Nykyajan nuoret

Tilanteen tietävä.

Inhottavaa, kun niin moni teini, jolla on huonot tavat pistää silmään. Millään ei ole mitään väliä heidän mielestään kuin heidän omilla asioillaan ja ärräpäitä on heiteltävä joka välissä. Kännääminen ja tupakointi ovat myös riistäytyneet käsistä. Kyllä ottaa päähän. Pitäisi ampua jotkut pissikset ja fruittarit ja muut joiden elämässä ei tunnu olevan muuta sisältöä kuin v-sana ja kalja sekä tupakka.

9

1176

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nuoriäittä

      Nykyajan nuoret??? Mielestäni tuo sama meininki on jatkunut hamasta 70-luvusta saakka.

      Tilanteen tietävä taitaa itse myös kuulua tuohon nuorisoon kun kieli on noin ontuvaa ja aivan ampua tekisi mieli.

      "Inhottavaa, kun niin moni teini, jolla on huonot tavat pistää silmään."

      Sinun täytynee kyllä puuttua tuohon, sehän sattuukin.



      Mutta tästä voisi aloittaa uuden hieman kypsemmän keskustelun "nykyajan" nuorison käyttäytymisestä. Onko mielestänne kyse huonosta kotikasvatuksesta vai turmeltuneesta mediasta? Onko kyse todella nuorisosta vai onko ongelma vanhemmissa? Vaikuttavatko televisio-ohjelmat, nuorisolehdet tai musiikki mielestänne nuorison käytökseen vai onko ongelmaan muita syitä?

      Asiallista mielipiteitä ja keskustelua kiitos!!!

      • Tilanteen tietävä

        En kuulu tuohon nykyajan nuoriso kastiin. Olen lukiolainen, jota uhattiin jopa tappaa ylä-asteella, en juo, polta tai kiroile. On vain liikaa kokomuksia muuten millaisia nuoret ovat.

        Uskoakseni nuoren käytökseen teininä vaikuttaa eniten vanhemmat ja kasvatus. Minua ei ole kasvatettu mitenkään erityisesti, mutta uskovainen olen ja kävin kirkossa juuri viime sunnuntainen. Olen vain käärmeissäni koska juuri tänäänkin kuulin ja näin "Teinixien" käytöstä julkisella paikalla. Kaverit vaikuttavat myös nuoren kehitykseen ja käytökseen. Mediakin vaikuttaa, mutta ei yhtä vahvasti uskoakseni.


      • Nuoriäittä
        Tilanteen tietävä kirjoitti:

        En kuulu tuohon nykyajan nuoriso kastiin. Olen lukiolainen, jota uhattiin jopa tappaa ylä-asteella, en juo, polta tai kiroile. On vain liikaa kokomuksia muuten millaisia nuoret ovat.

        Uskoakseni nuoren käytökseen teininä vaikuttaa eniten vanhemmat ja kasvatus. Minua ei ole kasvatettu mitenkään erityisesti, mutta uskovainen olen ja kävin kirkossa juuri viime sunnuntainen. Olen vain käärmeissäni koska juuri tänäänkin kuulin ja näin "Teinixien" käytöstä julkisella paikalla. Kaverit vaikuttavat myös nuoren kehitykseen ja käytökseen. Mediakin vaikuttaa, mutta ei yhtä vahvasti uskoakseni.

        Joku viestejäni ennenkin lukenut saattaa nauraa että taas siellä se Nuoriäittä paasaa kunnioituksesta kuin viimeistä päivää, mutten silti voi olla ottamatta sitä taas esille, koska sen puute on minun mielestäni yksi isoimmista ongelmista nykyajan maailmassa, myös nuorten keskuudessa. Ja eihän tuo mikään ihme ole, kun nuori joka paikassa saa todistaa, ettei mikään ole kunnioituksen arvoista, eivät edes he itse.

        Ehkä vastasin viestiisi niin kärkkäästi, tuo kommentti "tappamisesta" otti kovasti luonteelleni , mutta myönnän toki, etten käyttäytynyt kovinkaan asiallisesti vastatessani viestiisi noin ivallisesti ja pyydän anteeksi.

        Mutta, äidit ja isät, pyydän yhä kommentteja aiheeseen.

        Kauniita loppukesän päiviä kaikille!


    • kkkkkkk

      no mitäs ette kasvata lapsianne sillein että hei eivät joisi ja kiroilisi?
      Turha väittää ettei aikuinen mahda mitään teinille.

    • LuumuMatto

      Itseasiassa jossain oli juttua että nuorten tavat ovat parantuneet sitten 80-luvun huomattavasti.

      Että miten niin nykyajan nuoret?

    • ei voi mitään?

      Miksi moittia ja syyttää nuoria, kun heidät on kasvattaneet (tai jättäneet kasvattamatta) vanhemmat. Tottakai lapsi/nuori kokeilee rajojaan ja menee siitä yli mistä aita on matalin. Mutta vanhempien asia on ohjata, valvoa ja pitää rajoja lapsilleen.
      Vanhemmat eivät taida viitsiä olla vanhempia, koska se ei ole helppoa eikä se ole vain hauskaa kaveruutta lasten kanssa. Vanhemmuus on vaikea ja kokopäiväinen homma, vaikka kuinka olisi päivätyössäkin.
      Mutta miksi lapsia on niin paljon iltaisin ja öisin ulkoa -missä heidän vanhempansa ovat. Kuka on antanut heille luvan mennä ja tulla oman mielensä mukaisesti.
      Minulla on murkkuikäinen tyttö ja hän ei takuulla juokse iltamyöhään ulkona. Jousumme keskustelemaan joskus tiukastikin asioista, mutta yritän aina painottaa sitä, että olen huolissani ja vahdin häntä, koska välitän hänestä niin paljon. Luotan kyllä häneen mutten ympäröivään maailmaan. Sen takia tulen pimeällä häntä vastaan koiraa ulkoiluttaessani (jos hän joskus on saanut olla pidempään kaverinsa luona).

    • 16-vuotias.

      Niin ja olen hyvin pahoillani siitä, että jotkut jaksavat olla tuollaisia idiootteja. Tarkoitan siis niitä typeriä nuoria.

      Enpä voi sanoa etten itse koskaan kiroilisi tai etten joskus ahdistushäiriööni tupakkaa polttaisi, mutta yritän olla kuitenkin kohtelias ja käyttäytyä hyvin.
      Se on niin sääli, että jotkut pilaavat nuoruutensa kontaten tuolla metsissä ja pusikoissa juomassa, kun olisi paljon parempaakin. Muutenkin minusta on hyvin outoa, että hyvin harva nuori ymmärtää kohtuudella juomisen päälle vaan aina pitää vetää niin hiton överiksi. Lähinnä säälittää ja itkettää sen takia, koska sitten kaikki nuoret leimataan tuollaisiksi.

    • Anonyymi

      kyllä aina kalja maistuu!

    • Anonyymi

      tupakaaki tulee polteltua

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8256
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1654
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe