nimiäiset

***

Olemme ajatelleet erota kirkosta ennen lapsemme syntymää, sillä asiaa ajateltuamme, emme halua kuulua uskontoon joka mm. syrjii erilaisia ihmisryhmiä.
Täten emme järjestä myöskään ristiäisiä vaan nimenantojuhlat.
Kirkollinen kastehan tarkoittaa synneistä puhdistamista, ja mielestämme pienellä lapsella ei syntejä ole, joten lapsemme saa itse myöhemmin päättää uskomuksensa suunnan.

Nyt olisinkin kiinnostunut kuulemaan nimenantojuhlien kulusta.
Miten tilaisuus etenee? Puheet, ohjelma jne.
Mitä lapsella on ollut päällä? (voiko siviilijuhlista huolimatta lapsella olla suvussa kauan kulkenut kastemekko, joka nyt olisi tietysti nimellä nimiäismekko)
Kuka nimen julkistaa? Joku läheinen vai voisiko jostain saada jonkun ns. virallisen henkilön pitämään puheen ja julkistamaan nimen?
Kiitos vastauksista!

7

1058

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • samassajunassa

      niin olet paljon fiksumpi sen jälkeen.

    • kopioitu

      Kopioitu kustannustietoa nimiäisistä tuolta vanhemmista ketjuista:

      --
      Nimiäiset (tai ristiäiset jos on uskovainen :) voi järjestää edullisesti tai sitten investoida hieman enemmän. Me järjestimme kotonamme nimiäiset 16 hengelle suunnilleen seuraavilla kuluilla:

      - Vauvan uusi valkea nimiäismekko 60eur
      - Kukat nimiäispöytään käsin tehty kukkaseppele n. 90eur.
      - Tarjoilut n. 85eur (mm. 2 tilattua voileipäkakkua lasilliset kuohuvaa vieraiden saapuessa)
      - Pro-Seromonioiden puhuja kummitodistukset 150eur.

      Eli yhteensä noin 385eur. Tarjoilupöydän hopeat, arabian kynttilänjalat, valkeat pöytäliinat ja lasit kuohuville löytyivät vauvan mummilta. Mitään tilavuokria ei tullut koska järjestimme kotona. Makeat kakut tehtiin itse.

      Jos on tallella joku suvun mekko lapselle ja osaa tehdä esim. kaikki tarjoilut itse säästää toki. Myökään arvokas kukkakaupassa käsityönä punottu kukkaseppele vauvalle ei ole pakollinen, mutta omasta mielestäni oli ihana :)

      Toisaalta jos ajattelee asiaa pelkästän rahan kannalta on ylivoimainen säästämiskeino tietenkin erota kirkosta. Pelkästään yhden ihmisen vuoden kirkollisverossa (n. 250-400e) säästää jo heti yhden juhlan hinnan, saati jos molemmat pariskunnasta eroavat.

      Joskus kuulee että kirkossa kannattaa olla jäsenenä kun häät, ristiäiset ja hautajaiset ovat ilmaiset. Jos ajatellaan vaikka alhaisen kirkollisveron pk-seudulla asuvaa keskituloista pariskuntaa (brutto yht. 55000eur) maksavat he vuodessa kirkolle 550eur. 30 työvuoden hinta häilleen, lastensa ristiäisille ja hautajaisilleen = 16500eur

      Vastaavasti jos sama puhujapalvelu ostetaan. Häihin vihkijä maistraatista 150eur, 2 lapsen nimiäisiin ja kaksiin hautajaisiinsa pro-seremonioilta (4 x 160e) tekee = 790eur.

      Jälkimmäinen summa ei riitä edes pariskunnan kahden vuoden kirkollisveroon. Pappia kalliimpaa takaa hoitaa perhejuhlansa ei olekaan.

      • menee

        www.eroakirkosta.fi


    • virheisiin...

      - emme halua kuulua uskontoon joka mm. syrjii erilaisia ihmisryhmiä.

      Kirkko ei syrji ihmisryhmiä. Arvelen että tarkoitat naisia (naispappeus). Kirkko on hyväksynyt naispappeuden aikaa sitten ja meneillään on useita prosesseja yksittäisiä pappeja koskien, jotka eivät kirkon ratkaisuun ole taipuneet. Siis kirkko tukee naisen pappeutta ja toteuttaa sitä käytännössä jo vuosikymmenten takaa.

      Jos puolestaan ajattelet sitä, että kirkko ei siunaa kahden samaa sukupuolta olevan henkilön parisuhdetta tai vihi homoja avioliittoon, niin ensinnäkin Suomessa ei ole homojen avioliittoa. Suomessa on parisuhteen rekisteröinti ja kirkossa on avioliittoon vihkiminen. Kirkolla ei ole lupaa rekisteröidä parisuhteita. Lain mukaan ne hoidetaan aina valtion puolella. Samasta syystä kirkko ei siunaa parisuhteita, koska sellaista kirkollista toimitusta ei ole, on vain avioliiton siunaaminen. Homoja siunataan kirkossa julkisesti jumalanpalveluksessa ja yksityisesti sielunhoidossa, mutta rekisteröinnin siunaamisen julkista toimitusta käsikirjasta ei löydy. Kyse ei siis ole ihmisryhmän syrjimisestä, vaan siitä, että ko. toimitusta ei ole. Meneillään on selvitys siitä, kuinka kirkko tulee jatkossa suhtautumaan parisuhteiden siunauksiin. Silloin kun nykyinen käsikirja hyväksyttiin ko. asia ei ollut mahdollinen vielä valtiossakaan. Niin uudesta asiasta on kyse. Annetaan kirkollekin oma aikansa, mutta ihmisryhmän syrjimisestä ei ole kyse, jos heitä siunataan, mutta parisuhteen siunaamisen julkinen kaava puuttuu.

      - Kirkollinen kastehan tarkoittaa synneistä puhdistamista, ja mielestämme pienellä lapsella ei syntejä ole.

      Kaste tarkoittaa Jumalan perheeseen syntymistä ja seurakuntaan liittymistä. Lapsella ei tietenkään ole tekosyntejä (vielä), mutta hän on ihmiskunnan jäsen eikä tunneta ihmistä, joka ei olisi elämässään syntiin langennut. Jumalan armo siis kasteessa ennakoi sitä, että tämäkin lapsi tulee armoa elämässään tarvitsemaan. Jumala rakastaa ihmistä ja armahtaa jo ennen kuin olemme ehtineet hänen tahtoaan rikkoa. Ei siis ole kyse lapsen synneistä, vaan siitä, että hänkin on syntiinlangenneen ihmissuvun jäsen ja tarvitsee Jumalan rakkautta.

      Vai ajatteletko, että sinun lapsesi ei tarvitse Jumalan rakkautta elämässään?

      • ajattelen

        Ei tarvitse lapseni jumalan rakkautta, eikä näkin, -peikon, maahisen, eikä joulupukin, äsh. nyt menin hiukka liian pitkälle. Kaikki tarvitsevat Joulupukin rakkautta. Mutta ymmärrät kai yskän?


      • Äksy isukki

        ***Vai ajatteletko, että sinun lapsesi ei tarvitse Jumalan rakkautta elämässään?***

        Tyhjän saa pyytämättäkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2914
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      412
      2812
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2247
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      2014
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1834
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1785
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1602
    Aihe