Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Turkki vai Tunisia?mikä?

missä halpaa ja kaunista

Hei!!
Ollaan poikaystävän kanssa suunnittelemassa ulkomaan reissua mutta ei tiedetä viälä minne.
Mikä olisi kaunis,halpa ja romanttinen maa jossa olisi lämmintä,palmuja valkoisia hiekkarantoja ja missä olsii turvallista ja hyvät ja hienot hotellit uimaaltaineen.Kokemuksia ja neuvoja?
ja entäs kun näin suomalaisia ollaan ja englantia ei kumpikaan kauhean hyvin osaa miten siellä pärjää ja mistä matka opas jne?
ehdotuksia????!!!!
kiitos jo etukäteen.

4

621

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ciidii

      Molemmissa jodlausmaissa käyty. Sama tyrkyntyrkyntouhu molemmissa. En lähtisi kumpaankaan noista vaihtoehdoista. Tunisiassa olimme perheen kanssa viimeksi ja viimeiseksi Tunisian kerraksi kyllä jäikin.
      Nyt matka varattu Kreikkaan lokakuulla. Kerran jo Kreikassa käyty. Portugali oli kiva paikka, Espanjassakaan ei moittimista (mantereelta eikä saarilta), Italia iha ok.

      Bulgaria kiehtoisi. Sinne lähtisin, tuttavat ovat tykänneet ja onpi kuulemma ihan edullinen kohde.

      Oletteko menossa omin menoin vai aiotteko matkatoimiston "opeilla"?
      Ilmeisesti ominenne kun kysyt että mistä matkaopas?...
      jos ekalla ulkomaan reissulla ja kielitaitoa ei ole niin valitkaa turvallinen kohde. Turvallinen?
      Mutta matkatoimiston palvelu voisi olla ehkä ihan paikallaan. ehkä.

      • Tunisiasta

        Arvaan että olitte Soussessa? ;)

        Hammamet olisi kaunis, edullinen ja rauhallinen paikka.
        Sousse on Tunisian persläpi.


      • ciidii
        Tunisiasta kirjoitti:

        Arvaan että olitte Soussessa? ;)

        Hammamet olisi kaunis, edullinen ja rauhallinen paikka.
        Sousse on Tunisian persläpi.

        vää-rin :-)


        oltiin Hammametin vieressä, joku 5 kilsaa Hammametista. Nimikin sillä kohteella on mutta just tipahti pois mielestä.
        Semmonen pikkanen kalastajakylä. tai tai.. pieni ja pieni. :O
        Kaik katukauppiaat vei maun koko hommasta ja lämpötila oli semmoset 12-15 astetta (plussaa) että ei tarttenu pelätä ainaskaa palavansa.
        Ja keuhkokuumeen kera sitte kotiuduttiin. Mulla itellä keuhkokuume, tytöllä flunssa.Muu perhe iha selvisi ilman "ruhjeita".
        Tutustuin tunisialaiseen ihanan ystävälliseen doctoriin. Se taisikin olla se matkan mukavin kokemus. hahhahhah
        mutta Karthago on ainaskin nähty! jes


    • halpoja

      Hei!

      Ollaan käyty kummassakin. Ja enemmän tykätty Turkista.
      Tunisiassa oltiin Soussessa, missä tykättiin ihanista, vitivalkoisista hiekkarannoista ja basaarimeiningistä. (me ollaan niitä, joita ei paljon tyrkyttelemiset häiritse kun osataan kulkea ohi pitämättä siitä sen suurempaa numeroa ja pysähtyä silloin ihailemaan kun on siihen aihetta.;) Tunisian pääkaupunki Tunis viehätti niin paljon että siellä voisi mennä käymään uudestaan vaikka olemmekin matkustelleet "yhden-kerran" -periaatteella. Sidi bou said on mielettömän kaunis. ja pääkaupungissa riittää muutenkin koettavaa. lokakuun puolivälistä -loppuun sattui vielä olemaan lämpimät ilmat, 30.

      Tunisiassa emme pitäneet ihmisistä niin paljon, pahimpia huijareita mitä ikinä on tielle sattunu, mutta se tapa on kulttuurissa ja he itse ajattelevat viattomasti että tekevät oikein elantonsa takaamiseksi. Turisti on tyhmä jos menee halpaan. Olimme pari viikkoa ja ehdimme kiertää Tunisiaa ympäriinsä, paljon erilaisia paikkoja, saharakin oli eksoottinen! Paikallisetkin otettiin asenteella ja lopulta osattiin nauraa omalle "tyhmyydelle". Muuten, ensimmäistä kertaa tuli ulkomaanmatkalla mahatauti jokaiselle mutta hotellin altaalla ei maattu kuin yksi päivä loman alusta kun tohtori tuli niin pikaisesti pelastaan!;) Tunisialainen ruoka ei mitenkään erityisen herkullista. Kulinaristin mielipide.

      Turkki on kaunis maa varmasti riippumatta kaupungista/kylästä! Siellä on tullut käytyä parikin kertaa... ja uudestaankin voisi lähteä! (niitä harvoja paikkoja mistä ei saa kyllikseen!) Alanyassa oltiin eka kertaa, tavanomainen turistikohde, kiva mutta aktiviteetit sai etsiä itse ranta- ja basaarielämää lukuunottamatta. Turkkilaiset ihmiset on jotenkin ihania. Vaikka olisivatkin tyrkyttämässä ja juoksemassa perään, he osaavat hymyillä ja olla kohteliaita, kuitenkin. Ja ovat lapsirakkaita. (sen huomasi kun oli pienempiäkin mukana) Ruoka on erittäin herkullista ja puhtaan oloista vaikka varuillaan pitääkin olla! Ei tarvinut silti pelätä mahatauteja ja söimme surutta vaikka mitä.. toisin kun tunisiassa.
      Myöhään syksyyn on vielä lämmintä. Keväällä kävimme Marmariksessa jolloin ei ollut vielä kovin lämmin mutta kukkimisaikanaan paikka oikein kukoisti! Oltiin kuin paraatiisissa! :) Rannat on ihania hiekkarantoja ja korkeat vuoret taustalla ovat upeat!! Vuoristossakin kannattaa käydä tutustuun paikallisten elämään, se on ihmeellinen kokemus "perinteiseen" rantakaupunkiin verrattuna!

      Hotelli kokemuksista sen verran että Alanyassa meille sattui mukavin huoneisto aikoihin! (sifalar) ja tunisiassa se kamalin. tottakai hotellihuone lisää viihtyvyyttä mutta meitä ei soussen el hana beach hotel epäsiisteydessään paljon hiastanut, kun nukuimme siellä vain yöt. Hotellejakin löytyy moneen makuun maasta huolimatta, uskoisin näin.

      Turkki ja tunisia ovat kumpikin muslimi maita ja niissä käydessä pitää muistaa elää maassa maan tavalla ja kulttuurin mukaan. (ei huivi- eikä rukoilemispakkoa:) Lomasta saa itsekin paljon enemmän irti kun osaa rentoutua ja olla oikealla asenteella reissussa. Lomalle lähdettäessähän keskeisin ajatus on irtautua arkirutiineista ja unohtaa perinteiset kuviot.

      Oppaisiin voi yleensä helposti olla yhteydessä loman aikana jos kysyttävää tulee. Eri matkanjärjestäjillä on omat metodinsa, kannattaa ottaa selvää oppaan esillä olosta ja saatavuudesta loman aikana. Meillä ei ole paljon kokemusta järjestetyistä reissuista oppaan mukana kun tykkäämme kulkea omatoimisesti mutta loma onnistuu varmasti kielitaidottomiltakin! (detur matkanjärjestäjänä ei ole ollut hääppöinen.)

      Turkki ja tunisia ovat kummatkin halpoja kohteita mutta Erityisen lämpimästi suosittelen teille Turkkia!! Laatu meni jopa matkan kustannustenkin edelle!
      Rohkeasti reissuun! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe