Aqua de Pau

matkaan lähtevä

Varattiin hotelliksi Caloura resort, joka on lähellä Aqua de Pau:n kylää. Onko kenelläkään tietoa ruokailumahdollisuuksista kylässä? Onko suositeltavia ruokapaikkoja vai onko parempi ruokailla hotellissa?

6

2989

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Agua de Pau on osa (freguesia) Lagoan (piiri)kuntaa (concelho) ja siellä on noin 4000 asukasta. Kaikki heistä eivät asu Agua de Paun taajama-alueella, mutta suurin osa kuitenkin.

      Nopea internet-haku Agua de Paun ravintoloista tuotti tuloksena vain Pérola de Oceanon, mutta vain murto-osa azorilaisista ravintoloista löytyy internetistä. Ravintolat täällä ovat suurilta osin pieniä perheyrityksia, jotka eivät vielä kovin paljon perusta turismin varaan, vaaan paikallisiin asiakkaisiin.

      Caloura Resort Hotel sijaitsee noin km:n päässä Agua de Pausta.

      Oletan, että käytössänne on auto. Lagoassa, kunnan keskustassa, joka sijaitsee noin 7 km:n päässä Agua de Pausta, on runsaasti ruokapaikkoja, joista varsin monta löytyy myös internetistä, ainakin portugalinkiellisellä haulla.

      Saattaa olla mielenkiintoista syödä myös muualla kuin hotellissa. On todennäköistä, että Caloura Resort Hotel ei anna aitoa kuvaa Azoreista tai azorilaisesta ruoasta.

      Liikkunette varmasti myös Ponta Delgadassa, josta löytyy enemmän erilaisia ruokailuvaihtoehtoja, vaikkapa lounaaksi. Ribeira Grande on myös varsin suositeltava kaupunkivierailukohde. Siellä käynnin yhteydessä voi vaikkapa poiketa Caldeira Velhassa (lämmmin rikkipitoinen lähde) ja Lagoa de Fogon kraaterijärvellä (Serra de Agua de Pau).

      Jos haluatte tarkemmin perehtyä azorilaiseen ravintolakulttuurriin, vastaan mielelläni kysymyksiinne, myös henkilökohtaisesti.

    • aqua de pau
      • ...linkki, joka on minulla kyllä tallennettuna, mutta kun se on saksankielinen, ei tullut ensiksi mieleeni edes mainita siitä. Saksankielen taito kun on suhteellisen harvinainen

        Eli vasemmalla olevasta valikosta valitsette Informationen/Essen und Trinken ja saatte suhteellisen kattavan valikoiman ravintoloita eri puolilta Sao Miguelin saarta.

        Tipp-merkityt ravintolat ovat miellyttäneet kovasti portaalin kirjoittajaa, mutta kokemushan on aina henkilökohtainen.

        Kaikki Azoreille aikovat, tallentakaa tämä linkki, sillä se on todella käyttökelpoinen.


      • masseur kirjoitti:

        ...linkki, joka on minulla kyllä tallennettuna, mutta kun se on saksankielinen, ei tullut ensiksi mieleeni edes mainita siitä. Saksankielen taito kun on suhteellisen harvinainen

        Eli vasemmalla olevasta valikosta valitsette Informationen/Essen und Trinken ja saatte suhteellisen kattavan valikoiman ravintoloita eri puolilta Sao Miguelin saarta.

        Tipp-merkityt ravintolat ovat miellyttäneet kovasti portaalin kirjoittajaa, mutta kokemushan on aina henkilökohtainen.

        Kaikki Azoreille aikovat, tallentakaa tämä linkki, sillä se on todella käyttökelpoinen.

        Oheisen portaalin lista ei ole tyhjentävä eikä se ole myöskään mikään rankkauslista, sillä sellaista täällä ei ole. Suurin osa azorilaisista ravintoloista on aika samantasoisia eivätkä niiden ruokalistat suuresti poikkea toisistaan. Ravintoloita on siis enemmän kuin mitä portaalin listalta löytyy ja ne voivat olla aivan yhtä hyviä kuin listalla mainitut.

        Joissakin Tipp-merkityissä ravintoloissa ovat hinnat muutaman euron muita korkeammat. Kokemuksesta voin sanoa, että nämä lisäeurot tuovat harvoin lisäarvoa. Useimmat ravintolat osaavat kyllä esim. azorilaisen kalan ja äyriäisten valmistamisen, joten syöminen mereneläviin erikoistuneessa ravintolassa tuo harvoin lisänautintoa. Sitä paitsi useimmat kalaravintolat tarjoavat joka tapauksessa myös lihaa, sillä täydelliseen erikoistumiseen ei ravintolalla näin pienellä väestöpohjalla ole varaa.


    • aqua de paussa

      Oltiin myös tuolla Caloura resortissa. Kahden viikon aikana syötiin kahdesti hotellin omassa ravintolassa, jossa monipuolisen buffen saa 18 eurolla ilman juomia tai 20 eurolla niin, että juomat (vesi, virvokkeet, puna- tai valkoviini kahvi) sisältyy hintaan. Hotellin ravintola järjestää myös paljon jonkin teeman ympärillä olevia buffeita. Toinen noista meidän nauttimistamme oli paikallinen azorilainen buffet. Sitä en osaa sanoa, kuinka alkuperäinen se sitten oli, mutta maukas kuitenkin.

      Aqua de Paussa syötiin kerran O Milenio -ravintolassa. Ruoka oli siellä oikein hyvää. Kylästä löytyy sen lisäksi kaksi muuta ruokapaikkaa, toista ravintolaa me ei kokeiltu ja tämä toinen sitten on jonkinlainen pizzeria-pub -yhdistelmä, jota ei myöskään kokeiltu. Suosittelen syömistä myös muualla, kuten tuolla jo aiemmin suositeltiin. Me syötiin milloin missäkin kylässä, joissa joskus tosin oli hiukan vaikeaa löytää ruokapaikkaa. Ja ruoan laatukin saattoi vaihdella hyvin paljon. Ponta Delgadassa ja Ribeira Grandessa sen sijaan hyviä ruokapaikkoja riittää. Ribeira Grandessa erinomaisen hyvää ja suhteellisen edullistakin ruokaa sai rannalla sijaitsevassa a la bote -ravitolassa. Samalla saattoi terassilta katsella auringon laskua tai lainelautailijoiden taiteilua atlantin aallokossa. Sinne piti mennä vielä uudestaan. :)

      Kalaa tuli syötyä enimmäkseen ja se kyllä oli pääasiassa hyvää.

      • tinsu

        Hei Masseur!
        Kolmen viikon kuluttua ollaa sitten vihdoin Azoreilla! Kiitos vielä kerran autoreittiehdotuksista. Niitä ollaan nyt kovasti tutkittu ja laiteltu muistiin mukaanotettavaan vihkoon. Sellainen meillä on aina vaikka matkustettais kotimaassakin, sieltä löytää nopeasti pikku vinkkejä joita lukee netistä mutta ei sitten kuitenkaan paikan päällä muista.
        Onko sinun praktiikkasi jo auennut? Mikä on osoite ja kuinka se on auki? Jos vaikka kävelyllä poikettaiskin...
        Kevättoivotuksin Tampereelta
        Tiina ja Arska Savela
        PS:Olisiko jotain mitä haluaisit tuotavan Suomesta (suht kevyttä)?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      61
      5814
    2. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      62
      3004
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      57
      2476
    4. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1123
    5. Tietääkö kukaan millaisesta perheestä murhaaja on?

      Onko siis rikkaiden lellipentu, joka luulee, että kaikkea saa tehdä, vai köyhien kakara, jolla ei ole mitään vastuuta ku
      Valkeakoski
      37
      1085
    6. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      57
      1084
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      4
      907
    8. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      813
    9. Ohimenevältä

      Tilalta tämä alkaa jo vaikuttamaan. Arjen pieni piristys olimme toisillemme.
      Ikävä
      29
      793
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      791
    Aihe