Mikä halpa hitsauskone

Hitsaajan haisevat pallit

Tuota hitsattavaa aina joskus näyttäisi tulevan vastaan.

Mites se nyt on. Esim. Motonet näyttää myyvän
- hitsausmuuntajaa hintaan 70 euroa
http://www.motonet.fi/?id=23&Tuote=78-9457

- Invertteriä hintaan 195 euroa
http://www.motonet.fi/?id=23&Tuote=78-9664

- Mikkiä hintaan 159 euroa
http://www.motonet.fi/?id=23&Tuote=78-9663
Tuo Mig näyttäisi tosin olevan vain ydintäytelangalle.

- Biltemasta saisi migin kaasulle 300 eurolla
http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi?tuote=17862&sivu=17862.htm&ryhma=4&kategoria=136&SID=651367187415434574916Ei ole tarkoitus alkaa hitsaajaksi, mutta joskus tulee tarve pienille hitsaustöille. Parhaillaan odottaisi rautaputkirakenteinen keinu parin sauman hitsausta. Edellinen hitsaus piti tehdä kuukausi sitten. Sain lainaksi halpismuuntajan, jolla homma hoitui jotenkin, kun käytti vähän viilaa hitsauksen jälkeen.

Eli silloin tällöin aina joku pieni juttu tarttis tehrä. Auton peltejä ei ainakaan vielä näy tarvitsevan hitsailla, siihen tarkoitukseen tarvii varmaan sitten hommata kunnon laite, jos joutuu joskus sellaisia tekemään.


Lähinnä kait kiinnostaisi tietää kannattaako sijoittaa 200 euroa halpaan invertteriin, vai saako saman jäjen aikaiseksi halvalla muuntajalla.

Invertterillä en ole koskaan hitsannut, muuntajalla kylläkin.

21

20858

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Mig 88 eur

   Kesällä Keskisen kyläkaupasta sai 88 eurolla ydintäytelanka Migin. Ei tee mieli puikkomuuntajaa ostaa, kun Mig lähtee tolla hinnalla. Ei tosin oel kokemusta ko. laitteesta, mutta uskoisin hakkaavan halvan puikkomuuntajan.

   • Miggeri K

    Ydintäytelanka-MIG toimii peltihommissa jotem kuten, ja niissähän puikko ei toimi. n. 2mm vahvuudesta ylöspäin puikko onkin sitten parempi. Kyllähän se kuona temmä tartee ydintäytelangallakin poistaa viimeistään jos vetää päälle, niinku puikollakin. Eikä virta kai piisaa juurikaan yli 2mm vahvuuksille, toisin ku puikolla. Autohommiin hiilari kyllä hakkaa ydintäytelangan 100-0, mutta tietty pieni hiilaripullo maksaa jonku 150e ja mittari 30-50e. Täyttö ei ole järin kallista ja lanka tietty paljon halvempaa ku ydintäyte. Ei tartte saumoja putsailla kuonasta. Että kaasumiggi ja edukas puikkoinvertteri (n. 150A) vois olla hyvä setti.


  • hitsaamisesta

   Voiko migillä hitsata puikkoo jos vaihtaa langansyöttöpään tilalle tavallisen puikkokahvan?

   • 14+11

    ei voi suoraan koska puikkokone ja mig vaati erilaisen virransäädön. Joissakin koneissa on valmius molempiin ja kytkimestä valitaan kumpaa käytetään


  • valitsisin

   Suojakaasu mikkihän se paras olisi, mutta se kaasupullon vuosivuokra kun on päältä sata euroa.
   Pullovuokran hinnalla teetät hitsauksesi ammattimiehillä.

   Ydintäytemikki taas vaatii kokeneemman hitsarin ja sen lanka on hintavaa.

   Muuntaja ei ole enään nykyaikainen hitsauskone.

   Osta se invertteri.
   Kysele muitakin merkkejä .. laatuvehkeitä löytyy.

   Itselläni on 200A:n muuntaja ollut käyttämättömänä 10 vuotta.
   Esabin 265 amppeerin suojakaasumikillä hitsaan teräkset, alumiinin ja rosterin.

   Tuommoinen noin 180 A invertteri on joskus haavelistalla ollut.

   • Hitsaaus

    Mutta motonetistä saa 30€ kertakäyttö pullon ja jos käyttö on vähäistä ni se tulee halvemmaksi kuin vuokrapullo


   • Anonyymi

    Kyllä muuntajalla putkia sulattaa ja talonsa polttaa! 😆😆😆


  • X11

   On monipuolinen väline juottoon,leikkaukseen,jumittuneiden osien irrotukseen,saumakin on juohevan näköistä.Ja voi sillä myös ampua lanttuja 150 millin tykillä.

   • Hitsaajan haisevat pallit

    Totta joka sana. Kaasulla saisi mukavasti muitakin töitä suoritettua.

    Osaatko sanoa hinta-arviota pullolaitteistolle? Muistelisin, että pelkät pillit,letkut ja paineensäätimet jo olivat aikas arvokkaita. Veikkaisin, että pienetkin pullot kustantaa jo satasia.

    Eli eli, taitaa hinta nousta senverran korkeaksi, ettei näihin hätiin ole varaa invesroida.


   • nykyään
    Hitsaajan haisevat pallit kirjoitti:

    Totta joka sana. Kaasulla saisi mukavasti muitakin töitä suoritettua.

    Osaatko sanoa hinta-arviota pullolaitteistolle? Muistelisin, että pelkät pillit,letkut ja paineensäätimet jo olivat aikas arvokkaita. Veikkaisin, että pienetkin pullot kustantaa jo satasia.

    Eli eli, taitaa hinta nousta senverran korkeaksi, ettei näihin hätiin ole varaa invesroida.

    koko tsydeemi.Itsellä pullot 10v sopimuksella joten eivät vielä ole pyytäneet leipää.


   • harrastelija81

   • Miggeri K

    Pillit kahvat mittarit takatulisuoja letkurikkoventtiili joku 500e. Siihen päälle happipullo ja asetyleenipullo varmaan ton 500e kappale. Kallista. Elämä on. Eikä esim autoa kyllä kukaan ala kaasulla hitsaileen, kyllä on kaikin puolin h...tin hidsta hitsailla. Käytetään lähinnä polttoleikkaukseen, kuumentamiseen ja kovajuottamiseen. Tällöin kaasuina ovat nestekaasu ja happi.


   • Anonyymi
    Hitsaajan haisevat pallit kirjoitti:

    Totta joka sana. Kaasulla saisi mukavasti muitakin töitä suoritettua.

    Osaatko sanoa hinta-arviota pullolaitteistolle? Muistelisin, että pelkät pillit,letkut ja paineensäätimet jo olivat aikas arvokkaita. Veikkaisin, että pienetkin pullot kustantaa jo satasia.

    Eli eli, taitaa hinta nousta senverran korkeaksi, ettei näihin hätiin ole varaa invesroida.

    Aikas !!


  • PARVAN KINKKU

   Ostin uuden tehtaan paketissa olevan Deca Parva 145A joka maksoi naurettavat 65€. Edullinen kilohinta. Oli viimeinen kpl hyllyssä. Ostin jo ihan sen vuoksi, että minulta ei löytynyt hitsikonetta ja sain sellaisen pilkkahintaan. Puikkoihin joutui sitten panostamaan 20€ ja ostin 5kg 2.5mm strong-linen E6013, eli "perus" rutiilipuikkoja. Noilla hitsaakin sitten ainakin yhden peräkärryn kasaan. Kokeilin muuntajaa ihan mielenkiinnosta ja hyvin paloi puikko. Amppeereita lisäämällä sai syttyvyyden herkkyyttä säädeltyä. Puikko paloi lennossa mukavasti, joskin oma käteni aluksi hieman epävakaasti vaelteli ja kone on herkkä pätkimään tällaisessa tilanteessa koska siinä ei ole mitään ohjausta. Syttyvyys ja käyttöominaisuudet yllättivät minut täydellisesti. Tämä kone todellakin opettaa hitsaamaan ja kiinnittämään huomiota työskentelytekniikoihin. Koneen olemuskin on oikean työkoneen veroinen. Raskas metallinen möhkö. Johdot on lyhyet mutta komponentit on kaiken kaikkiaan kestävää laatua nykymittapuussa. Tällaisia ei enään nykyaikana juuri näe. Kaikki alkaa olemaan muovisia ja kevyitä "naisten" käsilaukkuja. Kaikenkaikkiaan kannattava ostos. Hitsisaumaa tulee ja laatu on ihan itsestä kiinni. Kone tekee työtä käskettyä ja polttaa puikkoa sen lähestyessä hitsauspiiriä. Silmät saa näköjään sokeaksi alle 100€. Ajattelin sillä tavalla, että kyllä tämmösellä hitsaukseen tarkoitetulla koneella minun tarpeeni täyttää. Tää oli vielä made in Italy, joka on kans nykyään harvinaista herkkua. Normaalisti siellä lukee made in P.R.C = perce.

  • Raudan liimaaja

   Vanha ketju, mutta tulkoon kommentoiduksi:

   Olen hitsannut takavuosina puikon jos toisenkin muuttajakoneella eli ns. ”pyörivällä koneella”, jossa on samalla akselilla vaihtovirralla toimiva moottori ja tasavirtaa pukkaava generaattori. Käytössäni ollut kone antoi enimmillään jopa 320 A ja puikon syttymiseen oleellisesti vaikuttava tyhjäkäyntijännite oli korkea. Erinomaiset hitsausominaisuudet, mutta syntisen painava ja kallis hökötys!

   Viime syksynä ostin eläkelelukseni 160 ampeerin invertterin. Kevyt laukkukone, toimii valovirralla 16 ampeerin sulakkeella, antaa kelvollista tasavirtaa ja polttaa siis emäspäällysteistäkin puikkoa ihan nätisti. Köyhdyin Migatronic Delta 160E -koneestani tarjoushinnan 299 euron verran enkä valita. Tiesin, että halpis-inverttereitä saa 200 eurolla, mutta en halunnut ottaa pettymisriskiä. Migatronic on tanskalainen kelpo hitsitalo – teettää toki nämä halvan pään koneensa jossakin Kiinassa tai Vinku-Intiassa, mutta vastaa suunnittelusta ja laadusta.

   Jos hitsaisin enemmältikin, olisin hankkinut Esabin tai Kempin invertterin, hinnasta välittämättä.

   Muuntajaa en itselleni huolisi. Se antaa vaihtovirtaa, jolla vaativammat puikot eivät pala, vaan on tyydyttävä rutiilipäällysteisiin, heikompaa hitsiainetta tuottaviin puikkoihin. Vetolujuudet eivät ole samaa luokkaa kuin ammattitöissä käytettävillä puikkolaaduilla.

   Jos on tarkoitus vain turata pikku saumanpätkä kasaan silloin tällöin ja hinta on ratkaiseva kriteeri, niin kai muuntajakin puoltaa paikkaansa.

   MIG on toki ohutlevytöissä ehdoton, mutta koetan tulla toimeen ilman sellaista. Ei kiinnosta ruveta puljaamaan kaasupullorumban kanssa. Jos en puikkokoneellani pärjää, käännyn poikani ja hänen MIGinsä puoleen.

  • Anonyymi

   Vieläkö hitsailet, vai oletko jo kuollut.
   Jos olet kuollut niin hyviä jatkoja vain.

   • Anonyymi

    oon telakala hitsaushommissa ollut koneen ostonjälkeen kun tiesivät että omaan tuon koneen.


  • Anonyymi

   Onko vielä sama muuntaja

   • Anonyymi

    on sama muuntaja,piti laittaa lisää kaamiä koneensisään kun laivan keulabulbin hitsauksessa on paksua rautaa ja ei ihan riittanyt vakiovirrat.
    tuun kotiin kuun lopussa voin kertoo sitten lisaa.
    ei oo kaikkia kirjaimia taalla peralla,siksi a a a


  • Anonyymi

   Kyllä tätä aloitusta pitäisi vielä nostettua ja palstaa samalla aktivoitua....

   • Anonyymi

    Olen ihan samaa mieltä.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Alas on vajonnut arkkipiispa Luoma!

   Tämä on nyt luterilaisuuden suunta. Arkkipiispakin valehtelee! https://www.kotimaa.fi/arkkipiispa-tapio-luoma-meita-yhd
   Luterilaisuus
   609
   3243
  2. M miehelle

   Piristät aina päivääni. Olet niin lähellä, mutta niin kaukana. Silti aina läsnä. En tiedä mihin tämä kaikki johtaa, mutt
   Ikävä
   26
   2053
  3. Järvenpäässä ravintolassa ammuttu 2 ihmistä

   Järvenpäässä on ammuttu kahta ihmistä ravintolassa. JENNI GÄSTGIVAR Tekijän kuva Leo Kirjonen Tänään klo 21:44 Itä-Uuden
   Maailman menoa
   29
   1704
  4. Mitä haluaisit

   Tehdä kaivattusi kanssa tänään?
   Ikävä
   113
   1555
  5. Mitä tai ketä

   etsitte täältä?
   Ikävä
   132
   1487
  6. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

   Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
   Maailman menoa
   248
   1456
  7. Mistä kaupungeista tai kunnista olette ?

   Tähän kaupungin tai kunnan nimi
   Ikävä
   93
   1392
  8. Taidat olla

   lopullisesti kyllästynyt nainen.
   Ikävä
   113
   1305
  9. Nainen kyllä se sinä vain pysyt mielessäni

   Olet ainut ketä olen rakastanut hiton pitkään ja tuntuu kuin olisit puolikkaani, kohtaloni ja heti kun en mieti sinua he
   Ikävä
   74
   1286
  10. Muistatko kun kerroin...

   että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
   Ikävä
   33
   1210
  Aihe