Kokemuksia T:n sakoista?

Kiireiset

Onko kokemuksia Tallinnan bussissa saaduista ns. liputta matkustamissakoista? Tässäpä meidän tapauksemme lyhykäisesti:
Me3 kiireistä kiiruhdettiin juosten bussiin, liput oli ostettu, mutta unohtuivat leimata, kun höpötettiin, jouduttiin myös vaihtamaan kassiemme kanssa istuinpaikkoja ja satamaan oli kiire.
No tietty sattuipa niin, että bussi pysäytetiiin ja joukko tarkastajia astui sisään bussiiin ja sillä silmäyksellä muistin, että liputhan ovat leimaamatta, eivätkä antaneet enää leimata. Sitten poistivat meidät bussista ja alkoi törkeä syyttely, aivan kuin olisimme olleet suuren luokan rikollisia eli siis ostettuja lippuja ei hyväksytty. Varsinkin pääbossi-ämmä oli kuin neukkuaikainen miliisi!!! Taisi ollakin entinen sellainen. Kaiken lisäksi kukaan ei puhunut suomea, kuin vähän ja saamissamme päätös-maksukuitissa ei ole suomeksi mitään eikä edes IBAn koodia, joten maksele siinä sitten vielä kalliisti lisämaksulla ko. sakot!!!
Oli todella outoa käytöstä ko. tarkastajilta.
Päätettiinkin ettei enää rahojamme Tallinnaan viedä! Kertokaapa te tapauksianne, kiitos!

8

1099

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko yllätys?

      Koitappa kotimaassa matkustaa leimaamattomalla lipulla ja katso miten tarkastajat asiaan suhtautuvat.

    • miten noin

      vähällä pääsitte? Vaikea uskoa tuota seuraavan kokemukseni perusteella. Itsellä oli myös lippu ostettu, mutta myös unohdin leimata sen kun olin hörpännyt kolme saku olutta juuri (80eek kpl) ja edelläni trolliin nousi kaksi hemaisevaa minihameista typykkää, joita unohduin tuijottamaan. Trolli kiihdytti parhaillaan valoista, kun ainakin puoli autollista alkoi kiireisesti leimata lippuja, lähelläni eräs vetäisi kassakuittiin reiät ja otti 4-5 lippuvihkoa esille ja vertasi reikiä ilmeisesti käytettyihin lippuihin. No, sitten käsitin, että lipuntarkastus iskee. Leimaamaton lippu ei tullut mieleenkään. Ja ne tarkastajahormoonibodarit oli törkeempiä käytökseltään, kuin yksikään meidän lähiön baarien ulosheittäjistä.
      Tarkastuksen jälkeen huomasin istuvani koppiautossa jonkun kaverin, millä oli pari pullokassia, kanssa. Perillä minut heitettiin ihan rehelliseen putkaan. Illalla sain makaronilautasen ja vesilasin syödäkseni.
      Aamulla alkoi kuulustelu, jossa selvisi, että pitäisi antaa 600eek käteisenä. Eipä löytynyt kuin 327eek, koska olin myös satamaan ja kotiinpäin tulossa. Se kuulustelija, (varmaan joku miliisiluutanatti) antoi yhden puhelun soittaa. Soitin sitten serkulle suomeen, että pitäisi tuoda noin kolmesataa eek tallinnaan minulle tiettyyn paikkaan.
      Ja kun sukulaisista on kyse, jouduin aloittamaan puhelun sanoilla: Voitteko ottaa puhelinpekkaset ja lähteä pärnuun muutamaksi päiväksi lastenne kanssa, hoidan kulut. No, serkku tuli sitten nopealla jo viiden tunnin kuluttua, antoi 300eek ja vielä 100€ kuluihin kotiin.
      Maksoin luutnantille sakon, joka alkoi kirjoittamaan kuittia kirjoituskoneella. Pari kertaa loppui värinauha siitä ja ryökäle vaihtoi niitä vähemmän kuluneisiin, tuli kolmevärinen kuitti.
      Ulos päästyäni ajattelin, että pitää vaihtaa rahaa taksia varten, trollilla en ainakaan mene. Hetken kävelin, kunnes sattui eteen MONEX-vaihtopiste, josta kurssiin 12.00, vaihtopalkkio 50eek, sain vaihtaa.
      Taksi, joka seisoi vanhankaupungin kulmalla oli edullisen näköinen, mutta otti 300eek satamaan.
      Seuraava lähtö oli tallinkin laiva, jossa join enää yhden sakun 50eek, tosin annoin 100eek, josta baarimikko ei antanut takaisin, vaan väitti, että olin antanut sen 50eek.
      Tuossa episodissa kukaan ei ymmärtänyt suomea, vaikka puhuin selkeästi, jotain venäjää ja viroa vaan mongerrettiin. Tärkeät summat ja soittokerrat piireltiin kynällä johonkin postimeehen kulmaan.
      Huvittavinta tässä oli, että vaikka olen kierrellyt maailmalla, mm. amerikan mormonialueet, namibian busmannikylät, ulan batorin yökerhot, missä ei saanut olla yli kolmea vuorokautta yhtämittaa, tälläistä palvelua en ole missään saanut.
      Muuten, viiden hengen luksusloma näyttäisi serkun kuitin mukaan maksavan pärnussa siinä 400€...

      • Niin ja noin

        Hassun hauska tarina...anna mielikuvituksen lentää vaan!Lisää tätä.


    • Kantolepteeni

      ...että Virossa viranomaiset eivät puhu suomea, eikä "päätös-maksukuittiakaan" ollut kirjoitettu tuolla maailmankielellä...
      :)

    • inspektor

      HYVÄ MUISTAA VIROSSA:

      LIPUT ON LEIMATTAVA KUTEN SUOMESSAKIN !!!

      VIROSSA EI TARVITSE TARKASTAJIEN PUHUA SUOMEA

      TURHA SELITELLÄ PUMMILLA MATKUSTAMISTA, SUOMESSA TÄSTÄ TULEE VIELKÄ SUUREMPI SAKKO

      OPETELKAA LEIMAAMAAN LIPPUNNE

      • Kiireiset

        Kukahan se TÖRRRPPÖ onkaan???
        Tottakait ihannoit tuota Viron meininkiä!


    • Lase mind maha

      Valitettavasti TEIDÄT yhdistettiin ihmisiin

      jotka ajavat ilmaiseksi lähes

      ammatikseen ?

    • Meeri (virolainen)

      "Kaiken lisäksi kukaan ei puhunut suomea"

      Miksi te (jotkut) suomalaiset olette niin varmaita, että kaikki Virossa puhuvat suomea?? Ja että meidän täytyy puhua suomea. Ja kun sitten löytyy ihminen joka ei puhu suomea, on maailman loppu!! I'll continue in English... I studied Finnish 20 years ago and it's easy for me to understand but not so easy to speak. people mostly learn it from TV but there are some people who don't watch Finnish TV. When I go to Finland I always try to speak Finnish as much as I can , I never expect Finnish people to know our language. But some Finnish people take it for granted - all Estonians speak Finnish.
      This is strange, really.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      82
      5896
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2536
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2027
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1785
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe