kysyttävää pekingistä

ja shanghaista

olen menossa molempii paikkoihin. nyt ei kiinnosta ruoka eikä nähtävyydet, koska ne järjestyvät jo järjestäjän puolesta kaikki,mutta shoppailu.
ostoskeskuksista ois mukava tietää,rahan vaihdosta?käykö visa ostoskeskuksissa?tarvitseeko varkaita pelätä?mikä hintataso on esim ostoskeskuksissa,en ole merkkikuteista kiinnostunut vaan ihan perus ns seppälän tasoisista kuteista. Kaikki vinkki ois tarpeen näiden suhteen.ja kiitos jos vaivaudutte vastaamaan...

8

2095

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkasaarnaaja

      Olen aina vaihtanut pienen määrän rahaa Suomessa, että pääsee taksilla kentältä hotelliin. Hotelleissahan tuo rahanvaihto käy sitten jatkossa kätevästi. Luottokortit käy ostareissa ja tavarataloissa. Varkaita ei tarvitse erityisesti pelätä, järjenkäyttö on kuitenkin sallittua. Paikalliset merkit ovat edullisia.

      • Shanghaist

        Paikalliset merkit ovat edullisia, mutta oot loppuvat aika pieniin kokoihin ja ovat malliltaan aasialaisia, eli kapeita.


      • Matkasaarnaaja
        Shanghaist kirjoitti:

        Paikalliset merkit ovat edullisia, mutta oot loppuvat aika pieniin kokoihin ja ovat malliltaan aasialaisia, eli kapeita.

        Ainakin miesten koot on XL-kokoon saakka. Vastaa suurinpiirtein meikäläistä L-XL -kokoa, riittää monille. Paidoissa on monesti XL-merkinnän lisäksi 110/180 -merkintä. 110 on rinnan ympärys ja 180 henkilön oletettu pituus. Itselle nuo sopivat, vaikka olen lähes 190 cm eikä tuuli vie mennessään.

        Kenkiä on turha hakea, suurin koko taitaa olla 43.

        Naisten vaatteista en tiedä.


      • Shanghaist
        Matkasaarnaaja kirjoitti:

        Ainakin miesten koot on XL-kokoon saakka. Vastaa suurinpiirtein meikäläistä L-XL -kokoa, riittää monille. Paidoissa on monesti XL-merkinnän lisäksi 110/180 -merkintä. 110 on rinnan ympärys ja 180 henkilön oletettu pituus. Itselle nuo sopivat, vaikka olen lähes 190 cm eikä tuuli vie mennessään.

        Kenkiä on turha hakea, suurin koko taitaa olla 43.

        Naisten vaatteista en tiedä.

        Oikeassa olet, naisten vaatteissa vaikea loytaa isoja kokoja. taalla unohtuu, etta kirjoittaja voi olla kumpaa sukupuolta tahansa ;-)


    • ellafin

      ostoskeskuksia ja "ostoskeskuksia"... Kunnon ostareilla merkkituotteet maksavat, mutta onhan Pekingissä sitten runsaasti näitä mestoja, jotka myyvät feikkituoteita. Laatu vaihtelee. Tiantanin puiston vieressä on yksi sellainen kompleksi, jossa myydään kymmenissä (ellei sadoissa) kojuissa vaatteita, kenkiä, laukkuja, elektroniikkaa... Taivaallisen rauhan aukion eteläpuolella on myös pari paikallisten ostoskatua, joilla voi tehdä löytöjä.

      Muista tinkiä ja reilusti! Kortti käy joo monessa paikassa, mutta kyllä käteinen pelittää sielä edelleen parhaiten. Ja taksikuskeja varten kannattaa olla pientä tasarahaa.

    • Ostareista

      Wangfuijing Dajie kadulla on pari isoa ostaria Sun dong An Plaza ja Oriental Plaza, joista löytyy tuttuja merkkiliikkeitä ja kansainvälisten ketjujen myymälöitä. Siellä tuotteiden hinnat on lähestulkoon samaa luokkaa kuin suomessa.

      Jos etsit edullisia tuotteita ja tykkäät tinkiä ota taksi esimerkiksi Pearl Marketiin (laukkuja, kenkiä,vaatteita,koruja) tai käy vaikka paikallisilla kirpputoreilla ja markkinoilla katselemassa vähän muutakin tavaraa :)

    • beijing boy

      kopiopaidat 3-5eur, kopio-windstopper 7-8eur, kravatit 1eur, kopio-untuvatakki 18eur, kopio burberry laukku 10eur, kopio-diesel farkut 6-9eur, pashmina huivit 1eur.
      kaikki kopioita, mutta osa hyvälaatuisia. jokainen paita kannattaa ottaa pois paketista ja tarkistaa laatu ja koko, vaikka lukee xl lapussa niin voi olla m.
      tunnettuja kopiomarketteja on xiushui (silk market) pääkadun varressa ja yashow sanlitun-baarikadun lähellä.
      Helmet myöskin halpoja ja niitä löytyy pearl marketista ja myös yashowsta. kopio-rolexia ja omegaa hyvälaatusta saa 10 eur ylöspäin...
      Ai niin, visa-automaatteja löytyy markettien alakerrasta ja muutenkin aika hyvin joka puolelta kaupunkia. rahanvaihto kannattaa tehdä hotellin respassa.

    • tinkaaminen

      Hinta länsimaalaiselle ilmoitetaan yleensä vähintään kymmenkertaisena kuin mitä hinta oikeasti on, tavallisen t-paidan hinnaksi saatetaan ilmoittaa 300 mutta sen saa tingattua 30:een. Tinkaaminen vie aikaa ja on aika rasittavaa välillä, missään tapauksessa ei saa näyttää että oikeasti haluaa ostaa tuotteen, pitää vain lähteä kävelemään, kyllä ne perään huutavat. Käytävällä ei tingata eikä muiden asiakkaiden kuullen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      376
      1436
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      113
      1180
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1062
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      930
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      876
    7. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      786
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe