Krooninen eteisvärinä ja eläke ??

Nuppulinna

Onko kenelläkään kokemusta, saako tällä perusteella osatyökyvyttömyyseläkeen. Lääkärini oli ehdottomasti sitä mieltä että nykyinen "hullu" työtahti ja 8 tunnin työaika ei ole minua varten. Olen vaan kuullu ettei sitä eläkettä ole kovin helppoa saada. Onko millaisia kokemuksia näistä työkyvyttömyyseläke asioista?

9

4561

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ennen eläk.

      tulee kys. yllämainittu, sitten esim. puolipv.-työ tms., eläke ei suinkaan ole ensim.edessä.

      Mitä mieltä kardiologisi on muihin työtehtäviin siirtymisestä? Puolipv-työstä?

    • paljolti

      siitä millaisia oireita koet, kuinka jaksat olla työssä jne...Oletan, että osaeläke voisi hyvin tulla ensin kyseeseen. Ja ennen kaikkea oltava "näyttöä" että työssä oleminen käy voimille ja terveydelle. Toistuvia sairauslomia ensin. Silläkin on merkitystä, että kuka lääkäri (onko arvostettu) laatii eläkehakemuksen.

    • työkyky alentunut

      Oman kokemukseni mukaan on vaikea päästä työkyvyttömyyseläkkeelle.
      Itselläni vaivat lähinnä etupäässä sisätauteja (maha-rytmihäiriöt).
      Hakemuksessa ollut kuuden eri erikoislääkärin vähintäänkin osatyökyvyttömyyseläkettä puoltavat lausunnot joukossa mm. 2 LKT:a.(mm.gastrokirurgia,gastroendologia,kardiologia,sekä yleislääketiede ovat olleet B-lausunnoissa edustettuina).
      Myös työkyvyn arviointi tehty,lääkäri ehdotti osakuntoutustukea vuodeksi mutta sekin on hylätty.Ajaako jokin järjestö "meiden etuja"?

      • ei ollut

        vaikeaa päästä eläkkeelle, mutta olihan takana vaativa selkäleikkaus. Eläke ei ollut tavoitteena ja palasin työhön, vaikka ennusteen mukaan harva kykenee työhön k.o leikkauksen jälkeen.
        Leikkauksen jälkeen oli puolen vuoden sairausloma ja sitten työhön. Meni aika hyvin puolisen vuotta ja sitten alkoivat kivut ja vaivat. Sinnittelin vielä noin puoli vuotta. Sen jälkeen sairauspäivärahalla vuosi ja eläkehakemus ja tietysti monta lääkärillä(fysiatri) käyntiä ennen hakemusta. Olin tosi kipeä ja piti käyttää tukiliiviä. Myöntävä päätös tuli kahden viikon kuluttua hakemuksesta.Olen ollut eläkkeellä 10 vuotta.

        Muistan, että itsekin piti arvioida työkykyä asteikolla 1-10.Mitä suurempi lukema, sitä suurempi kipu. Siis piti täyttää kaavake, jossa oli kysytty erilaisia kiputiloja. Oli jopa kymmeniä kysymyksiä...miten kuvaatte/koette sen ja sen...merkitkää asteikolle piste siihen kohtaan mikä kuvaa kipua jne.. Kun tuollaisia kysytään niin siinä ei saa vähätellä kipujaan.

        Monet asiat saattavat painaa jotta eläkepäätös on myönteinen ja olen seurannut muutaman tutun jopa vuosia kestäneitä "kamppailuja" eläkepäätöksen kanssa. Tässä tärkein neuvo: Ensiksi mielestäni pitää "näyttää toteen", ettei kykene olemaan työssä.On haettava toistuvasti sairauslomaa ja lähdettävä kesken päivän työstä jne... on näytettävä, ettei kykene työhön - ei ainakaan kokopäivätyöhön jos haluaa osapäiväiseen.

        Jos sairauslomista ei ole faktaa ja yrittää ns "seisovilta jaloilta" eläkkeelle, niin on aika kummallista hakea eläkettä ja sille päästä. Juuri tuolla yllä esittämälläni tavalla eräs tuttu sai viimein eläkepaperit. Oli jos jonkinlaista työkokeilua ja testiä ennen sitä.Ja monta vuotta meni. Ja huomattakoon, että k.o henkilö oli todella sairas/työkyvytön tai olisi kyennyt työhön korkeintaan pari tuntia/pv.
        Yrittänyttä ei laiteta, muistakaa se!


    • Nuppulinna

      Vastauksia kaikille teille. En ole ollut missään työkyvyn arvioinneissa. Kardiologini, itse asiassa kaksi kardiologia oli sitä mieltä että osatyökyvyttömyys eläke olisi perusteltavissa. Kumpikin hyvin arvostettuja ja erikoistuneet juuri tämän sydäntaudin hoitoon ja tutkimukseen. Puolipv-työ olisi heistä "terveellisempää" kun kokopv-työ. Itse siis haluan tehdä työtä mutta kokopäiväistä en jaksa. Töitä olen tehnyt yleensä 4-6 tuntia 5 pv viikossa. Joskus olen painanut töitä muutamana päivänä pitempääkin ja putkeen mutta sydän alkaa heti oirehtia. Öisin ei saa nukuttua kun sydän innostuu hakkamaan hullunlailla ja tuntuu että se hyppää kohta ulos rinnasta. Taudin kuvaan kuuluu että rasituksen jälkeen seuraava päivä on yleensä aikamoinen "pimiöpäivä" ja on varsin väsynyt, siis epätavallisen väsynyt ja muutenkin hankala olo. Taudin vuoksi olen ollut sairaalassa useita kertoja ja pahimmillaa teho-hoidossa useita viikkoja. Tämä eläke-ehdotus tuli ihan työvoimaviranomaisilta. Tarkoitus ei siis ole hakea täysi työkyvyttömyyseläkettä vaan osa-aikatyökyvyttömyyseläke.

    • Anonyymi

      Kyllä välillä tuntuu että Kela lääkäri on maanpäällinen Jumala jolle ei kelpaa muu kuin ihmisrääkkäys.

      • Anonyymi

        Kelan kiduttavat vakuutuslääkärit, nuo meedioitten meediot.


    • Anonyymi

      Paitsi että Kelan lääkärit ei edes tutki koko asiaa, koska Kelasta ei makseta osatyökyvyttömyyseläkettä. Osatyökyvyttömyyseläke käsitellään vain ja ainoastaan työeläkelaitoksessa.

      • Anonyymi

        Työeläkelaitoksissa on omat vakuutuslääkärinsä, jotka tutkivat papereita. Antavat arvion, että vielä virtaa, ei eläkettä.
        Samat vakuutuslääkärit antavat lausuntojaan myös kelassa, joten piiri pienoinen pyörii.
        Vakuutuslääkäri voi olla monessa paikkaa antamassa lausuntojaan niin kelassa, eläkeyhtiössä kuin vakuutusyhtiöissäkin. Usein toiminta tehdään sivutoimisena vakuutuslääkärin oman yrityksen kautta.
        Vakuutuslääkäri voi olla samanaikaisesti töissä työsuhteessa, virkasuhteessa ja/tai yrittäjänä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4552
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe