Mistä MSM-jauhetta on paras hankkia?

nivelkipuinen

Hei!!

Osaatteko sanoa, mistä saa tehokasta, puhdasta MSM-jauhetta, ja mistä sitä on turvallisinta tilata netistä? Olisi kiva, jos sitä ei tarvitsisi maksaa netissä, vaan paketissa olisi lasku mukana.

Tiedättekö muuten mitään esteistä MSM:n käytölle? Onko ainoa este todellakin verenohennuslääkkeiden käyttö? En käytä niitä, mutta minun pitää usein syödä särkylääkkeitä päänsärkyyn tai nivelkipuihin, ja niillä, kuten MSM:lläkin on verta ohentava vaikutus, vai kuinka?
Voiko niitä silti ottaa yhtä aikaa? Toivoisin kuitenkin, ettei särkylääkkeitä enää tarvitsisi MSM:n käytön aloittamisen jälkeen paljoa syödä!

Vielä sellainen kysymys, että kuuluuko MSM:ää ottaa kuuriluontoisesti, vai jatkuvasti?

Tiedän, että on vähän vaikea vastata vieraalle ihmiselle, että mitä voi syödä yhtäaikaa ja mitä ei, mutta käsittääkseni MSM on kuitenkin aika turvallinen?

26

17551

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hmg

      Hei. Minä ostin MSM jauhetta RikkiMikko:lta. Oisko firman nimi FinnMSM tai jotain. Tilasin netin kautta. Kesti vain pari päivää niin paketti oli postissa, ja sen mukana lasku. Ei mitään ongelmia millään tavoin. Ja olen ollut jauheeseen hyvin tyytyväinen. Joitakin alueita missä olen huomannut MSMn tehokkuutta ovat mm. kynnet, parta, hiukset - eli kaikki kasvaa tehokkaammin. Haavat kun niitä on tullut niin ne menee umpeen hieman nopeammin.

      En osaa tässä ja nyt sanoa voiko MSM jauhetta ottaa yhtaikaa särkylääkkeen kanssa, joku muu ehkä tietää. Tai voit ehkä lukea MSMstä ja sieltä löytää tietoa.

      Mielestäni MSM:ää voi ottaa jatkuvasti, koska sen tehoaine on orgaaninen Rikki (S). Rikki kuuluu makromineraaleihin ja ihminen tarvitsee sitä jopa joitakin grammoja per vrk. (vrt. Kalium). Jos jostain syystä ruokavalio muuttuu niin otolliseksi että siitä saa tarpeeksi rikkiä niin MSM käyttö voisi lopettaa, tai vähentää siten että ottaa kuuriluontoisesti. Tämä nyt minun mielipiteeni. Tosiasia kuitenkin on että nyrkkisääntöisesti länsimaalainen ruokavalio sisältää hieman liian vähän rikkiä päivittäistarpeeseen nähden, koska ylikypsennetään ruoka, jolloin rikki menee kelvottomaksi. Jossain luin että se tuhoutuu 140 asteessa Celsiusta. Eli jos syö paljon paistettua tai kuumassa uunissa kypsennettyä ruokaa niin ei ole ihme jos tulee rikin puutosta. Ja jostain luin että pastöroitu maito sisältää vähemmän käyttökelpoista rikkiä kuin käsittelemätön maito.
      Rikki taitaa olla ehkä lämpöherkin mineraali. Pussissa etiketissä lukee ettei saa kuumentaa.

      MSM jauheesta sanotaan että se on hyvinkin turvallista. Jotkut lähteet sanovat että melkein verrattavissa veteen.

      • Kirjoittanut: hevosille

      • hmg
        Kirjoittanut: hevosille kirjoitti:

        Entä nämä
        Kirjoittanut: hevosille tarkoitetut tuotteet?
        Ovatko samoja?
        http://www.hippodome.com/index.php?main_page=product_in fo&products_id=1274
        Ainakin merisuola/heinäsuola on syötäväksi kelpaavaa noissa maatalouskaupoissa ja paljon halvempaa.

        En tiedä käsitinkö oikein. No oli miten oli, käsittääkseni kyseinen meri-/heinäsuola on ihan OK kunhan se on puhdistamatonta merisuolaa. On varmaan sitä karkeaa, muistan että enolla oli ennen "heinäsuolaa" jota heitti heinän päälle ladossa, ja se oli karkeaa, ja hieman oli kosteutta mukana (mikä kielii että siinä oli Mg suoloja jotka sitoivat vettä). Eli taisi olla puhdistamatonta karkeaa merisuolaa, ilman lisäaineita - OK tavaraa. Alkuperämaasta ei tietoa, mutta todennäköisesti ei ranskalaista atlantinmerisuolaa, mutta silti kelpo tavaraa.


      • xxxcvb
        hmg kirjoitti:

        En tiedä käsitinkö oikein. No oli miten oli, käsittääkseni kyseinen meri-/heinäsuola on ihan OK kunhan se on puhdistamatonta merisuolaa. On varmaan sitä karkeaa, muistan että enolla oli ennen "heinäsuolaa" jota heitti heinän päälle ladossa, ja se oli karkeaa, ja hieman oli kosteutta mukana (mikä kielii että siinä oli Mg suoloja jotka sitoivat vettä). Eli taisi olla puhdistamatonta karkeaa merisuolaa, ilman lisäaineita - OK tavaraa. Alkuperämaasta ei tietoa, mutta todennäköisesti ei ranskalaista atlantinmerisuolaa, mutta silti kelpo tavaraa.

        ryytihyppynen,niilläkin on.


      • urheilija vm95
        hmg kirjoitti:

        En tiedä käsitinkö oikein. No oli miten oli, käsittääkseni kyseinen meri-/heinäsuola on ihan OK kunhan se on puhdistamatonta merisuolaa. On varmaan sitä karkeaa, muistan että enolla oli ennen "heinäsuolaa" jota heitti heinän päälle ladossa, ja se oli karkeaa, ja hieman oli kosteutta mukana (mikä kielii että siinä oli Mg suoloja jotka sitoivat vettä). Eli taisi olla puhdistamatonta karkeaa merisuolaa, ilman lisäaineita - OK tavaraa. Alkuperämaasta ei tietoa, mutta todennäköisesti ei ranskalaista atlantinmerisuolaa, mutta silti kelpo tavaraa.

        jos ottaa 4000mg msm jauhetta vrk niin eikö pitäisi syödä myös molybdeeniä myös.mutta kuinka paljon


      • Anonyymi

        MSM-jauhe - https://tonzes.com/jointfi.htm Hyvä tuote, nivelsäryt poissa tämän jauheen ansiosta,vaikka polvissani pahat kulumat niin pystyn juoksemaan eikä ole polvi särkyjä.


    • Mölkky

      Mulle ei kyseinen aine sopinut ja nyt olis melkeen 500g pussi tuolla hyllyssä.

      Avattu on, mutta puhtaalla lusikalla olen sitä ottanut eli jos uskallat sen ostaa, niin myyn halvalla, kun oli kallista lystiä, kun jäi syömättä.

      • hmg

        Mölkky. Olen utelias että mikä sinulla tuo MSM:n käyttö vaikutti kun sanot ettei sopinut? Paljonko otit per vrk. ? Mistä olit ostanut, minkä maalaista? Itse olen nyt käyttänyt reilun kuukauden verran, useimmiten alle gramman per vrk., enkä voi sanoa huomanneeni mitään negatiivista sen käytöstä.

        jos haluat mieluummin keskustella henk.kohtaisesti voit kirjoittaa seuraavaan sähköpostiosoitteeseen: [email protected]


      • Mölkky
        hmg kirjoitti:

        Mölkky. Olen utelias että mikä sinulla tuo MSM:n käyttö vaikutti kun sanot ettei sopinut? Paljonko otit per vrk. ? Mistä olit ostanut, minkä maalaista? Itse olen nyt käyttänyt reilun kuukauden verran, useimmiten alle gramman per vrk., enkä voi sanoa huomanneeni mitään negatiivista sen käytöstä.

        jos haluat mieluummin keskustella henk.kohtaisesti voit kirjoittaa seuraavaan sähköpostiosoitteeseen: [email protected]

        Sairastan sarjoittaista päänsärkyä kroonisena, joka alkoi 8.10.2004 ja sen jälkeen ei ole päänsärytöntä päivää ollut.

        Mulla on myös fibromyalgia, joka puhkesi n. vuosi päänsäryn jälkeen, kun valvoin melkeen vuoden.

        RikkiMikolta sitä ostin ja jo alle 1g päiväannoksella päänsärkyni vaan yltyy jo sellaisiin afääreihin, jotta ei voi sanoin kuvata.

        Kokeilustani on jo aikaa jokin kuukausi ja olenkin aatellut josko joku päivä sitä taasen kokeilis, mutta en nyt lähipäivinä, kun on luvattu kivoja ilmoja.

        Kesäsin pänsärkyni on aikast lievää ja kohtauksia vuorokaudessa vain muutama johtuen valon määrästä, mutta talvet ovat ihan kamalia.

        Lääkitystä minulle ei ole siihen löytynyt. Melatoniinia syön ja sillä nukun ihan normaalisti, paitsi talvisin kun särkee öisin huomattavasti enemmän päätä.


      • hmg
        Mölkky kirjoitti:

        Sairastan sarjoittaista päänsärkyä kroonisena, joka alkoi 8.10.2004 ja sen jälkeen ei ole päänsärytöntä päivää ollut.

        Mulla on myös fibromyalgia, joka puhkesi n. vuosi päänsäryn jälkeen, kun valvoin melkeen vuoden.

        RikkiMikolta sitä ostin ja jo alle 1g päiväannoksella päänsärkyni vaan yltyy jo sellaisiin afääreihin, jotta ei voi sanoin kuvata.

        Kokeilustani on jo aikaa jokin kuukausi ja olenkin aatellut josko joku päivä sitä taasen kokeilis, mutta en nyt lähipäivinä, kun on luvattu kivoja ilmoja.

        Kesäsin pänsärkyni on aikast lievää ja kohtauksia vuorokaudessa vain muutama johtuen valon määrästä, mutta talvet ovat ihan kamalia.

        Lääkitystä minulle ei ole siihen löytynyt. Melatoniinia syön ja sillä nukun ihan normaalisti, paitsi talvisin kun särkee öisin huomattavasti enemmän päätä.

        Kiitos vastauksesta, Mölkky. Olen pahoillani että sinulla on tämä päänsärky. Jospa siihen löytyisi vielä apu...

        Kun sanot että MSM pahentaa särkyä niin voisko se olla sitä, kun sanotaan että MSM:n orgaaninen rikki voi vaikuttaa ns. detox reaktiota. Eli että jotkut myrkyt lähtevät tehokkaammin liikkeelle rikin käytöstä, ja silloin se ilmenee jopa kipuna, kuten päänsärkynä. Jos näin niin pienempi annos kuin tähän asti voisi olla hyvä kokeilla.

        En tiedä miten sinulla veden juonti, mutta olen lukenut mm. tri. Batmanghelidj:n kirjoista että krooninen dehydraatio eli veden puute elimistössä voi ilmentää itseään kipuna eri paikoissa kehoa. Joten muista juoda vettä janoosi, ainakin n. 2 litraa per vrk. Kyseinen tri suosittelee tätä perusmäärää, ja siihen määrään vettä lisätään karkeaa merisuolaa kolmisen grammaa. Ilman suolaa vesi ei nimittäin kykene hoitaa hommansa optimaalisesti ihmisen kehossa, homma jää keskeneräiseksi.

        Jos ei kroonista dehydraatiota sinulla niin pitäisi selvittää mikä on tuon säryn syy.

        Kysyisin että käytätkö mitään mikä on tiettävästi nestettä ryöstävä, kuten kahvia ?

        Tuo että kesäisin särky on lievää kuulostaa siltä että D vitamiinin saanti auringon avulla auttaisi asiaa. Tästä voisi ajatella että kalsiumin tehokkaampi imeytyminen vaikuttaa positiivisesti. Talvisaikaan voisi olla viisasta maksimoida D vitamiini pitoisen ruoan syöntiä, se voisi lievittää. Tässä tulee mieleen että osaatko yhtään arvioida kehosi ja veresi pH statusta? Että kannattaisi varmaan kiinnittää huomiota happo-emäs tasapainoon. Kalsiumin tehostunut imeytyminenhän lisää emäksisyyttä, ja juuri kesäisin saat lievitystä. Tässä voi olla yhteys, eli talvisin kehosi on happamampi, mikä selittäisi että vaiva on pahempi.
        Kuten ehkä tiedät emäksisyyttä nostavia mineraaleja ovat mm. Ca, Na, K, Mg. Rikistä (orgaanisesta) sanotaan myös että vaikuttaa suotuisasti kehon pH:hon.

        Fibromyalgiasta en vielä tiedä paljoakaan. Mutta jostain luin että sitä yhdistetään kehon alhaiseen pH:hon. Se että valvoit melkein vuoden on varmaan aika lailla laskenut pH statustasi, ja täten ei ihme jos puhkesi fibromyalgia. Unenpuute vaikuttaa elimistöön stressin lailla, ja laskee pH:ta ja altistaa eri vaivoille tai sairauksille. Stressi itsessään kuluttaa valtavasti mm. magnesium varoja koska Mg:a vaaditaan stressihormonien tuotantoon.

        Jos voin jotenkin olla avuksi niin sano.


      • Mölkky
        hmg kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta, Mölkky. Olen pahoillani että sinulla on tämä päänsärky. Jospa siihen löytyisi vielä apu...

        Kun sanot että MSM pahentaa särkyä niin voisko se olla sitä, kun sanotaan että MSM:n orgaaninen rikki voi vaikuttaa ns. detox reaktiota. Eli että jotkut myrkyt lähtevät tehokkaammin liikkeelle rikin käytöstä, ja silloin se ilmenee jopa kipuna, kuten päänsärkynä. Jos näin niin pienempi annos kuin tähän asti voisi olla hyvä kokeilla.

        En tiedä miten sinulla veden juonti, mutta olen lukenut mm. tri. Batmanghelidj:n kirjoista että krooninen dehydraatio eli veden puute elimistössä voi ilmentää itseään kipuna eri paikoissa kehoa. Joten muista juoda vettä janoosi, ainakin n. 2 litraa per vrk. Kyseinen tri suosittelee tätä perusmäärää, ja siihen määrään vettä lisätään karkeaa merisuolaa kolmisen grammaa. Ilman suolaa vesi ei nimittäin kykene hoitaa hommansa optimaalisesti ihmisen kehossa, homma jää keskeneräiseksi.

        Jos ei kroonista dehydraatiota sinulla niin pitäisi selvittää mikä on tuon säryn syy.

        Kysyisin että käytätkö mitään mikä on tiettävästi nestettä ryöstävä, kuten kahvia ?

        Tuo että kesäisin särky on lievää kuulostaa siltä että D vitamiinin saanti auringon avulla auttaisi asiaa. Tästä voisi ajatella että kalsiumin tehokkaampi imeytyminen vaikuttaa positiivisesti. Talvisaikaan voisi olla viisasta maksimoida D vitamiini pitoisen ruoan syöntiä, se voisi lievittää. Tässä tulee mieleen että osaatko yhtään arvioida kehosi ja veresi pH statusta? Että kannattaisi varmaan kiinnittää huomiota happo-emäs tasapainoon. Kalsiumin tehostunut imeytyminenhän lisää emäksisyyttä, ja juuri kesäisin saat lievitystä. Tässä voi olla yhteys, eli talvisin kehosi on happamampi, mikä selittäisi että vaiva on pahempi.
        Kuten ehkä tiedät emäksisyyttä nostavia mineraaleja ovat mm. Ca, Na, K, Mg. Rikistä (orgaanisesta) sanotaan myös että vaikuttaa suotuisasti kehon pH:hon.

        Fibromyalgiasta en vielä tiedä paljoakaan. Mutta jostain luin että sitä yhdistetään kehon alhaiseen pH:hon. Se että valvoit melkein vuoden on varmaan aika lailla laskenut pH statustasi, ja täten ei ihme jos puhkesi fibromyalgia. Unenpuute vaikuttaa elimistöön stressin lailla, ja laskee pH:ta ja altistaa eri vaivoille tai sairauksille. Stressi itsessään kuluttaa valtavasti mm. magnesium varoja koska Mg:a vaaditaan stressihormonien tuotantoon.

        Jos voin jotenkin olla avuksi niin sano.

        Syön todella terveellisesti ja monipuolisesti.

        En juo koskaan kahvia ja juon runsaasti vettä (olen aina juonut).

        Olen jo vuoden syönyt merisuolaa (Meiran), mutta ostan ensi viikolla sitä Atlantin merisuolaa.

        Teen kaiken ruuan itse tuoreista raaka-aineista eli lisäaineita vältän viimeseen asti ja luomua tulee kanssa paljon syötyä.

        Itse en usko tuohon happo-emäs teoriaan. Olin kyllä yli puoli vuotta ns. emäsdieetillä, mutta tähän fibromyalgiaan en saanut mitään apua siitä. Tuo happo-emäs juttu on vähän sellanen 2 teränen miekka. Toiset uskoo siihen ja toiset ei. Virallisia tutkimustuloksia en ole löytänyt.

        Tunnen monta ihmistä lähipiiristä, jotka syövät mitä sattuu ja paljon sokeria sekä vetävät tupakkia ihan ketjussa, stressaavat ja nukkuvat huonosti, mutta ei heillä mitään fibromyalgiaa ole. Ovat n. 40 vuotiaita.

        Tosin olen lukenut, jotta osa fibromyalgiaa sairastavista saa hiukan helpotusta kipuihinsa ns. emäsvoittoisesta ruokavaliosta.

        Sokeri ja valkoinen jauho eivät edes kuulu ruokavaliooni, muuta kuin pari kertaa kuussa, kun kylässä käypi, niin tarjotaan aina jotain makeaa ja tällöin tulee syötyä jotain pullaa ja piparia, mutta en ole kyllä seuraavana päivänä yhtään kipeämpi kuin yleenssäkkään.

        Joskus tulee myös karkkia syötyä.

        Tässä listaa, mitä pääasiassa syön:
        kaikki viljat ja riisit täysjyvänä
        hedelmiä
        kasviksia
        marjoja (läpi vuoden ja nyt kesällä tuoreina joka päivä, kun torilta niitä haen)
        kanaa
        kalaa
        maitotuotteita
        kaikenlaisia siemeniä ja pähkinöitä
        kananmunia
        hunajaa makeutukseen
        Molkosan
        kookosöljy

        Juon vain vettä ja ruuan maustamiseen käytän merisuolaa ja pippuria.

        Nautaa syön n. kerran viikossa ja sikaa vain grillimakkarassa eli jonkun kerran vuodessa.

        Tässä tietoa.

        Fibromyalgia:
        http://www.reumaliitto.fi/sivut/lehti/fibromyalgiakipuun_on_jo_loydetty_laakitusta_lehti2_2007.html

        Sarjoittainen päänsärky:
        http://personal.inet.fi/koti/eve/Horton.pdf

        Toki olen avoin kaikille kokeiluille, mikä voisi oireitani helpottaa.

        Kaikenlaisia vaihtiehtohoitoja olen myös kokeillut tuloksetta.

        Nukun nyt ihan normaalisti 7-8 tuntia yössä.

        Harrastan uintia ja venyttelen hyvin kaikki lihakset joka toinen päivä.

        Kokeilin nyt aamulla alle 1g tuota MSM:ää ja nyt sitten päänsärky yltyi vaan n. tunti sen ottamisen jälkeen. Perhana ja tarttis lähteä uimaan.


      • hmg
        Mölkky kirjoitti:

        Syön todella terveellisesti ja monipuolisesti.

        En juo koskaan kahvia ja juon runsaasti vettä (olen aina juonut).

        Olen jo vuoden syönyt merisuolaa (Meiran), mutta ostan ensi viikolla sitä Atlantin merisuolaa.

        Teen kaiken ruuan itse tuoreista raaka-aineista eli lisäaineita vältän viimeseen asti ja luomua tulee kanssa paljon syötyä.

        Itse en usko tuohon happo-emäs teoriaan. Olin kyllä yli puoli vuotta ns. emäsdieetillä, mutta tähän fibromyalgiaan en saanut mitään apua siitä. Tuo happo-emäs juttu on vähän sellanen 2 teränen miekka. Toiset uskoo siihen ja toiset ei. Virallisia tutkimustuloksia en ole löytänyt.

        Tunnen monta ihmistä lähipiiristä, jotka syövät mitä sattuu ja paljon sokeria sekä vetävät tupakkia ihan ketjussa, stressaavat ja nukkuvat huonosti, mutta ei heillä mitään fibromyalgiaa ole. Ovat n. 40 vuotiaita.

        Tosin olen lukenut, jotta osa fibromyalgiaa sairastavista saa hiukan helpotusta kipuihinsa ns. emäsvoittoisesta ruokavaliosta.

        Sokeri ja valkoinen jauho eivät edes kuulu ruokavaliooni, muuta kuin pari kertaa kuussa, kun kylässä käypi, niin tarjotaan aina jotain makeaa ja tällöin tulee syötyä jotain pullaa ja piparia, mutta en ole kyllä seuraavana päivänä yhtään kipeämpi kuin yleenssäkkään.

        Joskus tulee myös karkkia syötyä.

        Tässä listaa, mitä pääasiassa syön:
        kaikki viljat ja riisit täysjyvänä
        hedelmiä
        kasviksia
        marjoja (läpi vuoden ja nyt kesällä tuoreina joka päivä, kun torilta niitä haen)
        kanaa
        kalaa
        maitotuotteita
        kaikenlaisia siemeniä ja pähkinöitä
        kananmunia
        hunajaa makeutukseen
        Molkosan
        kookosöljy

        Juon vain vettä ja ruuan maustamiseen käytän merisuolaa ja pippuria.

        Nautaa syön n. kerran viikossa ja sikaa vain grillimakkarassa eli jonkun kerran vuodessa.

        Tässä tietoa.

        Fibromyalgia:
        http://www.reumaliitto.fi/sivut/lehti/fibromyalgiakipuun_on_jo_loydetty_laakitusta_lehti2_2007.html

        Sarjoittainen päänsärky:
        http://personal.inet.fi/koti/eve/Horton.pdf

        Toki olen avoin kaikille kokeiluille, mikä voisi oireitani helpottaa.

        Kaikenlaisia vaihtiehtohoitoja olen myös kokeillut tuloksetta.

        Nukun nyt ihan normaalisti 7-8 tuntia yössä.

        Harrastan uintia ja venyttelen hyvin kaikki lihakset joka toinen päivä.

        Kokeilin nyt aamulla alle 1g tuota MSM:ää ja nyt sitten päänsärky yltyi vaan n. tunti sen ottamisen jälkeen. Perhana ja tarttis lähteä uimaan.

        Kuulostaa aika hyvältä tuo sinun ruokavaliosi. Ei niin kauheasti eroa omasta. Itse juon kahvia kotona niinä päivinä kun olen vapaana töistä, mutta korkeintaan desi päivässä. Töissä en juo, paitsi jos joku erikoistilaisuus ja kaikille tarjotaan. Alussa join töissä mutta huomasin että se lisäsi sydämen tykytystä ja stressiä joten lopetin.
        Vettä juon about 2 litraa, joskus hieman enemmän jos on tarvetta. Karkeaa merisuolaa olen syönyt yli kymmenen vuotta, viime vuodet sitä ranskalaista, senjälkeen kun opin siitä. Viime vuoden aikana olen kokeillut myös intiaanisuolaa ja Himalajan kristallisuolaa. Ihan ok nekin, mutta olen päättänyt pitäytyä atlantinmerisuolaan koska siinä on enemmän mm. magnesiumia ja jodia ja selvästi vähemmän epäpuhtauksia.

        Itse en tee kaikkea tuoreista raaka-aineista, vaikka tiedän että se olisi paras vaihtoehto. Eineksiä en kuitenkaan syö, enkä mikroruokaa. Lisäaineita myös vältän parhaani mukaan. Luomua tulee syötyä aika paljon. Yritän myös minimoida raffinoidulla suolalla suolattujen valmisteiden ja ruokien syöntiä.

        Itse uskon että happo-emäs teoria pitää paikkansa yleisesti ottaen. Mutta siinäkin on eri koulukuntia, toiset enemmän oikeassa, ja jotkut vähemmän. Jotkut voivat olla aika metsässä opetuksissaan. Eräs asia mikä minusta todistaa että siinä on perää on se että ovat pystyneet parantamaan eri syöpiä emäsvoittoisella ruokavaliolla.

        Niin sanottuja emäsdieettejä voi olla monenlaisia. Joku voi olla viisaasti räätälöity, toinen voi olla huono. Jotkut emäsdieetit suosivat paljolti hedelmiä. Mutta jos minä täällä Suomessa rupeaisin hedelmäpainotteiselle "emäsdieetille" niin se ei varmanakaan paljoa tehoaisi, sillä hedelmiä täytyisi syödä mitä kaupasta tai marketista saa, ja ne ovatkin pääasiallisesti happoamuodostavia koska niitä poimitaan epäkypsinä alkuperämaassa. Eli vaikka appelsiini luonnostaan on emästämuodostava niin meidän tuontiappelsiinimme ovat happoamuodostavia. Näin myös mm. banaani ja moni muu tuontihedelmä. Nykyään en syö ulkolaisia hedelmiä kuin muutaman omenan viikossa, ja joskus tuoretta ananasta joka on minulle suurta herkkua.

        Niin, en osaa selittää miksi jotkut eivät fibromyalgiaa saa vaikka kuinka eläisivät. Fibromyalgiasta luin tänään eräästä kirjasta että se voi olla autoimmuunisairaus. Verrattiin sitä rheumatoid arthritis nimiseen sairauteen.

        Sokeria pyrin minimoimaan. Yleensä en sitä saa muualta kuin jos syön jotain tummaa suklaata missä sitä on. Erikoistilaisuuksissa kuten synttäreissä tms. tulee sitten enemmän syötyä. Intiaanisokeria käytän.

        Valkojauhotuotteita vältän, mutta esim. jos vieraissa tulee käytyä niin siellä kyllä syön jos tarjotaan kahvipullaa.

        Karkkia en nykyään osta, paitsi jos tumma suklaa menee karkista. Joskus jos joku tarjoaa karkkia voin ottaa.

        Riisiä syön minäkin täysjyvänä. Usein käytän täysjyväriisijauhoa kun leivon. Kotimaisista viljoista pyrin minimoimaan vehnää, mutta mitä leipää syön syön pääasiallisesti täysjyväleipää, hiivatonta/hapanjuuri. Spelttitäysjyvä näkkileipää syön joka päivä, ja täysjyväjauhoa käytän kun leivon. Joskus olen keittänyt rukiinjyviä, mutta tänä vuonna en ole luontaiskaupasta saanut ruisjyviä. Ne ovat mielestäni hyviä kun keittää.

        Kasviksia pyrin koko ajan syömään enemmän, pääosin kotimaisia, usein luomua.
        Marjoja olen pyrkinyt syödä joka päivä nyt kun on marjasesonki, ja kun kaupungissa käyn ostan useimmiten marjoja mitä ei pihalla kasva.

        Kanaa syön kerran tai pari viikossa, vaikka tiedän että tehotuotettu kananliha ei niin terveellistä olekaan.

        Kalaa syön n. kerran viikossa. Ennen söin useammin, mutta päädyin siihen että purkkisardiineissa ja -makrilleissa ja -tonnikalassa, joita söin, ei ole nimeksikään käyttökelpoista Omega 3:a vaikka niin mainostetaan. Tuotantovaiheessa varmaan viimeistään menevät pilalle. Siksi käytän nykyään Memoilia. Ja olen huomannut että sen Omegat tehoavat.

        Maitoa en ole juonut kahteentoista vuoteen. Lopetin kun olin meijerillä töissä, ironista kyllä. Kuohukermaa käytän kahvissa, voita leivän päälle, ja ulkolaista juustoa raa'asta maidosta syön silloin tällöin.

        Siemeniä en ole syönyt kuukausiin, mutta seesamsiementahnaa syön. Manteleita syön, ja harvemmin hasseleita. Eri luomu pähkinätahnoja syön myös silloin tällöin.

        Kananmunia syön kutakuinkin joka päivä useita kappaleita. Useimmiten luomumunia, joskus Omegaa tai vapaiden kanojen. Tavallisia vältän.

        Hunajaa käytän silloin tällöin, mutta aina tyhjään vatsaan veden kanssa. Koska olen lukenut että se voi aiheuttaa käymistä vatsassa jos syö muun ruoan kanssa. Eli sen ns. terapeuttinen teho on suurin kun syö yksinään tyhjään vatsaan.

        Molkosania en käytä. Joskus vuosia sitten kokeilin ja muistaisin että maku oli liian paha minulle.

        Neitsytkookosöljyä syön minäkin, melkein joka päivä. Olen huomannut että se antaa energiaa, ja jos joskus syön enemmän niin tahtoo paino laskea, eli pitää paikkansa mitä sanotaan siitä, että se edesauttaa rasvanpoltossa.

        Vesi on pääjuoma. Valkoviiniä juon kohtuudella ruoan kanssa, joskus punaviiniä.

        Ruoan maustan minäkin merisuolalla, ja myös käytän Herbamare Spicyä, sekä myös kuivattuja yrttejä kuten oreganoa, timjamia, basilikaa, sekä currya. Ja neitsytoliiviöljyllä myös maustan ruoan.

        Nautaa tulee syötyä useita kertoja viikossa, vaikka tiedän että tavanomaisesti tuotettu naudan liha ei niin terveellistä ole pitkällä tähtäimellä. Olen harkinnut sen vähentämistä. Sianlihaa en syö kuin kerran pari vuodessa. Makkaraa yritän välttää koska siinä tahtoo olla paljon eri aineita jotka haitallisia, kuten E aineita ja soijaa.

        Kiitos noista linkeistä. Voivat vielä olla tarpeen.

        On se merkillistä miten MSM jauhe ei sovi, näköjään, sinulle. Minä sain eilen kuulla miten veljen morsiamen äiti oli saanut apua MSM jauheesta - astmaansa, särkyyn (fibromyalgiaa hänellä). Ja kaikista suurinta oli se että oli tuntenut itsensä niin energiseksi ja pirteäksi, ei muistanut milloin oli viimeksi ollut niin pirteä ja hyvävointinen.


        Siitä emäsdieetistä vielä, jota kokeilit. Ei sinulla satu olemaan siitä yksityiskohtaista tietoa että mitä siinä pitää syödä?


      • Mölkky
        hmg kirjoitti:

        Kuulostaa aika hyvältä tuo sinun ruokavaliosi. Ei niin kauheasti eroa omasta. Itse juon kahvia kotona niinä päivinä kun olen vapaana töistä, mutta korkeintaan desi päivässä. Töissä en juo, paitsi jos joku erikoistilaisuus ja kaikille tarjotaan. Alussa join töissä mutta huomasin että se lisäsi sydämen tykytystä ja stressiä joten lopetin.
        Vettä juon about 2 litraa, joskus hieman enemmän jos on tarvetta. Karkeaa merisuolaa olen syönyt yli kymmenen vuotta, viime vuodet sitä ranskalaista, senjälkeen kun opin siitä. Viime vuoden aikana olen kokeillut myös intiaanisuolaa ja Himalajan kristallisuolaa. Ihan ok nekin, mutta olen päättänyt pitäytyä atlantinmerisuolaan koska siinä on enemmän mm. magnesiumia ja jodia ja selvästi vähemmän epäpuhtauksia.

        Itse en tee kaikkea tuoreista raaka-aineista, vaikka tiedän että se olisi paras vaihtoehto. Eineksiä en kuitenkaan syö, enkä mikroruokaa. Lisäaineita myös vältän parhaani mukaan. Luomua tulee syötyä aika paljon. Yritän myös minimoida raffinoidulla suolalla suolattujen valmisteiden ja ruokien syöntiä.

        Itse uskon että happo-emäs teoria pitää paikkansa yleisesti ottaen. Mutta siinäkin on eri koulukuntia, toiset enemmän oikeassa, ja jotkut vähemmän. Jotkut voivat olla aika metsässä opetuksissaan. Eräs asia mikä minusta todistaa että siinä on perää on se että ovat pystyneet parantamaan eri syöpiä emäsvoittoisella ruokavaliolla.

        Niin sanottuja emäsdieettejä voi olla monenlaisia. Joku voi olla viisaasti räätälöity, toinen voi olla huono. Jotkut emäsdieetit suosivat paljolti hedelmiä. Mutta jos minä täällä Suomessa rupeaisin hedelmäpainotteiselle "emäsdieetille" niin se ei varmanakaan paljoa tehoaisi, sillä hedelmiä täytyisi syödä mitä kaupasta tai marketista saa, ja ne ovatkin pääasiallisesti happoamuodostavia koska niitä poimitaan epäkypsinä alkuperämaassa. Eli vaikka appelsiini luonnostaan on emästämuodostava niin meidän tuontiappelsiinimme ovat happoamuodostavia. Näin myös mm. banaani ja moni muu tuontihedelmä. Nykyään en syö ulkolaisia hedelmiä kuin muutaman omenan viikossa, ja joskus tuoretta ananasta joka on minulle suurta herkkua.

        Niin, en osaa selittää miksi jotkut eivät fibromyalgiaa saa vaikka kuinka eläisivät. Fibromyalgiasta luin tänään eräästä kirjasta että se voi olla autoimmuunisairaus. Verrattiin sitä rheumatoid arthritis nimiseen sairauteen.

        Sokeria pyrin minimoimaan. Yleensä en sitä saa muualta kuin jos syön jotain tummaa suklaata missä sitä on. Erikoistilaisuuksissa kuten synttäreissä tms. tulee sitten enemmän syötyä. Intiaanisokeria käytän.

        Valkojauhotuotteita vältän, mutta esim. jos vieraissa tulee käytyä niin siellä kyllä syön jos tarjotaan kahvipullaa.

        Karkkia en nykyään osta, paitsi jos tumma suklaa menee karkista. Joskus jos joku tarjoaa karkkia voin ottaa.

        Riisiä syön minäkin täysjyvänä. Usein käytän täysjyväriisijauhoa kun leivon. Kotimaisista viljoista pyrin minimoimaan vehnää, mutta mitä leipää syön syön pääasiallisesti täysjyväleipää, hiivatonta/hapanjuuri. Spelttitäysjyvä näkkileipää syön joka päivä, ja täysjyväjauhoa käytän kun leivon. Joskus olen keittänyt rukiinjyviä, mutta tänä vuonna en ole luontaiskaupasta saanut ruisjyviä. Ne ovat mielestäni hyviä kun keittää.

        Kasviksia pyrin koko ajan syömään enemmän, pääosin kotimaisia, usein luomua.
        Marjoja olen pyrkinyt syödä joka päivä nyt kun on marjasesonki, ja kun kaupungissa käyn ostan useimmiten marjoja mitä ei pihalla kasva.

        Kanaa syön kerran tai pari viikossa, vaikka tiedän että tehotuotettu kananliha ei niin terveellistä olekaan.

        Kalaa syön n. kerran viikossa. Ennen söin useammin, mutta päädyin siihen että purkkisardiineissa ja -makrilleissa ja -tonnikalassa, joita söin, ei ole nimeksikään käyttökelpoista Omega 3:a vaikka niin mainostetaan. Tuotantovaiheessa varmaan viimeistään menevät pilalle. Siksi käytän nykyään Memoilia. Ja olen huomannut että sen Omegat tehoavat.

        Maitoa en ole juonut kahteentoista vuoteen. Lopetin kun olin meijerillä töissä, ironista kyllä. Kuohukermaa käytän kahvissa, voita leivän päälle, ja ulkolaista juustoa raa'asta maidosta syön silloin tällöin.

        Siemeniä en ole syönyt kuukausiin, mutta seesamsiementahnaa syön. Manteleita syön, ja harvemmin hasseleita. Eri luomu pähkinätahnoja syön myös silloin tällöin.

        Kananmunia syön kutakuinkin joka päivä useita kappaleita. Useimmiten luomumunia, joskus Omegaa tai vapaiden kanojen. Tavallisia vältän.

        Hunajaa käytän silloin tällöin, mutta aina tyhjään vatsaan veden kanssa. Koska olen lukenut että se voi aiheuttaa käymistä vatsassa jos syö muun ruoan kanssa. Eli sen ns. terapeuttinen teho on suurin kun syö yksinään tyhjään vatsaan.

        Molkosania en käytä. Joskus vuosia sitten kokeilin ja muistaisin että maku oli liian paha minulle.

        Neitsytkookosöljyä syön minäkin, melkein joka päivä. Olen huomannut että se antaa energiaa, ja jos joskus syön enemmän niin tahtoo paino laskea, eli pitää paikkansa mitä sanotaan siitä, että se edesauttaa rasvanpoltossa.

        Vesi on pääjuoma. Valkoviiniä juon kohtuudella ruoan kanssa, joskus punaviiniä.

        Ruoan maustan minäkin merisuolalla, ja myös käytän Herbamare Spicyä, sekä myös kuivattuja yrttejä kuten oreganoa, timjamia, basilikaa, sekä currya. Ja neitsytoliiviöljyllä myös maustan ruoan.

        Nautaa tulee syötyä useita kertoja viikossa, vaikka tiedän että tavanomaisesti tuotettu naudan liha ei niin terveellistä ole pitkällä tähtäimellä. Olen harkinnut sen vähentämistä. Sianlihaa en syö kuin kerran pari vuodessa. Makkaraa yritän välttää koska siinä tahtoo olla paljon eri aineita jotka haitallisia, kuten E aineita ja soijaa.

        Kiitos noista linkeistä. Voivat vielä olla tarpeen.

        On se merkillistä miten MSM jauhe ei sovi, näköjään, sinulle. Minä sain eilen kuulla miten veljen morsiamen äiti oli saanut apua MSM jauheesta - astmaansa, särkyyn (fibromyalgiaa hänellä). Ja kaikista suurinta oli se että oli tuntenut itsensä niin energiseksi ja pirteäksi, ei muistanut milloin oli viimeksi ollut niin pirteä ja hyvävointinen.


        Siitä emäsdieetistä vielä, jota kokeilit. Ei sinulla satu olemaan siitä yksityiskohtaista tietoa että mitä siinä pitää syödä?

        """Siitä emäsdieetistä vielä, jota kokeilit. Ei sinulla satu olemaan siitä yksityiskohtaista tietoa että mitä siinä pitää syödä?"""

        Valmarinin kotisivuilta kattelin mikä olis heidän mielestään ns. emästä tai hapanta tuottavaa ja Pascoe emäsjauhetta käytin.

        Virtsani PH oli ainakin emäs koko ajan, mutta mitähän se kertoo? En tiedä.

        Tässä jotain virtsan PH:sta

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=97&conference=1500000000000112&posting=22000000014668606

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000020&conference=4500000000001580&posting=22000000017064865

        http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=snk03151

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Virtsa

        Joo ja löytyy noista ihan googlella vaikka kuinka.

        Mulla ainakin henki haisi kauhean pahalle sillon, kun olin koko ajan emäs. Nyt en tiedä olenko emäs vai mitä, kun ei ole noita lakmuspapereita.

        Tää netti on siitä mielenkiintoinen paikka, jotta kuka tahansa voi kirjoittaa ihan mitä tahansa, on se sitten totta tai ei ja uskomus on lukijan varassa.

        Olen IT-alalla ja jo 12 vuotta täällä surffannut lähinnä ATK-juttuja luen.

        Ja todella paljon on vanhentunutta tietoa.

        Siksi itse uskon vaivoissani tutkittuun tietoon ainakin tällä hetkellä.

        Fibromyalgiaa tutkitaan edelleen todella paljon ja ainakin toivon, että täsmälääke tähän löytyy.

        On meinaan sen verran näivettävä sairaus.


    • telinevoimistelija poika

      mistä vain twinlabilla on hyvä luontaiskauppa tai sitten rikki mikolta googlaa rikki mikko

      • rudolf_II

        Twinlabin msm:ää ei oo saanu enääaikoihin, mikä on sääli koska tuote on yksinkertasesti paras


    • ratkaisee

      MSM on montaa eri laatua: teollista laatua, joka ei sovellu ihmiskäyttöön, elintarvikelaatua, farmaseuttista laatua (opti-MSM) joka on puhtaan valkoista. Jos ostamanne jauhe on vähänkin tummaa tai sen värissä on epätasaisuuksia niin kyseessä ei ole hyvälaatuinen MSM, huonolaatuinen MSM myös maistuu todella pahalta, ja muistakaa ottaa MSM:n mukana kelatoitua molybdeenia, sitä tarvitaan rikin aineenvaihduntaan kehossa.

      • Mölkky

      • hmg
        Mölkky kirjoitti:

        http://www.etra-liitto.fi/ravinto/ra12.html#otsikko11

        Eli tuota molyybdeenia saapi ihan ruuasta.

        Tarviikos silti otta lisäravinteena, jos ihan vähän (alle 1g) päivässä tuota rikkiä syö?

        Aloitin taasen kokeileen rikkiä ja syön alle 1g päivässä.

        Samaa minäkin olen miettinyt, että tarviiko molybdeenilisää hankkia jos syö MSM:ää alle 1g päivässä. Olen luottavainen että ruokavalioni antaa minulle tarpeeksi molybdeeniä. Varmaan voisi olla tarvetta lisämolybdeenistä jos söisin vuositolkulla grammakaupalla MSM jauhetta.

        Molybdeenin päivittäistarpeen on arvioitu olevan 75 - 250 mikrogrammaa erään lähteen mukaan. Molybdeenin puutostila on hyvin harvinaista, näin muistaisin lukeneeni. En tiedä onko sitä edes dokumentoitu.

        Joten kyllä minä en vielä lähtisi molybdeeni lisää käyttämään näin pienellä määrällä MSM:ää. Monet ihmisryhmät menneinä vuosisatoina ovat saaneet päivittäisestä ruoastaan paljon enemmän orgaanista rikkiä kuin me saamme, eivätkä tienneet mitään molybdeenilisistä.

        Länsimaalainen keskivertoruokavalio antaa verrannollisen vähän orgaanista rikkiä. Syitä on ainakin kaksi

        1. Meillä on tapana käyttää liian korkeita lämpötiloja kun kypsennämme (rikkipitoista) ruokaa. Eräs lähde sanoi että rikki menee käyttökelvottomaksi elimistölle 140 asteessa. Meijerikäsitelty maito ei sisällä kuin pieniä määriä rikkiä, selvästi vähemmän kuin käsittelemätön maito.
        2. Maaperä on köyhtynyt, mineraaleja on vähemmän kuin ennen, mukaanlukien rikki.


      • lisää
        hmg kirjoitti:

        Samaa minäkin olen miettinyt, että tarviiko molybdeenilisää hankkia jos syö MSM:ää alle 1g päivässä. Olen luottavainen että ruokavalioni antaa minulle tarpeeksi molybdeeniä. Varmaan voisi olla tarvetta lisämolybdeenistä jos söisin vuositolkulla grammakaupalla MSM jauhetta.

        Molybdeenin päivittäistarpeen on arvioitu olevan 75 - 250 mikrogrammaa erään lähteen mukaan. Molybdeenin puutostila on hyvin harvinaista, näin muistaisin lukeneeni. En tiedä onko sitä edes dokumentoitu.

        Joten kyllä minä en vielä lähtisi molybdeeni lisää käyttämään näin pienellä määrällä MSM:ää. Monet ihmisryhmät menneinä vuosisatoina ovat saaneet päivittäisestä ruoastaan paljon enemmän orgaanista rikkiä kuin me saamme, eivätkä tienneet mitään molybdeenilisistä.

        Länsimaalainen keskivertoruokavalio antaa verrannollisen vähän orgaanista rikkiä. Syitä on ainakin kaksi

        1. Meillä on tapana käyttää liian korkeita lämpötiloja kun kypsennämme (rikkipitoista) ruokaa. Eräs lähde sanoi että rikki menee käyttökelvottomaksi elimistölle 140 asteessa. Meijerikäsitelty maito ei sisällä kuin pieniä määriä rikkiä, selvästi vähemmän kuin käsittelemätön maito.
        2. Maaperä on köyhtynyt, mineraaleja on vähemmän kuin ennen, mukaanlukien rikki.

        Itse käytin MSM gramman päivässä ja kudosten molybdeeni tippui lähes nollaan, teetin hiuksista hivenaineanalyysin, sitten aloin syömään 150 ug molybdeeniä päivässä ja puolen vuoden kuluttua oli tasot viitearvojen sisällä. Jos maaperä on köyhtynyt niin kyllä se on köyhtynyt myöskin molybdeenin osalta. Pitää myös erottaa varsinaiset puutosoireet, jotka ovat harvinaisia ja sitten subkliiniset puutosoireet, jotka antavat vain vähän merkkejä itsestäänm, mutta jotka ajan myötä saattavat johtaa sairastumiseen


      • Hukassataas
        lisää kirjoitti:

        Itse käytin MSM gramman päivässä ja kudosten molybdeeni tippui lähes nollaan, teetin hiuksista hivenaineanalyysin, sitten aloin syömään 150 ug molybdeeniä päivässä ja puolen vuoden kuluttua oli tasot viitearvojen sisällä. Jos maaperä on köyhtynyt niin kyllä se on köyhtynyt myöskin molybdeenin osalta. Pitää myös erottaa varsinaiset puutosoireet, jotka ovat harvinaisia ja sitten subkliiniset puutosoireet, jotka antavat vain vähän merkkejä itsestäänm, mutta jotka ajan myötä saattavat johtaa sairastumiseen

        Miten MSM vaikuttaa molybdeenin määrään kehossa eli miksi pitäisi ottaa molybdeenilisää, kun syö MSM:ää?


      • hmg
        Hukassataas kirjoitti:

        Miten MSM vaikuttaa molybdeenin määrään kehossa eli miksi pitäisi ottaa molybdeenilisää, kun syö MSM:ää?

        MSM:ssä on 34 prosenttia rikkiä. Molybdeeni (Mo) on osatekijä rikin aineenvaihdunnassa ihmisen kehossa. Eli orgaanisen rikin syönti, joko MSMn muodossa tai ruoan muodossa, tai molempien, kuluttaa jonkin verran molybdeenia. Jos, kun on MSM "kuurilla", jokapäiväisestä ruoasta ei saa riittävästi molybdeeniä syödyn rikin normaaliin aineenvaihduntaan niin silloin on syytä käyttää Mo lisää. Veikkaan että voi tulla ongelmia jos rikki ja Mo eivät ole tasapainossa, ts. siten epätasapainossa että molybdeeniä on liian vähän suhteessa rikkiin. Mitä ongelmia en osaa sanoa. Ehkä joku muu on lukenut tästä.

        Itse pyrin syömään MSM:ää sen verran vähän ettei tulisi tarvetta Mo lisästä, selvästi alta gramman per vrk. . Olen muutenkin aika perusterve ettei ole tarvetta isoista määristä. MSM:n (ts. sen sisältämän rikin) syönnin tarve vähenee kun ei syö ruokaa jota on valmistettu korkeissa lämpötiloissa. Ruoan orgaaninen rikki menee erään lähteen mukaan käyttökelvottomaksi elimistölle 140 asteessa. En tiedä varmuudella mutta arvaan että ainakin osa rikistä voi selvitä kun keittää ruokaa missä rikkiä. Rikki taitaapi olla yksi lämpöherkimmistä mineraaleista. Joten ei ihme että länsimaissa monella on rikin puutosta kun ylikypsennetään rikkipitoisia ruokia kuten lihaa, kalaa.

        Mo:n tarve on arvioitu olevan about 75 - 250 mikrogrammaa per päivä. Keskivertoruokavalio antaa sen verran. Mutta kuten todettu jos käyttää MSM:ää voi nousta tarve lisä molybdeenin käytöstä, riippuen paljonko MSM:ää ottaa.

        Rikin tarve on vaikeampi asia täsmentää koska sitä hädin tuskin on tutkittukaan. Eräässä kirjassa oli arvio että suunnilleen yhtä paljon kuin kalsiumin päivittäistarve, ts. 500 - 1200 mg. Kalsiumin tarvetta sanelevat monet eri tekijät, joillakin tarve on vähäisempi kuin toisilla.


      • Hukassataas
        hmg kirjoitti:

        MSM:ssä on 34 prosenttia rikkiä. Molybdeeni (Mo) on osatekijä rikin aineenvaihdunnassa ihmisen kehossa. Eli orgaanisen rikin syönti, joko MSMn muodossa tai ruoan muodossa, tai molempien, kuluttaa jonkin verran molybdeenia. Jos, kun on MSM "kuurilla", jokapäiväisestä ruoasta ei saa riittävästi molybdeeniä syödyn rikin normaaliin aineenvaihduntaan niin silloin on syytä käyttää Mo lisää. Veikkaan että voi tulla ongelmia jos rikki ja Mo eivät ole tasapainossa, ts. siten epätasapainossa että molybdeeniä on liian vähän suhteessa rikkiin. Mitä ongelmia en osaa sanoa. Ehkä joku muu on lukenut tästä.

        Itse pyrin syömään MSM:ää sen verran vähän ettei tulisi tarvetta Mo lisästä, selvästi alta gramman per vrk. . Olen muutenkin aika perusterve ettei ole tarvetta isoista määristä. MSM:n (ts. sen sisältämän rikin) syönnin tarve vähenee kun ei syö ruokaa jota on valmistettu korkeissa lämpötiloissa. Ruoan orgaaninen rikki menee erään lähteen mukaan käyttökelvottomaksi elimistölle 140 asteessa. En tiedä varmuudella mutta arvaan että ainakin osa rikistä voi selvitä kun keittää ruokaa missä rikkiä. Rikki taitaapi olla yksi lämpöherkimmistä mineraaleista. Joten ei ihme että länsimaissa monella on rikin puutosta kun ylikypsennetään rikkipitoisia ruokia kuten lihaa, kalaa.

        Mo:n tarve on arvioitu olevan about 75 - 250 mikrogrammaa per päivä. Keskivertoruokavalio antaa sen verran. Mutta kuten todettu jos käyttää MSM:ää voi nousta tarve lisä molybdeenin käytöstä, riippuen paljonko MSM:ää ottaa.

        Rikin tarve on vaikeampi asia täsmentää koska sitä hädin tuskin on tutkittukaan. Eräässä kirjassa oli arvio että suunnilleen yhtä paljon kuin kalsiumin päivittäistarve, ts. 500 - 1200 mg. Kalsiumin tarvetta sanelevat monet eri tekijät, joillakin tarve on vähäisempi kuin toisilla.

        Eikös MSM-tuotteisiin sitten kannattaisi automaattisesti lisätä molybdeeniä, jos MSM:n käyttö "syö" kehon molybdeenivaroja? Miksihän MSM-tuottajat eivät ole tätä hoksanneet?


      • hmg
        Hukassataas kirjoitti:

        Eikös MSM-tuotteisiin sitten kannattaisi automaattisesti lisätä molybdeeniä, jos MSM:n käyttö "syö" kehon molybdeenivaroja? Miksihän MSM-tuottajat eivät ole tätä hoksanneet?

        Hyviä kysymyksiä. Ensimmäiseen sanoisin että ehkä kannattaisi, ehkä ei. Riippuen miltä kantilta katsoo. Ehkä olisi hyvä jos MSM tuotteissa olisi automaattisesti lisättyä molybdeeniä, varsinkin silloin kun sellainen suurkuluttaja kyseessä jonka ruokavalio on niin kehno että saa huonosti molybdeeniä siitä.

        Toiseen kysymykseen en osaa vastata. Mahdollisesti laskevat että tienaavat enemmän jos myyvät lisämolybdeeniä erikseen, mene ja tiedä.


    • KAUNIS TELINEVOIMISTELIJA P...

      JATKUVASTI OSTA IHAN MISTÄ VAAN KAIKKI NE ON SUHT SAMALLAISTA TWINLABILLA ON KUITENKIN HELPPOJA PILLEREITÄ

      • mira2

        Tuolta saa msm-jauhetta.
        35€kilo, yli kilon tilaukset 30€ kilo postikulut. Myydään myös pieniä eriä.
        [email protected] (yhteydenotot)


      • Anonyymi

        Twinlab oli huippumerkki, nykyisin harvoin löytää niin hyvälaatuista.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miehille kysymys

      Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse
      Tunteet
      140
      4441
    2. Miksi kaivattusi on

      erityinen? ❤️‍🔥
      Ikävä
      92
      2109
    3. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      15
      2071
    4. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      74
      1868
    5. Haluaisin jo

      Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos
      Ikävä
      54
      1522
    6. Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.

      Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat
      Haapavesi
      142
      1522
    7. VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia

      Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu
      Maailman menoa
      104
      1385
    8. Nainen olet valoni pimeässä

      valaiset tietäni tietämättäsi ❤️
      Ikävä
      75
      1316
    9. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      100
      1273
    10. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      120
      1109
    Aihe