Kohti Kolumbiaa

Reissumies

Tervehdys!

Nyt on jo pidemmän aikaa mielessä muhinut ajatus että olisi mukava päästä tuonne Kolumbiaan, hieman tuntemattomampaan maahan Etelä-Amerikassa.

Lippuja en ole vielä tilannut mutta matkan ajankohdaksi olen ajatellut joulukuuta. Itselläni on eräs ystävä Kolumbiassa joka on kertonut paikallisesta kulttuurista ja tavoista ja täytyy sanoa että matkailu nimenomaan tuohon vuodenaikaan kiinnostaisi. Kohteeksi tulisi Cartagena.

Nyt onkin päällä hirmuinen espanjankielen pänttääminen ja opiskelu. Käsittääkseni kyseisessä kaupungissa ei lontoota kovin sujuvasti puhuta ja se hieman pistääkin ahdistamaan. Kaiken lisäksi oma englanninkielentaitoni ei ole ihan sieltä parhaasta päästä. Kuitenkin sujuvasti tekstiä ymmärrän jne.

Matkareitiksi olen ajatellut: Helsinki-Pariisi-Bogota-Cartagena akselia. Yhdysvaltojen kautta vekslaamisen jätän suosiolla pois. Lentoliput olen suunnittelut tilaavani ensikuun puolella. Kohteessa olisi tarkoitus viettää alustavasti n. 2 viikkoa vähintään.

Nyt kun on omia aivoituksia hieman alustettu, olisi mukava kuulla kokemuksia muilta Kolumbian matkaajilta ja siellä vakituisesti asuvilta suomalaisilta. Mitenkä siellä näin ei-niin-kovin hyvin espanjaa puhuva herrasmies pärjää? Entä onko siellä kauhea häslinki joulun aikoihin? Muita mahdollisia vinkkejä/ehdotuksia olisi myös kiva kuulla.

11

3458

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • reissuneiti

      Heippa,
      Kävin mm. Kolumbiassa tänä kesänä ja juurikin tuolla Cartagenassa. Lensin Bogotan kautta.

      Itse majoituin aika edullisesti ja ainakaan ko hostellissa henkilökunta ei puhunut englantia. Yleisesti ottaen englantia ei kovin paljon puhuttu (olin omatoimimatkailemassa joten en tiedä josko järjestetyillä retkillä tmv oppaat olisivat englantia puhuneet). Mutta hyvin pärjäsin ei-niin-hyvällä espanjallani :) Kolumbialaiset ovat tosi mahtavia, ystävällisiä ja hymyileviä ja jo se että osaat edes hieman kieltä, auttaa.

      Jos olet 2 viikkoa Cartagenassa niin suosittelen käymään siellä pohjoisrannikolla jossain muuallakin. Jos luontomatkailu tai patikointi kiinnostaa niin lähellä on esim. Tayronan luonnonpuisto & Ciudad Perdida, "Kadonnut kaupunki".

      Cartagena on kaunis ja turvallinen (tai ainakin turvallisen tuntuinen) kaupunki. Suosittelen majoittumista Centron alueelle. Hauskaa reissua! :)

      • Medellin

        Olen majaillut kuutisen viikkoa Kolumbiassa ja taytyy sanoa, etta on aivan mahtava paikka! Ihmiset ovat aitoja ja hurjan ystavallisia ja avoimia, ruoka on hyvaa ja nakemista riittaa. Kaksi viikkoa on todella lyhyt aika, silla maa on iso! Bogotassa viihdyt varmasti muutaman paivan, paiva, pari Manizalesin ympàristossa, Medellinissa monta paivaa, Cartagenassa pari, Santa Martassa muutaman ja Tayronan luonnonpuistossa myos. Siella on aivan mahtavat rannat (Karibialla) ja Lost City-vaellus on ehdoton.
        Itse olen ollut Medellinissa kuukauden paivat, enka tieda koska taalta jaksaa lahtea latkimaan. Kaupungin yoelama on hurja, kuin myos Bogotan. Lisaksi kaupungissa riittaa nahtavaa ja museoita ym puuhaa moneksi paivaksi..
        Eipa muuta, nauti reissusta! Niin joo, espanjani on auttava, mutta kylla elekielellakin parjaa. Cartagenan espanjasta ei edes meksikolainen ystavani tajunnut mitaan, mutta taalla Medellinissa on helpompaa.


    • hombre de finlandia

      Joulukuussa Cartagenassa on paljon kolumbialaisia lomailijoita, joten majoitus kannattaa ehkä varata etukäteen. Oiva hotelli on esim. Da Pietro tai Decameron. Espanjaa tarttis pikkuisen osata, niin monet asiat ovat helpompia. Lämmintä riittää ja ihmiset ovat mukavia. Varmasti hyvä reissu.

      • Decameronissa ja ainoo miinus minkä nyt just suoralta kädeltä muistan oli että tukankuivaaja puuttui, mutta sain sen kun valitin:)

        Santa Marta, Barranquilla ovat lähellä ja Parque Tayrona (kansallispuisto) todellakin tutustumisen arvoinen....luontoa parhaimmillaan ja Kadonneeseen Kaupunkiin järjestetään retkiä.

        Varoitus: Parque Tayrona ja Kadonnut Kaupunki ovat olleet ajoittain vähemmän turistiystävällisiä maasa lähes neljäkymmentä vuotta vaikuttaneen "low-intensive" aseellisen selkkauksen takia. Tarkoittaa sitä että jos etelärinteellä kävelevät FARC-sissit niin pohjoisrinteellä voi marssia privaatit palkkasoturit. Kogi-intiaanit ja selkärepputuristit voivat yhtä-äkkiä huomata olevansa väärässä paikassa väärään aikaan.

        T.
        Paloma


    • Reissumies

      No niin, lentoliput tuli hommattua tuossa vähän aikaa sitten, olisin sen tehnyt jo aiemmin mutta oli hieman epäselvyyksiä ja pohdintaa ajankohdasta. Tosin ilokseni huomasin että lentojen hinnoissa ei ollut tapahtunut radikaaleja muutoksia.

      Hotellivarauksen suoritan parin päivän sisällä. Espanjan-kurssin aloitin reilu kuukausi sitten ja sitäkautta olen koittanut tutustuttaa itseäni kieleen. Ei tässä ajassa tietenkään kuuhun ehditä kielen kanssa mennä mutta tulevatpahan tarpeellisimmat asiat tutuiksi, ainakin toivonmukaan. Harjoitukset ovat siis lähinnä keskittyneet käytännön tilanteisiin.

      Jännityksellä suuntaan jouluna nokkani kohti Uutta mannerta, parasta toivoen ja pahinta peläten :)

      • ------

        heippa!
        saanen udella mitä kautta varasit lennot ja mikä tuli reissun hinnaksi? :)
        tarkotus ois itekkin jouluna suunnata sinne päin asiat muuten kunnossa mutta lennot puuttuu ja yritin tossa vertailla miten pääsis halvimmalla sinne tuntuu et jokases hakukonees millä lentoja hakee nii hinnaksi tulee se 2000 likemmäs ja se kuivattaas vähä liikaa kukkaroa:)


      • Reissumies
        ------ kirjoitti:

        heippa!
        saanen udella mitä kautta varasit lennot ja mikä tuli reissun hinnaksi? :)
        tarkotus ois itekkin jouluna suunnata sinne päin asiat muuten kunnossa mutta lennot puuttuu ja yritin tossa vertailla miten pääsis halvimmalla sinne tuntuu et jokases hakukonees millä lentoja hakee nii hinnaksi tulee se 2000 likemmäs ja se kuivattaas vähä liikaa kukkaroa:)

        Aluksi tuli katseltua ympäri webbia mutta lopulta laiskana päädyin ostamaan suoraan Supersaverin kautta jolloin hinnaksi tuli n. 1250€. Reittinä siis Helsinki-Pariisi-Bogota-Cartagena.

        Tuosta on kuitenkin jo aikaa jonkin verran jotenka on mahdollista että hinnat ovat ehtineet nousta mitä lähemmäs joulua mennään. Mutta tsemppiä kuitenkin hakuihin!


    • corazon colombiano

      Olin Kolumbiassa elokuussa -07 kuukauden. Reissasin rannikolla mm. Cartagenassa, Barranquillassa ja sisämaassa Bogotassa ja Villavicenciossa. Cartagena on huippu ilmastonsa ja ympäristönsä puolesta! Paljon mielenkiintoista nähtävää. Englannin kielestä en paljoa voi kommentoida koska itse puhun sujuvasti espanjaa, mut olettaisin et Cartagenassa eniten turisteja, siis myös eniten kielitaitoisia turismin parissa työskenteleviä. Reissasin kolumbialaisen kanssa, se helpottaa monissa tilanteissa, ei huijata niin paljon hinnoissa ym. Tosi kiva hotelli on Da Piedro, italialaisten omistama ja ulkolaisten suosima. Lähellä rantoja ja internet, kansainvälinen palvelu ym. Netistä löytyy yhteystiedot!

      Mie lensin jenkkien kautta, ja aika tuskaa oli kiireiset vaihdot ja jenkkibyrokratia kentällä. Toista kertaa en lennä sitä kautta.

      Varo rannalla kaiken maailman myyjiä. Yrittävän kiskoa ulkolaiselta hurjia hintoja. Älä osta mitään ilman hintaneuvotteluita ensin...esim. auliisti tarjoavat drinkkejä ja syötävää, ja hinnan kuullessasi tiput tuolista...ole siis minua viisaampi, jookos!

      Hienoja luontokohteita Cartagenan lähistöllä ovat erilaiset luonnonpuistot joihin tehdään retkiä.

      Oikein hauskaa matkaa sinulle! Minäkin palaan pian varmasti Kolumbian kamaralle...sydän sinne halajaa!!!

    • Reissumies

      Matka lähenee uhkaavasti ja on aika nostaa kysymystä pintaan. Rupesi mietityttämään kotimaan tuliaiset, että mitäköhän Kolumbian tulli tykkää audio-cd:istä? Pitääköhän niiden kanssa marssia tulliin? Kyseessä siis ns. lahjatavarat.

      • hezuz

        Jos et nyt matkalaukullista Cd:itä tuo niin ei en marssisi tulliin... Itse olen tuonut kaikenlaista lahjatavaraa, enkä koskaan ole tullin joutunut/mennyt.
        Hauskaa matkaa, jos et jo ole ehtinyt tänne lähteä.


      • Reissumies
        hezuz kirjoitti:

        Jos et nyt matkalaukullista Cd:itä tuo niin ei en marssisi tulliin... Itse olen tuonut kaikenlaista lahjatavaraa, enkä koskaan ole tullin joutunut/mennyt.
        Hauskaa matkaa, jos et jo ole ehtinyt tänne lähteä.

        Kiitokset kaikille vastaajille ja vinkkien antajille. Reissusta kotiuduin pari päivää sitten. Mitään ongelmia ei missään vaiheessa ollut, jos ei viimeisen koneen missaamista Pariisissa lasketa paluumatkalla. Sen jälkeen kone jolla lähdin oli vielä n. puoli tuntia myöhässä. Mutta sellaista se joulunaika helposti on :)

        Cartagena oli enemmän kuin upea kohde ja voin lämpimästi suositella kaikille. Paikalliset olivat todella ystävällisiä. Hieman vain harmittaa kun jäi vähän pintaraapaisuksi visiitti, koska espanja ei kovin hyvin itseltäni soljunut ja se jäikin lähinnä kohteliaisuuksien asteelle. Mutta seuraavalla kerralla toivottavasti onkin jo paremmin espanja hallussa :)

        Ei voi muuta kuin todeta että koukkuun jäin ja vastaisuudessa tulen varmasti kyseisessä kaupungissa käymään.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      81
      3504
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      2012
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      26
      1968
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1588
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1425
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1415
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1119
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      99
      1075
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      864
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      850
    Aihe