Magian harjoittaminen ja käyttö

kysymyksiä

Tiedustelenpa palstalaisilta, miten harjoitatte magiaa? Millaisiin tarkoituksiin käytätte?

Oletan toki, että saan asiallisia vastauksia. ASIALLISIA. Capisce?

17

3665

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bitchwitch

      jos saanen kysyä?

      No, capito!

    • Runolilja

      Uhraan neitsyitä kaukaisten tähtien demoneille ja vaellan kylmillä vuorilla kuin hullu!

      • oikein sitten

        vaeltaa siellä kylmillä vuorilla?

        "vaellan kylmillä vuorilla kuin hullu! "

        Onko hullun vaeltaminen sitten miten eroavaista "antihullun" vaellukseen?


      • She R. Lokki
        oikein sitten kirjoitti:

        vaeltaa siellä kylmillä vuorilla?

        "vaellan kylmillä vuorilla kuin hullu! "

        Onko hullun vaeltaminen sitten miten eroavaista "antihullun" vaellukseen?

        Antihullu ei lähtisi lainkaan kylmille vuorille käppäilemään. Jäisi kotiin takkatulen ääreen!


      • Antihullu nippa nappa
        She R. Lokki kirjoitti:

        Antihullu ei lähtisi lainkaan kylmille vuorille käppäilemään. Jäisi kotiin takkatulen ääreen!

        *Antihullu tietää ettei siellä kylmillä vuorilla mitään naisia ole, varsinkaan neitsyitä. Ja tuskin monikaan nainen lähtisi sinne kylmille vuorille.

        Mielummin minäkin olisin taljana takan edustalla, kun ahteri jäässä kiinni vuorilla.


    • astris

      Positiiviset ajatukset synnyttävät positiivista värähtelyä, ja negatiiviset negatiivista.

      Sitä saa mitä tilaa.

      Mikrokosmos on yhtä kuin makrokosmos.
      Kaikki on yhteydessä kaikkeen.

      Magia on tuon ykseyden ymmärtämistä.

      • keskustelun aloittaja

        saatiin sieltä sentään yksi asiallinenkin vastaus. ja ihan mielenkiinnosta utelen, enkä suinkaan pelkkää avuttomuuttani - en siis ole onneton noidantekele, joka yrittää loitsujen avulla saada IHQn miehen rakastumaan tai tililleen enemmän rahaa.

        Eijei. Olen vain kiinnostunut maailmasta.


    • Rev

      Hyvä kysymys! Ja siihen asiallinen vastaus, ilman muuta.

      Minua on ihan lapsesta alkaen kiinnostanut kaikki outo, yliluonnollinen ja mystinen. Vuosien saatossa olen sen hyväksynyt ja alkanut ymmärtää minkä vuoksi näin on. Ja todennut, että tunne on opastanut minua.

      Ikuiset kysymykset ja niihin vastausten löytäminen... Onko muita maailmankaikkeuksia? Kuka ja mikä minä olen? Onko vapaata tahtoa? Onko sieluja? Mitkä ovat tietoisuuden mahdollisuudet? Voinko elää ikuisesti? Onko myyteissä totuutta? Mitä oudot unet tarkoittavat? Miksi joskus poistumme ruumiistamme? Mihin on kohtuullista uskoa? Mitä on aistiminen? Perimmäinen totuus kaikesta? Valaistuminen? Miksi ihminen tuhoaa maapallon ekosysteemiä? Mikä oikeastaan on Faustilainen sopimus? Onko meille olemassa hyvä tie, vai onko se tulossa päätökseensä?

      Miksi emme koskaan voi varmuudella tietää, mitä toinen tarkoittaa? Miksi emme voi edes tietää täsmälleen mitä itse tarkoitamme, kun sanomme jotakin? Mitä on oleminen?

      Kaikkiin kysymyksiin näyttää olevan yksi vastaus: Jos tahdot ymmärtää jonkin asian, sinun täytyy OLLA se asia, sisäistää se, muuttua samaksi kuin se on. Ei ihminen rakastu. Hetken aikaa hän ON rakkaus. Se on possessiotila. Muuten emme voisi koskaan todella rakastaa. Tämä on hyvä esimerkki. Silti oleminenkin on valehtelua. Minä en ole ihminen. Minä vain olen, niinkuin kaikki muukin. Mikä kaikki onkaan valhetta, toisin kuin luullaan?

      Magian harjoittaminen on maagisen maailmankuvan löytämistä henkilökohtaisen oivalluksen kautta, joka on saavutettavissa työllä. Se on tajunnan laajentamista, kykyä vaihtaa perspektiiviä ja katsoa asioita toisista näkökulmista. Mystikko voi myös luopua hetkeksi silmistään, korvistaan ja kaikista muistakin aisteistaan ja OLLA koko maailmankaikkeus, ymmärtää kaikkeuden luonteen.

      Käytännön magia? Kukin taaplaa tyylillään. Rituaali tarkoittaa eri asiaa kaikille ihmisille, koska kaikki ovat erilaisia. Jokainen elää hieman eri mausteilla sumennetussa todellisuudessa. Magian harjoittaminen on mikä tahansa riitti joka nostaa maailmaksi kutsumamme esiripun silmiemme edestä.

      Lavataikurikin tietää, että kulissien takana tapahtuu salattuja asioita, joiden tuloksena on magian illuusio. Minusta tämä pätee elämään ja meihin jokaiseen. Me olemme kaikki maagikoita, jotka joka hetki teemme tämän normitodellisuuden itsellemme ja toisillemme todelliseksi ja pidämme sen vakaana. Tämä on ihmeellinen asia. Niin vakaa, ja silti niin hauras maailma!

      Magia on työtä, joka herkistää hermojärjestelmän ja avaa uusia mahdollisuuksia, kenties jopa kuolemattomuuden. Ikivanhat alkemistien unelmat ovat todellisuutta tässä ja nyt.

      G.I. Gurdjieff määritteli neljä erilaista työtä. Ensimmäinen on fyysinen työ ja sitä harjoittaa fakiiri. Toinen on sydämen työ ja sitä harjoittaa munkki. Kolmas on älyn työ ja sitä harjoittaa filosofi. Jokainen ihminen luonteeltaan keskittyy johonkin näistä kolmesta. Mutta neljäs työ yhdistää kaikki nuo kolme yhdeksi työksi, ja sitä kutsutaan "ovelan ihmisen tieksi" tai "neljänneksi tieksi". Sitä työtä tekevä ihminen on löytänyt sisäisen harmonian, joka mahdollistaa tehokkaamman työn, yhtä aikaa kaikilla kolmella linjalla.

      Minulle käytännön magia ilmenee elämässäni erilaisina "harrastuksina". Itämaiset kamppailulajit, meditaatio, laulu, soitto ja tanssi, myötätunnon viljeleminen, puutarhanhoito, rituaalit, seksuaalisuus. Näiden jokaisen kautta avautuu laajempi maailma sille, joka tahtoo avata silmänsä sille ja antaa myös järkyttää itseään toisinaan, eikä ainoastaan kaipaa lohdutusta.

      Ennen kaikkia uskontoja oli vain shamaaneja, jotka harjoittivat magiaa. Ja magia oli heille juuri sitä, joka edelleen on jokaisen uskonnon sydän. Jonka kadottaessaan uskonnot menettävät sydämensä politiikalle.

      • Qad

        Aika usein kommenttiesi lukeminen herättää tarpeen sanoa jotain, melkeinpä mitä tahansa, jotta nyökytteliminen ei jäisi vain äänettömäksi josta kukaan ei saa tietää mitään. Ja hetkeksi tulee taas vakuuttaneeksi itsensäkin siitä että todellakin on se Jokin jonka vuoksi kannattaa yrittää, vaikka yrittäessäänkin on hullu. Mutta asiaan!

        >Mystikko voi myös luopua hetkeksi silmistään, korvistaan ja kaikista muistakin aisteistaan ja OLLA koko maailmankaikkeus, ymmärtää kaikkeuden luonteen.

        Voiko kukaan olla mystikko omasta valinnastaan, omasta halustaan... Vai tapahtuuko - ainakin alkuperäinen - luopuminen yhtäkkiä yllättäen kuin salama kirkkaalta taivaalta ilman että sitä odotti, toivoi, halusi, vaati? Omalta osaltani vastaus on kai sekä kyllä että varsinkin ei, koska löysin intohimoni jo lapsena (Henki, ei tosin ihan noin simppelisti määriteltynä silloin), mutta toisaalta nuorena aikuisena sain mystisen kokemuksen joka varsinaisesti iski talonrakennuspalikat yhteen.

        Sitten se on rakoillut ja huojunut tuulessa ja meinannut hajota; hometta nurkissa, ruoste raiskaa saranat jne. mutta aina välillä muistuu kulmakivi mieleen.

        Paljon aivan tavallisen ja arkisen elämän kokemukset joko kaatavat tai rakentavat sen mukaan mikä sattuu olemaan se taustafiilis sillä hetkellä. Sairaus voi masentaa niin että usko menee, tai se voi pakottaa myöntämään että en minä mistään mitään tiedä, enkä millekään oikein mitään mahda, mutta tiedän mikä on tärkeää. Kun astuu bussista itku kurkussa terveyskeskuksen nurkalle ja päässä alkaa soida DON'T GIVE UP ja vastaan tulee tuikituntematon mummo esitellen onnellisena kesäkukkiaan, niin mitä siinä voi muuta kuin huokaista että yritetään nyt vielä...


      • Obyvatel

      • Obyvatel

        Syyskuussa 2007 aloitettiin avoimet keskustelutilaisuukset, joissa käsitellään kysymystä, mitä sisäinen kehitys tarkoittaa ja kuinka sellaista on mahdollista lähestyä. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille ja niihin voi osallistua ilman mitään erityisiä taustatietoja. Lähdemme liikkeelle erilaisista perinteistä ja näkökulmista, G.I. Gurdjieffin ideat mukaanlukien. Ensimmäiset tapaamiset olivat tiistaina 4. ja 11. syyskuuta 2007 Rikhardinkadun kirjastossa, Helsingissä.

        Seuraavat tapaamiset järjestetään edelleenkin tiistaisin: 23. ja 30. lokakuuta sekä 6. ja 13. marraskuuta 2007, kello 17:00-18:00. Kokoontumispaikkana on edelleenkin Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, Helsinki.

        Edellämainitut neljä tapaamista ovat jatkoa syyskuun kokouksiin ja ne vievät päätökseen alkuperäisen perustutkimuksemme sisäisen kehittymisen mahdollisuuksista.

        Lisätietoja myös: http://www.gurdjieff.fi


    • cyberanimus

      käyttää magiaa ovat yksinkertaistuneet vuosien varrella ja nykyään tarvitsen sitä vain harvoin sekä valikoidusti.

      Alkuaikojen innostus "krääsään" ja riitteihin sekä "voiman" hallittuun kontrolointiin on muuntautunut nykyiseksi tiedoksi ja kokemukseksi hyvinkin pienin resurssein käytettäväksi "työkaluksi", jota lähinnä tarvitsen silloin, kun tavanomaiset ei-maagiset kikat ja toimet eivät enää riitä.
      Useimmat varmaan kokisivat riisutun magiankäyttöni ei-mystisenä ja harvoin edes tajuavat minun mitään maagista tekevän, sillä en tarvitse "liirumlaarum"-loitsuja tai mahtavaa tarvike-arsenaalia päästäkseni tavoitteeseeni. Joskus kylläkin otan muita auttaessani mukaan joitain "vempaimia" ihan vain heidän mielenrauhaansa helpottamaan, jotta eivät tuntisi sitten itseään ihan pettyneiksi.

      Jos puhutaan sitten siitä mihin tarvitsen magiaa nykyisin hyvinkin arkisessa ja tavanomaisessa elämässäni, on valitettava tosiasia se, että vaikka itse en ole enää "aktiivinen" magianharjoittaja niin se ei estä "niitä muita" olemasta aktiivisia minua päin. Tästä syystä joudunkin välillä tilanteisiin, jolloin joudun tekemisiin erilaisten tahojen ja asioiden kanssa ja käyttämään henkistä "voimaani" niiden tilanteiden ratkaisemiseksi.

    • Fantasiaa

      Rev ja cyberanimus: Eikö sitten olekkaan ollenkaan mahdollista harjoittaa "fantasia" magiaa? (esim. luonnonelementtien hallintaa yms.)

      • Gehmeta

        "Fantasiamagia" on hyvin kaukana länsimaisesta magiasta. Harrypotterit ovat lähinnä satunnaisten pseudoskeptisten irvailijoiden tai larppaajien mielessä.


    • Anonyymi

      Oon 27 v. nainen ja kiinnostunut kaikista noituuteen johtavista jutuista. Suoraan sanoen nämä kiihottavat seksuaalisesti!! Oikeesti en haluaisi satuttaa ketään, mutta jos liittyy näihin juttuihin.....

    • Ei ole muuta magiaa kuin mustaa magiaa. Mitä nopeammin ymmärrät tämän merkityksen, sitä nopeammin saavutat korkeimman lakipisteen.

    • Anonyymi

      HaluIsin harjoittaa magiaa mutta en tiedä miten, tarvitsisin apua.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      254
      2423
    2. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      72
      1824
    3. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      333
      1555
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      175
      1539
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1075
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      85
      968
    7. Oho! Niko Saarinen saa melko persoonattomaan kotiinsa luksus faceliftin - Katso ennen-jälkeen kuvat!

      Niko Saarinen ja aika näyttävä face lift! Palkitun radiojuontajan koti sai aivan uutta lämpöä ja hehkua tv-ohjelmassa.
      Suomalaiset julkkikset
      5
      805
    8. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      177
      800
    9. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      215
      766
    10. Ettet vaan pety niin

      Varoitan etukäteen kaiken kokemamme jälkeen että en tule laittamaan viestiä enää (ensin) enkä lähestymään (ensin) enää.
      Ikävä
      50
      730
    Aihe