kemera tuki huijaustako???

justeeri

Huijauksen makua koko kemera tuissa ,tein viisi ha nuoren metsän hoitoa metsänhoito yhdistys lupasi hoitaa tuen haun ei kuluja . Kas kummaa rahat tuli tilille muutamassa viikossa ok ,mutta parin viikon päästä kyseiseltä yhdistykseltä tuli lasku.tuen laadinnasta /toimisto kuluista lasku .Kuudennes saaduista rahoista .kohtuuton mielestani kymmenen minuutin työ 300e jo on hyvä tuntipalkka.Eli joka kuudes ha kuluihin ei oikein hyvältä näytä itseltä meni noin kolme viikkoa kun keräsin hehtaarilta kaiken energiaksi kelpaavan puun .Tasan ei käy onnen lahjat ,jääköön puolestani metsät rämettymään ostetaan kohta polttopuutkin venäjältä.

21

11754

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • taisto

      silloinkunse on tehty kirjallisesti taikka ylkopuolisen läsnä ollessa on lainvoimainen
      lupaus ilmaisista kulukorvauksista.
      elikkä sulla on näytettävä toteen niiten lupaus siitä jotta ne ei peri korvausta sulta tekemistään toimikseannosta. muussa tapauklsessa joudut maksamaan sen.

      • roistho

        Oliko taistho vähän päishään, kun tuon rykäyksen kirjoitti.


    • metsäpro

      Eihän sun tapauksessa KEMERA-tuen maksuun liity mitään kusetusta, vaan paikallinen mhy on kusettanut sua. Tuen myöntää valtio(=metsäkeskus) mhy laatii vain hakemuksen.

    • sahuri

      Olen tehnyt samanlaisen havainnon. Kemerahan ei ole sinua uunottanut, vaan paikallinen mhy se simua on kupannut. Olisi jo aika unohtaa ajatukset tahosta, joka pyyteettämästi tekee työtä mo:n eteen. Palvelut on todella kalliita esim. kemerassa tai muissa töissä ja kun lisää vuotuisen metsänhoitomaksun kasaan, niin ihan oksettaa... Toivotaan nopeaa kilpailun kiristymistä metsäpalveluissa, ml. kemera yms. asiat (niitäkin saa tehdä muutkin kuin mhy:n väki). Edunvalvonta voisi olla sitten ihan muilla tahoilla...

    • Masa

      ...teettää paperitöitä Mhy:n toimihenkilöillä.

      Olisit hakenut paikallisesta Metsäkeskuksen toimistolta lomakkeen, jolla kyseistä avustusta haetaan ja täyttänyt itse sen kaavakkeen.

      Ei ole kovin monimutkainen lomake täyttää ja on vielä ihan laillistakin. Mikä parasta, jää nekin eurot itselle. Lomake on mahdollista tulostaa myös netistä.

      • maatilametsuri

        Mistä sen lomakkeen löytää netistä?


      • metsäpro

    • Patu

      Kemera tuen tarkoitus on rahoittaa metsäkeskusten ja mhy:n toiminta. Sen takia suunnittelu ei ole vapaasti kilpailutettu.

      Suunnittelun ja valvonnan kustannukset ovat suuremmat esim. ojitushankkeissa kuin kaivinkonetyön kustannus. Kokonaiskustannuksista noin 20 % jää metsän omistajan maksettaviksi.

      Ei tarvitse ihmetellä että tuottamattomia soita ojitetaan.

      • hankehirsipuu

        Suunnitteluun menee neljännes tien teossa . Nyt se menee Otsolle joka on Metsäkeskuksen / Keskustan rosvoelin. Pääasia tietysti on pummata rahaa pienviljelijöiltä jotka eivät käsitä tätä puhallusta . Kun toimistokulut on neljännes ,vero tuista kolmannes ja alvi tulee maksaja kustannukseksi niin jokainen kai huomaa että tarkoitus on vain tuhota pientilat ja siirtää raha sille kepulaisääliölle joka petkuttaa itselleen nämä rahat jotka pientiloilla on oikealla työllä ansaittu.


    • Timppa

      Katsoppa siitä lomakkeesta, jonka sait metsäkeskuksesta, oletko saanut tukea työn tekemiseen ja työn teosta laadittavaan toteutusselvitykseen. Todennäköisesti mhy on laskuttanut sinulta juuri tuon toteutusselvityksen tuen määrän. Eli ei mitään kusetusta. Se, että onko tuen määrä papereiden laatimiseen suhteessa työn tekemiseen oikea, riippuu mm. siitä käykö mhy:n toimihenkilö esim. metsässä toteamassa työsi jäljen. Pelkkien papereiden täyttämiseen toimistolla maanomistajan ilmoittamien tietojen perusteella tuki on jopa ruhtinaallinen .

    • Kemera hyvä lisä

      Kannattaisi ehkä paremmin selvittää asioita, ennen kuin lähtee "huuteleen" keskustelupalstoilla. Timppahan sen tuossa kommentissaan antoi vastauksen. Eli hankkeen toteutusselvitystuki (eli avustuksen hakupapereiden ja työn tarkastajan rahat) olivat menneet metsänomistajalle ja hankkeen selvityksen tekijä vain oli laskuttanut omansa pois. On se ihme, että OMASSA metsässään metsän tilan kunnostukseen itketään aina jotakuta maksamaan tukia. Itselläni ainakin ainoa kannustin taimikonhoitoon on metsän kasvukunnon ylläpitäminen ja ne tulevat hakkuutulot, ehkä itselle tai jälkipolville. Ja mitä tulee siihen onko ne tarkastustuet ylimitoitettuja niin esimerkki: itsekin ilmoitin taimikonhoitoa tehdyksi ja tarkastettavaksi. Tarkastaja kävi kaksi kertaa sen takia, kun en itse osannut ensin tehdä työtä kunnolla. Siihenhän ne tarkastustuet menee, moniin käynteihin, kun tehdään työ "päin persettä", ja vielä ihmetellään, että miksi ei kelpaa.

    • Ollin oppivuodet.

      Asioin suoraan Metsäkeskuksen kanssa. Ei tommosessa asiassa konsulttifirmoja tarvita.

      • vilkkupois

        Sitä pahemmassa jamassa olet.


    • kauko 59

      Vanaha viestiketju, mutta kirjoitampa kuitennii... No en ole ikinä hakenu saati saanu mitään kemeratukia metsäni hoidosta. Metsäni olen silti hoitanut ja verot ym. maksut maksanu enkä itke valtiolta apuja kun omaa metsää hoitaa... eikös se ole rahaa itselle jos pittää mehtänsä kunnos? Olisin toki noita tukiakin mieluusti hakenu, mut "tyhmänä" on jääny saamati ja MHY ei ole kyselyistä huolimatta ottanu mitää kantaa neuvoista puhumattakaan. Et perseestä koko MHY.

      • MHY:n lopettajaiset

        Monilta osin mhy on aikansa elänyt - pellossa


      • tolkutontamenoa
        MHY:n lopettajaiset kirjoitti:

        Monilta osin mhy on aikansa elänyt - pellossa

        Mutta samaa kusetusta jatkaa OTSO,jonka väki nyt toimii jo suoraan verottajana uuden käännetyn verotuksen myötä ja onhan tuo tukikin muuttunut verolliseksi ,siis 30-34% veroa tuesta.
        Kepun porukka puuhastelee viimeisiään . Eihän kai kukaan tästä hyödy muut kuin Kepuliyrittäjät jotka kerää tienteossa kaikki rahat verottomina.. Sen näkee suurina telaketjukaivureina kepulaisten pihoilla. Muut sen maksaa täysin . Kemera on Kepun viimeinen petkutus sillä vaaleissa käy ilmi ne kaikki entisetkin. Son menoo. Meikän rahat ei riitä elättämään kartanoiden väkeä. Ennen oli toisinpäin.


    • savotalla-tänäänkin

      Kemeraa tarvitsee vain valtio itse(metsähallitus), isot metsäyhtiöt ja puuenergiafirmat. Ilman sitä ei energiapuu liikkuisi tai se olisi liian kallista. Metsänomistajan kannalta koko tuki, tai kaikki tuet metsässä ovat haitallisia, sillä ne laskevat puun hintaa.

      • Anonyymi

        Ihmetyttää kemeratuki, kuinka se voi kuulua metsän ostajalle, eikä metsän omistaja saa mitään. vain olemattoman hinnan kuitupuusta. haluaisin tietää kuinka on toisilla käynyt.


    • Anonyymi

      Miksi teetit hakemuksen Mhy.llä? Sen voi tehdä itsekin eikä ole vaikeeta jos osaa lukea.
      Tiedän ettei MHY jakele ilmaisia "lounaita"

    • Anonyymi

      Joo,pieni läntti maataja siellä laho mökki.kemeratuella tie,vanha,köyhä-ihminen joutuu maksumieheksi..menee rahat isojen maan,ja metsänomistajien pussiin.näinhän se käy tulonsiirto mitä sanoo maa-ja metsätalousministeri tähän.sitten on muka pisteytysjärjestelmä,ja sanotaan,että voi,voi kun sinun pisteet ovat niin korkeat.ku sulla on tuo hehtaari tuota joutomaata.,ja onhan sulla tuo laho mökki.maksappa kiltisti17000€

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 127
      3467
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      94
      3189
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2378
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1831
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1688
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1559
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1534
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1476
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1441
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1390
    Aihe