Kertokaa kaikki Belgianpaimenkoirasta ;-)

sox

Olemme vihdoin päätyneet koiran ottamiseen. Lapset ovat jo yli 10 v eli pystyvät ottamaan vastuuta koirasta, asumme omakotitalossa, matkustamme paljon (asuntovaunulla). Edellinen koira (saksanpaimenkoira) kuoli jo viisi vuotta sitten eli kokemusta koirista on.
Olemme katselleet paljon eri rotuja ja belgianpaimenkoira olisi yksi mahdollisuus. Kerokaa kaikki mahdollinen belgistä (hyvät ja huonot puolet). Näyttelykoiraa emme halua.

8

1412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tervunen

      Belgi on aivan ihana koira oikeissa käsissä. Säännöt on oltava selkeitä ja niitä noudetettava koko "lauman" =)...Virtaa on HIRVITTÄVÄT määrät. Vaatii johdonmukaisen peruskoulutuksen, mutta oppii kyllä hyvin. Tuhoilee pentuaikana varmaan samalla lailla kuin muutkin...toisilla rodun edustajilla haukku on aika herkässä, joten siihen ei kannata ainakaan yllyttää. Harrastaa voi melkeinpä mitä lajia vaan. Mielestäni on "villimpi" kuin saksanpaimenkoira. Eli hyvät puolet mielestäni: monipuolinen harrastuskaveri, oppii helposti uusia asioita (niin hyviä kuin niitä vähemmän hyviä), laumaansa kiintynyt, leikkisä (joskus vähän liikaakin). Huonoja puolia tietty vaikea löytää, mutta joissain linjoissa enemmän pidättyväisyyttä ja tuo haukkuherkkyys. Vaikea on listata kaikkea, mutta tässä nyt jotakin.

    • tiedät jo

      että belgeissä on kahta eri linjaa, ja linja on valittava harrastusten mukaan. Käyttölinjaista on mielestäni turha harkita jos ei aio harrastaa vakavasti eli tähdätä palveluskoirakokeisiin. Sekalinjaista en uskaltaisi suositella. Suhteellisen terve rotu belgi on verrattuna moneen muuhun, mutta pitkäkarvaisissa muunnoksissa tuntuu epilepsiaa ikävän paljon olevan. Selkävikojakin on esiintynyt kovassa käytössä olevilla koirilla.

      Kasvattajan valintaan on kiinnitettävä huomiota, osa on varmasti sellaisia, jotka eivät kerro totuudenmukaisesti yhdistelmän riskejä ja lähisuvun sairauksia (täysin tervettä sukua ei ole olemassakaan). Luonteissakin esiintyy puutteita molemmissa linjoissa, eivätkä luonnepuutteet kaikkia kasvattajia kiinnosta. Belgianpaimenkoira saattaa olla vilkkaampi ja vaativampi kuin saksanpaimenkoira.

      • belgi 4-ever

        Belgianpaimenkoiramme, 12v groenendael narttu on aina ollut terve koko elämänsä. Yksi ainut korvatulehdus sillä oli adult -iässä. Groenendaelen tuli taloon 7kk ikäisenä täysin kouluttamattomana, oppi kolmen vahingon jälkeen 100% sisäsiistiksi ja osaa kymmeniä sanoja/käskyjä. Se on ollut ongelmaton ja aivan tavallinen perhekoira ja hyvin rauhallinen sisätiloissa oltaessa, eikä vedä hihnassa paljoa. Perheessämme on ollut pieniäkin lapsia. Tulee toimeen kissojen kanssa ollessaan kylässä talossa jossa on kissa. Tulee erittäin hyvin toimeen uroskoirien kanssa. Narttuamme ei ole leikattu. Antaa eläinlääkärin hoitaa tarkastukset kunnolla ja ei ole koskaan ollut agressiivinen. Taloa puolustaa haukkumalla, mutta ottaa vieraat sitten lämpimästi vastaan. On ollut helppo ja mukava koira.


    • varovaisuutta
      • ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

        Olen aivan samaa mieltä ja lisäisin vielä ettei mikään iso koira ole lapsen käsiin sopiva.
        Tällä tarkoitan juuri koulutusta sekä myös ulkoilutusta, 10 vuotias lapsi ei pysty pitelemään isoa voimakasta koiraa jos koira päättää lähteä käsistä se myös lähtee, siinä on aikuisellakin monta kertaa työtä.

        Vaikka ajattelisi kuinka että koira olisi hyvin kouutettu on aina muistettava että se o n kuitenkin koira ja toimii viettiensä pohjalta.

        Palveluskoirilla on usein suojeluvaisto joka saattaa saada koiran toimimaan vaikka ei olisi edes mitään tarvetta, ja usein koirat puolustavat herkästi perheen lapsia.

        Sekä on myös huomioitava se että on muitakin koiria liikkeellä kuin se oma koira, mitä tekee lapsi siinä tilanteessa kun epäsosiaalinen koira tulee vastaan.

        Ymmärtääkö lapsi ihmisen tai koiran elekieltä niin paljon että ei päästä sitä omaa koiraansa lähelle ja pystyykö hän sen hallitsemaan ja vielä niin ettei anna koiralleen signaalia siitä että on jotain epätavallista tapahtumassa.

        Kannattaa miettiä.


      • mutta kuitenkin

        Olen asiasta samaa mieltä. 10-vuotiaan niskoille ei saa "heittää" tälläistä rotua, eikä tietty mitään muutakaan.
        Belgi on sen verran iso koira että vie tuon ikäistä lasta mennen tullen varsinkaan jos ei kunnioita lasta tai perustottelevaisuus ei ole hanskassa.
        Ja siinä voi sattua kaikenlaista...

        Kuitenkin, mietin että ehkei aloittaja tarkoittanutkaan sitä että lasten niskoille koira laitettaisiin. Vaan tuli vaan lasten ikä puheeksi ja siitä mainittua että järkeä on ehkä sen verran päässä että voisi koiraa yleisestikkin harkita.


    • belgitypy

      Meidän molemmat belginartut, tervu 4v ja groenendael 12v ovat ikänsä kantaneet korvat yleensä luimussa ja näin tekevät yhä ilman sen kummempaa syytä. Korvat nousee tarkkaillessa pystyyn.

    • 12 vuotta belgejä

      7kk vanha belgianpaimenkoira groenendael narttumme tuli taloon nuorimman lapsen eli minun ollessa 6-7v. Vanhemmat lapset joita asui kotona viisi, olivat minua kolmesta kymmeneen vuotta vanhempia. Narttumme kiintyi kovasti kaikkiin lapsiin vaikka aluksi ei pitänyt minusta, vaan arkaili ja jopa puri. Nykyään kun olen 17v, tuo samainen belgivanhus on paras ystäväni. Ajat muuttuu.. Mutta alle 10v lapsen kanssa en jättäisi tätä koiraa nytkään kahden, mutta pystyin viemään sen neljälle 9-vuotiaalle tytölle kaveriksi pariksi tunniksi kun vahdin tilannetta. Belgianpaimenkoira on erittäin voimakas koira äkkinäisin ja yllättävin liikkein. Jotkut minun ikäisenikään (17v)tytöt eivät olisi tarpeeksi vahvoja ulkoiluttamaan kahta belgiämme yhtäaikaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      28
      1778
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      6
      1772
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      15
      1251
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      7
      1164
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1142
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      9
      1077
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1021
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      995
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      994
    10. 10
      980
    Aihe