Mitä tarkoitta yksi/kaksitoimisuus?

JamesHetfield

Mitä pistooleissa tarkoittaa yksitoimisuus tai kaksitoimisuus? Entä miten nuo toimii molemmat toiminnot sisältävässä pistoolissa,eli miten voi valita toisen käyttöön?

5

7333

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kaapunnipoeka

      Otetaa alakajaisiks revolverit. Vakka vanahempi missee iskupikki on kiinni hanassa, jotta voejaan sannoo sitä iskuriks. Ykstoemine on semmone missä jokkaasen laakaaksen jäläkee pittää iskur virittee uuvestaa taka-asentoosa. Rulla kiäntyy samalla seuraavan patruunapesän kohalle. Kakstoemisessa tuassiisa paenellaa liipasinta ja rulla kiäntyy ja iskur virittyy ja laakasoo patruunan kohalle tulleessa pesässä. Laakasu on tietennii jääkempi ja liipasin tekköö pitemmän matkan matkan. Kakstoimisella on helepompi paakutella kun virittää iskurin erikseen taka-asentoosa niinku ykstoemisessa. On sitte olemassa DAO-rovoleita(kakstoemine aenoastaa). Nissä iskur ee oo näkyvissä ollenkaa tae se ei jiä millää iliveellä taka-asentoon. Henkivartijoilla ja polliiseilla esmerkiks tämmöset vehkeet. Tähä piättyy osa 1 sinkkuaktione-,tupla-aktione-
      ja aenoastaa tupla-aktionerivolit. Systeem muistuttaa tätä myöski itelattoovissa mutkissa. Sielää tulloo lissee kaekenlaesta nyhertämistä kuten cocket&locket-asentoja. Revolverhemmona en oekee vittis alakoo pamlaamaa koko asijasta. Oskoha joku rättikaaliukko sopivasti paekalla?

      • sama homma

        Pistoolissa. Jos on erillinen hana josta saa aseen vireeseen, ilman että käyttää luistia takana niin on kaksitoiminen, eli voi tyhjänä kliksutella kun liipasinta puristelee. Useimmat 9mm pistoolit on juuri 2 toimisia, 7.65 ja 6.35 pistoolit taitavat olla lähes järkeään yksitoimisia, siis erillistä hanaa ei ole, vaan ase viritetään ainoastaan käyttämällä luistia taka-asennossa ja jousivoima tuuppaa sen nallipiikin nalliin, eli erillistä iskuria ei ole.


      • lpe
        sama homma kirjoitti:

        Pistoolissa. Jos on erillinen hana josta saa aseen vireeseen, ilman että käyttää luistia takana niin on kaksitoiminen, eli voi tyhjänä kliksutella kun liipasinta puristelee. Useimmat 9mm pistoolit on juuri 2 toimisia, 7.65 ja 6.35 pistoolit taitavat olla lähes järkeään yksitoimisia, siis erillistä hanaa ei ole, vaan ase viritetään ainoastaan käyttämällä luistia taka-asennossa ja jousivoima tuuppaa sen nallipiikin nalliin, eli erillistä iskuria ei ole.

        ei sillä hanan sisä- tai ulkopuolisuudella nyt ole merkitystä.

        kaksitoimisessa automaattipistoolissa voi liipasimesta vetää laukauksen, vaikkei hana/iskuri ole vireessä.

        tärkein motivaatio tuohon oli mahdollisuus "turvallisesti" pitää patruunaa pesässä; pudottaminen/kolhaisu ei laukaise asetta vireen puuttuessa.

        ulkoinen hana tuo mahdollisuuden vetää ase vireeseen ilman, että käyttää luistia takana, eli ejektoi jo piipussaolevaa patruunaa, ja siten laukaista jo 2-toimilaukaisuun saatettu pistooli yksitoimisesti.


    • Spaddu

      En savoa ymmärrä/haluakaan ymmärtää, joten en edes lukenut ed. vastaajan postia.
      Yksitoiminen revolveri sytyttää kohdalle saatetun patruunan.
      Kaksitoiminen reukku pyöräyttää liipasinta painettaessa seuraavan patruunapesässä olevan patruunan piipun suun kohdalle ja virittää ja vapauttaa hanan (so sytyttää, eli ampuu patruunan).
      Käytännössä:
      1-toimisella reukulla joudut virittämään hanan joka laukauksen välissä ja 2-toimisella voit vaan painella liipasinta ja aina paukkuu (ei tosin osu verrattuna 1-toimiseen ja kunnolla tähdättyyn laukaukseen)

      • Slew

        Kyllähän sinun olisi kannattanut lukea fiksu savolainen selvitys. Onko sinun kaksitoiminen suustaladattava? Hilpeyttä herätti koko saattojuttusi. Ehkä sittenkin tunnustat lukeneesi edellisen selostuksen ja snobbaileva referointisi oli mahalasku.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4540
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe