teerien ruokinta.

onko,

kellään kokemusta?
ihte tei yhen automaatin tynnyristä ja roudasin suolle. liekköhän syksyllä hyvä paikka..?

7

7548

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miki

      On se hyvä paikka meinaa kanahaukoille.. Naapuriseuran äijät hinas kanssa suolle automaatin ja kun kun kausi alkoi ei paikalla ollut juuri muuta kuin sulkakasoja ja kanahaukat pyöri ympärillä.. Suna ottaisin sen pöntön ja hinaisin sen nuoreen tiheään taimikkoon jossa on katvetta ja suojaa maalinnuille.. Siihen ympärille kanu ja supiloukkuja että saat pedot pois ruokpöydästä.. toi tiheikköön vedetty ruokinta automaatti toimi meillä hyvin kun ei päästetty sitä tyhjäks ja ei ammuttu lintuja aivan välittömästä läheisyydestä..

      • Toinen puoli

        70-80 luvulla teerten ruokinta oli suosiossa ja harrastin sitä itsekin muutamassa paikoin. Tutkimukset kuitenkin osoittivat, ettei hommasta juuri ollut hyötyä kannan lisäämiseksi. Ehkä päinvastoin. Jossain tutkimuksessa todettiin kauralla ruokittujen teerikanojen munankuorien ohentuneen ja hajonneen herkemmin hautomiskautena.
        Mitä paikanvalintaan tulee, olen Mikin kanssa vähän eri mieltä. Kanahaukka saalistaa yllättämällä, eikä voi teeren vauhdille mitään jos se ehtii kunnolla spurtata. Juuri siksi teeret soivat avonevoilla, mistä ne saavat kiihdytettyä ajoissa. Tuollainen pusikko on aika helppo paikka kanahaukalle. Kun se paikan löytää se hakee teeret kuin jääkaapista.


    • sylttykattila

      Ruokintapöntön ympärillä tulisi olla avointa maastoa vähintään 200 metriä joka suuntaan jolloin teeri kerkeää karkuun huomattuaan vaaran. Ihanteellisin paikka ruokkia teeriä olisi suurehkon hakkuuaukon tms.keskellä jossa olisi myös muutama tähystyspuu jossa osa teeristä voisi olla vahdissa. Metsän reunaan tai tiheikköön ruokkiminen on kanahaukalle jättipotti.

    • Ukkoteeri

      Aloittakaa teeren ruokinta talvella. Tutkijan mukaan naarasteeri hyötyy ruokinnasta eniten muutama viikko ennen munien kehityksen alkamista. Eli teeren energiavarannot tulisi tuolloin olla kunnossa, että saa ison ja vahvan poikueen aikaiseksi. Teeri ei tarvitse syksyllä ruokintaa. Se tankkaa silloin marjaa yms.

    • Ryynäsen Topi

      Metsäkanoja ei tarvitse ruokkia. Niillä on sekä kesällä että talvella luonnossa antimet tarjolla ja kuten usein kuvitellaan olisi talvi kanalinnun surma mutta se on päinvastoin. Pohjolan linnut ovat sopeutuneet lumeen ja pakkaseen ja jokainen syö luontonsa mukaisia puun silmuja tai neulasia. Teeri koivun ja metso männyn yms. Luonto pitää ne hengissä ja ihmisen ei pidä siihen kajota kauroineen. Se on silloin kanahaukan ruokapöytä. Onneksi koko teerien talviruokinta on loppunut lähes tyystin.

      • Teeren ystävä

        "Metsäkanoja ei tarvitse ruokkia."

        Niin, kylläpä se taitaa tämä teerien ruokinta olla melko turhaa touhua. Teerihän on siitä sopeutuvainen lintu, että se hyödyntää lähes kaikkia puulajeja ruuakseen. Kerrankin seurasin kotini ikkunasta, kuinka neljä naarasteertä söi tuntikausia vanhan männyn neulasia. Ilmeisesti ne syövät myös kuusen neulasia, katajasta nyt puhumattakaan.

        Mutta sellaista ruokkimisvaihtoehtoa olen ajatellut, että joskus houkuttelisin niitä pihaan silmän iloksi, aivan kuten ihmiset ruokkivat talvisin tiaisia. Jos jonkun pihan ympäristössä sijaitsee koivuja, niihin voisi nostaa teeren kuvia houkuttelemaan teeriä vaikkapa kauralyhteitä syömään. Kun ne oppisivat lyhteillä käymään, niitähän voisi asettaa aina vain lähemmäksi talon ikkunoita ja laittaa maahan vaikka hiekkaa jauhinkiviksi.

        Olen huomannut, että pihapuissa istuvat teeret eivät reagoi ikkunan takana liikkuvaan ihmiseen. Ehkä se ikkunalasi jotenkin heijastuksellaan häivyttää ihmishahmon muodot olemattomiin.


    • Riistanhoitaja

      Olen huomannut että puimaton vehnä joka korrenvahvistajalla varmistettuna pysyy hyvin pystyssä jää sopivasti hangen yläpuolelle on teerien herkkua. Vielä kun laittaa hyvän annoksen kasvitautien torjunta ainetta oikeaan aikaan pitää huolen että kasvusto tuleentuu kohtuu myöhään ei idä syksylläkään helposti. Nytkin pellolla 22 teertä ruokailee lähes päivittäin. Vajaa puolet on niistä akkoja. Kanahaukkaa ei ole näkynyt.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4185
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1640
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1436
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1412
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1160
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1141
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe