koira rivitalossa

bebi

Otimme koiran pennun alkuvuodesta ja asumme siis rivitalossa kaupungissa.Naapuri nalkuttaa ettei koira saa tehdä tarpeitaan meidän omalle pihalle, vaan että se pitää viedä metsään (matkaa 0,5 km) tarpeilleen. Olemme kyllä keränneet kakat pois säännöllisin väliajoin, niin ettei hajuhaittoja pitäisi olla. Yritin etsiä kaupungin jär.säännöistä säädöksiä, ei löytynyt kovin konkreettista tietoja. Siis jos teillä omakohtaisia kokemuksia tai tietoa asiasta, niin KIRJOITELKAA. Ei kehtaa haistattaa peetä ennen kuin varma asiasta.

9

3011

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anneli

      ne kikkarat pois pihalta ja viekää lenkeille..muuten ihmettelen tuota miksi ihmiset pitää koiraa rivitalonpihalla narussa kun on yksin.Mun koira on vain silloin pihalla kun mekin eli kesällä kiva löhötä ja touhuta pihalla. Kukaan ei valita kun toimitte oikein..Riviarin piha on myös omistajan käytössä mutta järj.sääntö velvoittaa sen pidettävän siistinä..lisäksi rivitaloyhtiöillä on omat säännöt mitä pihalle saa istuttaa yms.

      • Kohta vekara kotona

        Parin viikon kuluttua on pentu tulossa perheeseen. Onko tietoa, voiko rivarin nurmikonpläntin aidata esim. vihreällä puutarhaan tarkoitetulla aidalla? Naapuri kun on toiselta puolelta suuressa viisaudessaan repinyt ennen meidän sinne muuttoa pensasaidan pois, toisella puolella se edelleen on. Eikä naapuri mikään koiraystävä ole muutenkaan (sanaharkkaa tiedossa siis muutenkin....) Olishan se kiva, kun pentu meidän siinä ulkona touhutessa (naapurin raivoksi myös grillatessa) saisi vipeltää vapaana eikä todellakaan "narun jatkeena". Uteliaana penikkana varmaan ilman aitaa poukkaisi jossain vaiheessa naapurin puolelle ellei aitaa ole.


      • minelan

        No ei meidän talossa ainakaan ole mitään sääntöjä mitä saa istuttaa mitä ei. Toisilla piha on kuin Edenin puutarha , tai oikeastaan kaikilla.
        Piha kuuluu huoneistoon ja ainoastaan sen omistaja, haltija, määrää mitä pihallaan tekee, edellyttäen tietysti, että siitä ei ole napurille todellista haittaa.
        Hallituksen pj. pois muuttanut omakotitaloon


    • Maisku

      Mielestäni kerrostalossa vastaavanlainen tilanne kyllä vaatii toimenpiteitä, siellähän piha on kaikkien yhteinen, mutta koska rivitalossa jokaisella on oma piha, ei koiran kakkaamisen pitäisi naapuria häiritä silloin kun se todella tapahtuu omalla pihalla.

      Jaksaa siis todella ihmetyttää, että ihmiset jaksaa valittaa mitä kummallisimmista asioista! Jos vielä kerran siivoatte kakat säännöllisesti pois, ei pitäisi naapurilla olla nokan koputtamista. Omalla pihallaan naapuri puolestaan saa paskattaa vaikka hevosta.

      Jos koira on kaiken lisäksi vielä suht pentu, ei se jaksaa pidättää vielä kovin kauaa, ei ainakaan puolta kilometriä, kun se kerran on ulos päässyt! Kyllä minustakin olisi ihanaa asua omakoti- tai rivitalossa, että pentua voisi käyttää pikkuasioilla omalla pihalla.

      Naapurillesi terveisiä että kannattaa varmaan muuttaa omakotitaloon susirajan taakse, missä ei aidan takana asu ketään!

      Jos ei kaupungin järjestyssäännöistä löytynyt tietoa, kannattaa varmaan ihan soittaa tällaisista asioista tietävälle kaupungin työntekijälle, kuka hitto se sitten lieneekään...Puhelinluettelosta luulisi joku löytyvän! Tsemppiä teille ja naapurillesi...noh, jääköön sanomatta! =)

      • rivari

        itsekin rivarissa koiranomistaja ja olen sitämieltä että jos omalle pihalle paskoo, niin ei naapureilla ole nokan koputtamista asiaan. Tosin itselläni on se hyvä tilanne että heitän pitkät lenkit, eikä koirani pasko kuin metsään.
        Kuiteskin koiran omistajan velvollisuuksiin kuuluu ettei aiheuta häiriötä (esim järjetöntä melua). Paskan haju on pieni haitta...eikä haittaa kenenkään välttämätöntä nukkumista.
        Jokatapauksessa ihmisiä on erilaisia, niinkuin koiriakin ja suvaitsevuus tässä yhteiskunnassa kuuluu kaikille tiettyyn rajaan asti. Tietysti itsekin haluaisit että koirasi ei paskoillaan täyttäisi omaa pihaasi, mut jos on hirveän hankalaa, niin minkäs sille voi.
        Tosin itse sinuna kävisin lenkeillä säännöllisesti (varmaan niin teetkin) ja keräisin jätökset pusseihin, niin on ainakin mallikelpoista touhua. jos joskus paska tulee pihalle, ei kannata stressiä ottaa:)


    • Koirafani

      mä oon sitä mieltä että voisitte kyllä käyttää sitä mehtässä jos sinne on kerran niin lyhyt matka kuin puol kilsaa. se ois teidä ja koirankin parhaaks. jos keräät ne pois heti niin haittaa ei pitäisi kuitenkaan olla.

    • Reksis

      Suurin syy siihen, että ihmiset yleensäkin vihaavat koiria on se koiran omistaja joka ei hoida koiraansa. Koirafobia on äärimmäisen harvinainen synnynnäisenä. Pidän itse todella paljon koirista. Samaa en voi sanoa kaikista koiranomistajista!

      • ikivanhaaihe

        Et sitten yhtää vanhempaa topikkia löytänyt :D:D:D????


    • Mur

      No. Minulla oli samanlainen tilanne. Eli naapurini ilmoitti isännöitsijälle koirastani ja nyt hän laskee oman koiran takaovesta vapaaksi kakkimaan toisten pihalle. Oho se karkasi tyyliin. Olen ajatellut että naapurilla on oma lehmä ojassa . T.😐

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1615
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1469
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      63
      1368
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      32
      1340
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      48
      1303
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1238
    7. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1126
    8. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1092
    Aihe