Timantista/vakuutuksesta

blingbling

Hei. Olisi muutama kysymys. Täytyykö kihlasormus vakuuttaa erikseen? Sormus on valkokultainen, antiikkityylinen jossa paljon kaiverruksia ja prinsessatyyliin istutettu river (D) 0,7 timantti. Satuin näkemään Hki keskustaliikkeessä TW 0,62 valkokultaisen sormuksen ja hinta oli 5900e. Kotivakuutus ei korvaa yli 5000e yksittäisiä esineitä. Miten sormuksen arvo arvioidaan vakuutusyhtiöllä? Enhän mä nyt mitään kuitteja halua kun en halua tietää helyn hintaa. Voiko sormuksen siis viedä johonkin arvioitavaksi vakuutusyhtiöön?

Toiseksi, mistä löytyy luotettava kultaseppä tekemään kaiverruksen? Saako siitä jonkinlaisen kuitin kun jättää sormuksen puhdistettavaksi/kaiverrettavaksi? En halua että timantti on vaihtunut huoltotyön jälkeen lasinpalaksi ja kiikutettu itärajan taakse. Helsingissä kun on niin eritasoisia liikkeitä :(

3

4404

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • m77

      "Satuin näkemään Hki keskustaliikkeessä TW 0,62 valkokultaisen sormuksen ja hinta oli 5900e. Kotivakuutus ei korvaa yli 5000e yksittäisiä esineitä."

      Lähdetään tästä. Taitaa olla niin, että sormuksen arvo on tuo 5900, mutta vain niin kauan kun se on kaupan ikkunassa ja vitriinissä. Kun ostaja kävelee kynnyksen yli, sen arvo romahtaa. Tällä on harvoin väliä. Korulla on suuri tunnearvo ja sitä ei myydä edelleen.

      Jos kävelet saman liikkeen ohi vaikkapa parin kuukauden päästä niin tuo sormus voi olla myynnissä 3000 euron hintaan eli puoleen hintaan. Miten se voi olla niin?????!! Niinpä. Joku tässä nyt mättää mietin, kun katselin -60% hintalappua. Koruun kinnitys ei maksa montaa tonnia, ei tasan tarkkaan. Entä tunteeko moni ihmistä jolla olisi pelkkiä kiviä sijoituksena? Eipä niitä juuri taida olla, koska kiviä myydään vain koruissa. Esim. kultaharkkoja sen sijaan on jo kultakauppojen ikkunoissa. Ne eivät koskaan ole 50% alessa....

      Timantti on yliarvostettu ja hinnoiteltu kivi harvinaisuuteensa nähden. Hype on saatu aikaan kovalla markkinoinnilla ja markkinoiden säännöstelyllä. Nykyisin maksetaan jopa hiomattomista kivistä ja enemmän kuin hiotuista. Tästä on kiitäminen De Beersiä ja muita kartellin jäseniä.

      Joka tapuksessa timanttikoru on hieno koru. Varsinkin näyttävä sellainen. Sitä en ala kiistämään.

      Summattuna. On ehkä tyhmää ottaa kallista vakuutusta sormusta varten. Vakuutusyhtiö sen tekee kyllä, mutta lasku on kova ylivakuuttamisesta. Kotivakuutus on perushintainen ja saat sieltä sen 5000 tarvittaessa. Tuo sinun saattoi olla tosin "ovh:lta" toki enemmän.

      Jos kanttisi kestää niin meneppä huviksesi kysymään muutaman vuoden päästä paljollako kultakauppias lunastaisi sormuksesi (tai siis timantin, koska siitähän se hinta siihen tulee). Ota se huvin kannalta ja totea lopuksi ettei se ole myytävänä koska se on liiton symbooli. :)

      Lykkyä pyttyyn kaikille sormuskaupoissa.

      • Knultaseppä

        Kiven istutus sormukseen vaikkapa kruunu istutuksella kultineen päivineen ei pitäsi maksaa yli 250 e, paitsi jos maksa jollekin disainerille hyvän miehen tai naisen lisää. Jaa kuinka niin ei? No tässä:

        Kiven istukan vääntäminen kestään muutaman tunnin (tehdään istukka, liitetään se sormukseen, hapotetaan ja kiillotetaan). Siinä ei ammatilaisella kauan nokka tuhise.

        Gramma kultaa maksaa seostettuna sepälle jotakuinkin 16 e gramma (750) ja työstä vaikka satku ja alvit päälle. Liiketilan vuokra luonnollisesti maksaa, työkalut kuluvat ja eläkkeensäkin on maksettava.

        Timanttien hinnat on muutenkin pilvissä ja rahalle saa suhteessa pienen kiven kun minkä muun tahansa tähtisafiirin, safiirin, rubiinin tai smaragdin saisi samalla hintaa miehen peukalon kokoisena.

        Asiakkaat ovat melkein saaneet hepuleita kun arvoin rehellisesti heidän sormuksensä kiven hinnan ja vielä vähän yläkanttiin. Hinta tippuu kivessä heti kun kävelet kaupan ovista ulos. Asiantunteja seppä voi kertoa sinulle tämän kaiken saman jos uskaltaa. Gemologi taasen selittää jotain timanttien harvinaisuudesta. Timantteja on maailmassa liikenteessä suunnattomasti ja kyllä niitä suomessakin on joka toisella aikuisella ihmisellä, joten ovatko ne harvinaisia? Ehkä jos koko on yli 1 ct luokkaa niin ehkä niitä on vain muutamia kymmeniä tuhansia Suomessa.


      • p.Jäppinen

        Kyllä sijoituskiviä myydään.
        Tuttuni, joka rikastui tietotekniikkabuumissa, on ostanut 800 000 kivet.
        Toinen tuttu osti aikoinaan kiviä 500 000:lla, ja onnistui myymään ne hyvällä hetkellä yli 600 000 hintaan.

        De Beersin vaikutusvalta alalla kyllä vaikuttaa hintakehitykseen, puoleen jos toiseen.
        Tästä syystä kivien ympärillä ei ole samanlaista spekulanttikauppaa kuin kullan parissa ja siitä syystä voitot eivät sijoitustimanteissa yleensä ole esimerkkini mukaisia, mutta timanteissa raha on kuitenkin paremmin turvassa kuin metalleissa.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      47
      3065
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2301
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      122
      1680
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      100
      1543
    5. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1067
    6. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      169
      934
    7. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      44
      901
    8. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      175
      846
    9. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      71
      791
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      754
    Aihe