Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Parantaminen

Sairas ystävä.

Olen nyt kahden vaiheilla tälläisessä asiassa
joka liittyy ystäväni parantamiseen.

Hän on ihminen, joka kieltää kaiken magian ja
mm.henkisen parannuksen.Hän hurjastuisi
jos nytkin kysyisin, että saisinko parantaa
häntä.

Olenkin ajatellut, että voisin
esim. hieromalla häntä saada hyvän
mahdollisuuden samaan aikaan "salaa" myös
parantaa häntä.

Onko teistä moraalitonta parantaa sellaista
ihmistä, joka ei hyväksyisi tätä keinoa?
Uskon, että voisin lievittää kipua ja
hän on todella vakavasti sen tarpeessa!

6

261

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Spiritchaser

      Todella vaikea kysymys!

      Siis uskoisin että pelkkä hierominen on ok. Hyvän toivominen kaverillesi laulun tai rukouksen muodossa samoin. Mutta magia....

      Jos ystäväsi ei halua että häntä autetaan magian keinoin, silloin magia on eräänlaista pahoinpitelyä. Vaikkei hän sitä tietäisikään. Tekemällä parannustaikoja hänelle rikkoisit hänen selkeää toivettaan, ottaisit vallan yli hänen oman tahtonsa.

      'Minä tiedän mikä on sinulle hyväksi ja teen niin vaikket niin haluaisikaan'. Ei kuulosta kovin wiccalta. Menee reden vastaisestikin.

      Toisaalta, et ikinä sanonut olevasi wicca, joten mietitäänpä asiaa edelleen.

      Pakanuuteen ja luonnonuskontoihin kuuluu suurena osana oman itsen tunteminen. Tekojen ja niiden seuraamusten hyväksyminen. Jos tekee väärin, siitä seuraa jotain. Ja siitä ei pelkällä hyvällä tahdolla tai katumisella välty.

      Sanoisin että sinun täytyy itse päättää mitä teet. Voit yrittää parantaa ystäväsi, mutta se ei välttämättä toimi. Tai jos toimii, olet tehnyt jotain ystäväsi tahdon vastaisesti ja siitä seuraa... En osaa sanoa mitä, mutta sen voin sanoa ettei ainakaan pelkkää hyvää. Jos ystäväsi saa tietää taioistasi, voi olla että menetät ystäväsi.

      Toisaalta on myös vaikeaa olla tekemättä mitään...

      Kehoittaisin sinua puhumaan ystävällesi. Kysymään voiko hänestä ajatella hyvää... Ehkä rukoilla tms. Tai suoraan selittämällä asian niin kuin se on. Että olet huolissasi ja haluaisit tehdä jotain hänen hyväkseen.

      Lopulta päätös on sinun.

    • Talvi

      Salaa parantaminen on hieman arveluttavaa. Itse ajattelen niin, että jos toinen ei todellakaan halua minkäänlaista parnatamista, ehkä asian kannattaa olla rauhassa vähän aikaa ja voi sitten ottaa sen puheeksi uudelleen. Voithan kysyä kuten ajattelitkin että saatko hieroa häntä ja jos saat siihen luvan, ei tietnkään sille mahda mitään jos tulet sattumalta parantaneeksi hänet, sillä hän on jo antanut luvan hieromiseen, joka myös on eräänlaista parantamista.

      Tiedän joitakin reiki-parantajia ja muita energiaa lähettäviä-parantajia ja kyllä siellä piireissä lähhetetään jonkinverran energiaa esimerkiksi juuri läheiselle, joka on sairaana. Toiset pyytävät etukäteen parannettavalta luvan energian lähettämiseen, toiset littävät luvanpyynnön itse energian mukaan ja molemmissa tavoissa on siis juuri mukana tuo luvan pyytäminen, sitten se on parannettavasta itsestään kiinni ottaako hän sen energian vastaan.

      • Sara

        "se on parannettavasta itsestään kiinni ottaako hän sen energian vastaan."

        Ei se ole parannettavasta silloin paljoa kiinni, kun parannettava ei tiedä kuinka suojautua minkääntyyppiseltä magialta.


      • Inksu
        Sara kirjoitti:

        "se on parannettavasta itsestään kiinni ottaako hän sen energian vastaan."

        Ei se ole parannettavasta silloin paljoa kiinni, kun parannettava ei tiedä kuinka suojautua minkääntyyppiseltä magialta.

        Kun nyt puhuttiin parantamisesta, niin kyllä parannettava itse päättää ottaako sen energian vastaan. Parantaminenhan on positiivisen energian lähettämistä ja jos ihminen on niin lukkiutunut siihen huonoon oloonsa, hän vain synnyttää ympärilleen huonoa oloa heijastavaa auraa. Silloin parantava energia ei välttämättä pääse läpi, kun paranettava itse ei halua sitä ottaa! On olemassa erilaisia tekniikoita, joilla saa lähetettyä positiivista energiaa vaikka toinen olisi kuinka lukossa, mutta siihen tarvitaan jo taitoa.

        Toisenlainen magia on sitten toisenlainen juttu. Esimerkiksi sinä et pystyisi vahingoittamaan minua minkäänlaisella energialla tai edes lähettämään positiivista energiaa, koska se törmää energiakenttääni ja huomaan sen välittömästi, et edes silloin kun nukun. Itse sitten päätän päästänkö energian sisään vai mitä sillä teen. Jos taas on henkilö, joka ei osaa suojata itseään, on suurempi todennäköisyys, että lähettämäsi energia menee hänen energiakentästään läpi, mutta EI VÄLTTÄMÄTTÄ. Siihen vaikuttaa hyvin moni muu asia...


      • Talvi
        Sara kirjoitti:

        "se on parannettavasta itsestään kiinni ottaako hän sen energian vastaan."

        Ei se ole parannettavasta silloin paljoa kiinni, kun parannettava ei tiedä kuinka suojautua minkääntyyppiseltä magialta.

        Otit tuon lainuksen ikäänkuin keskeltä virkettä... Siinähän puhuttiin nimenomaan parantamisesta, johon on liitetty mukaan luvan kysyminen (ei siis mistään magiasta yleensä, vaan nimenomaan parantamisesta, jossa on mukana luvanpyyntö)! Itse olen ymmärtänyt niin, että kun tuon luvankysymisen liittää mukaan se on todellakin siitä parannettavasta itsestäään kiinii, ottaako hän energian vastaan vai ei.

        joku olikin ehtinyt tähän vastata ennen minua (nimimerkkiä en nyt muista), mutta siinä kirjoitukseesa olipaljon pointteja. Varsinkin se kirjoituksen kohta siitä kuinka sairas ihminen,joka ei halua ottaa energiaa vastaan, luo ympärilleen jonkinlaisen epäedullisen suojakentän...


    • kohai

      Minä lähtisin pohtimaan tätä nyt lähinnä sitten lääkärin etiikan pohjalta, antanee parhaan vastauksen. Lääkärillä on velvollisuus auttaa ja tehdä parantavaa työtä, tosin ei koskaan vastoin potilaan itsemääräämisoikeutta. Jokainen on oikeutettu (henkisen kuntonsa perusteella) päättämään itse hoidostansa, toisaalta vain lääkäri voi tehdä hoitamattajättämispäätöksen (jonka sinä teet jos et yritä toimia ystäväsi hyväksi huom!), tässäkin tapauksessa on potilaan tai lähimmän omaisen tahto kuultava ensin.

      Sinulla on oikeus yrittää auttaa kivuista kärsivää ystävääsi jos osaat, mutta muista, että Hippokrateen vala kieltää sinua aiheuttamasta tarpeetonta tuskaa ihmiselle. Ts. jos hän ei halua tulla magialla autetuksi/hierotuksi niin sinun on jätettävä hoito antamatta koska se on tässä tapauksessa potilaan tahto. Muu olisi todellakin pahoinpitelyä.

      Ps. Minä en ole lääkäri, mutta tunnen lääkärin henk.kohtaisesti, kaveripiirissäni on nimittäin lääketiet. lis. lääkäri.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe