Mikä halpa hitsauskone

Hitsaajan haisevat pallit

Tuota hitsattavaa aina joskus näyttäisi tulevan vastaan.

Mites se nyt on. Esim. Motonet näyttää myyvän
- hitsausmuuntajaa hintaan 70 euroa
http://www.motonet.fi/?id=23&Tuote=78-9457

- Invertteriä hintaan 195 euroa
http://www.motonet.fi/?id=23&Tuote=78-9664

- Mikkiä hintaan 159 euroa
http://www.motonet.fi/?id=23&Tuote=78-9663
Tuo Mig näyttäisi tosin olevan vain ydintäytelangalle.

- Biltemasta saisi migin kaasulle 300 eurolla
http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?tuote=17862&sivu=17862.htm&ryhma=4&kategoria=136&SID=651367187415434574916



Ei ole tarkoitus alkaa hitsaajaksi, mutta joskus tulee tarve pienille hitsaustöille. Parhaillaan odottaisi rautaputkirakenteinen keinu parin sauman hitsausta. Edellinen hitsaus piti tehdä kuukausi sitten. Sain lainaksi halpismuuntajan, jolla homma hoitui jotenkin, kun käytti vähän viilaa hitsauksen jälkeen.

Eli silloin tällöin aina joku pieni juttu tarttis tehrä. Auton peltejä ei ainakaan vielä näy tarvitsevan hitsailla, siihen tarkoitukseen tarvii varmaan sitten hommata kunnon laite, jos joutuu joskus sellaisia tekemään.


Lähinnä kait kiinnostaisi tietää kannattaako sijoittaa 200 euroa halpaan invertteriin, vai saako saman jäjen aikaiseksi halvalla muuntajalla.

Invertterillä en ole koskaan hitsannut, muuntajalla kylläkin.

22

21666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mig 88 eur

      Kesällä Keskisen kyläkaupasta sai 88 eurolla ydintäytelanka Migin. Ei tee mieli puikkomuuntajaa ostaa, kun Mig lähtee tolla hinnalla. Ei tosin oel kokemusta ko. laitteesta, mutta uskoisin hakkaavan halvan puikkomuuntajan.

      • Miggeri K

        Ydintäytelanka-MIG toimii peltihommissa jotem kuten, ja niissähän puikko ei toimi. n. 2mm vahvuudesta ylöspäin puikko onkin sitten parempi. Kyllähän se kuona temmä tartee ydintäytelangallakin poistaa viimeistään jos vetää päälle, niinku puikollakin. Eikä virta kai piisaa juurikaan yli 2mm vahvuuksille, toisin ku puikolla. Autohommiin hiilari kyllä hakkaa ydintäytelangan 100-0, mutta tietty pieni hiilaripullo maksaa jonku 150e ja mittari 30-50e. Täyttö ei ole järin kallista ja lanka tietty paljon halvempaa ku ydintäyte. Ei tartte saumoja putsailla kuonasta. Että kaasumiggi ja edukas puikkoinvertteri (n. 150A) vois olla hyvä setti.


    • hitsaamisesta

      Voiko migillä hitsata puikkoo jos vaihtaa langansyöttöpään tilalle tavallisen puikkokahvan?

      • 14+11

        ei voi suoraan koska puikkokone ja mig vaati erilaisen virransäädön. Joissakin koneissa on valmius molempiin ja kytkimestä valitaan kumpaa käytetään


    • valitsisin

      Suojakaasu mikkihän se paras olisi, mutta se kaasupullon vuosivuokra kun on päältä sata euroa.
      Pullovuokran hinnalla teetät hitsauksesi ammattimiehillä.

      Ydintäytemikki taas vaatii kokeneemman hitsarin ja sen lanka on hintavaa.

      Muuntaja ei ole enään nykyaikainen hitsauskone.

      Osta se invertteri.
      Kysele muitakin merkkejä .. laatuvehkeitä löytyy.

      Itselläni on 200A:n muuntaja ollut käyttämättömänä 10 vuotta.
      Esabin 265 amppeerin suojakaasumikillä hitsaan teräkset, alumiinin ja rosterin.

      Tuommoinen noin 180 A invertteri on joskus haavelistalla ollut.

      • Hitsaaus

        Mutta motonetistä saa 30€ kertakäyttö pullon ja jos käyttö on vähäistä ni se tulee halvemmaksi kuin vuokrapullo


      • Anonyymi

        Kyllä muuntajalla putkia sulattaa ja talonsa polttaa! 😆😆😆


    • X11

      On monipuolinen väline juottoon,leikkaukseen,jumittuneiden osien irrotukseen,saumakin on juohevan näköistä.Ja voi sillä myös ampua lanttuja 150 millin tykillä.

      • Hitsaajan haisevat pallit

        Totta joka sana. Kaasulla saisi mukavasti muitakin töitä suoritettua.

        Osaatko sanoa hinta-arviota pullolaitteistolle? Muistelisin, että pelkät pillit,letkut ja paineensäätimet jo olivat aikas arvokkaita. Veikkaisin, että pienetkin pullot kustantaa jo satasia.

        Eli eli, taitaa hinta nousta senverran korkeaksi, ettei näihin hätiin ole varaa invesroida.


      • nykyään
        Hitsaajan haisevat pallit kirjoitti:

        Totta joka sana. Kaasulla saisi mukavasti muitakin töitä suoritettua.

        Osaatko sanoa hinta-arviota pullolaitteistolle? Muistelisin, että pelkät pillit,letkut ja paineensäätimet jo olivat aikas arvokkaita. Veikkaisin, että pienetkin pullot kustantaa jo satasia.

        Eli eli, taitaa hinta nousta senverran korkeaksi, ettei näihin hätiin ole varaa invesroida.

        koko tsydeemi.Itsellä pullot 10v sopimuksella joten eivät vielä ole pyytäneet leipää.


      • harrastelija81

      • Miggeri K

        Pillit kahvat mittarit takatulisuoja letkurikkoventtiili joku 500e. Siihen päälle happipullo ja asetyleenipullo varmaan ton 500e kappale. Kallista. Elämä on. Eikä esim autoa kyllä kukaan ala kaasulla hitsaileen, kyllä on kaikin puolin h...tin hidsta hitsailla. Käytetään lähinnä polttoleikkaukseen, kuumentamiseen ja kovajuottamiseen. Tällöin kaasuina ovat nestekaasu ja happi.


      • Anonyymi
        Hitsaajan haisevat pallit kirjoitti:

        Totta joka sana. Kaasulla saisi mukavasti muitakin töitä suoritettua.

        Osaatko sanoa hinta-arviota pullolaitteistolle? Muistelisin, että pelkät pillit,letkut ja paineensäätimet jo olivat aikas arvokkaita. Veikkaisin, että pienetkin pullot kustantaa jo satasia.

        Eli eli, taitaa hinta nousta senverran korkeaksi, ettei näihin hätiin ole varaa invesroida.

        Aikas !!


    • PARVAN KINKKU

      Ostin uuden tehtaan paketissa olevan Deca Parva 145A joka maksoi naurettavat 65€. Edullinen kilohinta. Oli viimeinen kpl hyllyssä. Ostin jo ihan sen vuoksi, että minulta ei löytynyt hitsikonetta ja sain sellaisen pilkkahintaan. Puikkoihin joutui sitten panostamaan 20€ ja ostin 5kg 2.5mm strong-linen E6013, eli "perus" rutiilipuikkoja. Noilla hitsaakin sitten ainakin yhden peräkärryn kasaan. Kokeilin muuntajaa ihan mielenkiinnosta ja hyvin paloi puikko. Amppeereita lisäämällä sai syttyvyyden herkkyyttä säädeltyä. Puikko paloi lennossa mukavasti, joskin oma käteni aluksi hieman epävakaasti vaelteli ja kone on herkkä pätkimään tällaisessa tilanteessa koska siinä ei ole mitään ohjausta. Syttyvyys ja käyttöominaisuudet yllättivät minut täydellisesti. Tämä kone todellakin opettaa hitsaamaan ja kiinnittämään huomiota työskentelytekniikoihin. Koneen olemuskin on oikean työkoneen veroinen. Raskas metallinen möhkö. Johdot on lyhyet mutta komponentit on kaiken kaikkiaan kestävää laatua nykymittapuussa. Tällaisia ei enään nykyaikana juuri näe. Kaikki alkaa olemaan muovisia ja kevyitä "naisten" käsilaukkuja. Kaikenkaikkiaan kannattava ostos. Hitsisaumaa tulee ja laatu on ihan itsestä kiinni. Kone tekee työtä käskettyä ja polttaa puikkoa sen lähestyessä hitsauspiiriä. Silmät saa näköjään sokeaksi alle 100€. Ajattelin sillä tavalla, että kyllä tämmösellä hitsaukseen tarkoitetulla koneella minun tarpeeni täyttää. Tää oli vielä made in Italy, joka on kans nykyään harvinaista herkkua. Normaalisti siellä lukee made in P.R.C = perce.

    • Raudan liimaaja

      Vanha ketju, mutta tulkoon kommentoiduksi:

      Olen hitsannut takavuosina puikon jos toisenkin muuttajakoneella eli ns. ”pyörivällä koneella”, jossa on samalla akselilla vaihtovirralla toimiva moottori ja tasavirtaa pukkaava generaattori. Käytössäni ollut kone antoi enimmillään jopa 320 A ja puikon syttymiseen oleellisesti vaikuttava tyhjäkäyntijännite oli korkea. Erinomaiset hitsausominaisuudet, mutta syntisen painava ja kallis hökötys!

      Viime syksynä ostin eläkelelukseni 160 ampeerin invertterin. Kevyt laukkukone, toimii valovirralla 16 ampeerin sulakkeella, antaa kelvollista tasavirtaa ja polttaa siis emäspäällysteistäkin puikkoa ihan nätisti. Köyhdyin Migatronic Delta 160E -koneestani tarjoushinnan 299 euron verran enkä valita. Tiesin, että halpis-inverttereitä saa 200 eurolla, mutta en halunnut ottaa pettymisriskiä. Migatronic on tanskalainen kelpo hitsitalo – teettää toki nämä halvan pään koneensa jossakin Kiinassa tai Vinku-Intiassa, mutta vastaa suunnittelusta ja laadusta.

      Jos hitsaisin enemmältikin, olisin hankkinut Esabin tai Kempin invertterin, hinnasta välittämättä.

      Muuntajaa en itselleni huolisi. Se antaa vaihtovirtaa, jolla vaativammat puikot eivät pala, vaan on tyydyttävä rutiilipäällysteisiin, heikompaa hitsiainetta tuottaviin puikkoihin. Vetolujuudet eivät ole samaa luokkaa kuin ammattitöissä käytettävillä puikkolaaduilla.

      Jos on tarkoitus vain turata pikku saumanpätkä kasaan silloin tällöin ja hinta on ratkaiseva kriteeri, niin kai muuntajakin puoltaa paikkaansa.

      MIG on toki ohutlevytöissä ehdoton, mutta koetan tulla toimeen ilman sellaista. Ei kiinnosta ruveta puljaamaan kaasupullorumban kanssa. Jos en puikkokoneellani pärjää, käännyn poikani ja hänen MIGinsä puoleen.

    • Anonyymi

      Vieläkö hitsailet, vai oletko jo kuollut.
      Jos olet kuollut niin hyviä jatkoja vain.

      • Anonyymi

        oon telakala hitsaushommissa ollut koneen ostonjälkeen kun tiesivät että omaan tuon koneen.


    • Anonyymi

      Onko vielä sama muuntaja

      • Anonyymi

        on sama muuntaja,piti laittaa lisää kaamiä koneensisään kun laivan keulabulbin hitsauksessa on paksua rautaa ja ei ihan riittanyt vakiovirrat.
        tuun kotiin kuun lopussa voin kertoo sitten lisaa.
        ei oo kaikkia kirjaimia taalla peralla,siksi a a a


    • Anonyymi

      Kyllä tätä aloitusta pitäisi vielä nostettua ja palstaa samalla aktivoitua....

      • Anonyymi

        Olen ihan samaa mieltä.


    • Anonyymi

      Deca muuntaja polttaa edelleen puikkoa vuonna 2024, montako invertteriä olette sinä aikana vaihtaneet kun vanhojen kiinalaisten romujenne piirikortit on sulaneet?

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tapio Suominen on kuollut

      Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
      Maailman menoa
      251
      18429
    2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

      Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
      83
      3135
    3. Tapio suominen

      Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
      Ikävä
      123
      2161
    4. Mitä toivot

      Tämän hetkiseen tilanteeseen?
      Ikävä
      191
      1850
    5. Sydämeni on

      varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
      Ikävä
      134
      1725
    6. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

      Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
      Maailman menoa
      269
      1403
    7. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      10
      1272
    8. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

      "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
      Maailman menoa
      82
      1083
    9. Elämääni tulee pian uusi uros

      Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
      Ikävä
      118
      960
    10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      232
      959
    Aihe