Näkemisen arvoiset kohteet Englannissa

Marsu

Hei,

Olemme lähdössä Englantiin viikon lomalle lokakuun alussa. Menemme halpalennoilla Standstedin lentokentälle, josta olemme vuokranneet auton 1car1:lta ja pariksi yöksi hotellin Lontoon läheltä. Haluaisimme kierrellä etelä Englantia tuon viikon aikana ja nähdä kaikkea näkemisen arvoista. Onko teillä vinkkejä mitä kannattaa käydä katsomassa ja muutenkin onko jotain ongelmia auton kanssa jne. Tarviiko suomalaisen ajokortin lisäksi jonkun kansainvälisen ajokortin. Miten se vasemmanpuoleinen liikenne tuottaako ongelmia?
Kaikki vinkit otetaan riemulla vastaan!!!!

2

720

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • lomaa...

      Oma lomakohteeni Etelä-Englannissa on Lyme Regis Dorsetissa, koska poikaystäväni vanhemmat asuvat siellä. Tosi kiva aluetta, kaunis pikkukylä meren rannalla. Suosittelen myös Devonia (Nummet) sekä Cornwallia (pienet kalastajakylät kuten Looe ja Polperro sekä rantakohde St.Ives).

      Afternoon tea = clotted cream & scones ja kuppi vahvaa kuumaa teetä..mmmm...

    • peilien pudottelija

      Hei, riippuu vähän mistä olette kiinnostuneet. Pohjoiseen päin on järvialueet ja laajat nummet patikoimiseen, mutta etelässä on upeat puutarhaseudut, ja monissa kartanoiden puutarhoissa voi vierailla - tosin lokakuu ei siihen paras kuukausi, mutta ainakin ruusut vielä kukkivat. Etelä sekä mm. Kent on kuulu myös lukemattomista hulppeista linnoista sekä upeista jyrkistä kalkkikivirannoista. Itse tykkään myös tuosta Lymen alueesta ja Dorset on nimenomaan "Englannin puutarha". Rysä nimeltään Stonehenge ei oli käynnin arvoinen, ellei se osu muuten reitin varrelle. Pikkukaupungit ovat viehättävämpiä kuin monet suuremmat - kannattaa vaikka yöpyä niissä tai ihan maaseuden B&B-paikoissa - Lymessä on viehättävä ja ystävällinen "the Old Black Dog"-majatalo: www.theoldblackdog.e7even.com/ Mm. Winchester, Salisbury mukavia kaupunkeja. Jos on vähän aikaa, Cornwall on aika kaukana, mutta myös sangen viehättävää aluetta. hyvä ajatus voisi olla vaikka kiertää Lontoo idän kautta etelärannikon tuntumaan, siitä länttä kohti siksaten sisämaahna ja rannikolla. Ja nousta lopulta vaikka Wiltshiren läpi Oxfordia kohti (kannattaa ehdottomasti käydä, auto kaupungin ulkopuolelle isoon parkkiin ja bussilla keskustaan), ja siitä taas kohti Stanstediä ja vaikka Cambridgeä. Lontoon alue on hyvin ruuhkainen autoiluun, joten kannattaa kiertää kauempaa.

      www.visitsoutheastengland.com sivustolla on lisää kaikenlaisia vinkkejä ja linkkejä. www.smoothhound.co.uk - sivuston kautta olemme monesti varanneet kivoja maaseudun majapaikkoja - kartan avulla hyvä etsiä. Mm. Faringdonissa Oxfordin eteläpuolella on kiva Norton House - Oxford on sikakallis yöpymispaikkana. Dorsetin alueella on myös Swanagen lähellä Corfe Castlen kylä (ja linnanrauniot, jotka inspiroivat aikoinaan viisikko-kirjasarjan teon) ja siellä kiva Westawayn B&B, jos sinne suunnalle eksyy.

      Vasemmalla ajaminen kyllä alkaa sujua hetken totuttelun jälkeen - hankalinta on vaihteiden etc. sijainti - automaattivaihteet parempi vaihtoehto. Moottoritiet ovat ok (opasteet kirjoitettu yleensä tiehen!), mutta pikkuteillä - jotka voivat olla TODELLA kapeita - tulee varoa kadun reunaan pysäköityjä autoja, pyöräilijöitä etc puskia, sillä alussa etenkin voi ajaa liian läheltä - nimimerkillä peilien pudottelija ;)

      Liikenneympyröitä on paljon, ne ovat käteviä, mutta ehkä juuri ne tuottivat alussa eniten päänvaivaa, ennen kuin tottui. Mutta niissähän voi ajaa rundin jos toisenkin, jos suunta hakusessa. Lokakuussa säät voivat olla vielä aivan upeat - tai sitten ei. Kaikki on tuurista kiinni, mutta varautukaa, että makjapaikoissa on kosteaa. Paksu villatakki ja villasukat eivät ole liioiteltuja matkavarusteita! Ja kysykää suosiolla respasta lämmintä vesipulloa petikaveriksi, jos vilu yllättää ;)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      74
      5378
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1927
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      8
      1253
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe