aaltosen ölyvärityö

bukee

Hei, Tietäsikö kukaan taidemaalari aaltosta? En tarkoita Wäinöä, vaan onko lie toista maalaria joka on vaikuttanut esim. forssan alueella? Itselläni on peritty öljyvärityö jossa on kuulemma joku forssan entinen kauppa (lammin kauppa ehkä?). Taulun maalausvuotta ei näy, mutta veikkaisin että varmaan 70-80 vuotta vanha. Etualalla on keltainen puurakennus ja sen päässä punainen varastorakennus, edessä iso koivu jonka vieressä hevosen pitopaikka. Tässä lyhytkäysyydessään kuvailu.

13 kommenttia

Äänestä

Vastaukset

 • Olet oikeilla jäljillä. Forssassa vaikutti taidemaalari nimeltään Kalle Aaltonen (en ole etunimestä 100%). Hänellä on laaja, epätasainen tuotanto, jossa on joukossa oikein kelpo maalauksia. Yleensä hän maalari paikallisia aiheita. Hänet tunnetaan hyvin Forssan kulttuuripiireissä. Paljon lisätietoa saat ottamalla yhteyttä Forssan kaupungin kulttuurisihteerin, puh. (03) 41411 vaihde.

 • Terve!

  Kalle Aaltonen on oikea nimi ja Forssassa on aikanaan vaikuttanut. Taulu olisi mielenkiintoista nähdä. Millainenhan taulu on kyseessä, onkohan taulu myytävänä ja mihin hintaan.. Ota yhteyttä, jos myynti kiinnostaa.
  Reijo Saintola reijo.saintola@luukku.com

  • Moi, luin viestisi ja otan lähipäivinä yhteyttä lähettämällä sähköpostiisi kuvan taulusta, siinä on puiset vanhat kaiveretut kehykset, eivät kovin priimakunnossa, taulu on öljyvärityö, maalattu kaiketi ohuelle vanerille, esittää taloa, jonka päässä on jokin punainen varastorakennus ja talon edessä on hevosten kiinnitysparru, tai jotain sellaista, tarkemmin näet, kun lähetän kuvan, koitan lähettää sen tänä viikonloppuna:)


  • bukee kirjoitti:

   Moi, luin viestisi ja otan lähipäivinä yhteyttä lähettämällä sähköpostiisi kuvan taulusta, siinä on puiset vanhat kaiveretut kehykset, eivät kovin priimakunnossa, taulu on öljyvärityö, maalattu kaiketi ohuelle vanerille, esittää taloa, jonka päässä on jokin punainen varastorakennus ja talon edessä on hevosten kiinnitysparru, tai jotain sellaista, tarkemmin näet, kun lähetän kuvan, koitan lähettää sen tänä viikonloppuna:)

   tässä yksi kuva rautatienkatu:

   http://www.tyovaenperinne.fi/tyovaentutkimus/tt2005/nettiversio/g2.htm


 • Hei !

  Minulla on myös Forssassa vaikuttaneen Kalle Aaltosen maalaus perittynä. Arviolta 30-luvulta.
  Oma työni on iso rypälekorimaalaus. Antiikki arvioitsija antoi itse maalaukselle vain 100 € hinnan, silloiset kehyksen jopa 200- 300 €.

  • Terve!

   Jos viitsit ja kiinnostaa jopa taulun myyminen, mailaatko vaikka:
   reijo.saintola@luukku.com
   Ja jos on vaikka mahdollista saada digikuva wepin kautta taulusta?

   Terveisin Jyväskylästä Reijo Saintola, 040 55 70 23


 • Kalle Aaltosen omenat maalaus. Jollekkin vanhalle säkkikankaalle maalattu. Äiti joka Forssasta kotosin, kertoi että tauluja sai maalarilta joskus rahan sijaan maksuna.

  • äidiltä historiikkia. Kalle oli kuulemma metsien mies joka kulki ryysyisissä vaatteissa ovelta ovelle kauppaamassa tauluja halvalla. Äidillä iso taulu, taistelevat metsot.


 • gookleta kalle aaltonen. minulla useampi taulu häneltä. äiti oli forssasta joten sitä kautta tulleet minulle.

 • Minulla on sen verran tietoa Aaltosesta mitä äitini jänestä kertoi, hän oli kiertävä taidemaalari.
  Hän myi taulujaan joskus rahasta ja joskus ruuasta tai yöpaikasta.
  Äitini mukaan hän kierteli 30 luvulla ja ehkä 40 luvulla.
  Itseläni on kotona seinällä aaltosen maalama kukka-asetelma.
  Äitini oli forssan likkoja.

  • Tervehdys. Kalle Aaltonen kierteli Forssan seudulla vielä 50- ja 60-luvullakin. Jopa ehkä 70-luvun alussakin. Itse olen vuosikertaa -59. TommQuest: äitisi on ihan oikeassa, Aaltonen tosiaan jätti joskus ruuasta maksuksi "töhryi".


 • Arvo Aalto syntynyt Suodenniemellä 1911.
  Maalasi tauluja, maisemakuvia.

 • Minkä arvoisia nuo töhryt mahtaa olla

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.