kysyttävää pekingistä

ja shanghaista

olen menossa molempii paikkoihin. nyt ei kiinnosta ruoka eikä nähtävyydet, koska ne järjestyvät jo järjestäjän puolesta kaikki,mutta shoppailu.
ostoskeskuksista ois mukava tietää,rahan vaihdosta?käykö visa ostoskeskuksissa?tarvitseeko varkaita pelätä?mikä hintataso on esim ostoskeskuksissa,en ole merkkikuteista kiinnostunut vaan ihan perus ns seppälän tasoisista kuteista. Kaikki vinkki ois tarpeen näiden suhteen.ja kiitos jos vaivaudutte vastaamaan...

8

2104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Matkasaarnaaja

      Olen aina vaihtanut pienen määrän rahaa Suomessa, että pääsee taksilla kentältä hotelliin. Hotelleissahan tuo rahanvaihto käy sitten jatkossa kätevästi. Luottokortit käy ostareissa ja tavarataloissa. Varkaita ei tarvitse erityisesti pelätä, järjenkäyttö on kuitenkin sallittua. Paikalliset merkit ovat edullisia.

      • Shanghaist

        Paikalliset merkit ovat edullisia, mutta oot loppuvat aika pieniin kokoihin ja ovat malliltaan aasialaisia, eli kapeita.


      • Matkasaarnaaja
        Shanghaist kirjoitti:

        Paikalliset merkit ovat edullisia, mutta oot loppuvat aika pieniin kokoihin ja ovat malliltaan aasialaisia, eli kapeita.

        Ainakin miesten koot on XL-kokoon saakka. Vastaa suurinpiirtein meikäläistä L-XL -kokoa, riittää monille. Paidoissa on monesti XL-merkinnän lisäksi 110/180 -merkintä. 110 on rinnan ympärys ja 180 henkilön oletettu pituus. Itselle nuo sopivat, vaikka olen lähes 190 cm eikä tuuli vie mennessään.

        Kenkiä on turha hakea, suurin koko taitaa olla 43.

        Naisten vaatteista en tiedä.


      • Shanghaist
        Matkasaarnaaja kirjoitti:

        Ainakin miesten koot on XL-kokoon saakka. Vastaa suurinpiirtein meikäläistä L-XL -kokoa, riittää monille. Paidoissa on monesti XL-merkinnän lisäksi 110/180 -merkintä. 110 on rinnan ympärys ja 180 henkilön oletettu pituus. Itselle nuo sopivat, vaikka olen lähes 190 cm eikä tuuli vie mennessään.

        Kenkiä on turha hakea, suurin koko taitaa olla 43.

        Naisten vaatteista en tiedä.

        Oikeassa olet, naisten vaatteissa vaikea loytaa isoja kokoja. taalla unohtuu, etta kirjoittaja voi olla kumpaa sukupuolta tahansa ;-)


    • ellafin

      ostoskeskuksia ja "ostoskeskuksia"... Kunnon ostareilla merkkituotteet maksavat, mutta onhan Pekingissä sitten runsaasti näitä mestoja, jotka myyvät feikkituoteita. Laatu vaihtelee. Tiantanin puiston vieressä on yksi sellainen kompleksi, jossa myydään kymmenissä (ellei sadoissa) kojuissa vaatteita, kenkiä, laukkuja, elektroniikkaa... Taivaallisen rauhan aukion eteläpuolella on myös pari paikallisten ostoskatua, joilla voi tehdä löytöjä.

      Muista tinkiä ja reilusti! Kortti käy joo monessa paikassa, mutta kyllä käteinen pelittää sielä edelleen parhaiten. Ja taksikuskeja varten kannattaa olla pientä tasarahaa.

    • Ostareista

      Wangfuijing Dajie kadulla on pari isoa ostaria Sun dong An Plaza ja Oriental Plaza, joista löytyy tuttuja merkkiliikkeitä ja kansainvälisten ketjujen myymälöitä. Siellä tuotteiden hinnat on lähestulkoon samaa luokkaa kuin suomessa.

      Jos etsit edullisia tuotteita ja tykkäät tinkiä ota taksi esimerkiksi Pearl Marketiin (laukkuja, kenkiä,vaatteita,koruja) tai käy vaikka paikallisilla kirpputoreilla ja markkinoilla katselemassa vähän muutakin tavaraa :)

    • beijing boy

      kopiopaidat 3-5eur, kopio-windstopper 7-8eur, kravatit 1eur, kopio-untuvatakki 18eur, kopio burberry laukku 10eur, kopio-diesel farkut 6-9eur, pashmina huivit 1eur.
      kaikki kopioita, mutta osa hyvälaatuisia. jokainen paita kannattaa ottaa pois paketista ja tarkistaa laatu ja koko, vaikka lukee xl lapussa niin voi olla m.
      tunnettuja kopiomarketteja on xiushui (silk market) pääkadun varressa ja yashow sanlitun-baarikadun lähellä.
      Helmet myöskin halpoja ja niitä löytyy pearl marketista ja myös yashowsta. kopio-rolexia ja omegaa hyvälaatusta saa 10 eur ylöspäin...
      Ai niin, visa-automaatteja löytyy markettien alakerrasta ja muutenkin aika hyvin joka puolelta kaupunkia. rahanvaihto kannattaa tehdä hotellin respassa.

    • tinkaaminen

      Hinta länsimaalaiselle ilmoitetaan yleensä vähintään kymmenkertaisena kuin mitä hinta oikeasti on, tavallisen t-paidan hinnaksi saatetaan ilmoittaa 300 mutta sen saa tingattua 30:een. Tinkaaminen vie aikaa ja on aika rasittavaa välillä, missään tapauksessa ei saa näyttää että oikeasti haluaa ostaa tuotteen, pitää vain lähteä kävelemään, kyllä ne perään huutavat. Käytävällä ei tingata eikä muiden asiakkaiden kuullen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1817
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1687
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1131
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      809
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      757
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      725
    10. Plösö ja synttäriruusut

      Joko Plösö sai hommattua ne 100 ruusua sankarille vai vieläkö sankarin odotus jatkuu?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      150
      702
    Aihe