Aihe

Käsisuihku hanaan jälkikäteen?

onkohan mahdollista

Onko käsisuihkua mahdollista liittää jälkikäteen wc-hanaan, jossa bidettä ei ole alunperin? Luulisi, että on jotain saneerausversioita, jos ja kun vanhoissa hanoissa ei ole ollut käsisuihkua mukana...vai onko?

15

2668

  Vastaukset

  • Eli ei ole mahdollista liittää bideetä tavalliseen allashanaan. Hana vaihtoon vaan.

  • jo vastauksen saanutkin, niin ainut vaihtoehto on ostaa uusi allashana jossa on käsisuihkulle oma liitäntänsä. Vaihtoehtoja ei ole (T-liittimien teko painepuolelle ja siihen käsisuihkun liittäminen ei ole sallittua, eikä näin tehdyllä liitännällä pysty edes saamaan kuin kuumaa tai kylmää vettä, eli "käyttölämpöistä").

  • suihkun letku kierretään kiinni sen poresuuttimen paikalle sekottajaan ja eikun suihkuttamaan.

   • Väkisin vaan vaikka kierteet ei ihan samankokoiset olekaan. Ei se oo niin justiinsa.


  • Minä laiton sellaisen, joka tulee hanan päähän, siis siihen kohtaan mistä vettä tulee. Anteeksi taas sekava selitys, mutta olen vain tyttö joka ei osaa vempeleiden oikeita termejä :) Siinä on vipu, joka katkaisee veden altaaseen tulon ja ohjaa sen käsisuihkuun. Tosi helppo homma. Ruuvataan vaan kraanan päähän ja se on siinä. Rautakaupasta saa tai ainakin sieltä Ohlssonilta.

   • Mikäli koko keskustelussa on kyse wc-allashanasta, siis lavuaarissa kiinniolevassa, niin olet siis poresuuttimen paikalle vaihtanut osan nimeltä "vaihdin"? Käyhän se tietysti niinkin jos sopivilla kierteillä (M24x1 ulko) olevan sattuu löytämään, mutta ei mikään järin nätti ja käytännöllinen ratkaisu ole. (Miten se siihen edes mahtuu?) Vai oliko kyseessä kuitenkin seinässä kiinni oleva hana?


   • Markos Mikko kirjoitti:

    Mikäli koko keskustelussa on kyse wc-allashanasta, siis lavuaarissa kiinniolevassa, niin olet siis poresuuttimen paikalle vaihtanut osan nimeltä "vaihdin"? Käyhän se tietysti niinkin jos sopivilla kierteillä (M24x1 ulko) olevan sattuu löytämään, mutta ei mikään järin nätti ja käytännöllinen ratkaisu ole. (Miten se siihen edes mahtuu?) Vai oliko kyseessä kuitenkin seinässä kiinni oleva hana?

    Siis lavuaarin hanan päähän ruuvataan sellainen osa (tuli käsisuihkupaketin mukana, ihan nätti, kuin hanan oma pää mutta pienellä vivulla) ja siitä lähtee letku käsisuihkuun. On kyllä hyvin käytännöllinen eikä vie tilaa yhtään sen enempää kuin hana ilman sitä :) Seinään voi ruuvata pienen telineen suihkulle jos haluaa. Meillä se menee allaskaappiin.


   • tidiitti kirjoitti:

    Siis lavuaarin hanan päähän ruuvataan sellainen osa (tuli käsisuihkupaketin mukana, ihan nätti, kuin hanan oma pää mutta pienellä vivulla) ja siitä lähtee letku käsisuihkuun. On kyllä hyvin käytännöllinen eikä vie tilaa yhtään sen enempää kuin hana ilman sitä :) Seinään voi ruuvata pienen telineen suihkulle jos haluaa. Meillä se menee allaskaappiin.

    siis tällainen:

    https://www.biltema.fi/rakentaminen/lvi/hanat-sekoittajat-ja-tarvikkeet/keittiohanat/keittio--ja-pesuallassuihku-2000041017

    En edes tiennyt, että Clas Ohlson myy myös vastaavia.

    Oma wc -hana on seinässä olevaa mallia ja siinä itse hanassa on vaihdin, jolla veden saa joko tulemaan juoksuputkesta ja sen päässä olevasta poresuuttimesta tai sitten normaalisuihkusta.

    Olisin laittanut tuon, niin saisi veden halutessaan tulemaan bideesuihkusta, jota siis systeemissä ei alunperin ole.

    MUTTA:

    Ikävä kyllä tuo Bilteman myymä versio on liittimeltään sellainen, että se kierretään nykyisen poresuuttimen tilalle.

    Jos sen noin asentaa, niin se uusi bideesuihkun letku alkaa silloin juuri siitä poresuuttimen juuresta, EIKÄ itse hanasta, kuten olisi tarkoituksenmukaista.

    Tuossa Biltema -versiossa ei käsittääkseni edes ole kahta kierteellistä liitintä, vaan 1 kierteellinen liitin ja lisäksi kiinteästi asennettu poresuutin.

    Siksi sitä ei saa asennettua muualle kuin jo olemassaolevan poresuuttimen tilalle.

    Oma kommenttini: Hieno idea, mutta toteutus on jäänyt puolitiehen !

    Se, että bideesuihkun letku alkaisi poresuuttimen kohdalta, hankaloittaa asennusta ja käyttöä sekä on hölmön näköinen. Ja siis aina kun käännät juoksuputken joko ammeen päälle tai lavuaarin päälle, niin se bideesuihkun letkun alkuosa kääntyisi väkisin siinä mukana. Ei näin, Biltema !


  • Riippuu että minkälainen se "wc-hana" on? Eli jos se on lavuaarissa kiinnioleva allashana, niin siihen ei mitenkään saa bideetä, vaan koko hana on vaihdettava bidee-malliseksi. Jos taas se "wc-hana" on seinässä kiinni 60-luvun malliin oleva "yhteis"-hana suihkulle ja lavuaarille, niin juoksuputki on mahdollista vaihtaa ejektorijuoksuputkeksi, johon saa bidee-suihkun letkun kiinni.

  • Hanan poresuuttimen tilalle saa ihan nätin automaattisen bidee suihkun. Se toimii täysin samalla tavalla kuin normaalikin, mitään vipuja ei ole väännettävänä. Letku tosin lähtee siitä hanan päästä ja sitä saa olla siirtämässä pois tieltä. Letku kuitenkin kääntyy. Mukana on adapteri ulko- ja sisäkierteiselle poresuuttimelle. Koko kapistus vaihtajineen, suihkuineen ja letkuineen maksaa alle 20€. Suomessa en niitä ole paljon nähnyt, mutta Virossa löytyy joka rautakaupasta. Suihkupää ei ole paras mahdollinen, mutta tilalle voi viahtaa vaikka Oraksen.
   Itse kuljetan tuollaista matakoilla ukana. Kovin harvasta hotellista löytyy bidee.

  • Hanan juoksu putkenpäähän on mahdollista ruuvata sihdin tilalle eräänlainen automaattinen venttiilii josta alhaalta tulee normaalisti vettä ja kun pideen kahvan ventiilin aukausee vesi kääntyy ap suihkuun. minä löysin kerran halpahallista sellaisen mutta en ole nyt viimeaikoina niitä nähnyt vaikka tarvitsen toisen samanlaisen.

  • Tässä näkyy yli kymmenen vuotiaiden viestiketjujen nostoviikkojen satoa

   • Mutta saatiin sentään mainostettua laittomia kehitysmaapatentteja. Tavalliseen allashanaan kun ei saa poresuuttimen tilalle pukata minkäänlaista sulkuventtiiliä. Temppu voi johtaa siihen että ei-juomakelpoista lämmintä vettä kulkeutuu hanan kautta kylmävesipuolelle. Toki toisinpäinkin toimii eli kylmää kuuman sekaan. Ja naapurit kiittää...


  • Ei saa eikä ole mahdollista pesuallashanaan lisätä _mitään_ patenttiratkaisuita myytiin niitä Kiinassa tai Suomessa. Ainoa vaihtoehto on hanan vaihtaminen bideemalliin.

   Ainoa poikkeus on tässäkin keskustelussa jo aiemmin mainittu 60-luvun mallin ns. "keskihana", eli ammeen/suihkun ja pesualtaan välissä oleva yhteinen seinähana, jonka pitkää juoksuputkea käännellään sen mukaan kumpaan haluaa vettä. Sen juoksuputken tilalle saa vaihtaa ejektorijuoksuputken, johon saa bidee-suihkun kiinni.

  • Kaikissa letkuliitännäisissä pitäisi olla takaisku ja imusuoja.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa tahtoo Mikon kanssa yhteisen lapsen

   On kuitenkin kiire sillä sairaus voi paheta ja se kaataisi vauvahaaveet: "Lentoemäntänä työskentelevä mediapersoona Maisa Torppa, 29, kertoo tuoreess
   Kotimaiset julkkisjuorut
   143
   11611
  2. Maisuliini vongannut vieraalta mieheltä

   Käsi pystyyn kenelle tuli yllärinä: https://www.seiska.fi/Uutiset/Maisa-Torppa-taas-suhdeskandaalissa-Yritti-iskea-kaasonsa-miehen-ystavat-hylkasivat
   Kotimaiset julkkisjuorut
   292
   5705
  3. Jättiselvitys: He saivat 100 000 euroa Business Finland tukea

   Jättiselvitys Business Finlandin koronatuista: he saivat 100 000 euroa, yli tuhat peruutti hakemuksensa https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007660
   Maailman menoa
   81
   4081
  4. Turun seudulla löydetty ensimmäiset uudelleen koronaan sairastuneet

   Taitaa rokotukset mennä hukkaan, kun ei tulekaan immuniteettiä. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/5039e73d-b54b-4edd-a962-a3c841d846d7
   Maailman menoa
   96
   3310
  5. Onkobmaisasta rikostutkinta päällä?

   Vauva palstalla oli lähipiirin viestit julkaistu mitä siellä täydellisessä pikku perheessä todellisuudessa tapahtuu... Aivan järkyttävää tekstiä jos p
   Kotimaiset julkkisjuorut
   180
   2076