi muutakin kissa.. eli piilottaa muilta ruokaa??🤔


    • Elluliina

      Meiän kissat kans peittää ruokansa -joskus-
      ei ne ennen ollu, mut nykyään, viimeks eilen, annoin kissalle ruokaa, oli ihan tuoretta, ku se oli syöny siitä, se rupes kuopiin maata, laitoin paperinpalan maahan, nii se laitto sen paperin ruokansa päälle!! =)
      aika hassua...

      • Kisu

        Mun uroskissa peittelee kans ruokansa, mutta palaa kohta sen kuitenkin syömään. Joten kyse ei varmaankaan oo pilaantuneesta ruuasta...


    • angelie_

      se tekee sen aina jos se ei pidä siitä ruuasta

    • kuro

      ne tekee.. meilläkin melkein kaikki kissat on jossain vaiheessa peittänyt ruoat... Eräs veti aina lähimmän maton ruokakupin päälle =)...
      Mutta on ne sit kuitenki syöny loppuun myöhemmin tai heti. Ja jos ruoka on uunilla niin kupit vaan lentelee alas ku ollaan peittopuuhissa... Eipä tosta haittaa oo ollu. Kaikki näyttää/näytti aina niin hyvin syöneiltä =).

    • hyihyihyihyi

      Vaikuttaa jotenkin aika epähygieeniselta. Itseäni ainakin inhottaisi pitää sellaista elukkaa asunnossa, joka piilottaa ruokansa sinnetänne. Haju on teillä varmaan jo niin karmeaa, että eikai siellä ihminen elää voi. Hyi hyi. Ottaa huomioon kaiken sotkun, siis kissan pissi, kakka, karvat ja mikä älyttömintä on se virtsan haju. Ulos tuommoiset sottapytyt.

      • kesääootellaan

        Ei voi päästää ulos kissaa,naapurit lupas loukuttaa jos viellä kerrankin ilmestyy kakkareussuilleen sinne.Ja esitti ihan prosyyrit,joissa laki kieltää päästämästä naapurin pihalle.Et kyllä se nyt itelle jäi,vaikka ulkoilevaksi aattelin.Ei voi enää ulos yksin päästää,kerran haettiin jo kun naapuri vei sen talteenottopaikkaan.Ens kesänä ehkä helpottaa,kun ollaan suunniteltu aitausta takapihalle. Kissa kiukuttelee,juoksee sisällä,riekkuu,mouruaa kun ihmettelee kun ovet ei enää hälle aukea.


      • Anonyymi

        Oletpas sinä tietämätön kissoista, ei kissa piilota ruokaa, vaan raapii lattiaa MUKA peittääkseen ruokaa, ja kissa pissaa hiekka tai pelletti-laatikkoon, eikä se haise, kakkapökäle laitetaan vessan pyttyyn, kissa on siisti eläin.


    • ettätälleenkin

      Meidän kissalle laitettiin kerran pari silakkaa ruokakippoon niin se veti niitä sieltä lattialle, ja alkoi leikkimään kissaa ja hiirtä, eli heitteli ilmaan. lopuksi söi ja makasi pankolla sen jälkeen monta tuntia.

      • lapsetonlapsia

        No onpas sinulla lapsukainen se mielikuvituksen kulku nyt rikkaalla.


      • kghnnnvbm

        Kissa osaa kyllä järjestää ruuallaan leikkihetken,ja on sitten tyytyväinen.Kunnes taas,saalistaa lelujaan tai pallojaan.Ihania seuralaisia,illalla käpertyy takaneteen syliin kun katson telkkua.Rajut leikit, ja pikainen vartin ulkonakäynti silloin tällöin riittää näillä keleillä,aitauksessa tietty.


    • Jannuuuuu

      Kissa peittää ruokansa, koska se suojelee sitä viholliselta.

      • Kisumimmi

        Just niin! Monesti ihmiset ajattelee, että kissa EI tykkää sen ruuasta. Mutta se on väärä kuvitelma. Ensin kissa syö paljonkin, ruoka maistuu , kunnes ruokailun lopuksi peitetään jämät. Luin yhdestä kissakirjasta, että peittäminen johtuu kissan pyrkimyksestä piilottaa ruoka muilta eläimiltä. Kotikissoilla ehkä tarkottaa sitä, ettei kissalla enää ole nälkä, mutta tulee syömään sitten taas, kun nälkä iskee.


    • Anonyymi

      Kissa ei sovellu pidettäväksi asunnoissa. Koska kissa saalistaa lajityypillisesti elävää ravintoa laajalla reviirillä. On se aika hyhieenitonta elää elukan kanssa, joka levittää ruuat pitkin huushollia. tuulee matoja ja kaiikkia pöpöjä ihmisiin. Hyi hyi.

      • Anonyymi

        Ihanko tuo on täyttä totta? Miksi sitten olen ihan terve, kun olen elänyt ensin lähes 15 v yhden kissan ja vähän yli vuoden toisen kissan kanssa?
        Ei oo ainakaan mitään kissasta johtuvaa vikaa löytynyt, eikä työpaikallakaan kukaan epäile ääneen sairaaksi.
        Kissa peittää ruokaa. joko ruoka on pilaantunutta, tai se pyrkii peittelemään läsnäolostaan kertovia merkkejä, syötyään eli sen ruuan.


    • Anonyymi

      Ruoka-astia, puhdas, ruoka tuoretta ja maukasta niin ei peittele. Jos alkaa peitellä ruuan eteensä saatuaan, sitä, niin ruuassahan on vikaa, eli kissa haistaa ettei ole syömäkelpoista.
      Ihmisen nenä ei välttämättä haista pilaantunutta, mutta kissaa ei ketku lihatiskin myyjä huijaa, eikä helteessä tunnin kuljetettu ahvenkaan sille millään mene, saati märkäruoka joka on pilaantunut, esim pussi ei ole ollut tiivis.
      Kun näin käy että peittelee: tyhjennä ruoka roskiin. Pese kunnolla astia kuumalla vedellä. Laita tuoretta ruokaa.

    • Anonyymi

      Te ette ruokajemmareista tiedä mitään 🤦‍♀️😂 Kissat on suht siistejä, tosin järkyttävän nirsoja. Koitappa saada kissa syömään kissan ruokaa kun se on virheellisesti opetettu ihmisten ruokaan.. 🤔😒 Siinä saa kekseliäisyyttä käyttää. Jyväjemmareista.. Fretit. Mulla on kaks frettiä. Aina välillä saa jemmoja siivota pois ja joskus käy niin ikävästi et hajun perusteella vasta löytää 😑😕

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      92
      4320
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      44
      4225
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      612
      3996
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      2837
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2531
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      128
      2108
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      340
      2094
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      195
      2013
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1659
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1442
    Aihe