Kissojen rääkkäystä!

Kissojen ystävä

Mielestäni kissan pitäminen vain sisäkissana on ehdottomasti eläinrääkkäystä! Kissan kuuluu saada olla ulkona! Valitettavasti maailma on vain pullollaan niitäkin idiootteja, jotka eivät anna kissojensa päivänvaloa nähdä muutoin kuin ikkunan lävitse. Tiedän erään tytön, joka asuu pienessä yksiössä kahden kissansa kanssa. Kissat kököttävät aina ikkunalaudalla kuin mitkäkin koriste-esineet. Suosittelisin tällaisia henkilöitä antamaan kissansa parempaan kotiin, esim. maalle, jossa ne saavat toetuttaa itseään. Tyttöhän voisi vaikka kipaista Tiimariin ostamaan itselleen pari posliinikisua ja laittaa ne ikkunalaudalleen. OTTAKAA KANTAA!

50

2351

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Padawan

      Tämä asia on kaksi piippuinen juttu mielestäni. Itselläni on kissa lapsuuden kodissami..tai ainakin toisessa niistä. Tämä kissa saa käydä ulkona aivan vapaasti ja nauttii selkeästi elämästään. Minulla oli toinen kissa ennen tätä nykyistä, mutta sille kävi jotakin ja se menehtyi vain 1,5-vuoden iässä. Harkitisin hetken uutta kissaa ja sen pitämistä vain sisäkissana, mutta se karkasi pari kertaa ja totesin ettei siitä saa sisäkissaa enää mitenkään. Se vain kärsisi tilanteesta.
      Toisaalta, tiedän kissoja jotka eivät edes halua mennä ulos ilman valjaita. Heillä on kaikki viihdykkeet sisällä ja tuntuvat olevan myös erittäin tyytyväisiä nykyiseen tilanteeseen vaikka ulos katselevatkin mielellään. Lisäksi nämä sisäkissat eivät häiritse muita ihmisiä eivätkä aiheuta mitään pahennusta naapureiden kesken jos sattuu olemaan sellaisia naapureita, jotka eivät kissoista pidä. Joten aika kaksipiippuinen juttu ja ratkaisu sisäkissan ja ulkokissan välillä on vaikea.

      • Kömmähdys...

        Ratkaisu sisäkissan ja ulkokissa välillä on todella helppo. Tarkistetaan kaupungin järjestyssäännöt ja huomataan että kissa on pidettävä sisällä, ulkona se saa olla vain kytkettynä/aitauksessa. Mielestäni kissan on paras olla sisätiloissa, monet ihmiset kiusaavat ja rääkkäävät vapaita kissoja ja liikenteessä on aina vaarana tulla yliajetuksi. Vapaana kissa aiheuttaa todellista harmia naapureille, jos naapuri valittaa vapaana pidettävästä kissasta se ei tarkoita että hän ei pidä kissoista. Kissa kyllä viihtyy sisällä jos sillä on tarpeeksi virikkeitä yms.


    • 16 syytä
      • riina

        ne tulivat kuin pähkinän kuoressa. jos joku ei tuota lukemaansa ymmärrä, on hänessä joku pahasti vikana. ;)


    • marja

      ...kissan ystävältä. Meitä kissanomistajia kun on niin monenlaisia. Tätäkin asiaa voisi jauhaa vaikka miten pitkään. Sitä en kiellä, etteikö huonosti pidetty sisäkissa ole onneton, mutta jos sisäkissalle järkätään virikkeitä ja heille annetaan aikaa ja rakkautta niin ei kissan tarvitse olla onneton. Kun ulkokissoissa on valtaosa sellaisia, joita kohdellaan huonosti tai kohdellaan "vain" kissoina. Nälkäinen, matoinen ja yksinäinen ulkokissa tuskin on onnellinen. Tien reunuksille kerääntyy etenkin keväisin paljon kissanraatoja. Nämä kissat voisivat hyvin nauttia elämästään, mutta kun heidän turvallisuudesta on tingitty eikä heistä piitata tarpeeksi, he ovat joutuneen sateenkaarisillalle. Haluaisin hyvän perustelun sille, miksi nimenomaan kissat lasketaan ulos toteuttamaan vaistojaan ja koirat, jyrsijät, papukaijat, lampaat, hevoset, siat, kanat ym ym.. pidetään kaikki omissa tiloissaan, eikä vapaana. Miksi?? Poikkeaako kissa jotenkin koirasta. Koirankin esi-isät ovat kulkeneet luonnossa vapaana, tietenkin. ja koirakin varmasti pitäisi siitä, että se saisi vaeltaa ulkona ilman hihnaa ihan omin päin. Kissa ei kuulu suomen luontoon ja se verottaa ikävästi suomen lintukantaa sekä kaikkia mahdollisia pieneläimiä. Kissa pitää lain mukaan pitää taajamille rakennetuilla mailla kytkettynä. En usko, että useat leikkaamattomat, rokottamattomat, madottamattomat, huonosti ruokitut tai ruokkimatta jätetyt seuraa vailla olevat maalaiskissat ovat onnellisia. Niiden elämä ei kovin pitkäksi ehdi. Sinäkin luultavasti kuulut niihin huonoihin kissanomistajiin, kun et välitä kissasta tarpeeksi pitääksesi sen sisäkissana. Koko ikänsä sisällä elellyt kissa ei osaa ulos kaivata. Kissa saa jatkuvasti rakkautta, mahan täydeltä ruokaa, leikitystä ja pehmoisen nukkumapedin, eli mikä näitä kissanpäiviä päihittäisi. Kissan tehtävänä on ennen kaikkea olla lemmikkieläimenä (EI TYÖELÄIMENÄ!) ja elää pitkän ja terveen elämän rakastavassa kodissa. Meidän kissat ulkoilevat tarhassa ja valjaissa sekä nauttivat olostaan. Ne eivät ole onnettomia sisäkissoina, vaan luulen että ovat ennen kaikkea kiitollisia saavansa hyvän kodin.

    • Dj.brown

      on siinä meillä kans "kissojen ystävä" rikois lakia ja tapatais kissoja

      meillä ainakin kissa viihtyvät tosi hyvin sisällä


      kannatais ottaa selvää asiasta ennekuin alkaa syytämää sisäkissoja idooteiks

      ite oot täys vammanen lain rikkoja!

    • Hmph..

      Asun 33 neliön yksiössä kahden kissan kanssa kaupungin keskustassa. Kissat näkevät luontoa vain ikkunasta tai ollessaan perheeni luona, ne saavat oleskella parvekkeella. Kissoillani löytyy asunnostani kyllä virikkeitä. Leluja on monenmoisia, kiipeilyteline ja kaikenlaisia sokkeloita olen niille virikkeeksi järjestänyt. Kissani ovat virkeitä ja nauttivat olostaan, mutta nähdäkseni kuitenkin rääkkään niitä??

      • Miku

        olette laittaneet verkon parvekkeelle jossa kissanne oleskelevat. Sattuu usein että kissa putoaa parvekkeelta, vaikka monet luulevat että niin ei käy. Siis: Verkko parvekkeelle!


    • Kissaperhe

      Meillä on kaksi siamilaista kerrostaloasunnossa. Ne ovat täysin sisäkissoja, toki hyvin lämpiminä päivinä menemme valjaiden kanssa ulos. Siamilainen, kuten moni muukin rotukissa ei edes soveltuisi "ulkokissaksi". Muunmuassa siksi että kisun turkki on niin ohut, että se palelee helposti, ja jos kisu lähtisi vaeltelemaan, se ei enää löytäisi takaisin kotiin. Ja kuten edellinenkin sanoi, jos kodissa on virikkeitä, kissat ovat varmasti tyytyväisiä. Minun kissani ainakin ovat hyvin onnellisia. Eurooppalaisen pitäminen sisäkissana onkin tyystin eri asia..

      • örppis

        miten niin?


      • Vastaus
        örppis kirjoitti:

        miten niin?

        Tarkoitit ilmeisesti eurooppalaisen pitämistä sisäkissana? Niin, minulla on asiasta omakohtaista kokemusta. Meillä oli joskus tavallinen kotikissa sisäkissana, ja se oli niin onneton, se halusi vain koko ajan ulos, osoitti mieltään tekemällä jätöksiä joka paikkaan.. Lopulta se oli pakko antaa erääseen perheeseen maalle. Perheeni asuu maalla, ja he ottivat pari vuotta sitten sisäkissana olleen kisulin luokseen, juuri samojen ongelmien vuoksi.
        Myönnän toki että poikkeuksia varmastikin on,mutta itse en ottaisi eurooppalaista pelkäksi sisäkissaksi huonojen kokemusteni vuoksi.


      • örppis
        Vastaus kirjoitti:

        Tarkoitit ilmeisesti eurooppalaisen pitämistä sisäkissana? Niin, minulla on asiasta omakohtaista kokemusta. Meillä oli joskus tavallinen kotikissa sisäkissana, ja se oli niin onneton, se halusi vain koko ajan ulos, osoitti mieltään tekemällä jätöksiä joka paikkaan.. Lopulta se oli pakko antaa erääseen perheeseen maalle. Perheeni asuu maalla, ja he ottivat pari vuotta sitten sisäkissana olleen kisulin luokseen, juuri samojen ongelmien vuoksi.
        Myönnän toki että poikkeuksia varmastikin on,mutta itse en ottaisi eurooppalaista pelkäksi sisäkissaksi huonojen kokemusteni vuoksi.

        ei ole mitään huonoja kokemuksia kyseisestä asia. Kissa ku kissa sekä luonne ku luonne.


      • Kissaperhe
        örppis kirjoitti:

        ei ole mitään huonoja kokemuksia kyseisestä asia. Kissa ku kissa sekä luonne ku luonne.

        Kyllä eri rotujen välillä on suuriakin eroja luonteissa. Käyppä esimerkiksi jonkin kissayhdistyksen sivulla lukemassa rotumääritelmiä.


      • miukumauku2
        Kissaperhe kirjoitti:

        Kyllä eri rotujen välillä on suuriakin eroja luonteissa. Käyppä esimerkiksi jonkin kissayhdistyksen sivulla lukemassa rotumääritelmiä.

        On totta, että kissojen luonteissa on eroja; jopa samanrotuisten eri yksilöiden välillä.
        Silti en luokittele luonteen perusteella sisä,- tai ulkokissoja. Se ei ole oleellista, koska kissa on tyytyväinen sisällä, kun sillä on tekemistä, seuraa, ruokaa ja raikasta vettä! Ja kun se on tottunut pennusta asti sisäkissaksi!!!
        Useimpien paikkakuntien järjestys,-tms. säännöt kieltävät kissan pitämisen ulkona vapaana!!! Lisäksi kissan ulkoiluttaminen valjaissa ei täytä kissan tarvetta saalistaa, tai kiipeillä puissa; joten se on jonkinasteista kissan kiusaamista mielestäni.
        Kaikkein typerin väite on se, että kissa kuuluu luontoon! Kissahan on kotoisin lämpimästä ilmastosta, joten se voi paleltua (kuoliaaksi) talven pakkasissa! Joten kissan ulkonapito vapaana on eläinrääkkäystä ja lain rikkomista!


    • Sedu

      Kissojen ystävällä ei taida olla oikein faktaa tietoa kissoista. Itselläni on kaksi kissaa. Toinen haluaa olla ulkona juoksunarussa, mutta toista ei saa ulos kirveelläkään. Molemmat ovat onnellisia ja hyvinhoidettuja mirrukoita. Ei kaikki kissat ole samanlaisia. Jos kissa tottuu olemaan sisällä niin mitä pahaa siinä voi olla.
      Johan se on laissa kielletty ettei kissoja saa pitää vapaan johan ne syö pikkulinnut ja kuseskelee lasten hiekkalaatikot. Sinulta pitäisi ottaa kissat pois kun et osaa niitä hoitaa.

    • hullu mies

      ..kyllä toisaalta luulis kissojen tottuvan olemaan sisällä jos ne kasvatetaan siihen, kaikki luontokappaleet soputuu ankeisiin elinoloihin ihan hyvin varsinkin jos ei oo tietoa paremmasta....

    • Edel. huolestunut

      ...naapurissani? Siellä pienen yksiön ikkunalaudalla on aina kaksi kissaa haikailemassa raittiiseen ilmaan. Sitä ne saivatkin kun humalaiset kissanomistajat avasivat ikkunan ja päästivät kissat ulkoilemaan ulommalle ikkunalaudalle. Kerrostalon kolmannessa kerroksessa. Onneksi tämä ei ole toistunut, mutta seuraavan kerran ryhdyn toimenpiteisiin. Kissalla voi olla yhdeksän henkeä mutta ei se sieltä haudasta enää nouse sinne kerran jouduttuaan...

    • qwerty

      ja siksi otin kissan. jos asuisin kaupungissa, kissa olisi vain haave. kissan pitää päästä liikkumaan ULOS eikä istua sisällä päivät pitkät.

      • 2 kissaa

        Meillä on 2 kissaa, asumme taajamassa rauhallisella alueella rivitalossa.
        Alueellamme liikkuu jonkin verran vapaana kissoja. Liikennettä on, mutta
        ei mitään isoa tietä kovin lähellä. Olen pohtinut tätä ulkokissa-asiaa paljonkin
        ja meillä on nyt niin että toinen käy ulkona ja toista ei pahemmin kiinnosta.
        Tämä mikä käy ulkona, on tosi innoissaan siitä ja kerran kun pääsi, on aina
        naukumassa ovella. Toisaalta, rivitalossa, kun meillä on vielä pieniä
        lapsiakin, on aika hankalaa saada kissa pysymään pelkästään sisällä,kun
        ovet "jäävät vahingossa" välillä auki. Olen kyllä myös sitä mieltä, että kissa
        on onnellisempi, jos ja kun saa ulkoilla. Kissaa toisin kuin koiraa ei niin usein
        kuitenkaan tulisi vietyä valjaissa ulos. Kissamme on nuori ja on ainakin
        tähän mennessä löytänyt iltaisin aina kotiin. Olisi hyvä kuitenkin itse
        kuulla, jos aiheutuu jotain ongelmia naapurustossa, sitten pitää miettiä
        asia uudelleen. Suurimman osan ajasta kissa kuitenkin kulkee yksikseen
        pitkin metsiä, eikä naapurien pihoilla taikka missään lasten hiekkalaatikoilla...


    • Ei mun mielestä ainakaan.

      Nii se on varmaan ihan semmonen juttu että
      ei nyt kaupungissa kissoja ulos päästetä
      ainakaan jos asuuu kerrostalossa.
      Sit niitä joko ulkoilutetaan hihnassa,
      mut en mä ainakaan pidä sitä minään
      hyvänä vaihtoehtona (mun mielipide!.
      Et sanonu että onko nämä kissat oikeen rotu
      kisuja vai tavallisia maatiaisia.
      Jos oikeen joku rotu ni sillon kissoja ei
      päästetä ulos näin muutenkaan ihan sen takia
      ettei sit mee hukkaan tai mitn,olisko sitten
      niiden arvon vuoks. Mut mä nyt näen tän ihan näin.Yleensä sisäkissoille kyllä rakennetaan
      iso häkki ulos missä ne saa katsoa maailmaa eri silmin kuin laisista ja tuntea tuoksut nenussaan.
      Mut tämä taas ei käy kerrostaloissa.

    • Ei mun mielestä ainakaan.

      Ei siis rääkkäystä mun mielestä,mut sitten jos
      on sisäkissa ni sillä pitää olla paljon tekemistä
      sisällä ja sen kaa pitää leikkiä.

    • Rian

      Hei!

      Mun kisulleni koittaa uusi elämys kesällä: olemme ostaneet mökin. Tästä itse aiheeseen: kissani on jo 12 vuotta, ja hyvin onnellinen kotikissa. Kissat ovat kummallisia, eivät osaa kaivata vapautta ja ulkoilmaa elleivät ole niistä päässeet kokemaan. Uskoisin, että tähän saakka kisuni on ollut hyväntuulinen ja onnellinen, vaikka onkin asunut kolmiossa parvekkeen kera.

      Mökki saattaa olla kisullemme suurempi järkytys kuin kodin partsi. Mutta mökilläkin varmuuden vuoksi pidän kisuani valjaissa ja pitkässä lie'assa. Jo senkin takia, että alueellamme on villieläimiä ja lähellä vilkasliikenteinen tie.

      Onnea kissallesi vapaudessa ja rapsutukset sille!

      • Joo

        Just olin sitä sanomassa että älkää
        nyt hyvät ihmiset viekö kissojanne
        mökille kesäksi tai hankkiko kesä kissaa.
        Mutta konnemtoisen nyt et hyvä Rian ku oot aatellu
        just et piät lie`assa ja valjaissa.
        Irti ei kannata kyllä päästää,varsinkaan
        kun kerroit että lähellä vaarallisia paikkoja.
        Hyvää mökkeily kesää =)


    • kisuli

      Ei sisäkissa ole sen onnettomammpi kuin ulko kissakaan jos sillä on puuha jne.Ota asioista selvää ennen kun rupeet moisii syytöksii latelee.
      Itselläni 4 onellista ja sosiaalista sisäkissaa.
      Suomessa joudutaan vuosittaan tappamaan ei toivottuja kisunpentuja ikävän paljon sekä viliityneitä kissoja.Vaapaana kulkeva kissa on vapaata riistaa jos se menee jonkun toisen maille eli sen saa amppua ilman sen kummempia syitä.Että näin!

      • hanna

        Kissa on lainsuojattu eläin, eikä sitä saa tappaa. Ainoastaan villiintyneen, selvästi agressiivisen kissan saa tappaa se jonka alueella kissa kulkee ja jolla on riittävät tiedot kissan lopettamisesta. Kissaa ei saa lopettaa, kuin eläinlääkäri tai ampumalla sitä aivoihin. Se miten tunnistaa villikissan tai puolivillin kotikissan on toinen juttu. Villikissoja suomen luonnossa ei paljon ole, koska julma talvi koituu villiintyneiden kissojen kohtaloksi ja vain jotkut harvat yksilöt saattavat selvitä talvesta. On kuitenkin paljon ihmisiä, jotka eivät erota/halua erottaa kotikissaa villistä kissasta ja etenkin metsästäjät tappavat monia kissoja kylmästi piittaamatta kenen ne ovat.


      • Kisuli
        hanna kirjoitti:

        Kissa on lainsuojattu eläin, eikä sitä saa tappaa. Ainoastaan villiintyneen, selvästi agressiivisen kissan saa tappaa se jonka alueella kissa kulkee ja jolla on riittävät tiedot kissan lopettamisesta. Kissaa ei saa lopettaa, kuin eläinlääkäri tai ampumalla sitä aivoihin. Se miten tunnistaa villikissan tai puolivillin kotikissan on toinen juttu. Villikissoja suomen luonnossa ei paljon ole, koska julma talvi koituu villiintyneiden kissojen kohtaloksi ja vain jotkut harvat yksilöt saattavat selvitä talvesta. On kuitenkin paljon ihmisiä, jotka eivät erota/halua erottaa kotikissaa villistä kissasta ja etenkin metsästäjät tappavat monia kissoja kylmästi piittaamatta kenen ne ovat.

        Mutta ketä kissan vihaajaa kiinostaa onko kissa villi tai jonkun oma?Minulla on ikävä kyllä kokemuksia tälläisestä naapurista...Ja vastuusen teoistaan hän ei joutunut, korkeitaan varoitus tuli.


    • felix-cat

      just eilen näin kissan ulkona ja kävi säälix sitä.sillä oli ihan kauheen iso karvapallo mahassa ja luut näkyivät ja se rupes murisemaan ja maukumaan kun sitä nosti.se oli aivan kauhea näky.muuten se kehräs ja puski kättä vasten.
      mä käytän yleensä omaa kissaa 2 kertaa päivässä ulkona ja siihen menee yli tunti aikaa.en halua että kissani jää auton alle tai toinen kissa tekee sille naarmuakaan.ja se viihtyy mielestäni täällä hyvin.ulkona on sillä yksin liian vaarallista.

      • heini

        Kyllä sisäkissakin saattaa olla huonosti pidettyjä. Ulkona kissaa kyllä uhkaa moni vaara. Itse olen nähnyt piikkilangan haavoittaman kissan ja äskettäin juuri kuulin auton alle jääneestä kissasta, jonka häntä oli halvaantunut ja se jouduttiin lopettamaan. Silloin tällöin tulee ilmi tapauksia, joissa ulkokissa on joutunut ihmisen julmuuden kohteeksi. Paljon on kissoja hävinnyt, kuin tuhka tuuleen, ilman että omistaja on koskaan saanut tietää mitä kissalle on käynyt. Omistajaa on turha sääliä, mutta kissan kannalta harmittaa, että se on potkaistu ulos aktivoitumaan ja se on koitunut pienen kohtaloksi.

        Kissan valvotun ulkoilun puolesta voi sanoa rutkasti enemmän, mutta vapaan ulkoilun puolesta ei voi sanoa muuta, kuin että kissa pääsee toteuttamaan vaistojansa minkä se voi tehdä sisätiloissakin. Kissan saalistushaluja voi vähentää leikkimällä sen kanssa.


      • felix-cat
        heini kirjoitti:

        Kyllä sisäkissakin saattaa olla huonosti pidettyjä. Ulkona kissaa kyllä uhkaa moni vaara. Itse olen nähnyt piikkilangan haavoittaman kissan ja äskettäin juuri kuulin auton alle jääneestä kissasta, jonka häntä oli halvaantunut ja se jouduttiin lopettamaan. Silloin tällöin tulee ilmi tapauksia, joissa ulkokissa on joutunut ihmisen julmuuden kohteeksi. Paljon on kissoja hävinnyt, kuin tuhka tuuleen, ilman että omistaja on koskaan saanut tietää mitä kissalle on käynyt. Omistajaa on turha sääliä, mutta kissan kannalta harmittaa, että se on potkaistu ulos aktivoitumaan ja se on koitunut pienen kohtaloksi.

        Kissan valvotun ulkoilun puolesta voi sanoa rutkasti enemmän, mutta vapaan ulkoilun puolesta ei voi sanoa muuta, kuin että kissa pääsee toteuttamaan vaistojansa minkä se voi tehdä sisätiloissakin. Kissan saalistushaluja voi vähentää leikkimällä sen kanssa.

        se on muuten totta.eläimet kuolee mielestäni enimmäkseen ihmisen takia.


      • heh
        felix-cat kirjoitti:

        se on muuten totta.eläimet kuolee mielestäni enimmäkseen ihmisen takia.

        Kyllähän se on vähemmistönä se kissakasti, joka ihmisen takia kuoleepi.

        Mutta maaseudulle vaan kissoja vapaaksi, saavat ketut ruokaa eivätkä syö teerien ja metsojen pesiä ihan niin paljon.

        Niin ja kissan vapaaksi laskeminenhan on heitteille jättämistä, noin lain kannalta katsottuna. Elikkä valvomaton ulkoilu oman pihansa ulkopuolella on sitä heitteillejätttöä, jonka jäljiltä sitten korjaillaan kissanraatoja tien poskesta tai vaikkapa karvapaloja ketun tehtyä työnsä.

        No mutta onhan se mukavaa aktivointia.


    • reerr

      sitä kyllä tottuu mihin on tottunut elämään, hölmöö..
      miten eläin tajuaa kaivata mitään mistä se ei tiedä.

    • Sini

      no niin minulla on yksi kissa jota käytän ulkona 3-5 kertaa päivässä.... annan sen juoksennella vapaana ilman valjaita... sillä on naapurissamme kaverina muitakin kissoja mutta ne ovat valjaissa...'
      Minun mielestäni kissojen pitäisi päästä ulos jos ne haluavat!!!

      • 2 kissaa

        Päästät kissan vapaaksi? Oletko silti itse mukana ulkona? 3-5 krt.päivässä??
        Seuraatko kissaasi vai miten teet??


    • Sagajam

      kissat, jotka eivät kertakaikkiaan halua ulos. Omani ei halua ulos edes valjaissa ulkoilemaan, vaan huutaa ja tärisee kauhusta, vaikka ollaan omalla rauhallisella pihamaalla ruohikolla. Ja jos sisällä ollessa nostan kissan syliin ja vien ikkunan ääreen katsomaan tinttejä, niin se hyppää pois ja menee häntä koipien välissä sängyn alle turvaan. Eivät kaikki kissat halua ulos, älä yleistä!

    • Timhotep

      Se, että monien vastaajien kissat eivät halua ulos, kertoo siitä, kuinka kauas luonnollisesta käyttäytymisestään kissat ovat jalostuksen myötä kaikonneet. Rotukohtaiset erot ovat varmaan myös suuria.

      Tärkeintä kai on, onko kissa onnellinen vai onneton. Jos se viihtyy sisällä, eikä kaipaa ulos, niin OK? Kuten monet ovat jo todenneet, ulkona omia aikojaan retkeilevä kissa on myös merkittävä uhka esim. alueen pikkulinnuille yms.
      Toisaalta kissa itse voi myös joutua koiran, kuten saksanseisojan saaliiksi!

      Ei kai tässä voi muuta sanoa, kuin että järki käteen.

    • etkö tunne kissaa?

      käyttäytymistä.

    • nuppu:::::

      Se on ymmärrettävää että kaupungissa ei kissaa voi laskea vapaalle jalalle liikentaan vuoksi.
      itse asun maalla ja junarata ja autotie ovat vieressä joten olen harkinnut kissan häkkiä. se että kissa saa vapaana kuljeksia on turvallisuus riski kissalle. inhottaa ihmiset jotka antavat kissojen olla vapaana ja kun ne jäävät auton alle otetaan ussi kissa jne. eiväthän koiratkaan saa olla vapaana. kissa on yhtä arvokas eläin. sellaiset kissan omistaja ovat kuin tupakoitsijoita jotka antavat kissan olla vapaana!!!!! miettikää sitä!!!

    • Anonyymi

      Minkä takia on otettava kissa lemmikiksi jos asuu kerrostalossa? Sanan SISÄKISSA
      itsekäs Ihminen on itse keksinyt!

      • Anonyymi

        Myös ulkokissa, itsekeksitty= monesti autonalle, petojen raatelemaksi jäänyt kissa. Järkyttäviä kohtaloita lemmikkikissoilla vastuuttomien ihnisten vuoksi😿


    • Anonyymi

      SISÄKISSA = PEHMOLELU

      • Anonyymi

        Turvassa elo, on Parempaa!

        Kissalle voi aidata Suurenkin piha-alueen, jolloin kissa voi Turvallisesti ulkoilla.

        Turvallinen ulkoilu On Kissalle Parasta!

        Suomessa hylätään 20 000 kissaa/ vuosi!

        Kissat pitäs kaikki siruttaa, jotta löytyis nuo kissanhylkääjät.
        Joita pitäs sakottaa 100€/ kerta, kun kissa löytyy vieraan alueelta. Luulis omistajan jossainkohtaa oppivan.
        Eläkeläisille ja nuorille helppoa rahaa.
        Loukulla kissi löytölään. Sirulukuun, ja ilmoitus sakkomaksuineen omistajalle. Ja löytöpalkkio löytäjälle.


    • Anonyymi

      Aiheesta kansalaisaloite. Kannattakaa, kissat kiittää!

      • Anonyymi

        Juuri näin👍🏻


    • Anonyymi

      Lainsäädäntö täytyisi saada yksiselitteisemmäksi.
      Todella paljon löytyy kissanomistajia jotka vetoavat vastuuttomassa kissanomistajuudessaan epäselvästi kirjoitettuun lakiin.

      Kansalaisaloite
      Kissojen vapaana pitäminen kiellettävä
      https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/12504

    • Anonyymi

      En kannata

    • Anonyymi

      Miksi koiran omistajia ei sakoteta, kun useimmilta jää ne jätökset korjaamatta.
      Laki on yksiselitteinen, joten pulinat pois.
      Joka paskakikkare on korjattava ja toisten portinpieliin kusettaminen on rikos.
      95% ei noudata lakia. Miksi?
      Laki on yksiselitteinen niin kissoille kuin koirillekin.

      • Anonyymi

        Korjaan Aina koirani ulosteet hoidetuilta alueilta.
        Noudatan Lakia,Helppoa😇


      • Anonyymi

        Meillä on keskustassa ihan kakkapussitelineitä, useampia. Otan niistä pussit, ja kerään. Ei tarvii ite pusseja hommata. Kätevää, ja pysyy kadut siistinä.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Punkit riesana....kissat kantaa punkkeja sisälle ...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      117
      2625
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      255
      1148
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      86
      1094
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1054
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      930
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      923
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      896
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      832
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      799
    Aihe