Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

pitopalvelu

uusavuton ehkä

Hei.

Nyt olisi meillä ristiäiset tulossa. Haluan ehdottomasti pitää, perinne ja tärkeä juhla mielestäni. Mutta kun tämä mamma ei todellakaan osaa leipoa, en mitään!! Ja en rupea nyt tässä pienen vauvan kanssa harjoittelemaan. Valmiskakkuja ja pakaste pullia..jotenkin niin tylsää ja mautonta..

Niin kysymys kuuluu nyt että onko kellään kokemusta pitopalvelusta??? Kyse olisi noin 15 hengen ryhmästä..ei siis mega pippalot kyseessä.. Ihan perinteiset ristiäiset. Maksaako tällainen juttu maltaita? En halua alkaa kysellä isovanhemmilta apua tai ystäviltä, tarkoitus kun on kutsua heitä juhlimaan vauvaa, ei tekemään töitä.. Asiallisia vastauksia jos saan pyytää..:)

7

1217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Inkeri70

      Tilasin pitopalvelun häihimme ja kyllä se silloin tuntui aika kohtuulliselta, kun vertasi siihen että jos itse olisi vaikka kavereiden ja sukulaisten kanssa kokannut kaiken, jonkun olisi kuitenkin pitänyt olla keittiössä järjestelemässä ja tarjoilemassa eikä se olisi ollut kiva, kun ei olisi voinut osallistua juhlintaan. Silloin tietysti väkeä oli enemmän ja paljon muutakin järjestettävää.

      Lasten ristiäiset olen sittemmin järjestänyt sisareni kanssa kahdestaan. Voileipäkakkuja, kuivakakkuja ja täytesellaisia ym. väkerrettiin. Voileipäkakku on kätevä ja nopea tehdä yksittäisiin voileipiin verrattuna. Tarjoilut riippuvat varmaan paljon siitä, onko paikalla pitkänmatkalaisia, joille minusta on aina ollut kohteliasta tarjota tukevampaa suolaista ruokaa. Riippuu varmaan vähän vieraista ja ajankohdasta jolloin ristiäiset ovat. Jos haluaa tarjota tuhdimpaa suolaista ruokaa tai kunnon aterian, laatikkoruuat tai keitot ovat hyvä valinta, esim. kinkkukiusaus tai lohikeitto. (yksi ongelma ovat sitten allergiat...)

      Sisareni lapsen ristiäisiin hän tilasi pitopalvelusta valtavan kokoiset kinkkukiusausvuoat ja me teimme itse muut: sämpylää, salaattia ja sitten se jälkeen klassiset makeat tarjottavat. En nyt enää muista mitä tuo kinkkukiusaus maksoi pitopalvelusta, mutta se kuulosti silloin kalliilta. Mutta kun hommaa oli muutenkin paljon, se tuntui helpolta ratkaisulta.

      Mieti vähän mitä haluaisit tarjota ja kysy sitten parista kolmesta paikasta tarjoukset. Hinta riippuu tietysti tarjottavista ja siitä tarvitsetko paikalle väkeä tarjoilemaan, astioita vuokralle, pöytäliinoja jne.

      Minusta muuten valmiskakut ja pakastepullat ovat nykyisin niin hyviä, että jos ei itse halua/osaa leipoa niin nekään eivät ole ihan mahdoton vaihtoehto. Pitopalvelua halvemmalla voisi päästä ostamalla/tilaamalla tarjottavat erikseen valmiina, esim. paikallisista leipomoista saa tilata voileipäkakkuja (ja kai joistakin ruokakaupoistakin). Sitten jää vielä kysymys kuka huolehtii ruokien tarjoilusta, kahvin keitosta yms. Minusta on aina sääli, jos emäntä joutuu kuluttamaan aikansa keittiössä vieraiden kanssa seurustelun sijasta.

      Hauskoja ristiäisiä!

    • mapee

      mites jos ihan vaan leipomosta tilaat kakun ja vaikka voileipäkakun tai joitakin piiraita tms? Kysymällä selviää ja on edullisempaa kuin joku pitopalvelu ja tavallaan riskittömämpää sillä pitopalveluitakin on moneen lähtöön jos ei yhtään tiedä.

      Mielestäni suolainen pala ja kakku kahvi on niin pitopalveluilla kuin eri juhlapaikoisssa noin 10€ ja ylöspäin per lätty. Toisaalta jos joku juhlapaikak löytyy niin siellä voi ruoka olla kahvitteluineen 15€/lätty ja on kuitenkin jo ruoka.. Tosin hinnoissa on vaihteluita paljon.

      Soittaisin ekana kyllä leipomoon ja järkkäisin kotona jutun muuten ihan normisti. Harva edes leipoo niitä kakkujaan itse. Monella syynä on ihan sekin että ostokakku on paljon juhlavamman näköinen monesti..

      Niin ja pienellä riskillä voi kysyä ammattikouluista ja ammattikurssikeskuksista onko niillä tarjolla mitään. Meillä on yhdet pasteijat ja tuulihatut tehty paikallisella amitsulla ja olivat maukkaita kuin mitkä! Hintakin oli sama kuin aineet jos sitäkään..

    • leipomosta

      Leipomot/pitopalvelut (sellaiset joilla myymälä) myyvät tekemiään kakkuja. Sen kun valitset listoilta mitä haluat, tilaat ja käyt juhlapäivänä hakemassa kotiisi.

      Omissa nimiäisissämme oli 16 henkeä ja tilasin kaksi voileipäkakkua jotka hain juhlapäivän aamuna. Toinen mummi teki kermakakun ja toinen kuivakakun joten makeat hoitui sillä.

      Ruokaa nyt harvemmin ristiäisissä/nimiäisissä tarjotaan (normaalisti on kahvitarjoilu) mutta toki ruokaakin voi pitopalveluista halutessaan tilata.

      • alkup.

        Hei kiitos todella paljon vastauksista! Olin ihan varma että saan hirveät "huudot" kun ei kokkaushommat suju..=)

        Näistä vastauksista sain ideoita ja ihan oikeasti mielenrauhaa!!

        Kiitos teille tosi paljon!!


    • Meiju74

      Monikin vastasyntyneen äiti, vaikka leipoa osaisi, varmasti tilaa tarjottavat valmiina leipomosta tai sitten ostaa kaupasta. Varsinkin jos ei ole niitä lähisukulaisia auttamassa. Et ole asian kanssa yksin! Suurin osa päivästä kuitenkin menee sen vauvelin kanssa joten miksi ihmeessä stressata itseään sillä että leipoakkin pitäis... Mukavaa ja leppoisaa ristiäisjuhlaa teille =)

    • 120 euroa

      kermatäytekakku (20 hengelle), voileipäkakku (25 hengelle), yksi kuivakakku, iso pullakranssi ja juustosarvet. Yksi sukulainen teki vielä yhden kuivakakun ja kahdenkertaisia.

      Vieraita oli yhteensä 16. Asutaan Pirkanmaalla.

    • useammasta paikasta!!!

      Täällä 20 hengen voileipäkakun hinta vaihteli 25-70 euroa!!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2207
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2043
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1642
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1480
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1456
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1357
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1334
    8. 52
      1238
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1180
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1169
    Aihe