teerien ruokinta.

onko,

kellään kokemusta?
ihte tei yhen automaatin tynnyristä ja roudasin suolle. liekköhän syksyllä hyvä paikka..?

7

2139

  Vastaukset

  • On se hyvä paikka meinaa kanahaukoille.. Naapuriseuran äijät hinas kanssa suolle automaatin ja kun kun kausi alkoi ei paikalla ollut juuri muuta kuin sulkakasoja ja kanahaukat pyöri ympärillä.. Suna ottaisin sen pöntön ja hinaisin sen nuoreen tiheään taimikkoon jossa on katvetta ja suojaa maalinnuille.. Siihen ympärille kanu ja supiloukkuja että saat pedot pois ruokpöydästä.. toi tiheikköön vedetty ruokinta automaatti toimi meillä hyvin kun ei päästetty sitä tyhjäks ja ei ammuttu lintuja aivan välittömästä läheisyydestä..

   • 70-80 luvulla teerten ruokinta oli suosiossa ja harrastin sitä itsekin muutamassa paikoin. Tutkimukset kuitenkin osoittivat, ettei hommasta juuri ollut hyötyä kannan lisäämiseksi. Ehkä päinvastoin. Jossain tutkimuksessa todettiin kauralla ruokittujen teerikanojen munankuorien ohentuneen ja hajonneen herkemmin hautomiskautena.
    Mitä paikanvalintaan tulee, olen Mikin kanssa vähän eri mieltä. Kanahaukka saalistaa yllättämällä, eikä voi teeren vauhdille mitään jos se ehtii kunnolla spurtata. Juuri siksi teeret soivat avonevoilla, mistä ne saavat kiihdytettyä ajoissa. Tuollainen pusikko on aika helppo paikka kanahaukalle. Kun se paikan löytää se hakee teeret kuin jääkaapista.


  • Ruokintapöntön ympärillä tulisi olla avointa maastoa vähintään 200 metriä joka suuntaan jolloin teeri kerkeää karkuun huomattuaan vaaran. Ihanteellisin paikka ruokkia teeriä olisi suurehkon hakkuuaukon tms.keskellä jossa olisi myös muutama tähystyspuu jossa osa teeristä voisi olla vahdissa. Metsän reunaan tai tiheikköön ruokkiminen on kanahaukalle jättipotti.

  • Aloittakaa teeren ruokinta talvella. Tutkijan mukaan naarasteeri hyötyy ruokinnasta eniten muutama viikko ennen munien kehityksen alkamista. Eli teeren energiavarannot tulisi tuolloin olla kunnossa, että saa ison ja vahvan poikueen aikaiseksi. Teeri ei tarvitse syksyllä ruokintaa. Se tankkaa silloin marjaa yms.

  • Metsäkanoja ei tarvitse ruokkia. Niillä on sekä kesällä että talvella luonnossa antimet tarjolla ja kuten usein kuvitellaan olisi talvi kanalinnun surma mutta se on päinvastoin. Pohjolan linnut ovat sopeutuneet lumeen ja pakkaseen ja jokainen syö luontonsa mukaisia puun silmuja tai neulasia. Teeri koivun ja metso männyn yms. Luonto pitää ne hengissä ja ihmisen ei pidä siihen kajota kauroineen. Se on silloin kanahaukan ruokapöytä. Onneksi koko teerien talviruokinta on loppunut lähes tyystin.

   • "Metsäkanoja ei tarvitse ruokkia."

    Niin, kylläpä se taitaa tämä teerien ruokinta olla melko turhaa touhua. Teerihän on siitä sopeutuvainen lintu, että se hyödyntää lähes kaikkia puulajeja ruuakseen. Kerrankin seurasin kotini ikkunasta, kuinka neljä naarasteertä söi tuntikausia vanhan männyn neulasia. Ilmeisesti ne syövät myös kuusen neulasia, katajasta nyt puhumattakaan.

    Mutta sellaista ruokkimisvaihtoehtoa olen ajatellut, että joskus houkuttelisin niitä pihaan silmän iloksi, aivan kuten ihmiset ruokkivat talvisin tiaisia. Jos jonkun pihan ympäristössä sijaitsee koivuja, niihin voisi nostaa teeren kuvia houkuttelemaan teeriä vaikkapa kauralyhteitä syömään. Kun ne oppisivat lyhteillä käymään, niitähän voisi asettaa aina vain lähemmäksi talon ikkunoita ja laittaa maahan vaikka hiekkaa jauhinkiviksi.

    Olen huomannut, että pihapuissa istuvat teeret eivät reagoi ikkunan takana liikkuvaan ihmiseen. Ehkä se ikkunalasi jotenkin heijastuksellaan häivyttää ihmishahmon muodot olemattomiin.


  • Olen huomannut että puimaton vehnä joka korrenvahvistajalla varmistettuna pysyy hyvin pystyssä jää sopivasti hangen yläpuolelle on teerien herkkua. Vielä kun laittaa hyvän annoksen kasvitautien torjunta ainetta oikeaan aikaan pitää huolen että kasvusto tuleentuu kohtuu myöhään ei idä syksylläkään helposti. Nytkin pellolla 22 teertä ruokailee lähes päivittäin. Vajaa puolet on niistä akkoja. Kanahaukkaa ei ole näkynyt.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   296
   4843
  2. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   173
   2917
  3. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2672
  4. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   1445
  5. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   79
   1399