Aihe

Magian harjoittaminen ja käyttö

kysymyksiä

Tiedustelenpa palstalaisilta, miten harjoitatte magiaa? Millaisiin tarkoituksiin käytätte?

Oletan toki, että saan asiallisia vastauksia. ASIALLISIA. Capisce?

16

2529

  Vastaukset

  • jos saanen kysyä?

   No, capito!

  • Uhraan neitsyitä kaukaisten tähtien demoneille ja vaellan kylmillä vuorilla kuin hullu!

   • vaeltaa siellä kylmillä vuorilla?

    "vaellan kylmillä vuorilla kuin hullu! "

    Onko hullun vaeltaminen sitten miten eroavaista "antihullun" vaellukseen?


   • oikein sitten kirjoitti:

    vaeltaa siellä kylmillä vuorilla?

    "vaellan kylmillä vuorilla kuin hullu! "

    Onko hullun vaeltaminen sitten miten eroavaista "antihullun" vaellukseen?

    Antihullu ei lähtisi lainkaan kylmille vuorille käppäilemään. Jäisi kotiin takkatulen ääreen!


   • She R. Lokki kirjoitti:

    Antihullu ei lähtisi lainkaan kylmille vuorille käppäilemään. Jäisi kotiin takkatulen ääreen!

    *Antihullu tietää ettei siellä kylmillä vuorilla mitään naisia ole, varsinkaan neitsyitä. Ja tuskin monikaan nainen lähtisi sinne kylmille vuorille.

    Mielummin minäkin olisin taljana takan edustalla, kun ahteri jäässä kiinni vuorilla.


  • Positiiviset ajatukset synnyttävät positiivista värähtelyä, ja negatiiviset negatiivista.

   Sitä saa mitä tilaa.

   Mikrokosmos on yhtä kuin makrokosmos.
   Kaikki on yhteydessä kaikkeen.

   Magia on tuon ykseyden ymmärtämistä.

   • saatiin sieltä sentään yksi asiallinenkin vastaus. ja ihan mielenkiinnosta utelen, enkä suinkaan pelkkää avuttomuuttani - en siis ole onneton noidantekele, joka yrittää loitsujen avulla saada IHQn miehen rakastumaan tai tililleen enemmän rahaa.

    Eijei. Olen vain kiinnostunut maailmasta.


  • Hyvä kysymys! Ja siihen asiallinen vastaus, ilman muuta.

   Minua on ihan lapsesta alkaen kiinnostanut kaikki outo, yliluonnollinen ja mystinen. Vuosien saatossa olen sen hyväksynyt ja alkanut ymmärtää minkä vuoksi näin on. Ja todennut, että tunne on opastanut minua.

   Ikuiset kysymykset ja niihin vastausten löytäminen... Onko muita maailmankaikkeuksia? Kuka ja mikä minä olen? Onko vapaata tahtoa? Onko sieluja? Mitkä ovat tietoisuuden mahdollisuudet? Voinko elää ikuisesti? Onko myyteissä totuutta? Mitä oudot unet tarkoittavat? Miksi joskus poistumme ruumiistamme? Mihin on kohtuullista uskoa? Mitä on aistiminen? Perimmäinen totuus kaikesta? Valaistuminen? Miksi ihminen tuhoaa maapallon ekosysteemiä? Mikä oikeastaan on Faustilainen sopimus? Onko meille olemassa hyvä tie, vai onko se tulossa päätökseensä?

   Miksi emme koskaan voi varmuudella tietää, mitä toinen tarkoittaa? Miksi emme voi edes tietää täsmälleen mitä itse tarkoitamme, kun sanomme jotakin? Mitä on oleminen?

   Kaikkiin kysymyksiin näyttää olevan yksi vastaus: Jos tahdot ymmärtää jonkin asian, sinun täytyy OLLA se asia, sisäistää se, muuttua samaksi kuin se on. Ei ihminen rakastu. Hetken aikaa hän ON rakkaus. Se on possessiotila. Muuten emme voisi koskaan todella rakastaa. Tämä on hyvä esimerkki. Silti oleminenkin on valehtelua. Minä en ole ihminen. Minä vain olen, niinkuin kaikki muukin. Mikä kaikki onkaan valhetta, toisin kuin luullaan?

   Magian harjoittaminen on maagisen maailmankuvan löytämistä henkilökohtaisen oivalluksen kautta, joka on saavutettavissa työllä. Se on tajunnan laajentamista, kykyä vaihtaa perspektiiviä ja katsoa asioita toisista näkökulmista. Mystikko voi myös luopua hetkeksi silmistään, korvistaan ja kaikista muistakin aisteistaan ja OLLA koko maailmankaikkeus, ymmärtää kaikkeuden luonteen.

   Käytännön magia? Kukin taaplaa tyylillään. Rituaali tarkoittaa eri asiaa kaikille ihmisille, koska kaikki ovat erilaisia. Jokainen elää hieman eri mausteilla sumennetussa todellisuudessa. Magian harjoittaminen on mikä tahansa riitti joka nostaa maailmaksi kutsumamme esiripun silmiemme edestä.

   Lavataikurikin tietää, että kulissien takana tapahtuu salattuja asioita, joiden tuloksena on magian illuusio. Minusta tämä pätee elämään ja meihin jokaiseen. Me olemme kaikki maagikoita, jotka joka hetki teemme tämän normitodellisuuden itsellemme ja toisillemme todelliseksi ja pidämme sen vakaana. Tämä on ihmeellinen asia. Niin vakaa, ja silti niin hauras maailma!

   Magia on työtä, joka herkistää hermojärjestelmän ja avaa uusia mahdollisuuksia, kenties jopa kuolemattomuuden. Ikivanhat alkemistien unelmat ovat todellisuutta tässä ja nyt.

   G.I. Gurdjieff määritteli neljä erilaista työtä. Ensimmäinen on fyysinen työ ja sitä harjoittaa fakiiri. Toinen on sydämen työ ja sitä harjoittaa munkki. Kolmas on älyn työ ja sitä harjoittaa filosofi. Jokainen ihminen luonteeltaan keskittyy johonkin näistä kolmesta. Mutta neljäs työ yhdistää kaikki nuo kolme yhdeksi työksi, ja sitä kutsutaan "ovelan ihmisen tieksi" tai "neljänneksi tieksi". Sitä työtä tekevä ihminen on löytänyt sisäisen harmonian, joka mahdollistaa tehokkaamman työn, yhtä aikaa kaikilla kolmella linjalla.

   Minulle käytännön magia ilmenee elämässäni erilaisina "harrastuksina". Itämaiset kamppailulajit, meditaatio, laulu, soitto ja tanssi, myötätunnon viljeleminen, puutarhanhoito, rituaalit, seksuaalisuus. Näiden jokaisen kautta avautuu laajempi maailma sille, joka tahtoo avata silmänsä sille ja antaa myös järkyttää itseään toisinaan, eikä ainoastaan kaipaa lohdutusta.

   Ennen kaikkia uskontoja oli vain shamaaneja, jotka harjoittivat magiaa. Ja magia oli heille juuri sitä, joka edelleen on jokaisen uskonnon sydän. Jonka kadottaessaan uskonnot menettävät sydämensä politiikalle.

   • Aika usein kommenttiesi lukeminen herättää tarpeen sanoa jotain, melkeinpä mitä tahansa, jotta nyökytteliminen ei jäisi vain äänettömäksi josta kukaan ei saa tietää mitään. Ja hetkeksi tulee taas vakuuttaneeksi itsensäkin siitä että todellakin on se Jokin jonka vuoksi kannattaa yrittää, vaikka yrittäessäänkin on hullu. Mutta asiaan!

    >Mystikko voi myös luopua hetkeksi silmistään, korvistaan ja kaikista muistakin aisteistaan ja OLLA koko maailmankaikkeus, ymmärtää kaikkeuden luonteen.

    Voiko kukaan olla mystikko omasta valinnastaan, omasta halustaan... Vai tapahtuuko - ainakin alkuperäinen - luopuminen yhtäkkiä yllättäen kuin salama kirkkaalta taivaalta ilman että sitä odotti, toivoi, halusi, vaati? Omalta osaltani vastaus on kai sekä kyllä että varsinkin ei, koska löysin intohimoni jo lapsena (Henki, ei tosin ihan noin simppelisti määriteltynä silloin), mutta toisaalta nuorena aikuisena sain mystisen kokemuksen joka varsinaisesti iski talonrakennuspalikat yhteen.

    Sitten se on rakoillut ja huojunut tuulessa ja meinannut hajota; hometta nurkissa, ruoste raiskaa saranat jne. mutta aina välillä muistuu kulmakivi mieleen.

    Paljon aivan tavallisen ja arkisen elämän kokemukset joko kaatavat tai rakentavat sen mukaan mikä sattuu olemaan se taustafiilis sillä hetkellä. Sairaus voi masentaa niin että usko menee, tai se voi pakottaa myöntämään että en minä mistään mitään tiedä, enkä millekään oikein mitään mahda, mutta tiedän mikä on tärkeää. Kun astuu bussista itku kurkussa terveyskeskuksen nurkalle ja päässä alkaa soida DON'T GIVE UP ja vastaan tulee tuikituntematon mummo esitellen onnellisena kesäkukkiaan, niin mitä siinä voi muuta kuin huokaista että yritetään nyt vielä...


   • Syyskuussa 2007 aloitettiin avoimet keskustelutilaisuukset, joissa käsitellään kysymystä, mitä sisäinen kehitys tarkoittaa ja kuinka sellaista on mahdollista lähestyä. Tilaisuudet ovat avoimia kaikille kiinnostuneille ja niihin voi osallistua ilman mitään erityisiä taustatietoja. Lähdemme liikkeelle erilaisista perinteistä ja näkökulmista, G.I. Gurdjieffin ideat mukaanlukien. Ensimmäiset tapaamiset olivat tiistaina 4. ja 11. syyskuuta 2007 Rikhardinkadun kirjastossa, Helsingissä.

    Seuraavat tapaamiset järjestetään edelleenkin tiistaisin: 23. ja 30. lokakuuta sekä 6. ja 13. marraskuuta 2007, kello 17:00-18:00. Kokoontumispaikkana on edelleenkin Rikhardinkadun kirjasto, Rikhardinkatu 3, Helsinki.

    Edellämainitut neljä tapaamista ovat jatkoa syyskuun kokouksiin ja ne vievät päätökseen alkuperäisen perustutkimuksemme sisäisen kehittymisen mahdollisuuksista.

    Lisätietoja myös: http://www.gurdjieff.fi


  • käyttää magiaa ovat yksinkertaistuneet vuosien varrella ja nykyään tarvitsen sitä vain harvoin sekä valikoidusti.

   Alkuaikojen innostus "krääsään" ja riitteihin sekä "voiman" hallittuun kontrolointiin on muuntautunut nykyiseksi tiedoksi ja kokemukseksi hyvinkin pienin resurssein käytettäväksi "työkaluksi", jota lähinnä tarvitsen silloin, kun tavanomaiset ei-maagiset kikat ja toimet eivät enää riitä.
   Useimmat varmaan kokisivat riisutun magiankäyttöni ei-mystisenä ja harvoin edes tajuavat minun mitään maagista tekevän, sillä en tarvitse "liirumlaarum"-loitsuja tai mahtavaa tarvike-arsenaalia päästäkseni tavoitteeseeni. Joskus kylläkin otan muita auttaessani mukaan joitain "vempaimia" ihan vain heidän mielenrauhaansa helpottamaan, jotta eivät tuntisi sitten itseään ihan pettyneiksi.

   Jos puhutaan sitten siitä mihin tarvitsen magiaa nykyisin hyvinkin arkisessa ja tavanomaisessa elämässäni, on valitettava tosiasia se, että vaikka itse en ole enää "aktiivinen" magianharjoittaja niin se ei estä "niitä muita" olemasta aktiivisia minua päin. Tästä syystä joudunkin välillä tilanteisiin, jolloin joudun tekemisiin erilaisten tahojen ja asioiden kanssa ja käyttämään henkistä "voimaani" niiden tilanteiden ratkaisemiseksi.

  • Rev ja cyberanimus: Eikö sitten olekkaan ollenkaan mahdollista harjoittaa "fantasia" magiaa? (esim. luonnonelementtien hallintaa yms.)

   • "Fantasiamagia" on hyvin kaukana länsimaisesta magiasta. Harrypotterit ovat lähinnä satunnaisten pseudoskeptisten irvailijoiden tai larppaajien mielessä.


  • Oon 27 v. nainen ja kiinnostunut kaikista noituuteen johtavista jutuista. Suoraan sanoen nämä kiihottavat seksuaalisesti!! Oikeesti en haluaisi satuttaa ketään, mutta jos liittyy näihin juttuihin.....

  • Ei ole muuta magiaa kuin mustaa magiaa. Mitä nopeammin ymmärrät tämän merkityksen, sitä nopeammin saavutat korkeimman lakipisteen.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   411
   21957
  2. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   379
   14539
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   727
   14361
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   10263
  5. Sedu Koskinen aikoo järjestää isot juhlat

   Näihin julkkiksiin ei näköjään päde mitkään lait tai korona tartu. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000007637821.html Kyllä esim. taviksen ylioppilas
   Kotimaiset julkkisjuorut
   140
   5836